• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik ve Vicdan Azabı

Annenizin bir geliri yok. Ev kira Bu şekilde annenizi bırakıp evlenemezsiniz. sokaklarda mı yatacak kadın Kirayı veremezse sizinle de kalmasa sonu öyle olur İşin kötü tarafı Nişanlınızın maddi durumu da iyi değil Annenizde yok sizde yok nişanlınızda yok birde evlenince bu yokluğun içinde birde çocuk olur. Ya evlenince annenizi yanınıza alacaksınız. Yada en mantıklı olan seçenek şimdi evlenmeyeceksiniz. Çalışıp annenizin geleceğini kurup öyle evleneceksiniz. İlla evlenmek istiyorsanız durumu iyi bir adam bulacaksınız annenize destek olacaksınız.

Anneyi ortada bırakamayacağınıza göre mecbur yanınıza alacaksınız bunu daha önce konuşmuş olmalıydınız.maddi durumunuz iyi değilmiş iki ayrı ev geçindiremezsiniz.anneye gelir bağlanması için belediyeye falan bir gidin danışın akmasada damlar.

Arkadaşlar benim annem ve babam ayrı. Ben annemle yaşıyorum. Sadece ikimiz yaşıyoruz. Annem sağlık sorunları nedeniyle çalışamıyor ve kirada oturuyoruz. Evin tüm giderlerini ben karşılıyorum. Şimdi de evlilik hazırlığındayım ama annemin maddi geliri olmaması beni çok üzüyor. Evlenince annem tek başına ne yapacak? kirayı ödeyecek geliri bile yok, faturalar, market vs. nasıl olacak? diye düşünmekten kafayı yeme noktasındayım. Ben her zaman ona destek olurum fakat sizde biliyorsunuz ki evlendikten sonra bazı şeyler istesem de eskisi gibi olamaz çünkü yeni kurduğum yuvaya destek olmam gerekecek. Bunun vicdan azabını çekiyorum. Yaptığım şeyin kötü bir şey olmadığını biliyorum ama yine de bencillik etmiş gibi hissediyorum. :KK43:

GÜNCELLEME: Annem evden iş yapmayı çok istiyor onu da bulamıyoruz veya bulduklarımıza sermaye gerekiyor o yüzden onu da yapamıyor.
Niye vicdan azabı çekiyorsunuz ki.Madem boşandı ise girip çalışacaktı.Sizin evleneceğiniz bilmesi lazım kendini garantiye almaliydi.Annenizi yanıniza alın diyecegim ama eşinizle anlaşabilir mi ? Kayinvalide sorun çıkarabilir.

Birlikte yaşamaya karşıyım ama şu an yapılacak en büyük çözüm annenizin sizinle yaşaması çocuğunuz olursa en azından çocuğa bakar sizde çalışırsınız bu şekilde ayrı yaşayamazsınız zaten nişanlınızın da çok parası yok belki bu konuda makul anlayışlı biridir kimi erkek çokta sorun etmiyor aileyle yaşamayı belki eşiniz de öyle biri olur anne ile yaşamayı kabul edebilir

Anneniz için çok üzüldüm. Evlenecek yaşa getirmiş kızını iyi ya da kötü ama annesiz bırakmadan. Ve siz vicdan azabı çekiyorsunuz öyle mi? Kk da harcarlar sizi. Zaten hep böyle olur, bırakacağım ama üzülüyorum, destek olamayacağım ama vicdanım sızlıyor. Kendinize bari samimi olun, şu durumda büyük konuşma pahasına, aşkından ölecek olayım benden sonra ekmek alacak parası bile olmama ihtimali olan annemi bırakmam. İnsan kedi yavrusunu bırakamıyor, anne bu yahu, üstelik anlattıklarınıza bakarak keyfi bi çalışmama süreci yok ortada. Hakikaten nasıl bi gözünü aşk bürümesi durumudur ki bir yola girebildiniz. Dün tanıdığınız elin oğlunun karnını doyurun, geçimine destek adı altında her şeyini üstlenin. Sonra da ah anam vah anam.

