- 27 Ağustos 2022
- 4.513
- 7.638
Evlilikte ilişki olmaması boşanma sebebidir. Eşinizin sizle ilişkiye girmediğini mesajla belgeleyin. Onun ağzından bi itiraf alın yani. Sonra dava açıp tazminat ve nafaka talep edinMerhaba arkadaşlar lütfen ağır yorumlarınızı kendinize saklayıp objektif ve seviyeli yorum yapın ben 6 yıllık evliyim bir çocuğum var kayinvalidemle yaşıyorum 4 senedir evimizi ayırmak istiyoruz ama parasızlıktan ayiramiyoruz bı kaç kere eşim biriktirdigimiz parayı sanal oyunda kaybetti neyse aaıl konuşmak istediğim şey şu evlendigimizden beri eşimle duzenli bir seks hayatımız yok ayda iki kere bazen ayda bı kere cok nadiren yaklasiyor soyledigimde istiyorsun sen gel sen kadın degilmisin diyor bende gururuma yedirip gitmek istemiyorum aldatma falan yok ama benimle bı yakinligida yok bı sorunu olsa hep tek başına çözer, birde ben ne zaman uzaksın vs diye konuşmaya kalksam hep abarttigimj yanlış düşündüğümü yada herşeyden şikayet ettigimi söyler ne zaman tartissak o hep haklı ben hep haksız çok yıprandım çok yoruldum 2 kere boşanmak istedim yalvardı affettim geldim 1 hafta geçmeden eski haline döndü çocuğum olmasa defolup gidicem ama gitsem gidemiyorum kalsam kaamiyorum çok mutsuzum her gece ağlayarak uyumaktan yoruldum onun umrunda değil fosur fosur uyur söylediğimde de ben sinirlenince uyurum der, sürekli etrafindakiler ve bana aşağılayıcı şakalar yapar yapma sevmiyorum dedigimdede bı şakayı bile kaldiramiyorsun hemen sinirleniyorsun der bana sürekli kurduğu kelimeler uyuşuksun dikkatsizsin salaksın, en son evimize buzdolabı bakmaya gidecektik aradım oda telefon alacaktı gel dedim yetisicem dedi gelmedi annesiyle gittik baktık eve geldi hiç konusunu açıp kusura bakma geciktim bile demedi umurunda bile olmadı evimize alacağımız eşya, bide gitti yattı TV izledi ben sinirlenip ağladım sebebini söyledim her zamanki gibi yanlış anlıyorsun dedi güldü gitti artık tahammül edemiyorum sevgim kalmadı ama ne yapacağımı da bilmiyorum ne olur bana bı akıl verin
sevgiliyken tanıyamamış olsanız da neticede aynı evde yşamayı kabul ederek evlenmişsiniz - belki o zaman daha gençtiniz insan tanımayı bilmiyordunuz, belki etraftan kimse demedi, olabilir bunlarEvet taniyamamisim eşimi bunu ben kendimede esimede söyledim kabul emiyor ama söyledim sevgiliyken hiç böyle bir adam değildi ne olduysa evlenditen sonra oldu
Toplum içinde değil bir aradayken yapar ama evet diğer konularda haklısınızYani bilmiyorum ki sana bu evliliği sürdürmen için ne diyebiliriz. Kalbini kırmak istemem ama eşin seni hayat arkadaşı olarak da kadın olarak da görmüyor büyük ihtimalle. Ya özellikle toplum içinde alaycı ve aşağılayıcı konuşulması beni aşırı irite eder.
Çalışıyordum yeni isten ayrildim o kaybettiği paraları birlikte çalışarak biriktirdik, bosansam ailem var ailemin evine gideceğim ama orada fazla kalamam kendi duzenimi kurmaliyim, çocuğum kreş yaşında kreşe yazdırıp çalışmayı düşünüyorum, özelde asgari ücret veriyorlar genelde, bulunduğum bölgede 13-14 e ev var eşim özelde ama maaşı 40 bin TLsevgiliyken tanıyamamış olsanız da neticede aynı evde yşamayı kabul ederek evlenmişsiniz - belki o zaman daha gençtiniz insan tanımayı bilmiyordunuz, belki etraftan kimse demedi, olabilir bunlar
ama en baştan ayrı eviniz olsa, ayrı ev olmadan evlenmem deseniz bari bir nebze kendini sıkar bir ev kurardı. ne biliyim kavga etseniz si çocuğunuzl o evde kalırdınız boşansanız da o gidebilirdi
mesleğim var dediğinize göre çalışmıyorsunuz muhtemelen? çalışıyor olsanız ben de çalışıyorum kızıma k.validem bakıyor vs. derdiniz bunları demediğinze göre evdesiniz diye anladım
şu anda siz boşansanız nereye gideceksiniz?
aile eviniz var mı?
eşinizin işi kayıtlı bir iş mi? nafakayı öder mi yani?
meslek dediğiniz asgari ücret civarı 22-25 verecekleri bir işse kiralar olmuş 15 zaten en minik evler bile
bulunduğunuz yerde 8-10 bine ev varsa belki bir ihtimal geçinebilirsiniz ama bu durumda da kıza kim bakacak?
