• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik ve Vicdan Azabı

Peki annenize 1+1 küçük bir yere yerleştirin kira olarak daha uygun olur hemde bizm bir akrabamız vardı çiğ köftecide çalışırdı gelen gidene servis yapar, çiğ köfte paketlerdi yorucu olmayan bir iş. Öyle bir şey baksanız

Nisanlanmadan bu konulari bir cozume ulastirmaniz gerekiyordu. Malulen emekli olamiyor mu ya da devlet tarafindan bir para yardiminda bulunulmuyor mu bunlari arastirin.

Bu durumdayken nasıl evlilik kararı aldınız, ben ne yapıyorum demediniz mi orayı anlamadım. sonradan ortaya çıkan bir durum değil ki. Bu durumdaki erkek evlenmemeli derim ben aynı şey kız için de geçerli. Emeklilik durumu yok mu daha önceden çalıştıysa borçlanma ile falan. Ya annenizi kabul eden biriyle evlenecektiniz ya da bu yola hiç girmemeniz gerekirdi. Şimdi giderken annem acaba ne yapar diye düşünmek çok da samimi gelmedi.

Bu durumdayken nasıl evlilik kararı aldınız, ben ne yapıyorum demediniz mi orayı anlamadım. sonradan ortaya çıkan bir durum değil ki. Bu durumdaki erkek evlenmemeli derim ben aynı şey kız için de geçerli. Emeklilik durumu yok mu daha önceden çalıştıysa borçlanma ile falan. Ya annenizi kabul eden biriyle evlenecektiniz ya da bu yola hiç girmemeniz gerekirdi. Şimdi giderken annem acaba ne yapar diye düşünmek çok da samimi gelmedi.
Bir de hadi kadının geliri olsa ama az olsa da bunu düşünse biraz da yardım yapsa kıt kanaat geçinecek falan dese anlarım ama kadının cebine 5 kuruş girmiyor.

Bu durumlar çok çetrefilli. Ben evlenmezdim şu durumda sanırım. Ha iki evi döndürecek param olsa olurdu da öyle bi param olmadığı için annemi bırakmazdım/bırakamazdım. Çok kötü bi durum. Zaten ne kazanıyorsunuz da annenin kira dahil bütün giderlerini ödeyebileceksiniz. Kendi evinizi döndürdünüz de o kaldı. Hayatı boyunca annesine bakmak zorunda olan biri (maddiyat üst seviye değilse) bence evlenmemeli. Karşıdaki insana da yazık günah. Allah yardımcınız olsun cidden üzücü mevzular. ☹️

ya evlenmeden önce ne konuşuyorsunuz siz? öpüşüp koklaşıp evlenelim mi diyorsunuz? hayatınızın göbeğinde aşırı büyük bi problem bu farkındaysanız. annenizin bi geliri yoksa herhangi bir gelir elde etme yolu da yoksa sokağa atmayı düşünürseniz bilmem ama aksi takdirde bakmaya devam etmeniz gerekiyor gibi görünüyor düz mantıkla. nişanlınız ne diyor bu duruma? ona açtınız mı konuyu? yeni yuvama para ayırıcam deyip annenizi sokağa atarsanız hiç hayrını görmezsiniz o yuvanın ben diyeyim size.

+bir de şimdi önceki postunuzu gördüm, nişanlınızın da durumu cok iyi değil sanırm çeyizde falan da sıkıntı olmuş. valla ben ülkenin şu durumunda rahat edemeden evlenenleri anlamayamıyorum. evlilik bi zorunluluk değil, maddi manevi doyuma ulaşmış insanlar yaptığında değerli bişe. hem anneniz sorunu, hem maddi sorunlar varken evlenmeseniz olmuyor mu şuan? bu sorunlar bitmeyecek yan. evlilik dediğin bi imza. benim bir iki hafta oldu bu platforma katılalı , okuduklarımdan anladığım insanların çoğu acılara yürüyor korkmuyorum kafasında kendi dertlerinin mimarı olmuşlar. (lafım hayat şartları yüzünden sorun yaşayanlara asla değil)

Sizin şu an evlenmemeniz lazım uzun lafın kısası.​

Son düzenleme:
Annenizin biraz da olsa babasında emekli maaşı gibi geliri yok mu?

