Evlilik veya çocuk asla istemiyorum

Ama şöyle bi şeyde var sonuçta kariyerim ertesi gün uyandığımda bana kalkıp seni sevmiyorum diyip bana nankörlük edip terk etmeyecek veya beni niye doğurdun böyle hayat istemiyorum diye isyan etmeyecek dünyanın bin bir türlü hali var

Olabilir çok normal...cevremde evli olup çocuk sahibi olmak istemeyen çiftler var...eskisi gibi 6 kardeş falan kalmadı zaten...aksine kalabalık ailelere şaşırıyor insanlar

Hayatımın sonuna kadar birisinin maddi manevi sorumluluğunu almak istediğim bir şey değil. Hele ki o kadar çok gebeliksel, doğumsal veya genetik anomali görüyoruz ki işin bu boyutu da çok ürkütücü bence.
Benim bütün anaçlığım köpeklerimle kedime Allah ayırmasın onların maddi manevi her şeylerine razıyım.

hahaha heyecansiz degil mi : ) cocuklar ise supriz kutusu gibi..bu durumda kimseyle flortte etmek mantiksiz..elin oglunada guven olmaz her an nankorluk edebilir yani. boyle yasanmazki hayat..ne bilim.. ben bi yere kadar kariyere onem verdim..halada bi kadinin calismasi taraftariyim..kendi ekonomik ozgurlugu olsun esine muhtac olmasin..hem ondan hemde o kadar guzel birseyki kadinin kendisi icin birsey yapmasi..ama..her zaman sartlar uygun olmayabilir bunun icin.
beni bir zaman sonra kariyer vs. tatmin etmezdi, etmedide zaten.

Bulunduğun yaşlarda bu şekilde düşünmen normal.
10 sene önce bende aynı düşüncedeydim ama şimdi bebek bekliyorum.

İlla ki olacak diye bir şey yok ama hayatın akışı seni buna sürüklüyor.
Önemli olan doğru kişiyi bulmak ve hayatının geri kalanını onunla geçirmek istemen. Bunu imza ile yaparsın yapmazsın sana kalmış bir şey. Çokta takılma bence.

Şimdi kocamla ara sıra çocukları bakıcıya bırakıp konser konser bar bar geziyoruz, çocuklarımızı alıp kampa da gidiyoruz, tura da çıkıyoruz. Yani eleği duvara asıp, bütün akşamları evde kestane pişirip, portakal soyarak geçirmiyoruz. =) Eskisi kadar özgür bir hayatımız yok elbette ama bu yaşlarda şu kadar özgürlük bize yetiyor, 20'li yaşlarda yetmezdi. Haklısın o yüzden. Benim çocukluğum, gençliğim de çok zordu. İşte diyorum ya eşimle karşılaşmasam çocuk istemezdim diye. Yani çocuklarımın yaşayacağı hayatın benim yaşadığım geçmişle hiçbir alakası olmayacak ve bu beni çok mutlu ediyor. Sahip olamadığım güzellikleri onlara yaşatmak, onları yaşadığım baskılardan, huzursuzluklardan uzak yetiştirmek ruhumu tamir ediyor. Çocuk yapmak bir yanıyla bencillik o yüzden, evet, bunu kesinlikle kabul ediyorum. Ama onlara güzel bir hayat sunduğunuz sürece, o bencilliğin kimseye zararı yok. (benden bu kadar, uyumaya gidiyorum, iyi geceler=)

Haklısınız o kadar derin bir konuki çocuk sahibi olmak her türlü şeyi bilmek düşünmek öğrenmek çabalamak gerekiyor çok büyük sorumluluk. bende hayvanları çok severim kedi alırım bende kesin ileride :) )

Evet bin bir türlü hal var. Bir gun telegonla seni arayip uzaklastirma aldigini bir cirpida soyleyebiliyorlar. Sebebini anlayamiyorsun. Onca doktugun emek gozunun onune geliyor. Ulan ben size naptim diyorsun. Gidip kagi eline tutusturduklarinda terörist damgası yiyorsun. Hic ilgin olmadigi bir konudan. 3 ay sorup sorusturuyorsun nereye basvuracagini otur bekle diyorlar. Durmayip dilekceler yaziyorsun. Sonunda gorevine donuyorsun fakat etrafin soru isaretli gizlerle cevrili. Bir sene sonra savci bey seni karsisina aliyor, sorguya cekiyor. Sonra senin ilgin yokmus diyor gonderiyor. Cevrene boyle boyle diye anlatabiliyorsun ancak. Haa biz biliyorduk zaten diyorlar dil ucuyla. Valla bence kariyerin de garantisi yok!

Yaş 20 düşünceler beş karış havada.Ben o yaşta kendimi Cindy Crowford sanıyordum ve asla evlenerek ve çocuk yaparak hayatımı mahfetmeyeceğimden emindim.30 da evlendim iki çocuk doğurdum ve ev hanımı oldum.Siz daha ergen sayılırsınız.

İşte bunlar tamamen benim içinde geçerli aynı düşünüyorum son sürat katılıyorum dediklerinize

Reactions: 000
Canım, bir aday adayı,flört,erkek arkadaş vs falan var mı şu sıralar, sen hele ondan haber ver bi önce.

Hayatında biri yoksa böyle konuşmak kolay oluyor, doğru biriyle tanışınca fikirler yavaştan değişiyor, kendimden biliyorum.

Bravo..
Maddi ve manevi yeterlilik var olduğunda çocuk istemişsiniz ve evlatlarınız olmuş.
Keşke tüm anneler sizin gibi bilinçli olsa..
Maddi ve manevi ilgilenemeyeceği çocuğu/çocukları yapmasa..
Çocuklara da ve toplum olarak bize de bir iyilik yapmış olur..
Umarım sizin gibi anneler artar..

Herkes istedigi gibi yasasin :) ben bu konuyu anlamadim onay mi istiyorsun? Alkislanmak mi? Garip birsey yok herkes evlenicek cocuk sahibi olucak diye bir kural yok ... evlenme cocuk yapma o zaman

benim bi is arakdasim var..diyorki kadin..hayatta cocuk istemiyordum...ama birde bana birseyler oldu 30 dan sonra..resmen dogurmak istedim anne olma istegim olustu..durduramadim ve anne oldum. iyikide olmusum dedi.. birsuru sknti yasamasina ragmen 2. yi bile dogurmus. simdi kocaman cocuk oldular.yani bi icgudusel birseyu genelde bi zaman sonra durduramiyorsun...ama herkeste ayni olmaz.

Ben hayatımı mahvetmemek için değil doğacak çocuğun hayatının mahvolmaması adına bir garantim olmadıgı ve muhtemelen olmayacağı icin tercih etmiyorum. Kendimi başka biride sanmıyorum. Kendi halinde okuyan çalışan gezen tozan eğlencesine aşk yaşamaya arkadaşlarına düşkün genç bir kadınım sadece. Evliliğe gelince birlikte biriyle yaşama fikrine tabiki karşı değilim ama o imza benim haklarımı koruduğu kadar karşı tarafın hakkı olmayan şeyleride savunuyor örneğin evlilik yapsam o sırada kendi çabamla ev alsam adamdan boşanmak istesem sözleşmeli boşanmaya yanaşmasa hop yarısı onun evlilik sonrası alındığı için. Yetişkinliğin tamamlandığı bir yaşta değilim zaten o kabul ama ergen sayılırsınız demenizde abartı, sonuçta bu yaşımda kendi başıma yaşayıp kararlarımı kendim veren biriyim başımda ailem olmadan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…