Evlilik teklifi nasıl reddedilir?

Eminim çok zor şeyler yaşamışsındır ama 20 yaş daha çok erken, okulunu bitirince düşün bence..
Ev arkadaşlarından mutlu değilsen sevgilinin yanına dön , beraber yaşayın o zaman biraz rahatlarsın en azından hem de iyice tanırsın..

Bence de evliliği ertele. Eğer evlenecek kadar güveniyorsan bir miktar borç alabilirsin. Zaten Mayıs'a giriyoruz. Şunun surasında bir aylık zaman kaldı okulun bitmesine. O bir ayda destek olsun, yazın waikikide asgari ücretten çalışsaniz bile cebinizde 4 milyar para olur. Hem sevgilinize borcunuzu ödersiniz hem azıcık bir iki birikim yaparsınız, hiç yoktan okul açılınca ilk aylarda çıkan kitap vs masraflarını karşılarsiniz.
Aman deyim evlilikten uzak dur.
Daha 20 yaşındasın, 20 yaş ne ki?
Sadece yemek bulaşık vs için demiyorum. Farzet ki Avrupa Gönüllü hizmetlerine katılmak istedin. Ki iste, cok güzel ( Avrupa'da 1 sene gönüllü çalışıyorsun,yol vize yeme içme barınma onlardan. Cep harçlığı da veriyorlar. üstelik toplum yararina bir iş yapıyorsun vs vs)
Sevgili olsa bırak git, hayatının firsati sonuçta. İki mektup yazarsın.
Ama evli barkli kadın eşini bırakabilir mi?
Bu sadece küçük bir örnek. Ben 26 yıllık bekarım, bir eksisini görmedim henüz :)
Bence böyle saçma bir başlangıçla sakin sakin evlenme. Daha hayatının güzel günleri başlamadı bile.
Nasıl reddedilir konusuna gelince de 'seninle mecburiyetten değil tüm kalbimle,iliklerime kadar hazir olup evlenmek istiyorum' diyebilirsin.
20 çoook erken

Bu kafa karışıklığında evliliği asla düşünme derim.
Ne yap et okulunu bitir yaşın çok genç. Duyguların karmaşık, evlilik bir kurtuluş değildir.
Önce hedefine ulaşmaya çalış, odak noktanı değiştir.
Okulun ne zaman bitiyor? Bölümün nedir?
Hem maddi hem manevi yönden hazır olduğunu düşündüğünde evlenmen daha doğru olur. 20'li yaşlar bu bağlamda tehlikelidir. Duyguya kapılıp da bir anda evlilik kararı verilmez.

En güzeli dayanabilirsen okulunu bitirdikten sonra evlenmen tabi ama belli ki hem fiziksel olarak hem de psikolojik olarak kendini çok iyi hissetmiyorsun bu tempoda..
Eğer sevgilini sevmeseydin sırf bu nedenden teklifini kabul edeyim mi diye sorsan tabi ki hayır
derdim ama seviyormuşsunda şu durumda kabul etmen daha iyi bir seçenek gibi..

Eger ki hayalinde dugun gelinlik adetler gelenek gorenek vs tarzinda seyler yoksa evlenmen daha mantkli gibi gozukuyor.

Bu gelenek isini soylememdeki sebepte su eger okulun varsa inan o isler seni okulundan ali koyar..

Ben kafami kaldiramadigimi bilirim cunku baya zor isler. Ceyiziydi bilezigiydi altini takisi derken ooof yazarken icim sisti..

7. Aylık bir ilişkide karşı tarafa duyduğunuz bu güven sizi korkutmuyor mu ?
Gebeliğiniz boş gebelikten ziyade sağlıklı bir gebelikte olabilirdi .
Bu gebelikten korkmayıp 7 aylık bir ilişkinin getireceği evlilikten korkmak bana normal gelmedi .

Evlenme hem isine hem okuluna asil. Okulu bitir. Cok guclu bir kadin ol. Bir erkege mecbur kaldigin icin evet deme. Kendinle gurur duyacagin seyler yap. Bu sartlar altinda okulunu bitirirsen ne kadar hayata guclu baslayacagini sen dusun.

Ha evlenmeden adam sana yardim etmek istiyorsa da, eyvallah. Calisinca geri odersin. Ama sakin evlenme.

