- 15 Nisan 2017
- 3.399
- 8.855
- 158
- Konu Sahibi siyahinbeyazi
-
Diğer konunuzda ailemle birlikte ceyizimizi aldım demişsiniz, bu konuda da kimsemiz yok annem ve ben varız demişsiniz.Yeni üye, konu tuhaf. yanlış alıntı oldu kusura bakmayın
Niye vicdan azabı çekiyorsunuz ki.Madem boşandı ise girip çalışacaktı.Sizin evleneceğiniz bilmesi lazım kendini garantiye almaliydi.Annenizi yanıniza alın diyecegim ama eşinizle anlaşabilir mi ? Kayinvalide sorun çıkarabilir.
Aynen ya toplumumuzda erkek annelerine neden ayricalik taniliyor hep boyle konularda. Kiz anneleri anne degil sanki evlatlari uzerinde haklari bitiyor kizlari evlenince. Cok uzuldum valla bu konuya.Ee destek olamayacaksaniz nasıl olacak,sizinle yaşaması en oluru gibi her zaman kadınlar mı kaynana ile yaşayacak bı kere de erkekler yaşasın zorunluluk sizin durumunuz evlenmeyi düşündüğünüz kişinin görüşü nedir
Bazı yorumları çok acımasız buldum.annenız sıze baktı buyuttu kucukken sımdı durumu darda dıye atıp gıdecek degılsınız heralde bunu kabul etmeyecek vıcdansız bırıylede zaten evlılık yapmazsınız.bence beledıyeye valılıge vs yardım dılekcesı verın oncelıkle,daha sonrasındada bıraz sızın destegınız bıraz devlet yardımıyla çözülecek bir konu bu.ilk olarak evlenecegınız kısıyle konusun elbettekı.beraber asılamayacak sey yoktur ayrıca onlar basımızın uzerınde yerlerı varArkadaşlar benim annem ve babam ayrı. Ben annemle yaşıyorum. Sadece ikimiz yaşıyoruz. Annem sağlık sorunları nedeniyle çalışamıyor ve kirada oturuyoruz. Evin tüm giderlerini ben karşılıyorum. Şimdi de evlilik hazırlığındayım ama annemin maddi geliri olmaması beni çok üzüyor. Evlenince annem tek başına ne yapacak? kirayı ödeyecek geliri bile yok, faturalar, market vs. nasıl olacak? diye düşünmekten kafayı yeme noktasındayım. Ben her zaman ona destek olurum fakat sizde biliyorsunuz ki evlendikten sonra bazı şeyler istesem de eskisi gibi olamaz çünkü yeni kurduğum yuvaya destek olmam gerekecek. Bunun vicdan azabını çekiyorum. Yaptığım şeyin kötü bir şey olmadığını biliyorum ama yine de bencillik etmiş gibi hissediyorum.
GÜNCELLEME: Annem evden iş yapmayı çok istiyor onu da bulamıyoruz veya bulduklarımıza sermaye gerekiyor o yüzden onu da yapamıyor.
Burada bahsettiğiniz aileniz kim?Arkadaşlar ben sözlüyüm. Düğünü 5-6 ay sonra yapalım diye düşünüyoruz. Çeyiz diziyorum. Benim çeyizim bitmeye çok yakın. Neredeyse her şeyi aldım sayılır ama sözlüm sadece çamaşır makinesi aldı. Şu an parası olmadığını daha sonra alacağını söylüyor. Şu konuda da hakkını yiyemem ben bir şeyler alırken bana yardımcı oluyor.
Neyse şimdiye kadar bir şey diyen olmadı ailemle birlikte mutlulukla çeyizimi aldık. Fakat birkaç gün önce ailem bana “Kızım sen her şeyi aldın neredeyse bitirdin. O henüz bir şey almamış gibi. Bu kadar yapma onun da bir şeyler yapmasını bekle artık” dediler. Ben de durumu düzeltmek için maddi olarak toparlanınca hepsini birden alacak dedim. Buna cevap olarak da senin de maddiyatın çok iyi değil ama erkenden başladın yavaş yavaş krediyle alıp ödedin hala da krediyle alıp ödemeye devam ediyorsun. O da öyle yapabilirdi dediler. Sizce haklılar mı? Bir şeyler alma konusunda durmalı mıyım biraz?
Madalyasını takın konu sahibine.Burada bahsettiğiniz aileniz kim?
AnlamadımMadalyasını takın konu sahibine.
Annem ve kız kardeşim. Kız kardeşim farklı şehirde okuyorBurada bahsettiğiniz aileniz kim?
Beni gerçekten anladığınız için teşekkür ederim..Size kizmislar konu sahibi ama ben cok uzuldum hem size hem annenize. Evlenseniz annenizi kaderine mahkum etmis olacaksiniz evlenmeseniz yuva kurma ve evlat sahibi olma hakkindan mahrum kalacaksiniz. Nisanliniz merhametli birimi? Anneniz gelip sizinle yasasa kabul edermi?
