- 15 Kasım 2022
- 396
- En iyi cevaplar
- 1
- 631
- 23
- 41
- Konu Sahibi siyahinbeyazi
-
maluliyetten öyle kolay emekli olunmuyor.prim işe giriş vs lazım.ama yaşlılık bakım ücreti falan alanabilirÇalışamaz durumda ise engelli raporu alıp maaş bağlaymayı deneyin. Bide bakım parası var onuda bi araştırın isterseniz.malıliyet
Niye vicdan azabı çekiyorsunuz ki.Madem boşandı ise girip çalışacaktı.Sizin evleneceğiniz bilmesi lazım kendini garantiye almaliydi.Annenizi yanıniza alın diyecegim ama eşinizle anlaşabilir mi ? Kayinvalide sorun çıkarabilir.Arkadaşlar benim annem ve babam ayrı. Ben annemle yaşıyorum. Sadece ikimiz yaşıyoruz. Annem sağlık sorunları nedeniyle çalışamıyor ve kirada oturuyoruz. Evin tüm giderlerini ben karşılıyorum. Şimdi de evlilik hazırlığındayım ama annemin maddi geliri olmaması beni çok üzüyor. Evlenince annem tek başına ne yapacak? kirayı ödeyecek geliri bile yok, faturalar, market vs. nasıl olacak? diye düşünmekten kafayı yeme noktasındayım. Ben her zaman ona destek olurum fakat sizde biliyorsunuz ki evlendikten sonra bazı şeyler istesem de eskisi gibi olamaz çünkü yeni kurduğum yuvaya destek olmam gerekecek. Bunun vicdan azabını çekiyorum. Yaptığım şeyin kötü bir şey olmadığını biliyorum ama yine de bencillik etmiş gibi hissediyorum.
GÜNCELLEME: Annem evden iş yapmayı çok istiyor onu da bulamıyoruz veya bulduklarımıza sermaye gerekiyor o yüzden onu da yapamıyor.
Eşiniz sorun etmeyecek biriyse annenizle birlikte yaşayın. Yada o sizle.Arkadaşlar benim annem ve babam ayrı. Ben annemle yaşıyorum. Sadece ikimiz yaşıyoruz. Annem sağlık sorunları nedeniyle çalışamıyor ve kirada oturuyoruz. Evin tüm giderlerini ben karşılıyorum. Şimdi de evlilik hazırlığındayım ama annemin maddi geliri olmaması beni çok üzüyor. Evlenince annem tek başına ne yapacak? kirayı ödeyecek geliri bile yok, faturalar, market vs. nasıl olacak? diye düşünmekten kafayı yeme noktasındayım. Ben her zaman ona destek olurum fakat sizde biliyorsunuz ki evlendikten sonra bazı şeyler istesem de eskisi gibi olamaz çünkü yeni kurduğum yuvaya destek olmam gerekecek. Bunun vicdan azabını çekiyorum. Yaptığım şeyin kötü bir şey olmadığını biliyorum ama yine de bencillik etmiş gibi hissediyorum.
GÜNCELLEME: Annem evden iş yapmayı çok istiyor onu da bulamıyoruz veya bulduklarımıza sermaye gerekiyor o yüzden onu da yapamıyor.
Senin kayinvalideden agzin yandi diye herkes ayni seyi yasayacak gibi bir dunya yok. Kadinin saglik problemleri varmis calisip kendisini garantiye alsaydi diyorsun. Biraz vicdan ya.Niye vicdan azabı çekiyorsunuz ki.Madem boşandı ise girip çalışacaktı.Sizin evleneceğiniz bilmesi lazım kendini garantiye almaliydi.Annenizi yanıniza alın diyecegim ama eşinizle anlaşabilir mi ? Kayinvalide sorun çıkarabilir.
Sağlık problemlerini kaçırdım.Senin kayinvalideden agzin yandi diye herkes ayni seyi yasayacak gibi bir dunya yok. Kadinin saglik problemleri varmis calisip kendisini garantiye alsaydi diyorsun. Biraz vicdan ya.
Bu tabir biraz kaba olmuş ama haklisiniz calismiyorsa iki seçenek var.Ya evlenmeli yada kızıyla yaşamalı hem kızıyla yaşarsa kızı ise girdiğinde torununa bakabilir.Ev işlerine faydası olur.Bu durumda yapacağıniz en iyi şey annenize de zengin bir koca bulmak, cok zengin olmasa da olur, gecinecek kadar varlığı olsun yeter
Siz şimdi iyi bir elestiri bombardımanına tutulursunuz.Burada erkek evi gecindirir dediginizde lincleniyorsunuz.Doğrusu evi geçindirmek senin değil kocanın görevi paranı da istediğin gibi harcayabilirsin o yüzden annene büyük oranda destek olmanda mahzur yok zannediyorum başka nasıl geçimini sağlayacak kadın?
Tepki olarak yazdım zaten, annesinin durumu belli, madem değişmeyecek düzeyde eş seçimini ona göre yapmalıydı. Kendisini annesiyle birlikte kabul edecek biri olmalı. Başka türlü burda insanlar ne diyebilir.Ayrıca nedense burdan maddi yardım isteyecek gibi bir izlenime kapıldımBu tabir biraz kaba olmuş ama haklisiniz calismiyorsa iki seçenek var.Ya evlenmeli yada kızıyla yaşamalı hem kızıyla yaşarsa kızı ise girdiğinde torununa bakabilir.Ev işlerine faydası olur.
Ben babanne yanında yaşadığım için ev üstüne ev olmuyor iyi bilirim.Ama kadının maaşı yok o yüzden damadı ve kızı yanında kalabilir.
Ee destek olamayacaksaniz nasıl olacak,sizinle yaşaması en oluru gibi her zaman kadınlar mı kaynana ile yaşayacak bı kere de erkekler yaşasın zorunluluk sizin durumunuz evlenmeyi düşündüğünüz kişinin görüşü nedirbiliyorum öyle olmasını istemezdim ben de bu yüzden üzülüyorum zaten destek olamayacağım için. hayır ne yazık ki hiç geliri yok. evden iş yapmayı çok istiyor onu da bulamıyoruz veya bulduklarımıza sermaye gerekiyor o yüzden onu da yapamıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?