Bazı evlilikler var ki ulan keşke daha evlenseydim diyorsun mesela ben :). Zaten seviyorum diyorsun ilerde evlenecem diyorsun ha şimdi ha sonra ne fark eder ? Boşanacak olsan 10 yıl sonra da evlensen yine boşanırsın. Herşey kader kısmet. Ayrıca sırf evlendin diye de kendini ona mecbur sanma maddi ve manevi anlamda. Yine kendi hayatın olsun, dersini çalışırsın. Mezun olup ise başladığında zaten parasal anlamda zaten evin sorumluluklarını yüklenirsin. İyice düşün taşın. Bütün +lari ve -leri yaz bir kağıda :)

Icinde bulundugun sartlara bakarsak evlenmen yerinde olur ama erkek arkadasin gercekten dogru insansa...Evlendikten sonra degisebilir,ailenle yasadigin problemleri yuzune vurabilir,senden sozde esin sorumluluklari adi altinda camasir yemek bulasik bekleyebilir,anneme gidelim kiz kardesime hurmet et vs vs problemleri ortaya cikabilir,bir anda ana kuzusu olabilir,sen gercekten emin misin sevgilinden?bu cok onemli,denize dusen yilana sarilir misali hayatin evlenip dahada zorlasmasin...bence ozellikle bu saatten sonra sevgilini cok daha iyi gozlemle,zira kendisi dedigi gibi evlenirsen ya hayatini kolaylastiricak yada daha da zorlastiricak,evlenmeyi kabul edersen eger enine boyuna evliliginiz konusunda konusmaniz gerekir gibi

Bence evlenme, evet şu an her şey üstüne geliyor ama evliliği son çare olarak değil ilerde mutlu bir karar olarak ver.

Ne yap ne et burs bul. Deli gibi parası olan, öğrencilere maddi yardım yapan yerler var. Hatta yönetim Mune Mune , K Kazen bile burda bir konu açıp burs verenlere ulaşabilir belki. Senin için en iyisi bu olur..

Evlen. Ciddiyim.
Kafan rahat okulunu bitir.
Yaşının gereklerini yaşa.
Geçinme telaşı, milletin stresi ile gençliğinin en güzel yıllarını geçirme...
Bu yaşta kimseye evlen demem. Ama sen evlen.

Zaten aynı evi paylaşmıssınız 2 ay az süre değil az çok fikir sahibi olmuşsundur. Pişman olmayacaksan evlenmen daha mantıklı görünüyor.

Bu durumda evleneceğin kişiyi en iyi bilen tanıyan sensin pişman olurmuyum diye sordugun bu sorunun cevabı da sende.

Bu zamana kadar konu sahibinin hiçbir konusunun doğruluğuna inanmamış biri olarak yine de bir şeyler yazmak istedim.

Konu sahibi sevgilinizin sevgisinden emin olduğunuzu söylemişsiniz ama burda bu adamın cüzdanında eski sevgilisinin fotoğrafını taşıdığını bize siz anlatmıştınız ve hemen hemen herkes onun eski sevgilisini unutamadığı konusunda hemfikir olmuştu,

İkincisi, yine siz önceleri bu kişiye aşık olmadığınızı, yoğun duygular hissetmediğinizi vs beyan ediyorsunuz ama önceki konularınızdan birinde bu kişinin cüzdanında neden eski sevgilisinin fotoğrafı var diye sinir krizleri geçirmiştiniz, hatta sizin tabirinizle ağlamaktan "sümükleriniz bile akmıştı"

Üçüncüsü, konularınızda sürekli ev arkadaşlarınızın pisliğinden/yurtların kötülüğü gibi şeylerden dem vurmaniz sevgilinizin evinde kalmanıza yönelik eleştirileri engellemek içinmiş gibi geliyor. pek tabii eleştiriler umrunuzda olmayabilir ama burda size yurtlarla ilgili pek çok tavsiye verildi hatta burs ayarlamak isteyen üye bile oldu hatırlıyorum, lakin siz "gizli kalmak istiyorum" diyerek reddettiniz, sevgilinizin evinde kalmaktansa kendi yaşıtlarınızla bir yurtta/evde kalmanız fikri savunuldu bunun üzerine siz eve çıktınız ama her Allahin günü ev arkadaşlarınızın pisliği ile ilgili konular açtınız. Aslında sizin de bildiğiniz gibi kimsenin ev/ oda arkadaşları pirüpak olmuyor ne yazık ki...

Şimdi de evlilik teklifi nasıl reddedilir gibi bir konuyla geldiniz. ilk konularınızda aranızda aşk olmadığı, bu yüzden cüzdandaki fotoğrafın da bir sorun teşkil etmediği gibi bir hava vardı ama son konularda erkek arkadaşınız çok ince düşünceli ve size sırılsıklam aşık biri oluverdi. Artık eski sevgilisini unutmuş ve cüzdandan da fotoğrafını çıkarmıştır diye düşünüyorum.

Tavrınızdaki ve konularınızdaki bu değişikliği de başlarda "iki kişinin de birbirine karşı bir şey hissetmediği bir çıkar ilişkisi" şeklinde yorumlanan ilişkinizi "duygusal bir zemine oturtma, ya da öyleymiş gibi gösterme" arzusuna bağlıyorum.

Evlilik teklifi reddetmek de. -eğer istemiyorsanız- çok zor bir şey olmamalı. Bana fikrimi soracak olursanız pasaklı ev arkadaşlarınızın yanında kalın ve okulunuzu bitirin derim ama kararı siz vereceksiniz tabii ki. Hayatta başarılar dilerim.

Son düzenleme:
Bu zamana kadar konu sahibinin hiçbir konusunun doğruluğuna inanmamış biri olarak yine de bir şeyler yazmak istedim.

