Evlilik teklifi nasıl reddedilir?

Eger ki hayalinde dugun gelinlik adetler gelenek gorenek vs tarzinda seyler yoksa evlenmen daha mantkli gibi gozukuyor.

Bu gelenek isini soylememdeki sebepte su eger okulun varsa inan o isler seni okulundan ali koyar..

Ben kafami kaldiramadigimi bilirim cunku baya zor isler. Ceyiziydi bilezigiydi altini takisi derken ooof yazarken icim sisti..
Yok hiç öyle kınaydı düğündü gibi hayallerim yok sadece gelinliğim çok güzel olsun isterim :) ama zaten evlilik olursa da şak diye olmaz herhalde sınavlardan sonra olur

7. Aylık bir ilişkide karşı tarafa duyduğunuz bu güven sizi korkutmuyor mu ?
Gebeliğiniz boş gebelikten ziyade sağlıklı bir gebelikte olabilirdi .
Bu gebelikten korkmayıp 7 aylık bir ilişkinin getireceği evlilikten korkmak bana normal gelmedi .
Boş gebelik olduğunu öğrenmeden ve sevgilimle bunu paylaşmadan önce aşırı gergindim. Ama daha hastaneye giderken sevgilim bana öyle güzel konuştu ki sanki bir anda bütün yük kalktı omuzlarımdan. Yani bu sağlıklı bi gebelik olsaydı ve kararım ne olursa olsun sırtımın yere gelmeyeceğini anladığım için o konuşma sonrası çok rahatlamıştım

Icinde bulundugun sartlara bakarsak evlenmen yerinde olur ama erkek arkadasin gercekten dogru insansa...Evlendikten sonra degisebilir,ailenle yasadigin problemleri yuzune vurabilir,senden sozde esin sorumluluklari adi altinda camasir yemek bulasik bekleyebilir,anneme gidelim kiz kardesime hurmet et vs vs problemleri ortaya cikabilir,bir anda ana kuzusu olabilir,sen gercekten emin misin sevgilinden?bu cok onemli,denize dusen yilana sarilir misali hayatin evlenip dahada zorlasmasin...bence ozellikle bu saatten sonra sevgilini cok daha iyi gozlemle,zira kendisi dedigi gibi evlenirsen ya hayatini kolaylastiricak yada daha da zorlastiricak,evlenmeyi kabul edersen eger enine boyuna evliliginiz konusunda konusmaniz gerekir gibi
Yani sınırlı bir süredir tanıyorum sevgilimin biraz da badireler atlattım sanki dediklerinizi yapmaz gibi amaa burda öyle çok şey okudum ki kimseye güven olmaz diye düşünüyorum

Bence evlenme, evet şu an her şey üstüne geliyor ama evliliği son çare olarak değil ilerde mutlu bir karar olarak ver.

Ne yap ne et burs bul. Deli gibi parası olan, öğrencilere maddi yardım yapan yerler var. Hatta yönetim @Mune , @Kazen bile burda bir konu açıp burs verenlere ulaşabilir belki. Senin için en iyisi bu olur..
Bursum zaten var öyle çok cüzi bir miktar da değil üstelik ama hem ev masraflarına hem okul masraflarına malesef yetişmiyor illa ki çalışmam gerekiyor :KK43:

Konularını biliyorum az çok.. bu adama nedense ben güvenmiyorum :KK43:
Boş gebelik olduğunu öğrenmeden ve sevgilimle bunu paylaşmadan önce aşırı gergindim. Ama daha hastaneye giderken sevgilim bana öyle güzel konuştu ki sanki bir anda bütün yük kalktı omuzlarımdan. Yani bu sağlıklı bi gebelik olsaydı ve kararım ne olursa olsun sırtımın yere gelmeyeceğini anladığım için o konuşma sonrası çok rahatlamıştım
Bebek için sırtını yere getirmeyeceğini düşünüyordun ama evlilikte sırtının yere geleceğini mi düşünüyorsun ?
Kendi açımdan baktığımda şuan sadece okuluna ve işine odaklanman yönündeyim .
Evlilik , bebek bunlar zor şeyler
Evliliğe kurtuluş gözüyle bakan çoğu insan pişman

Ona mecbur durumda apar topar evlenirsen pişmanlık duyarsın çok zor ama önce okulunu bitirmeye çalış
Burs olanağın var mi yada devlet bursu aliyor musun bilmem ama ona başvurabilirsin
Üniversitenin en kötü senesi son yılıdır bu iki üç ayı atlatirsan zaten artık kimseye mahkum olmazsin
Bir de stajda ücret alabilecek misin
Stajda aldığım ücret sanmıyorum 300 lirayı geçsin :KK70: bir de staj döneminde tüm burslarım da kesilecek haliyle..

