Evlilik veya çocuk asla istemiyorum

Evlendim, çocuk yapmayı düşünüyorum, maddiyata dayalı bi sözleşme de değil evliliğim, ve hiçbir geleneği göreneği yapmadım. 20 yaşındasın tabiki düşünme bu yaşta evliliği

Yazdiklariniza bakinca zengin olmak istediginizden daha cok bahsetmissiniz gibi geldi... yasiniz genc Evlilik ve cocuk sonraki hedefiniz gibi görünüyor belkide ondan istemiyorsuniz diye düşünüyorum....

Zengin olmayı kim istemez eğri oturup doğru konuşalım. Maddi durumum yerinde ama sadece kendime yetecek kadar. İleridede muhtemelen böyle olur alabileceğim en yülsek maaşıda alsam harcamalarımda doğru oranla artar. Savurgan biriyim

Tamamen güvenmekle alakası yok bence. Hepimiz bir şekilde evlenirken birbirmize güveniyoruz. Zaten güvendiğimiz için evleniyoruz. Sevgiliyken, bu adam nikahımız olmadığında beni aldatırsa garantim olmaz evlenelim en iyisi vs diyerek evlenmiyoruz. Başımıza sadece aldatılmak gelebilir diyerek imzaya ihtiyaç duymuyoruz yani. Kapıya bir kargo bile geldiğinde eşiyim deyip alabiliyorum en ufak bi örnekle. İlla maddiyat nafaka filan değil yani bahsettiğim. Hastanelerde karakollarda vb gibi yerlerde de karşımıza çıkıyor bu gibi durumlar. Ama ben zaten saygı gösteriyorum herkesin kendi hür yaşamı

18 yasinda uni 1.sinifta, composition dersinde, neden cocuk yapmamaliyiz diye
makale yazmistim.

12 yil sonra hala yapilmasa da olurmuş diye dusunuyorum. Zaten gercekten herkes yapmamali, inanilmaz fedakarlik istiyor

Ya hayat zaten çok sıkıcı. Kimin ne olacağı da belli değil. Evlenirsin 1 ay sonra eşin ölür
Bir daha evlenmek istemezsin. Evlenirsin cocuk istersin,cocugun olmaz. Istemez korunursun,cocugun olur. Evlenmeyecegim dersin,evlenirsin
Evlenmek istersin ya karşıma hala adam gibi biri çıkmadı dersin.
Bazen bazi şeyler olacağına varıyor
Yaşın daha genç cok cok genc yani simdilik istememen falan normal,belki zamanla düşüncelerin ve ya taleplerin degisebilir. Degismeyebilir de..
Hayati nasil istiyorsan öyle yaşamalısın
Ve gercekten bazen evlenmemek,evlenmekten daha hayırlı olabilir
Ya da bir cocuk anne ve ya babasının katili de olabilir. Oluyor da görüyoruz
Hayat dedigin 3 5 dakika işte.. fazla takilmamak lazım.

Evlendim, çocuk yapmayı düşünüyorum, maddiyata dayalı bi sözleşme de değil evliliğim, ve hiçbir geleneği göreneği yapmadım. 20 yaşındasın tabiki düşünme bu yaşta evliliği

Ya tabiki herkes maddi açıdan evlenmiyor demek istediğimi anlamamışsınız yani ben birliktede yaşayacaksam bunu imza ile garantilemek tuhaf geliyor

Bende çocuk istemiyorum.
Eğer doğru insanı bulabilirsem, evlilik düşünebilirim.
Ama çocuk hayır.
Ben 31 yaşındayım tahmini olarak fikirlerim değişmez diye düşünüyorum.
Benim çocuk istememe nedenim şu an bulunduğum ülke çok kaotik, hiç bir şey stabil değil.
Ekonomik, sosyal her şey her an değişiyor.
En garanti bölüm mezunları iş bulamıyor, dibimizde savaş var ve gelecekte işler daha az mezun daha çok olacak bu bir gerçek.
O yüzden bir çocuk yetiştirmek çok ama çok zor.
Maddi olarak zaten her şey almış başını gitmiş, bir de manevi olarak da bir çocukla her gün işten gelip 2-3 saat arası ilgilenmek lazım.
Ee ben zaten eve geç geliyorum mesleğimden dolayı, bir de çok kafam şişmiş geliyorum.
Bir süre çocuğuma ben bakayım desem eş adayının baya iyi para kazanması lazım.
....
Bunlar böyle sürer gider.
Eskiden acaba mı diyordum ama sanırım yeğenlerle idare edeceğim.
Hep şunu düşünüyorum eğer çocuğum olmaz da pişman olursam bundan sadece ben etkilenirim ama eğer çocuğum olup pişman olursam bundan en çok çocuğum etkilenir, bunu ona yapmak en ağır travma olur.

