Amin inşallah.
Senin Vakıf Üniv. Anadolu yakasında mı ?
çalışmana gerek yok ne demektir.....bunu evdekiler duysa kahrolurlar.....ben devlet hastanesinden istifa ettiğimde hasta olmuşlardı.......evlen ama mesleğini eline alman gerektiği konusunda şart koş.....çocuk için çok gençsiniz
mutluluklar
Ben bu avukattan dakikasında soğurum.Benim kızım mezun olmadan evlenseydi bacaklarını kırardım,her ne kadar şiddete karşı olsam da.Yahu kardeşim,31 yaş yaşlı değil ki.Günümüzde orta yaş 50 kabul ediliyor.Bir baro ortağı olan avukatın hala ailesiyle yaşaması,üstelik evlilikte bu kadar komik bir sebep ortaya sürerek ısrarcı olması çok itici.Öldü mü? 23 yaşında ne çocuğu? Hem okuyup hem bebe bakmak kolay mı? Benim bir sorumluluğum yok,okul bazen bana ağır geliyor.Dur bir mezun ol,işe başla.'Ben sana bakarım' ne demek? Damızlık mı alıyor? Sen bana bebe ver,ben sana bakayım.Yeminle o lafı duyar duymaz bu adamın mantığında sakatlık olduğunu düşünür,ilişkimi gözden geçiririm.Deli mi ne.Mezun olmadan,işe başlamadan SAKIN evlenme.Atlı kovalamıyor.Bu destek verenler üniversiteye gitti mi acaba? Davulun sesi uzaktan hoş gelir,cinlerimi getirtmeyin.
Okurken kendimi gördüm sizde aynı dert bende de var evlenince okula giden kişiler elbette var ama ben aileme bağlı yaşamayı bile kabullenmek istemiyorken ( maddi açıdan ) kocama hele hiç istemem.
Onuda düşününce yaşı için geç olacak diyorum ailesi de her defasında aynı şeyi söylüyor zor kararlarr içim daraldı yine Allah yardımcımız olsun
Masallah diyim nazar degmesin sana cok guzel dusunuyorsun hakkinda hayirlisi okulun bitene kadar nisanli kalirsin stajin bitmesine yakin evlenirsin calisma hayatinin getirisini de esinle konusup ailen ile paylasabilirsin
Okul parasını söyleyene kadar abarttıgını düşündüm aslında. Kimseye okurken evlenmesini önermem. Sana kesinlikle evlen diyecektim ki okul parasını söyledin ve evlendikten sonra babandan alamaycağını söyledin. Buna katılamadım ne yazık ki çünkü baban seni o okula yazdırırken okul parasını ödeyeceğini vaad etti mi etti. Bence evlensen de bu konuda sorumlu. Seni karşı tarafa ezdirmemek için bunu yapması lazım. Erkek arkadaşın bu yüzden seni ezecek biri değil evet. Ama baban zaten ödeyecektir diye düşünüyorum.
Erkek arkadaşının tepesine binmiş olmazsın bir kere evlenince. Hayat müşterek. Sen onun yanında çalışıp ona destek olmaya devam edeceksin kaç yıldır yaptığın gibi. Okul bitince ruhsatını alınca da zaten artık böyle bir şeyi düşünmen gerekmeyecek. Birazcık da ev arkadaşlığı gibi düşün bu meseleyi. Ama okul bitince farklı bir yerde çalışmanı öneririm. Biraz daha bağımsız olman lazım.. Sana her şeyi o sunmuş gibi bir hava yaratmaması için ileride.
Bence gayet mantıklı bir evlilik olur. :)
eger okurken ailenin rızasına karsı zorla ikna etmeye giderse baba yine de cok iyi niyetli ve kızını ezdirmemek icin odemeye devam etse bile kız kabul etmeli mi? ben edemezdim şahsen.
hem onlara karşı birsey yapacagım (sırf adamın teki yaşım geciyor dedi diye.) hem de yıllarca benim okulum icin emekli olmayıp calısmaya devam edecekler... yapamam.
okul parasını eşe odetmek... bunu da yapamazdım sanırım. ayrılmak dusunulerek yola cıkılmaz ama arada maddi seyler olunca gozu korkar insanın. bosandıgım gun kredi cekip okul parasını verirdim herhalde.
dans. genelde goruslerimiz uyuyor ama bu yoruma sasırdım biraz, sorularım kendimle alakalı aslında biraz da :))
kihkihkih ben de şaşırdım farklı şeyler yazmışız. Ya ben kendime göre cevaplamadım konuyu gördüğün üzere ay çok güldüm şimdi :))
Ben prensip olarak özel üniversitelere karşıyım zaten. 30bini ne babama ne anneme ne dayıma ödetirim ya.. öğrenciyken de çalışan biriyle birlikte olmak istemezdim. Bambaşka bir hayat bambaşka sorunlar. Parasını kazanan bir adam ama ben hala babamdan alıyorum çok tuhaf. ama burda oturmuş mutlu bir birliktelik var ne biliyim ben. Bence olmaz ama olmuş sanki burda. Mantıklı geldi evlensinler mutlu olsunlar dedim
prensiplerimiz uyuyor :))
aslında haklısın, bir yola cıkıyorsan karsılasabilecek sorunlar da göz önünde bulundurumalı. aslında adamın ısrarı anlamsız... ama bence yaştan ziyade daha farklı nedenleri var da ayıp olmasın diye kıza itiraf edemiyor, canına tak etmiştir
bir yorumda yazmıslar ya, sırf o kv yi kacırmamak icin evlenirdim diyehakikaten oyle.
belki damatı tanırsa aile de olur kızım diyip hic sorun yaşamayacaklar... cok guzel mutlu bir ilişki kurmuslar gercekten.
konu sahibi, evlenirseniz de yazık o ailene calısmasınlar artık. madem es adayın cok ısrarcı bırak odesin.
az once kendimden ornek verirken buldum, yarın birgun sorun cıkarsa kredi ceker anında oderdim parayı dedim.
zaten meslegin elinde olacak... sen de oyle yapar baba evinde eski huzurlu gunlerinize donersiniz. bu en kotu ihtimal
evet kredi de güzel bir ihtimal. İleride zaten onu ödemede sıkıntısı olmaz ama okul bitince bu nedenle adamın bürosunda çalışmamalı bence. Yani biz her şeyi ayrılma ihtimaline göre hespalıyoruz ilişki böyle şey değil biliyorum ama konu hassas..
İlişkilerinin cinsellik boyutunu bilemediğim için ben de o konuda yorum yapmak istemedim ama haklı olabilirsin