Daha önce kimseye böyle hissetmedim demişsin de yirmi yaşındasın, daha öncesi mi var?
Eh tabi ki ufak tefek ilişkilerim oldu daha yaşım bu konuda pek fazla tecrübe edinecek kadar yok ama böyle hissetmekten kastım ilk kez böyle sevmek değil(gerçi ilk kez böyle seviyorum) ilk kez bu kadar birinin yanında güvende hissetmek gibi daha çok

maddiyat filan çok zor biliyorum. ama adam diyor ki evlenelim, benim maaşım ikimize de yeter. ne demek bu, senin para sıkıntın var ben sana para veririm ama önce evini ipotek edelim senet imzalayalım. böyle olmaz, kusura bakma. beraber yaşamaya başladıysanız karı-koca gibi bir hayatı paylaşıyorsanız bunları aşın. para konusunda kendinizi rahat hissedemiyor olmanız ondan yardım istememeniz çok güzel bence ama bu işi böyle yürütemezsiniz gibi geliyor
Sevgilim zaten şu an da bana sürekli paraya ihtiyacın var mı vs diye soruyor hatta bir keresinde kitapçıya gittiğimizde aldığım kitapları o ödemişti ama ben ondan para isteyemem zaten. Gerçi evlenirsek isteyebilecek miyim sanki yoo yine kendimi ezik hissedicem..

Ah ablacim ah
Valla benim nacizane fikrim evlenmemen. Ayni evde yasayabilirsin hic sorun degil ama nikaha gerek yok bence. Durduk yere sacma bir bag olmasin simdi. Daha halletmen gereken pek cok sey var,okulunla ugrasacaksin,stajin var,is bulacaksin hayati daha derinden taniyacaksin vs vs. Bunlarin yanina evlilik yukune gerek yok. Ama rahat edeceksen ayni evi paylas erkek arkadasinla. Ayaklari yere basan cocuksun sen, iyi dusunmeden adim atma sakin. Kolayliklar diliyorum sana

Eh tabi ki ufak tefek ilişkilerim oldu daha yaşım bu konuda pek fazla tecrübe edinecek kadar yok ama böyle hissetmekten kastım ilk kez böyle sevmek değil(gerçi ilk kez böyle seviyorum) ilk kez bu kadar birinin yanında güvende hissetmek gibi daha çok

ya siz zaten beraber yaşamıyor musunuz? evlilik ne alaka?

Zaten yaşadığım sorunlar beni depresyona çoktan sürükledi olaylar ilk olduğu sıradan kafamda sesler duyuyordum psikiyatriste ve psikoloğa gittim minör depresyon dendi şimdi ilaç kullanıyorum ve gerçekten şükürler olsun çok çok daha iyiyim kontrollü olarak da ilaçları bırakmayı düşünüyorum zaten. Ki bu süreçte bile bu adam hep benim yanımdaydı yani kim ister kafasında ses duyan sevgili ya? Beni kaç kez elleriyle doktora götürdü sayamam bile. Tabi ki hiçbi şeyin garantisi yok ama bi tarafım da diyor ki beaufitul trauma o kadar çok açığını biliyor ki bi insan yarın öbür gün ya bunları suratına vurursa? Şimdiye kadar tek lafını dahi etmedi ama burda öyyle konular okudum ki ailemin, sorunlarımın suratıma vurulmasından korkuyorum
peki neden evlenmek istemiyosun?diğer konularını biliyorum.yaşına göre de inan oldukça güçlüsün.kendini küçümseme.yaşadıkların ve yaptıkların ufak şeyler değil.ama her zaman her duruma karşı güçlü duramayabiliriz.ben erkek arkadaşının evlilik teklifini çok doğru buldum.amacı senin okulunu bitirmen çünkü.evlenmeden de maddi destek kabul etmeyeceğini biliyor.yani madem 2 sene sonra da bu adamla evleneceksen şuan bu sıkıntıları çekip neden kendini yıpratasın?erken evlenmek evet iyi olmayabilir.ama her erken evlenen de kötü evlilik yaşıcak,şiddet görecek vs anlamına da gelmiyor.iyi düşünelim iyi olsun.

