Evlilik teklifi aklımı bulandırdı

Okurken kendimi gördüm sizde aynı dert bende de var evlenince okula giden kişiler elbette var ama ben aileme bağlı yaşamayı bile kabullenmek istemiyorken ( maddi açıdan ) kocama hele hiç istemem.

Onuda düşününce yaşı için geç olacak diyorum ailesi de her defasında aynı şeyi söylüyor zor kararlarr içim daraldı yine Allah yardımcımız olsun

Masallah diyim nazar degmesin sana cok guzel dusunuyorsun hakkinda hayirlisi okulun bitene kadar nisanli kalirsin stajin bitmesine yakin evlenirsin calisma hayatinin getirisini de esinle konusup ailen ile paylasabilirsin

Amin inşallah.

Senin Vakıf Üniv. Anadolu yakasında mı ?

Evet yeditepedeyim canım

Kesinlikle ne ailem ne ben calısmama konusunu kabul edemeyiz

Cok sert konusmussunuz ama gercekci:) cocuga asla tamam diyemem avukatlık ruhsatımı alana kadar evlilige tamam gibi desem de cocuk butun planlarımı bozar. evlenince bi sey degismicek ben yalnız yasıyorum yemek camasır utu her sey bende is yukum artmıcak ama bunların yanına cocugu da katamam

İnsallah hakkımızda hayırlısı canım:)

Masallah diyim nazar degmesin sana cok guzel dusunuyorsun hakkinda hayirlisi okulun bitene kadar nisanli kalirsin stajin bitmesine yakin evlenirsin calisma hayatinin getirisini de esinle konusup ailen ile paylasabilirsin

Bende boyle dusunuyor sayılırım bakalım canım tesekkur ediyorum

kendi düsüncelerin gayet guzel. o evlendiginde 34olmus olacak... bence gec degil.
eger o 31-32 yasındayken cocuk yapmayacaksanız mezun olunca evlenmen bence daha iyi.
herhangi bir sorun oldugunda onun parasıyla okudum diye dert edeceksen zaten bu işe hic kalkısma. yaşlıyım falan diyerek duygu somurusune girmiş... ya da seninle ilgili kaygıları var. bunları gidermeye calıs ama evliligi ben olsam ertelerdim. (ve oyle de yaptım )

Cocuk disinda evlilik icinde okul yurutulur ama cocuk istiyorum, calismaman yonunde istekleri sana ve meslegine yakismayacak cinsten. Bi avukat olarak bir baskasina bagimli olarak yasamani nasil dusunur. Her sey iyi hosta yarin bi gun ayrilirsaniz nolcak?

Anlattigin kadariyla iyi ozelliklere sahip bi adam gibi gozuksede, once kendini dusun derim. Evlen ama cocuk yapma diyecegim ama sevgilin bu baskisini evlenince daha da arttirabilir..

Bence iyi dusun, neyi daha cok istedigine karar verip konus.. Kolay gelsin, zor cidden.

Erkek arkadssin hakli.evlenmek icin dogru bi insan gibide gorunuyo senin icin.evliykende okuyabilirsin hic bi sorun olmaz.para mevzusuna takilma bence artik senin esin olucak.ve sende meslek sahibi calissn biri olucaksin.cok rahatsiz olursan maddi kpnuda bi sekilde ona yardimci olabilirsin.evlenmenizde bundan baska sorun olmadigi icin cok sanslisin.masallah diyim son olarak mutlulugunuz daim olsun :)

sırf o istiyor diye aceleye getirme. Okulunu bitir, işe gir..Çalışma ne demek ya, ailenin emeklerine yazık değil mi. Ben olsam böyle bir şeyi asla aileme söyleyemem. Daha yaşın küçük, evlilik çocuk.. hiççç aceleye gerek yok bence. Aynı şey başıma gelse direkt reddederdim, ha ben daha da ileri gider üstümde bu kadar baskı kuran adamdan soğur yollarımı ayırırdım. Hiç okumuş avukat olmuş biri gibi değil tarzı.

çocuk meselesini ötelemek şartı ile hem evlenip hem okulunu bitirebilrsin.ayrıca hoş bir ev arkadaşın olmuş gibi düşün

Okul parasını söyleyene kadar abarttıgını düşündüm aslında. Kimseye okurken evlenmesini önermem. Sana kesinlikle evlen diyecektim ki okul parasını söyledin ve evlendikten sonra babandan alamaycağını söyledin. Buna katılamadım ne yazık ki çünkü baban seni o okula yazdırırken okul parasını ödeyeceğini vaad etti mi etti. Bence evlensen de bu konuda sorumlu. Seni karşı tarafa ezdirmemek için bunu yapması lazım. Erkek arkadaşın bu yüzden seni ezecek biri değil evet. Ama baban zaten ödeyecektir diye düşünüyorum.

