- 13 Eylül 2023
- 61
- 30
- 3
- Konu Sahibi siyahinbeyazi
-
Bazı erkekler var evlenmeden kv ile yaşamak şartı koyuyorlar. Kadın kabul etmezse ayrılıyorlar. Evet zor ama en azından kimseyi kandırmıyor. Siz de sözlünuze durumu açıklayın dürüstçe. Ama kabul etmezse ayrilin.
Siz anneyi beş kuruşsuz yanınıza almayın aman neden biliyor musunuz eşinizin 30 yaşında prenses sendromlu otobüse binemeyen kibirli ve kazık kadar kardeşine yer kalmaz mazallah evin içinde..Ben çok isterim ona sorsam kabul edeceğine eminim ama zamanla sözlüm açısından nasıl olur, sonuçta öz annesi değil zamanla kendisine ait özel alan istemek onun da hakkı. Bu nedenle daha çok çıkmaza giriyorum
Siz anneyi beş kuruşsuz yanınıza almayın aman neden biliyor musunuz eşinizin 30 yaşında prenses sendromlu otobüse binemeyen kibirli ve kazık kadar kardeşine yer kalmaz mazallah evin içinde..
Eğer daha ilerlemeden iki eve yetişmem imkansız o yüzden evlenince annemle yaşamak mecburiyetindeyiz. Kabul edersen devam edelim yok kabul etmezsen hak veririm, ama yolumuza ayrı devam edelim dersinEvet böyle durumları gördüğümde ben o kadınlara üzülürdüm. Şimdi aynısını kendim yapmak ona haksızlık olur mu sizce
HarikasınızDOĞRU..Sanırım çok haklısınız, bu açıdan hiç düşünmemiştim.. ufkumu açtınız gerçekten. İnce, naif düşünmek olmuyor bazen. Bunu da göz önünde bulundurup ona göre rahat olacağım ve çatır çatır koşul sunacağım.
Anneni yanina alsan? Beraber yasayin ayni evde olmaz miArkadaşlar benim annem ve babam ayrı. Ben annemle yaşıyorum. Sadece ikimiz yaşıyoruz. Annem sağlık sorunları nedeniyle çalışamıyor ve kirada oturuyoruz. Evin tüm giderlerini ben karşılıyorum. Şimdi de evlilik hazırlığındayım ama annemin maddi geliri olmaması beni çok üzüyor. Evlenince annem tek başına ne yapacak? kirayı ödeyecek geliri bile yok, faturalar, market vs. nasıl olacak? diye düşünmekten kafayı yeme noktasındayım. Ben her zaman ona destek olurum fakat sizde biliyorsunuz ki evlendikten sonra bazı şeyler istesem de eskisi gibi olamaz çünkü yeni kurduğum yuvaya destek olmam gerekecek. Bunun vicdan azabını çekiyorum. Yaptığım şeyin kötü bir şey olmadığını biliyorum ama yine de bencillik etmiş gibi hissediyorum.
GÜNCELLEME: Annem evden iş yapmayı çok istiyor onu da bulamıyoruz veya bulduklarımıza sermaye gerekiyor o yüzden onu da yapamıyor.
Sanırım ben kendimi yanlış veya eksik ifade ettim.
1. ANNEMİ ASLA ATMAM VE O EVLENMEMİ, YUVA KURMAMI, ALLAH KORUSUN YARIN BİRGÜN BANA BİR ŞEY OLURSA TORUNUMU GÖRMEK İSTİYORUM DEDİ.
2. Sözlüm anneme her zaman destek olmamı istiyor fakat ikisine birden yetemezsem ve o da insanoğlu zamanla acaba düşünceleri değişir mi diye korktum.
3. Arkadaşlar ben neden sizden para isteyeyim veya neden fake konu anlatayım bu çok ilginç geldi. Sadece içimi dökmek istemiştim.
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim bu konuyu onunla konuşacağımEğer daha ilerlemeden iki eve yetişmem imkansız o yüzden evlenince annemle yaşamak mecburiyetindeyiz. Kabul edersen devam edelim yok kabul etmezsen hak veririm, ama yolumuza ayrı devam edelim dersin
Maalesef eğer sağlık sorunu yoksa çalışması gerekiyor. Annem de bu yüzden aşçılık, hijyen belgelerini alıp önce işkur üzerinden okulda hizmetli olarak çalışmıştı sonra aşçı olarak çalışmaya başladı. Böyle böyle ilerler. Birde biz küçük bir şehirde iş imkanının çok düşük olduğu bir şehirde yaşadığımız için hizmetli, aşçı, çaycıları bile iş ilanı verip almıyorlar çünkü fabrika, banka alıyor diyelim oranın çalışanları hemen yakınını ayarlıyor torpil yani. Ama iş tecrübesi oldu böyle deneyimlerle şimdi anaokulunda aşçılık yapıyor. Annenizden iyi kötü bi yerden başlasın.