Aslında artık sorun aynı evde olmakda değil biz karı koca gibi değil iki arkadaş gibi olduk ilişki yok sevgi kalmadı gerçi ona sorsam o beni çok seviyor asla kaybetmek istemiyorBen ağır yorum yapmam Yorumumu kendime saklamadan yazayım.Esiniz değişmez o evden çıkmaz böyle gider
Evet bunu yapabilirim zaten avukatta isterseniz 2 hafta içerisinde biter dediEvlilikte ilişki olmaması boşanma sebebidir. Eşinizin sizle ilişkiye girmediğini mesajla belgeleyin. Onun ağzından bi itiraf alın yani. Sonra dava açıp tazminat ve nafaka talep edin
Yemin ederim asıl sorun bu yoksa ben aptalmiyim bu kadar uzuldugum kendimi yalnız hissettigim sevgisizligin içine kendimi hapsedeyim okumuş görmüş bı insanım mesleğim var guclude biriyim ama kızım ona yetememe korkusu beni mahvediyor çok küçük benim ailem parasal yardım yapacak insanlar değil daha evlendim evleneli 100 TL bile vermemişlerdir bana bir kere ihtiyacın var mı diye bile sormadılar ya tek başıma basaramazsam korkusu varBen herkes kadar keskin yorum yapamıyorum bu durumlarda. Çocuğu bahane etme deniliyor ama birincisi çocuğu tek başına büyütme düşüncesi ikincisi de çocuğu anne ve babayla birlikte büyütemeyecek olmanın vermiş olduğu kaygı. Çocuğu bahane ediyorsun lafını acımasız buluyorum bu yüzden. En azından herkese söylenmemeli. Belki eninde sonunda ayrılacak konu sahibi ama o son noktaya gelme süreci var işte. Dışarıdan bakan biri ile içeriden yaşayan aynı şeyi göremez.
Şuan calsmiyorum daha doğrusu eşim ek bı iş yapıyor orada çalışıyorum yardım ediyorum aslında evlendim evleneli sadece kızıma hamile olduğum ve 1 yaşına gelene kadar sürede çalışmadım 4 senedir çalışıyorum, bilmiyorum ama salakmisin falan derdi heraldeSiz sanal alemde parayı tüketseydiniz size neler yapmazdı..sorunlarınızın çoğu ekonomi kaynaklı gibi görünüyor..ama size de öyle aşalğılayıcı laflar etmemeli..siz çalışıyor musunuz?
Bosandigim dakika yalnızım biliyorum bı aile desteği görmeyeceğim hiç bişey beni bitirmez ama kızıma yetemezsem mahvolurum bı memurluk durumum var aslında birazda onu bekliyorum olsa hemen çeker giderimYemin ederim asıl sorun bu yoksa ben aptalmiyim bu kadar uzuldugum kendimi yalnız hissettigim sevgisizligin içine kendimi hapsedeyim okumuş görmüş bı insanım mesleğim var guclude biriyim ama kızım ona yetememe korkusu beni mahvediyor çok küçük benim ailem parasal yardım yapacak insanlar değil daha evlendim evleneli 100 TL bile vermemişlerdir bana bir kere ihtiyacın var mı diye bile sormadılar ya tek başıma basaramazsam korkusu var
Ben sana bir şey söyleyim mi. Boşanan kadın o sümsük adamların ağırlığını üstünden atınca öyle bir güçleniyor ki. Hem kızına yetersin hem kendine. Evet eksiklerin olabilir ama şimdi de tam değilsiniz ki. Yıllardır ayrı bir ev bile açamamış adamYemin ederim asıl sorun bu yoksa ben aptalmiyim bu kadar uzuldugum kendimi yalnız hissettigim sevgisizligin içine kendimi hapsedeyim okumuş görmüş bı insanım mesleğim var guclude biriyim ama kızım ona yetememe korkusu beni mahvediyor çok küçük benim ailem parasal yardım yapacak insanlar değil daha evlendim evleneli 100 TL bile vermemişlerdir bana bir kere ihtiyacın var mı diye bile sormadılar ya tek başıma basaramazsam korkusu var