Konu sahibi sevgilinizin sevgisinden emin olduğunuzu söylemişsiniz ama burda bu adamın cüzdanında eski sevgilisinin fotoğrafını taşıdığını bize siz anlatmıştınız ve hemen hemen herkes onun eski sevgilisini unutamadığı konusunda hemfikir olmuştu,

İkincisi, yine siz önceleri bu kişiye aşık olmadığınızı, yoğun duygular hissetmediğinizi vs beyan ediyorsunuz ama önceki konularınızdan birinde bu kişinin cüzdanında neden eski sevgilisinin fotoğrafı var diye sinir krizleri geçirmiştiniz, hatta sizin tabirinizle ağlamaktan "sümükleriniz bile akmıştı"

Üçüncüsü, konularınızda sürekli ev arkadaşlarınızın pisliğinden/yurtların kötülüğü gibi şeylerden dem vurmaniz sevgilinizin evinde kalmanıza yönelik eleştirileri engellemek içinmiş gibi geliyor. pek tabii eleştiriler umrunuzda olmayabilir ama burda size yurtlarla ilgili pek çok tavsiye verildi hatta burs ayarlamak isteyen üye bile oldu hatırlıyorum, lakin siz "gizli kalmak istiyorum" diyerek reddettiniz, sevgilinizin evinde kalmaktansa kendi yaşıtlarınızla bir yurtta/evde kalmanız fikri savunuldu bunun üzerine siz eve çıktınız ama her Allahin günü ev arkadaşlarınızın pisliği ile ilgili konular açtınız. Aslında sizin de bildiğiniz gibi kimsenin ev/ oda arkadaşları pirüpak olmuyor ne yazık ki...

Şimdi de evlilik teklifi nasıl reddedilir gibi bir konuyla geldiniz. ilk konularınızda aranızda aşk olmadığı, bu yüzden cüzdandaki fotoğrafın da bir sorun teşkil etmediği gibi bir hava vardı ama son konularda erkek arkadaşınız çok ince düşünceli ve size sırılsıklam aşık biri oluverdi. Artık eski sevgilisini unutmuş ve cüzdandan da fotoğrafını çıkarmıştır diye düşünüyorum.

Tavrınızdaki ve konularınızdaki bu değişikliği de başlarda "iki kişinin de birbirine karşı bir şey hissetmediği bir çıkar ilişkisi" şeklinde yorumlanan ilişkinizi "duygusal bir zemine oturtma, ya da öyleymiş gibi gösterme" arzusuna bağlıyorum.

Evlilik teklifi reddetmek de. -eğer istemiyorsanız- çok zor bir şey olmamalı. Bana fikrimi soracak olursanız pasaklı ev arkadaşlarınızın yanında kalın ve okulunuzu bitirin derim ama kararı siz vereceksiniz tabii ki. Hayatta başarılar dilerim.
Uyumadan önce size cevap yazmak istedim fotoğraflar yüzünden kavga ettiğimiz zaman ben bundan çok etkilendim ve o kadını unutmadığını ben de düşündüm. Ama sonrasında talihsiz bi dönem yaşadık ve bu dönemde ikimizin de birbirimizden başka kimsesi yoktu diyebilirim. Dolayısıyla o zamana kadar o kadını unutmamışsa bile şu an öyle bir durum olmadığından, beni sevdiğinden eminim. Yani saf salak iki tatlı söze kanacak bi insan değilim. Sesimin biraz bozuk çıkması yüzünden bile 3 kez arayıp bi şey yok değil mi diye kontrol eden, atlattığımız o zor süreçte sürekli başımda bekleyen adamın beni sevmediğini söylemek ona da büyük saygısızlık olur. İlişkinin başında duygularımın yoğun olmadığını fotoğraf için açtığım konuda da bu konuda da belirttim. Ama aradan aylar geçti, birçok şey yaşadık ve ben ona oldukça bağlandım. Diyorum ya, biriyle evleneceksem o kişi bu adam olsun.

Ev arkadaşlarımın pisliğini sizin söylediğiniz amaç uğruna vurgulamama gerek yok zira sevgilimin evine dönme gibi bir mevzu yok ortada.

Yine fotoğraf mevzusuna gelirsek ilişkiye başladığımız ilk haftada görmüştüm ben o fotoğrafı ve evet gerçekten de ilk gördüğümde önemsemedim bunu açıkça defalarca söyledim. Yine defalarca söyledim o dönem duygularım bu kadar yoğun değildi. Seviyordum ama bu kadar değil. Ay üf her neyse hiçbir şeyi herhangi bir temele oturtmaya çalışmıyorum. Çıkar ilişkisi üzerine kurulu bir ilişkimiz de yok zira evden ayrıldığımdan beridir ikimizin de hiçbir “çıkarı” olmadan bu noktaya geldik. Şu an sevgilimi sevdiğime ve ilişkimizin çıkar üzerine kurulu olmadığına ilişkin bir açıklama yapıyor olmam dahi çok saçma, umarım farkındasınızdır.

X