Arkadaşlar benim annem ve babam ayrı. Ben annemle yaşıyorum. Sadece ikimiz yaşıyoruz. Annem sağlık sorunları nedeniyle çalışamıyor ve kirada oturuyoruz. Evin tüm giderlerini ben karşılıyorum. Şimdi de evlilik hazırlığındayım ama annemin maddi geliri olmaması beni çok üzüyor. Evlenince annem tek başına ne yapacak? kirayı ödeyecek geliri bile yok, faturalar, market vs. nasıl olacak? diye düşünmekten kafayı yeme noktasındayım. Ben her zaman ona destek olurum fakat sizde biliyorsunuz ki evlendikten sonra bazı şeyler istesem de eskisi gibi olamaz çünkü yeni kurduğum yuvaya destek olmam gerekecek. Bunun vicdan azabını çekiyorum. Yaptığım şeyin kötü bir şey olmadığını biliyorum ama yine de bencillik etmiş gibi hissediyorum. :KK43:

GÜNCELLEME: Annem evden iş yapmayı çok istiyor onu da bulamıyoruz veya bulduklarımıza sermaye gerekiyor o yüzden onu da yapamıyor.
Eşiniz sorun etmeyecek biriyse annenizle birlikte yaşayın. Yada o sizle.
Kadını ortada bırakamasaınız sonuçta.
Yada iş bulana kadar bekleyeceksin.

Niye vicdan azabı çekiyorsunuz ki.Madem boşandı ise girip çalışacaktı.Sizin evleneceğiniz bilmesi lazım kendini garantiye almaliydi.Annenizi yanıniza alın diyecegim ama eşinizle anlaşabilir mi ? Kayinvalide sorun çıkarabilir.
Senin kayinvalideden agzin yandi diye herkes ayni seyi yasayacak gibi bir dunya yok. Kadinin saglik problemleri varmis calisip kendisini garantiye alsaydi diyorsun. Biraz vicdan ya.

Bu durumda yapacağıniz en iyi şey annenize de zengin bir koca bulmak, cok zengin olmasa da olur, gecinecek kadar varlığı olsun yeter
Bu tabir biraz kaba olmuş ama haklisiniz calismiyorsa iki seçenek var.Ya evlenmeli yada kızıyla yaşamalı hem kızıyla yaşarsa kızı ise girdiğinde torununa bakabilir.Ev işlerine faydası olur.
Ben babanne yanında yaşadığım için ev üstüne ev olmuyor iyi bilirim.Ama kadının maaşı yok o yüzden damadı ve kızı yanında kalabilir.

Doğrusu evi geçindirmek senin değil kocanın görevi paranı da istediğin gibi harcayabilirsin o yüzden annene büyük oranda destek olmanda mahzur yok zannediyorum başka nasıl geçimini sağlayacak kadın?
Siz şimdi iyi bir elestiri bombardımanına tutulursunuz.Burada erkek evi gecindirir dediginizde lincleniyorsunuz.

Bu tabir biraz kaba olmuş ama haklisiniz calismiyorsa iki seçenek var.Ya evlenmeli yada kızıyla yaşamalı hem kızıyla yaşarsa kızı ise girdiğinde torununa bakabilir.Ev işlerine faydası olur.
Ben babanne yanında yaşadığım için ev üstüne ev olmuyor iyi bilirim.Ama kadının maaşı yok o yüzden damadı ve kızı yanında kalabilir.
Tepki olarak yazdım zaten, annesinin durumu belli, madem değişmeyecek düzeyde eş seçimini ona göre yapmalıydı. Kendisini annesiyle birlikte kabul edecek biri olmalı. Başka türlü burda insanlar ne diyebilir.Ayrıca nedense burdan maddi yardım isteyecek gibi bir izlenime kapıldım

biliyorum öyle olmasını istemezdim ben de bu yüzden üzülüyorum zaten destek olamayacağım için. hayır ne yazık ki hiç geliri yok. evden iş yapmayı çok istiyor onu da bulamıyoruz veya bulduklarımıza sermaye gerekiyor o yüzden onu da yapamıyor.
Ee destek olamayacaksaniz nasıl olacak,sizinle yaşaması en oluru gibi her zaman kadınlar mı kaynana ile yaşayacak bı kere de erkekler yaşasın zorunluluk sizin durumunuz evlenmeyi düşündüğünüz kişinin görüşü nedir

Back