Yok hiç öyle kınaydı düğündü gibi hayallerim yok sadece gelinliğim çok güzel olsun isterim :) ama zaten evlilik olursa da şak diye olmaz herhalde sınavlardan sonra olur
Allah'ım hüngür hüngür ağlayasım geldi bunu okuyunca. evlen ya da evlenme diyemiyorum ama neyi seçersen dilerim çok mutlu olursun, yüzün hep güler umarım.

Şimdi bunun konumuzla ne alakası var bu birincisi. İkincisi de zaten korunmuştuk ama hala ne alaka yani
Konunla ne alaka mı ??? Evlilik mesrudur diger yasayıs gayri meşru oluyor bendim zannımca korunduk falan değil evlılık dısı yasayısı normallestırıp evlılık altından kalkamamm diye düşünmende ayrı ironi:mapus:

Siginilacak bir liman ariyorsan evlen ama konularina goz attim da,cok ta evlilik kafasinda biri gibi gelmedin bana.

Konunla ne alaka mı ??? Evlilik mesrudur diger yasayıs gayri meşru oluyor bendim zannımca korunduk falan değil evlılık dısı yasayısı normallestırıp evlılık altından kalkamamm diye düşünmende ayrı ironi:mapus:
Meşruluk veya gayrimeşruluk için zannımca bu konu hakkında toplumda konsensus sağlanmalı ama sağlanacağını hiiç sanmıyorum o yüzden bence evlilik dışı yaşayış meşru. Bence normal. Evlenmeden önce cinsel ilişki de normal. Normal oğlu normal

Dün neden bilmem, oturdum sizin bütün konularınızı okudum. Sonra şarjım %10'u gördü bende bıraktım uyudum :) sanki sigarayı yakmışsınız karşımda, anlattınız durdunuz bende dinledim bütüüün her şeyi.
Sonuç olarak müdahil olmam gerektiğini düşündüm son konunuza yazayım dedim :)

Evlenin. Ama anlaşmalı evlenin :) yani şu şekilde, nişan takarsınız okul biter ve evlenirsiniz.

Ya da şimdi evlenirsiniz, kurtulursunuzz :) çünkü rahat kafa demek, zihin açıklığı demek. Önce mutlu olmanız gerekiyor. Önce kaygılarınızın azalması gerekiyor. Siz bu koşullarda nasıl okuyorsunuz ben onu merak ediyorum. Tabi eğer evlenmeye karar verirseniz erkek arkadaşınızla bir anlaşma yapmanız gerekiyor, sorumluluklar paylaşılacak. Nasıl şimdi pasaklı ev arkadaşlarınızla yaşamaya çalışıyorsunuz, emin olun daha az yorulup daha kurallı yaşamaya başlamış olacaksınız. Yani emin olun daha kötüsü değildir bu adamla evlenmeniz. Aksine size mutluluk lazım biraz :)
Önceden bazı "hatalar" yapmışsınız. Hatalar diye değerlendiriyorum, (siz her ne kadar bundan memnun olsanız bile) :) ama artık bir adama aşıksınız ve oda size çok değer veriyor. Birbirinize ait hissediyorsunuz. O eski flörtöz haliniz kalmadı (umuyorum) :)
Zaman geçtikçe daha olgunsunuz. Daha çok düşünüyorsunuz. Emin adımlar atmak istiyorsunuz. Yaşınız henüz çok genç, ama kafa yaşınızla siz kesin kaldırırsınız bunları :)
Teşekkür ederim iyi dilekleriniz ve yorumunuz için. O eski hoppa halimden tabi ki eser yok şimdi :KK70: şu an aşağı tükürsem sakal yukarı tükürsem bıyık durumundayım. Keşke bana hiç böyle bi teklifle gelmeseydi de bi de oturup bunu düşünmeseydim yahu

Bebek için sırtını yere getirmeyeceğini düşünüyordun ama evlilikte sırtının yere geleceğini mi düşünüyorsun ?
Kendi açımdan baktığımda şuan sadece okuluna ve işine odaklanman yönündeyim .
Evlilik , bebek bunlar zor şeyler
Evliliğe kurtuluş gözüyle bakan çoğu insan pişman
Yani ben bu çocuğu doğursam da maddi anlamda ona bakabilirim gibi hissettim o konuşmadan sonra. Tabi ki en doğrusu önüme bakmak

X