Az once actigi konuyu gordum evlenecegi adamin da parasi yok eşya alamiyormuş daha, kendi basina evlilik hazirligi yapiyor konu sahibi. 🙄 anne bi yandan...
Yani konular gercek mi diye dusunmedim değil. Insan bu durumda evlenmek mi dusunur

Bütün bunları evlenme kararı alırken enine boyuna düşünüp nişanlınızla konuşmanız gerekiyordu, yaptınız mı?
Babanızdan annenize nafaka falan var mı? Eğer doktor raporu gerekçesiyle çalışamıyorsa gerekli belgelerle maaş bağlatmayı denediniz mi? Tek başına yaşadığı için 1+1 ya da stüdyo daire tarzı bir yere taşınmasına vesile olabilirsiniz daha ekonomik olur.
Anneninizin kardeşi, ablası, abisi falan yok mu? Memlekette, köyde ev falan?

Az once actigi konuyu gordum evlenecegi adamin da parasi yok eşya alamiyormuş daha, kendi basina evlilik hazirligi yapiyor konu sahibi. 🙄 anne bi yandan...
Yani konular gercek mi diye dusunmedim değil. Insan bu durumda evlenmek mi dusunur
Sosyal deney bence 😅

Gercekten ne saniyorsunuz evlenmeyi, anneyi geride bırakacaksınız sanki kedi yavrusu da cami avlusuna bırakıp kacin. Maddiyat yok, nişanliniz daha bisey almamış çünkü evlenince siz ödeyin niye kendi para harcasin.
Burada kimsenin aaa kendi hayatını kur annen düşünsün demesini beklemiyorsunuz sanırım

Arkadaşlar benim annem ve babam ayrı. Ben annemle yaşıyorum. Sadece ikimiz yaşıyoruz. Annem sağlık sorunları nedeniyle çalışamıyor ve kirada oturuyoruz. Evin tüm giderlerini ben karşılıyorum. Şimdi de evlilik hazırlığındayım ama annemin maddi geliri olmaması beni çok üzüyor. Evlenince annem tek başına ne yapacak? kirayı ödeyecek geliri bile yok, faturalar, market vs. nasıl olacak? diye düşünmekten kafayı yeme noktasındayım. Ben her zaman ona destek olurum fakat sizde biliyorsunuz ki evlendikten sonra bazı şeyler istesem de eskisi gibi olamaz çünkü yeni kurduğum yuvaya destek olmam gerekecek. Bunun vicdan azabını çekiyorum. Yaptığım şeyin kötü bir şey olmadığını biliyorum ama yine de bencillik etmiş gibi hissediyorum. :KK43:

GÜNCELLEME: Annem evden iş yapmayı çok istiyor onu da bulamıyoruz veya bulduklarımıza sermaye gerekiyor o yüzden onu da yapamıyor.
Belediyeler ve kaymakamlık destek veriyor geliri olmayan kişilere.

Evleneceksiniz diye annenize neden destek olamıyorsunuz? Maaşınızı komple eşinize mi vereceksiniz ya da hepsini kendi evinize mi harcamak zorundasınız? Eş adayınız annenizi bilmiyor mu parasız gelirsiz kalmasını nasıl kabul ediyor?

Nerden gördüm ya bu konuyu.
Birde destek olamayacağı için üzülüyormuş vah vah
Bencillik zirve yapmış maşallah

Nerden gördüm ya bu konuyu.
Birde destek olamayacağı için üzülüyormuş vah vah
Bencillik zirve yapmış maşallah

Back