Eğer imkan varsa zaten annenizin evi kiraysa dubleks bir ev tutup bazı dubleks dairelerin de zaten içten bağlantısı kesilebiliyor 1+1 kısmını ya da 1+ 0 kısmını annenize göre şekillendirip fatura ve kirayı tek cepheye çekebilirsiniz diye düşünüyorum evi birleştirirseniz kardeşinize para gönderme noktasında biraz kesintiye gidip öğrenim kredisi alması şekklinde bir çıkar yol bulunabilir diye düşünüyorum. Ayrıca annenizin evde yapabileceği el işleri ile kesinlikle psikolojik olarak kendini iyi hissetmesi noktasında da alternatifler bulsanız hoş olur. Hiç olmazsa lif ve benzerleri örüp internetten satış yapabilir çocuk hırkaları vs gibi
Okuduğunu anlayabiliyor musun nur? Kadının çalışmasına engel sağlık problemleri varmış, konu sahibi de saksıda büyümemiş annesi çalışmış bakmış bu yaşına kadar.Niye vicdan azabı çekiyorsunuz ki.Madem boşandı ise girip çalışacaktı.Sizin evleneceğiniz bilmesi lazım kendini garantiye almaliydi.Annenizi yanıniza alın diyecegim ama eşinizle anlaşabilir mi ? Kayinvalide sorun çıkarabilir.
Hiç denk geldiniz mi bilmiyorum ama bazı kadınlar instagramdan mesela tez sunumları veya kadın günleri için sipariş üzerine hazırlık yapıyorlar. Tek tip mesela kek, poğaça veya dolma gibi sayılı ve az çeşitVar maalesef o nedenle evde yapabileceği kendini çok zorlamayacağı bir iş bulmaya çalışıyoruz. Aslında annem de aşçıydı ama artık yapamıyor..
Ben çoğu yazilanlara katilmiyorum ister assınlar ister linc etsinler. Insanlara kaba tabirle fakirseniz evlenmeyin diyemeyiz herkesin duygusal paylasim yapmaya dertleri bölüsecegi birine ihtiyacı olabilir. Annenizi zaten bir koseye atacak kafada olsanız boyle bir vicdan muhasebesine girmezdiniz. Ama su olabilir biraz birikim yapip eliniz rahata kavuşunca evlenebilirsiniz. Evlilik sürecini biraz uzatabilirsiniz. O esnada sosyal yardımlara başvurulabilir araştırılabilir. Anneniz ev yemekleri falan da yapip satabilir evdenArkadaşlar benim annem ve babam ayrı. Ben annemle yaşıyorum. Sadece ikimiz yaşıyoruz. Annem sağlık sorunları nedeniyle çalışamıyor ve kirada oturuyoruz. Evin tüm giderlerini ben karşılıyorum. Şimdi de evlilik hazırlığındayım ama annemin maddi geliri olmaması beni çok üzüyor. Evlenince annem tek başına ne yapacak? kirayı ödeyecek geliri bile yok, faturalar, market vs. nasıl olacak? diye düşünmekten kafayı yeme noktasındayım. Ben her zaman ona destek olurum fakat sizde biliyorsunuz ki evlendikten sonra bazı şeyler istesem de eskisi gibi olamaz çünkü yeni kurduğum yuvaya destek olmam gerekecek. Bunun vicdan azabını çekiyorum. Yaptığım şeyin kötü bir şey olmadığını biliyorum ama yine de bencillik etmiş gibi hissediyorum.
GÜNCELLEME: Annem evden iş yapmayı çok istiyor onu da bulamıyoruz veya bulduklarımıza sermaye gerekiyor o yüzden onu da yapamıyor.
Sanırım ben kendimi yanlış veya eksik ifade ettim.
1. ANNEMİ ASLA ATMAM VE O EVLENMEMİ, YUVA KURMAMI, ALLAH KORUSUN YARIN BİRGÜN BANA BİR ŞEY OLURSA TORUNUMU GÖRMEK İSTİYORUM DEDİ.
2. Sözlüm anneme her zaman destek olmamı istiyor fakat ikisine birden yetemezsem ve o da insanoğlu zamanla acaba düşünceleri değişir mi diye korktum.
3. Arkadaşlar ben neden sizden para isteyeyim veya neden fake konu anlatayım bu çok ilginç geldi. Sadece içimi dökmek istemiştim.
Ha bir de şunu ekleyeyim ekonomik durum cok kotuyse eğlendiğinizde bu da olumsuz durum yaratabilir o sebeple kavgalar çıkabilir o yuzden eliniz bollasana kadar azıcık daha sabredin benceBen çoğu yazilanlara katilmiyorum ister assınlar ister linc etsinler. Insanlara kaba tabirle fakirseniz evlenmeyin diyemeyiz herkesin duygusal paylasim yapmaya dertleri bölüsecegi birine ihtiyacı olabilir. Annenizi zaten bir koseye atacak kafada olsanız boyle bir vicdan muhasebesine girmezdiniz. Ama su olabilir biraz birikim yapip eliniz rahata kavuşunca evlenebilirsiniz. Evlilik sürecini biraz uzatabilirsiniz. O esnada sosyal yardımlara başvurulabilir araştırılabilir. Anneniz ev yemekleri falan da yapip satabilir evden
EvlendiginiZde olacak oHa bir de şunu ekleyeyim ekonomik durum cok kotuyse eğlendiğinizde bu da olumsuz durum yaratabilir o sebeple kavgalar çıkabilir o yuzden eliniz bollasana kadar azıcık daha sabredin bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?