Evlilik ve Vicdan Azabı

Size kizmislar konu sahibi ama ben cok uzuldum hem size hem annenize. Evlenseniz annenizi kaderine mahkum etmis olacaksiniz evlenmeseniz yuva kurma ve evlat sahibi olma hakkindan mahrum kalacaksiniz. Nisanliniz merhametli birimi? Anneniz gelip sizinle yasasa kabul edermi?

Benim babam ben küçükken öldü. annem çalışıp bize baktı. Şaun artık yaşlı ve eskiden çalışmasına rağmen bize baktığı için kendini garantiye alamadı. Annem yanlız yaşıyor. Ben ve kardeşlerim onun bütün masraflarını karşılıyoruz. Tek başıma olsaydım da onun bütün masraflarını fazlasıyla karşılardım.
Bizi doğurup büyüten bir tanecik annemize de bakamayacaksak bir zahmet vijdan azabı çekelim.

Aynen ya toplumumuzda erkek annelerine neden ayricalik taniliyor hep boyle konularda. Kiz anneleri anne degil sanki evlatlari uzerinde haklari bitiyor kizlari evlenince. Cok uzuldum valla bu konuya.

Bazı yorumları çok acımasız buldum.annenız sıze baktı buyuttu kucukken sımdı durumu darda dıye atıp gıdecek degılsınız heralde bunu kabul etmeyecek vıcdansız bırıylede zaten evlılık yapmazsınız.bence beledıyeye valılıge vs yardım dılekcesı verın oncelıkle,daha sonrasındada bıraz sızın destegınız bıraz devlet yardımıyla çözülecek bir konu bu.ilk olarak evlenecegınız kısıyle konusun elbettekı.beraber asılamayacak sey yoktur ayrıca onlar basımızın uzerınde yerlerı var

Burada bahsettiğiniz aileniz kim?

Burada bahsettiğiniz aileniz kim?
Annem ve kız kardeşim. Kız kardeşim farklı şehirde okuyor

Bu arada arkadaşlar yorumlarınız beni çok üzdü. Sanırım ben kendimi yanlış veya eksik ifade ettim.

1. ANNEMİ ASLA ATMAM VE O EVLENMEMİ, YUVA KURMAMI, ALLAH KORUSUN YARIN BİRGÜN BANA BİR ŞEY OLURSA TORUNUMU GÖRMEK İSTİYORUM DEDİ.

2. Sözlüm anneme her zaman destek olmamı istiyor fakat ikisine birden yetemezsem ve o da insanoğlu zamanla acaba düşünceleri değişir mi diye korktum.

3. Arkadaşlar ben neden sizden para isteyeyim veya neden fake konu anlatayım bu çok ilginç geldi. Sadece içimi dökmek istemiştim.

Beni gerçekten anladığınız için teşekkür ederim..
çok mermahetlidir ve zaten ileride destek olmaya devam edeceğiz diyor ama sadece acaba zamanla bu destekten rahatsız olur mu acaba korkusu var bende.

Beni gerçekten anladığınız için teşekkür ederim..
çok mermahetlidir ve zaten ileride destek olmaya devam edeceğiz diyor ama sadece acaba zamanla bu destekten rahatsız olur mu acaba korkusu var bende.
Peki evlilik kararı öncesi detaylı konuşmadınız mi? Nasıl bir sehirde yaşıyorsunuz bilmiyorum, ama ev kiraları almış başını gidiyor.Cok yüksek maaşınız yoksa karşılamanız imkansiz.Kardesiniz mesleğe geçince evlilik düşünmeniz daha makul, ikiniz ortak ustlenirsiniz.

Konuştuk zaten ben demeden sağolsun kendisi diyor yine yapacaksın diye. Evet burada da kiralar çok uçuk.

Maaşım çok şükür ortalamanın üzerinde, nişanlımın da öyle. Yine de nasıl olacak bilmiyorum

Annem ve kız kardeşim. Kız kardeşim farklı şehirde okuyor
İlk sayfada ablan, abin, vs. yok mu sorularına yok demiştiniz bende sizi tek çocuk diye düşünmüştüm. Kardeşiniz üniversite kaçta? En azından okulu bitirip bir iş bulana kadar bekleyebilirsiniz bence. Siz tabiki yine annenize, kardeşine destek çıkarsınız ama en azından bir ucundan da kız kardeşiniz tutar. Tek başına çabalamanız gerekmez. Hem erkek tarafı daha eşya vs.de almamış. Maddi olarakta daha hazır olursunuz.
Bu arada kardeşinizin eğitim masraflarını da mı siz karşılıyorsunuz? Yani hem kardeşe hem de anneye bakıp evlenecekseniz çok zor.

Tek bir çözüm var annen sizinle yaşayacak buna yorumun nedir?

Üzüldüm açıkçası, herkes aynı şartlara sahip olarak doğmuyor ne yazık ki. Ya evlenip yuva kuracaksınız ya da annenize bakacaksınız hangi tarafı seçerseniz seçin bir yanınız buruk olacak gibi. Geriye kalan tek seçenek dubleks bir ev tutup üst katını anneye ayırıp birlikte yaşamak. Yemek, temizlik yapar sizin için kolaylık olur ileride çocuğunuz olunca da çocuğu büyütür birlikte yaşar gidersiniz aksi takdirde ayrı bir kira ayrı faturalar çok daha zorlar. Bir kira artık bir maaş oldu neredeyse.

Bazı erkekler var evlenmeden kv ile yaşamak şartı koyuyorlar. Kadın kabul etmezse ayrılıyorlar. Evet zor ama en azından kimseyi kandırmıyor. Siz de sözlünuze durumu açıklayın dürüstçe. Ama kabul etmezse ayrilin.

Kardeşim ikinci sınıfa başladı bu yıl o yüzden mezun olmasına 3 yıl var denebilir. Evet onun masraflarını da ben karşılıyorum,bursları da var ama yetmiyor tabiki

Haklısınız galiba ben bu konuda zamanlamayı yanlış yapmışım. Şuanda da ne yapmam gerek nasıl bir yol izlemem en doğrusu olur diye düşünüyorum

Evet keşke herkes eşit şartlarda olabilseydi.
İnanın tam olarak dediğiniz gibi neye üzülüp neye sevineceğimi şaşırdım. Aşık olduğum erkekle yuva kurmama sevineyim diyorum ama annem aklıma geliyor sevincim kursağımda kalıyor.
Benim için harika bir düşünce fakat o ne kadar rahat edebilir bu da bir soru işareti, sonuçta onun yerine de koyuyprum kendimi. Bu da bu durumu benim için daha da zorlaştırıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…