herşey ortada zaten bu adamla olmaz. Yıllar boyu sindirmiş seni adam, cesaretsizsin ama bunu yine sen yapabilirsin. Baheneleri bırakmak lazım. Bu kadar üzüldüğün yerde durma, kızın için bile yapma bunu. Sen bu kadar bitik haldeyken kızın iyi olabilirmi? Seni görerek ilerde oda mı bu dinamikleri yaşasın. Sanırım gençsin, güzellik ya da çirkinliğin hiç önemi yok ki bu devirde çirkin olmak bile bir seçim çünkü artık elimizin altında herşey var. Önce cesaretini topla sonra gerekirse tek tek al herkesi karşına ve çiz yolunu. Herşey bir anda olmasada çok güzel olacak bunu bil.Merhaba arkadaşlar lütfen ağır yorumlarınızı kendinize saklayıp objektif ve seviyeli yorum yapın ben 6 yıllık evliyim bir çocuğum var kayinvalidemle yaşıyorum 4 senedir evimizi ayırmak istiyoruz ama parasızlıktan ayiramiyoruz bı kaç kere eşim biriktirdigimiz parayı sanal oyunda kaybetti neyse aaıl konuşmak istediğim şey şu evlendigimizden beri eşimle duzenli bir seks hayatımız yok ayda iki kere bazen ayda bı kere cok nadiren yaklasiyor soyledigimde istiyorsun sen gel sen kadın degilmisin diyor bende gururuma yedirip gitmek istemiyorum aldatma falan yok ama benimle bı yakinligida yok bı sorunu olsa hep tek başına çözer, birde ben ne zaman uzaksın vs diye konuşmaya kalksam hep abarttigimj yanlış düşündüğümü yada herşeyden şikayet ettigimi söyler ne zaman tartissak o hep haklı ben hep haksız çok yıprandım çok yoruldum 2 kere boşanmak istedim yalvardı affettim geldim 1 hafta geçmeden eski haline döndü çocuğum olmasa defolup gidicem ama gitsem gidemiyorum kalsam kaamiyorum çok mutsuzum her gece ağlayarak uyumaktan yoruldum onun umrunda değil fosur fosur uyur söylediğimde de ben sinirlenince uyurum der, sürekli etrafindakiler ve bana aşağılayıcı şakalar yapar yapma sevmiyorum dedigimdede bı şakayı bile kaldiramiyorsun hemen sinirleniyorsun der bana sürekli kurduğu kelimeler uyuşuksun dikkatsizsin salaksın, en son evimize buzdolabı bakmaya gidecektik aradım oda telefon alacaktı gel dedim yetisicem dedi gelmedi annesiyle gittik baktık eve geldi hiç konusunu açıp kusura bakma geciktim bile demedi umurunda bile olmadı evimize alacağımız eşya, bide gitti yattı TV izledi ben sinirlenip ağladım sebebini söyledim her zamanki gibi yanlış anlıyorsun dedi güldü gitti artık tahammül edemiyorum sevgim kalmadı ama ne yapacağımı da bilmiyorum ne olur bana bı akıl verin
Öyle gerçekten bugün yarın diye oyalaya oyalaya 6 sene oldu elimzde beş kuruş yok geçen afedersiniz özel bişey almam gerekti cebimde 100 TL param bile yoktu ondada yok ekonomik sorunlarımız hep vardı zaten hiç asamadikki evlenmeden önce kendim çalışıp kendim yiyen biriydim rujum bitmeden bir tane daha alan biriydim şimdi özel ihtiyacimi bile alamıyorum kızım benden bişey istese param yokBen sana bir şey söyleyim mi. Boşanan kadın o sümsük adamların ağırlığını üstünden atınca öyle bir güçleniyor ki. Hem kızına yetersin hem kendine. Evet eksiklerin olabilir ama şimdi de tam değilsiniz ki. Yıllardır ayrı bir ev bile açamamış adam
O zaman aslında kaybedecek bir şey yok. Evet bazen zorlanacaksın ama şimdi hep zordasın. Daha gençsin belki ömründe sevecek başkasını bulacaksın.Öyle gerçekten bugün yarın diye oyalaya oyalaya 6 sene oldu elimzde beş kuruş yok geçen afedersiniz özel bişey almam gerekti cebimde 100 TL param bile yoktu ondada yok ekonomik sorunlarımız hep vardı zaten hiç asamadikki evlenmeden önce kendim çalışıp kendim yiyen biriydim rujum bitmeden bir tane daha alan biriydim şimdi özel ihtiyacimi bile alamıyorum kızım benden bişey istese param yok
Bak geçen gün görümcemlerle bir konuyu konuşuyoruz eşlerle. İşte kadının sevilmesi gerektiği üzerine bir konuydu.Çok tesekur ederim inanıyorum bende evet özguvenim yerle bir oldu artık, 29 yaşındayım ben daha
Bırakın bu bahaneleri,tek annesi babası ayrılacak çocuk sizinki değil.Zaten niyetim bu ama çocuğum için çok endişeliyim babasına çok düşkün bu ayrılık ona nasıl gelecek bilmiyorum daha 4 yasinda o olmasa bir dakika düşünmem meslegimde var zaten
Benim bahaneye ihtiyacim yok evet öyle ama böyle düşünerek sadece kendimi düşünüp evladımı düşünmeden bencillik yapamam bu yüzden bu kadar bekledim boşanmak 5 dakikalık meseleBırakın bu bahaneleri,tek annesi babası ayrılacak çocuk sizinki değil.