Peki evlilik kararı öncesi detaylı konuşmadınız mi? Nasıl bir sehirde yaşıyorsunuz bilmiyorum, ama ev kiraları almış başını gidiyor.Cok yüksek maaşınız yoksa karşılamanız imkansiz.Kardesiniz mesleğe geçince evlilik düşünmeniz daha makul, ikiniz ortak ustlenirsiniz.Beni gerçekten anladığınız için teşekkür ederim..
çok mermahetlidir ve zaten ileride destek olmaya devam edeceğiz diyor ama sadece acaba zamanla bu destekten rahatsız olur mu acaba korkusu var bende.
Konuştuk zaten ben demeden sağolsun kendisi diyor yine yapacaksın diye. Evet burada da kiralar çok uçuk.Peki evlilik kararı öncesi detaylı konuşmadınız mi? Nasıl bir sehirde yaşıyorsunuz bilmiyorum, ama ev kiraları almış başını gidiyor.Cok yüksek maaşınız yoksa karşılamanız imkansiz.Kardesiniz mesleğe geçince evlilik düşünmeniz daha makul, ikiniz ortak ustlenirsiniz.
Gerçekler acıdırSiz şimdi iyi bir elestiri bombardımanına tutulursunuz.Burada erkek evi gecindirir dediginizde lincleniyorsunuz.
İlk sayfada ablan, abin, vs. yok mu sorularına yok demiştiniz bende sizi tek çocuk diye düşünmüştüm. Kardeşiniz üniversite kaçta? En azından okulu bitirip bir iş bulana kadar bekleyebilirsiniz bence. Siz tabiki yine annenize, kardeşine destek çıkarsınız ama en azından bir ucundan da kız kardeşiniz tutar. Tek başına çabalamanız gerekmez. Hem erkek tarafı daha eşya vs.de almamış. Maddi olarakta daha hazır olursunuz.Annem ve kız kardeşim. Kız kardeşim farklı şehirde okuyor
Tek bir çözüm var annen sizinle yaşayacak buna yorumun nedir?Annem ve kız kardeşim. Kız kardeşim farklı şehirde okuyor
Bu arada arkadaşlar yorumlarınız beni çok üzdü. Sanırım ben kendimi yanlış veya eksik ifade ettim.
1. ANNEMİ ASLA ATMAM VE O EVLENMEMİ, YUVA KURMAMI, ALLAH KORUSUN YARIN BİRGÜN BANA BİR ŞEY OLURSA TORUNUMU GÖRMEK İSTİYORUM DEDİ.
2. Sözlüm anneme her zaman destek olmamı istiyor fakat ikisine birden yetemezsem ve o da insanoğlu zamanla acaba düşünceleri değişir mi diye korktum.
3. Arkadaşlar ben neden sizden para isteyeyim veya neden fake konu anlatayım bu çok ilginç geldi. Sadece içimi dökmek istemiştim.
İlk sayfada ablan, abin, vs. yok mu sorularına yok demiştiniz bende sizi tek çocuk diye düşünmüştüm. Kardeşiniz üniversite kaçta? En azından okulu bitirip bir iş bulana kadar bekleyebilirsiniz bence. Siz tabiki yine annenize, kardeşine destek çıkarsınız ama en azından bir ucundan da kız kardeşiniz tutar. Tek başına çabalamanız gerekmez. Hem erkek tarafı daha eşya vs.de almamış. Maddi olarakta daha hazır olursunuz.
Bu arada kardeşinizin eğitim masraflarını da mı siz karşılıyorsunuz? Yani hem kardeşe hem de anneye bakıp evlenecekseniz çok zor.
Ben çok isterim ona sorsam kabul edeceğine eminim ama zamanla sözlüm açısından nasıl olur, sonuçta öz annesi değil zamanla kendisine ait özel alan istemek onun da hakkı. Bu nedenle daha çok çıkmaza giriyorumTek bir çözüm var annen sizinle yaşayacak buna yorumun nedir?
Üzüldüm açıkçası, herkes aynı şartlara sahip olarak doğmuyor ne yazık ki. Ya evlenip yuva kuracaksınız ya da annenize bakacaksınız hangi tarafı seçerseniz seçin bir yanınız buruk olacak gibi. Geriye kalan tek seçenek dubleks bir ev tutup üst katını anneye ayırıp birlikte yaşamak. Yemek, temizlik yapar sizin için kolaylık olur ileride çocuğunuz olunca da çocuğu büyütür birlikte yaşar gidersiniz aksi takdirde ayrı bir kira ayrı faturalar çok daha zorlar. Bir kira artık bir maaş oldu neredeyse.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?