Erkek arkadaşının tepesine binmiş olmazsın bir kere evlenince. Hayat müşterek. Sen onun yanında çalışıp ona destek olmaya devam edeceksin kaç yıldır yaptığın gibi. Okul bitince ruhsatını alınca da zaten artık böyle bir şeyi düşünmen gerekmeyecek. Birazcık da ev arkadaşlığı gibi düşün bu meseleyi. Ama okul bitince farklı bir yerde çalışmanı öneririm. Biraz daha bağımsız olman lazım.. Sana her şeyi o sunmuş gibi bir hava yaratmaması için ileride.

Bence gayet mantıklı bir evlilik olur. :)

Son düzenleme:
bence de evlenmelisin canım
3 sene uzun bir zaman, hem bazı şeyleri fazla uzatmamak lazım
hem evli olan hem okuyan nice insan var
ailen karşı çıkmaz zannetmiyorum..
bi de maşallah sevgiline de annesine de :)

eger okurken ailenin rızasına karsı zorla ikna etmeye giderse baba yine de cok iyi niyetli ve kızını ezdirmemek icin odemeye devam etse bile kız kabul etmeli mi? ben edemezdim şahsen.

hem onlara karşı birsey yapacagım (sırf adamın teki yaşım geciyor dedi diye.) hem de yıllarca benim okulum icin emekli olmayıp calısmaya devam edecekler... yapamam.

okul parasını eşe odetmek... bunu da yapamazdım sanırım. ayrılmak dusunulerek yola cıkılmaz ama arada maddi seyler olunca gozu korkar insanın. bosandıgım gun kredi cekip okul parasını verirdim herhalde.

dans. genelde goruslerimiz uyuyor ama bu yoruma sasırdım biraz, sorularım kendimle alakalı aslında biraz da :))

kihkihkih ben de şaşırdım farklı şeyler yazmışız. Ya ben kendime göre cevaplamadım konuyu gördüğün üzere ay çok güldüm şimdi :))

Ben prensip olarak özel üniversitelere karşıyım zaten. 30bini ne babama ne anneme ne dayıma ödetirim ya.. öğrenciyken de çalışan biriyle birlikte olmak istemezdim. Bambaşka bir hayat bambaşka sorunlar. Parasını kazanan bir adam ama ben hala babamdan alıyorum çok tuhaf. ama burda oturmuş mutlu bir birliktelik var ne biliyim ben. Bence olmaz ama olmuş sanki burda. Mantıklı geldi evlensinler mutlu olsunlar dedim

tatlım bende burda böyle bir konu açtım okulmu evlilikmi diye, hatta benımde ailem ilk önce okul dedi ama benımki de 31 yaşında ve beklemek istemıyor haliyle ,biz neredeyse 3 senedr tanışıyoruz o yuzden bayagıda uzadı, ben şuan bi vakıf üni okuyorum ve yaza dügünüm var nişanlımla konuştuk okul işini problem yok ona güvenıyorum, tabiki ayakları üzerinde durmalı bir bayan dedigin, bende şahsen muhtaç olmak erkek eline bakmak istemem, ama anlattıgın kadarıyla erkek arkadasın cok anlayışlı efendi biri, okumana engel olacak bi durum yaratacak gibi görmedim ben, bence senı bu derece seven kişiyi üzme derim,kendinde üzülüorsun, zaten pat diye evlilik olmaz 1 senede nişanlılık sürer bunları nişanlılık evresınde konuşursunuz hem ailelerde yakın olacak tanışmış olacak ,mantıklı kararlar verilebilir

canım konunda haklısın, yani iki tarafında haklı yanları var. benim de nişanlım zorlamıştı evlenelim tanışmamızın 1.yılındaydık...ben de 21 yaşındaydım.o da 29 yaşındaydı.flört ettik, 1,5 sene sonra nişanlandık.o ilk altı ayda nişan yapalım birinci yıldada evlenelim diyordu, ama ben bunu kabul edemezdim, o yaşının geldiğini ileri sürüyordu, ama benim için benim yaşım gelmemişti.hem okulum bitmiş 3 yıldır da çalışıyor olduğum halde.çok sıkıntılı günleimiz oldu, onun baskısından dolayı...ama tolere edebildik, bunun için ne vazgeçtik ne kırdık kırıldık. sevgi bunu gerektiriyor.şimdi nişanlım 31 yaşında, ben 23 yaşındayım, altı ay sonra da kısmetse evleniyoruz, bebek ilk 2 sene ikimizde istemiyoruz..34 yaşında baba olabilecek yani bu plana göre napalım,,,.kısmetse diyoruz çünkü herşey kısmet, ben kaç gece uyumadım bu konuyla yoğruldum durdum, ama ona haksızlık mı ediyorum, bi yandan kendimi düşünüyorum benim hakkım ne olacak, fedakarlıksa ikimiz de yapmalıyız...senin konunsa ise hem çalışıp / yada hem okuyup bebek büyütenler var ama nasıl, sizin bakabilecek kimseniz var mı, bence kendinizden çok vermeyin, söz nişanı uzatabilirsiniz...

