Evlilik ve Vicdan Azabı

siyahinbeyazi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2023
61
30
3
Arkadaşlar benim annem ve babam ayrı. Ben annemle yaşıyorum. Sadece ikimiz yaşıyoruz. Annem sağlık sorunları nedeniyle çalışamıyor ve kirada oturuyoruz. Evin tüm giderlerini ben karşılıyorum. Şimdi de evlilik hazırlığındayım ama annemin maddi geliri olmaması beni çok üzüyor. Evlenince annem tek başına ne yapacak? kirayı ödeyecek geliri bile yok, faturalar, market vs. nasıl olacak? diye düşünmekten kafayı yeme noktasındayım. Ben her zaman ona destek olurum fakat sizde biliyorsunuz ki evlendikten sonra bazı şeyler istesem de eskisi gibi olamaz çünkü yeni kurduğum yuvaya destek olmam gerekecek. Bunun vicdan azabını çekiyorum. Yaptığım şeyin kötü bir şey olmadığını biliyorum ama yine de bencillik etmiş gibi hissediyorum.

GÜNCELLEME: Annem evden iş yapmayı çok istiyor onu da bulamıyoruz veya bulduklarımıza sermaye gerekiyor o yüzden onu da yapamıyor.

Sanırım ben kendimi yanlış veya eksik ifade ettim.

1. ANNEMİ ASLA ATMAM VE O EVLENMEMİ, YUVA KURMAMI, ALLAH KORUSUN YARIN BİRGÜN BANA BİR ŞEY OLURSA TORUNUMU GÖRMEK İSTİYORUM DEDİ.

2. Sözlüm anneme her zaman destek olmamı istiyor fakat ikisine birden yetemezsem ve o da insanoğlu zamanla acaba düşünceleri değişir mi diye korktum.

3. Arkadaşlar ben neden sizden para isteyeyim veya neden fake konu anlatayım bu çok ilginç geldi. Sadece içimi dökmek istemiştim.

Son düzenleme:
Anne babanız ne zaman ayrıldı ve siz çalışmadan önce nasıl geçiniyordunuz ?
Saglık problemleri büyük engel mi çalışmamasına

Bunun planını evlenmeye karar vermeden önce yapmış olmanız gerekirdi. Eş olacak şahıs durumu biliyorsa annenizin giderlerini sizin karşılamaya devam edeceğinizi de biliyordur zaten ama yine de konuşun bence.

Çok zor bir durum. Tek çocuk musunuz? Kardeşleriniz varsa birlikte ortaya para koyup bir şekilde geçim sağlanır ama tek çocuksanız çok zor.
İki ihtimal kalıyor ya siz yanınıza alacaksınız ki evleneceğiniz insan bunu kabul edecek mi bu önemli ya da bakım evi tarzı yer bakacaksınız. Hem orada gözetim altında olur, hem yemesi içmesi iyi olur aklınız kalmaz. Fiyatları nasıldır bilmiyorum gerçi.

biliyorum öyle olmasını istemezdim ben de bu yüzden üzülüyorum zaten destek olamayacağım için. hayır ne yazık ki hiç geliri yok. evden iş yapmayı çok istiyor onu da bulamıyoruz veya bulduklarımıza sermaye gerekiyor o yüzden onu da yapamıyor.

O zaman maalesef kadın sokakta mı kalacak siz evlenince? Mecburen siz yine şu an olduğu gibi tüm giderleri karşılamak zorundasınız ya da yanınıza alıp beraber yaşayacaksınız. Nişanlınızın bu duruma tepkisi ne?

Peki ne düşünüyor gerçekten ?
Sözlünüz de zengin degil daha ev eşyalarını bile almaya başlamamış siz maddi olarak annenize nasıl yardım edeceksiniz ki ?
Kirada mı oturacaksınız mesela ?

Kac yasinda?

Belediye, valilik, kaymakamlıklara başvursanız, geliri olmadığını gösterseniz belki bir yardımı dokunur. Sağlık sorunu varsa engelli raporu alabilir mi? Belki engelli raporu nedeniyle malulen emekli olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…