Fakat sizin yaş daha çok genç, evlilik konusunda bir şey diyemem isterseniz evlenirsiniz isterseniz de sevgili gibi yaşarsınız ama çocuk konusunda bence 20'lerin sonunu bekleyin o zaman tam şekilleniyor.
Bende öyle oldu. 2o'lerin sonunda çocuk istemediğime karar vermiştim.
Şu anda eminim ama sevebileceğim, bana uyacak biri olsa evlenmek isterim.
Bakalım hayat neler gösterecek..
Düşünceniz anormal asla değil.
Her kadının üreme sistemi var diye çocuk doğurmak zorunda değil.
Bizim gibi düşünenler de var biliyorum kendinizi yalnız hissetmeyin..

Anlıyorum demek istediklerinizi tabi bu yazdıklarınız yaşamı kolaylaştıran detaylar eğer birlilte bir evin içinde yaşanıyorsa. Bense şahsen kimsenin kargomu almasını istemem. bende sizinkine saygı duyuyorum

Bende sizle aynı fikirdeyim yani çocuk seven biride oldugum söylenemez. Yani kendi çocuğum olursa severim orası ayrı ama olmasınıda istemiyorum
Bana da ergenliğimden beri "ileride değişir ileride değişir" diyorlar. Arkadaşlarımın çoğunun çocuğu oldu hatta bazıları ikinciye geçti. Ben seneye 30 yaşında olacağım hala fikrim değişmedi. Annem falan da kabullendi artık bunu.

Hatta yumurtalıklarımla ilgili bir sorun yüzünden doktor takibindeyim, "çocuk sahibi olmak istiyor musun" dedi doktor. "Hayır, öyle bir isteğim veya planım yok, gelecek planlarımda çocuk yok, düşünmüyorum" dedim.

Bir yandan evet yaşınız genç, fikriniz değişebilir. Eğer çocuk sahibi olmama fikriniz sadece "bu dünyaya çocuk getirilmez" temelli ise, değişebilir. Evlilik, belki ilerleyen yaşlarda devreye girecek hormonlar, annelik isteği vs fikrinizi değiştirip çocuk kararı verdirebilir. Ben net olarak çocuk sevmiyorum. O yüzden istemiyorum, bu yaşla pek değişen bir şey değil. Yani biraz da sebeplerinizle alakalı.

Şu an evlilik veya çocuk için kati bir karar verme durumunda değilsiniz. Akışa bırakın gitsin :) İstemek de normal, istememek de.

Reactions: 000
20li yaşlarda saglıklı düsünen her genç kızın dusundugu gb dusunuyorsun. 20lerde bende senini gbyim. 30larimdayim ve evliyim:))
Ben 20sinde evlenip coluk cocuga karismak isteyenleti garipsiyorum acikcasi.

Yazdıklarınız kulağıma o kadar hoş geliyorki. Çünkü bende çok detay vermesem bile bu tip şeyleri düşünüyorum. Sonuçta onu dünyaya getirmek benim seçimim olacak ve kendisi katalogdan seçmeyecek nasıl bir hayatı olacağını, bunada ben yön vereceğim. Ve mutsuz olacaksa hayatın getirileri yüzünden tek bir göz yaşı akarsa kahrolurum vicdanen ben

Reactions: 000
Eşin olunca alıyorsun işte aman boşver canım hayatı nasıl yaşamak istiyorsan yaşa gerekirse pişman ol ama ben yaptım o yüzden böyle oldu de takma kimseyi, beni de.

Nefret ediyorum yaşamaktan da, insanlardan da. Sürekli zorluklarla uğraşmaktan, insanların kötülüğünden bıktım. Keşke hiç doğmasaydım diyorum. Şimdi bu kötülüğü kendi çocuğuma niye yapayım ki? Bu yuzden cocuk istemiyorum. Bir gun anne olursam sirf bencillikten yaslaninca bana bakacak biri olsun diye yaparim

Bence huzur evi daha mantıklı gibi geldi bana :)

Tek temelim o değil bunu istememek için. Sonuçta hayatın her türlü hali var belki yatalak hasta olacağım o çocuk nolcak vicdani olarakta sorumluluğum var. Babads düzgün değil diyelim. Ancak yurda alınır devlet tarafından. Bun ların yaşanmaması içinde ona çok düzgün bi geleceği önceden kurmak bunu sağlamak içinde çok para lazım o da bende yok. Neden onun kendi seçimi olmadığı halde zorluk yaşamasını göze alıp, dünyaya getireyimki bu cok bencilce geliyor

O da amaan ben bu dunyaya anama bakmaya mi geldim diyebilir:)) yatili bakici veya huzurevi tercih edilebilir.

Hic de anormal degil dusunceleriniz. Ben de ayni fikirdeyim.

Evliligi ozgurluge vurulmus bir pranga, cocugu da bir insanin kisacik omrunun kaldiramayacagi koskoca bir sorumluluk olarak goruyorum ve ikisini de istemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…