prensiplerimiz uyuyor :))
aslında haklısın, bir yola cıkıyorsan karsılasabilecek sorunlar da göz önünde bulundurumalı. aslında adamın ısrarı anlamsız... ama bence yaştan ziyade daha farklı nedenleri var da ayıp olmasın diye kıza itiraf edemiyor, canına tak etmiştir

bir yorumda yazmıslar ya, sırf o kv yi kacırmamak icin evlenirdim diye hakikaten oyle.
belki damatı tanırsa aile de olur kızım diyip hic sorun yaşamayacaklar... cok guzel mutlu bir ilişki kurmuslar gercekten.

konu sahibi, evlenirseniz de yazık o ailene calısmasınlar artık. madem es adayın cok ısrarcı bırak odesin.
az once kendimden ornek verirken buldum, yarın birgun sorun cıkarsa kredi ceker anında oderdim parayı dedim.
zaten meslegin elinde olacak... sen de oyle yapar baba evinde eski huzurlu gunlerinize donersiniz. bu en kotu ihtimal

Tanıdığım biri hukuk son senede evlendi, 5 sene içinde iki çocuğu oldu.. çocuklar 2 yaşına gelince çalışmaya başladı... hem çocuklu hem evli hem avukat şuan :))

evet kredi de güzel bir ihtimal. İleride zaten onu ödemede sıkıntısı olmaz ama okul bitince bu nedenle adamın bürosunda çalışmamalı bence. Yani biz her şeyi ayrılma ihtimaline göre hespalıyoruz ilişki böyle şey değil biliyorum ama konu hassas..
İlişkilerinin cinsellik boyutunu bilemediğim için ben de o konuda yorum yapmak istemedim ama haklı olabilirsin

Bu yaşta, bu bilinçte ve olgunlukta olmanız ne kadar güzel, aileniz çok güzel yetiştirmiş sizi.

Evlilik konusunda ise ailenizle karar vermelisiniz. Anneniz ve babanız gerek yaş, gerek ebeynlik, gerek yaşam tecrübeleri ile size doğru yolu göstereceklerdir. Bizlerin buradan evlen veya evlenme demesinin sizin için bir anlamı olmamalı, sonuçta bu çok özel ve kişiden kişiye değişecek bir durum. Sadece olumlu veya olumsuz tecrübelerimizi paylaşabiliriz. Evlilik kolay bir durum değil, hukuk gibi zor bir bölümde okuyorsunuz. Biz eşimle evlendiğimizde eşim hukuk fakültesinde öğrenciydi. Hem okumak, hem çalışmak, hem evliliğin sorumluluğu inanın kolay değil. İmkansız mı? Elbette değil ama okuduğunuz bölüm nedeniyle hem evlilik, hem okul sizi zorlayacaktır.

Üstüne erkek arkadaşınızın çocuk sahibi olmak gibi bir isteği var ki, evlendikten sonra okulunuzu bitirmeden bu konuda size baskı yapacak gibi bir intiba oluşmasına neden oluyor. Gayet mantıklı açıklamalarınıza ve hayır dememenize zaman isteminize rağmen aranızın limoni olması ve telefonla kararınızı ısrarla sorması basit anlamda baskıdır. Çocuk söz konusu olduğunda bu konuda daha çok baskı altında olacağınızı da hesaba katın lütfen. Eşinizin ailesi de bu konuda ısrarcı olacaktır.

Karar vermek için acele etmeyin, ailenizle uzun uzun konuşun, hatta imkanınız varsa bir süre ailenizin yanında kalın ve erkek arkadaşınızın tavırlarını gözlemleyin. Umarım sizin için doğru kararı verirsiniz.

Son düzenleme:

ben de cinselligi bilmiyorum tabi, adamın yaslı mıyım beni istemiyor musun sozlerinden cıkardım :))
bırakır gider diye korkuyor, kendine guvenemiyor gibi.

adamın burosunda calısırsa aynen sıkıntılı olur bence de. ama adam o konuda da ikna eder gibime geliyor...
icimden bir ses diyor ki mezun olur olmaz cocukları olup homeoffice calısacak 1-2yıl sonra da aynı buroda. ne diyelim kısmet...

konu sahibi, biz biraz daha aramızda kritige devam edersek seni coktaaan evlendirip dogurtcaz
guzel haberlerini bekliyoruz... ama evliligi ailenle bir konus bakalım ne diyecekler.
en azından teklifi kabul etmedin diye adamın sana gonlu kırılmaz, ailene kızar, evlenince o da söner gider.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…