Evlilik teklifi aklımı bulandırdı

Etrafimda o kadar cok okurken (tip fak.) evlenmis hatta cocugu olmus insan var ki. Bazen dusunuyorum da ben de sizin gibi okurken evlenmeyi cok cok yanlis gorurdum ne anlamsizmis, gerci biz esimle o zaman tanismamistik. Kisacasi eger ki kizim birgun anne baba biz evlenmek istiyoruz diyerek gelirse, aday uygunsa ve tek konu ikulun bitmemis olmasi ise ne esim ne ben ona karsi cikmayacagiz. Hem zaten anlattigin kadariyla cocuk evine geliyormus, sen onun ailesi ile samimisin yani bu is ciddiye coktan binmid daha ilerleyip de ileride pismanlik yasayacagina evlenmek en dogrusu. Adamin durumu iyi ise bir yard. tutar sen de derslerine bakarsin. Okul parani ailen odesin bence de. Dunyanin binbir turlu hali var, ileride ezilme ayrica ailen zaten bunu ister. Calismama kismina gelince. Ona karsiyim. Herkes ihtiyactan calismaz ki. Benim de iht yok esimin geliri yeter ama calismayi katiyen birakmam. Dedigim gibi dunyanin binbir turlu hali var. bu arada bence evlilik kararini ailenle ver. Kesinlikle karsi cikarlarsa ikna icin asiri ugrasma. Belki goremediklerini gorurler. Hakkinizda hayirlisi olsun.

Evet demin başka bir üye anlatmış. Onun bir tanıdığına böyle olmuş ya evli mutlu çocuklu avukat

Ben 8. sınıftayken bi kız vardı sınıfta. lisede evlencem diyodu. E okul diyoduk. Babam okutçağına kocam okutsun diyodu. Babama masraf olmak istemiyorum diyodu. annesi öğretiyordu heralde bu lafları. Benim ağzım açık baka kalıyodum. Tey allahım ne insanlarla muhattap olmuşum vakti zamanında. Kız da evlendi bu arada ama kocası okutmamış Konuyla alakası yok konu sahibi yanlış anlamasın. Okul parası mevzusu olunca aklıma geldi birden.

Tıp fakültesi dediğin meret 40 yaşına kadar bitmediğinden "okurken" evlenmemek çok zor :) Ama ilk 6 yıllık kısmında hem evliliği hem de okulu idare edebilenin ellerinden öpmek isterim.

bence nişanlanın mezuniyetinden sonra da hemen evlenin.
zaten bana gelip kalır diyorsun, o zamana kadar da bir evlilik denemesi yapmış olursunuz.

Tip fakultesi dort besinci sinif gibi evlenmisler. Ben bu tip evliligi ev arkadasligi gibi goruyorum. Yani o cercevede yurutuyorsan, aileler her anlamda destek ise, maddi sorun yoksa insanin sevdigi iknsanla ayni evi paylasmasindan guzel ne olabilir. E ogrenciyken nasilsa oyle devam eder sartlar. Yemekler aparatif olur, disaridan soylenir, temizlige yardim alinir, misafirlik vs olayi cok olmazsa yani bildigin ev arkadasligi iste. Bence yillarca ertelemekten bin kat mantikli. Tabi gecim derdi yoksa. Bunlar isin icine girerse okul da evliklik de olmaz..

Valla tusa hazırlanırken insanın öz annesinin sabrı sınanıyor, o stresi çekebilen eşi takdir ediyorum. Hele biri hemen kazanıp o okulun şehrine gitse, orda dersane olması, biri aileden uzak olsa falan falan bir sürü detay. Sevgi yeter ama sanki stresle yıpranır gibi geliyor.

Konu sahibi arkadaşım. "Çalışmasan bile olur" kısmına kadar evlen ya ne olacak diye düşünüyordum ama o cümle beni itti. Yani çok olgunsun fikirlerin güzel ama çok da mazlum gibisin. Sanki evlendikten sonra biraz ısrarla anne olmaya da razı olacaksın gibi. Bir yanım evlen düzenini kur diyor, bir yanım acaba diyor. Bence ailene konuyu aç ve onların sözünü dinle.

Sen kendi hayallerini,kendi ideallerini,kendi hedeflerini mi yaşamak istiyorsun yoksa erkek arkadaşınla onun ailesinin hayallerini mi yaşamak istiyorsun.Etrafta ne kadar okurken evlenen çift olsa da,bu çok kolaymış doğruymuş algısı oluşturmasın.Evlilik çok ciddi birşey.Aynı evde masaya iki tabak koymak değildir.Kaldı ki,sen diyorsun ki yanlnız yaşıyorum evlenince yüküm artmayacak.Hiç öyle olmuyor canım.Tek başına yaşamakla koca ile yaşamak arasında dağlar kadar fark var.

Hadi onu geçtik.Ya ne bileyim neden bu kızlar kendi ayaklarının üzerinde durmadan evlenmeye kalkıyorlar.Tamam sen istemiyor gibi olsan da kafan karışmış.Hayat bu,ya evliliğin yolunda gitmedi.Hangi sorunla ilgileneceksin.Erkek arkadaşın kendini çok yaşını başını almış görüyor.Buda onun kafa yapısının biraz gelenekçi ve aile etkisinde kaldığının göstergesi.Kayınvalide adayı çok iyi diyorsun kendini onlara karşı yükümlü hissediyorsun.Hayır dersem kırılırlar diye korkuyorsun.Canım,sen iyisindir de karşındaki iyidir.Kimseye zorla bana bak bana iyilik yap demiyorsun.Sen de saygı çerçevesinde sevgini gösteriyorsundur.Ama birileri torun torba sahibi olmak istiyor diye kendi hayatını başkasına göre yaşayamazsın.Şimdi 3 yıl beklemeyen,evlendiğinde çocuk yapmak için 3 yıl bekler mi.Farzedelim bekler,o zaman şimdi niye evleniyor.Torun torba görmek istekle olan birşey değil canım.Kısmetle olan birşey.Kısmetinde varsa görür.Senin ailenin hayalleri istekleri yok mu.Herkes çocuğunun muradını görmek ister,torun sevmek ister,ama herşeyin bir vakti zamanı var.Senin ailen senin bir avukat olmanı kendi ayakları üzerinde durmanı istemeye hakları var.Sen onların evladısın.Evlilik sadece maddiyat demek değildir.Sen bugün kayınvalide adayıyla,erkek arkadaşla aran iyidir ama evlilik farklı bir boyut.Fikir çatışmalar olabilir.Farkındaysan erkek arkadaşın ve ailesi kendi fikirlerini,kendi isteklerini ön planda tutuyorlar.Bu sevgilin seni yaşını,konumunu,sitikbalinin ne olduğunu,hedeflerini,öğrenciliğini bile bile sevdi seni.Şimdi ben istiyorum diye,senin hayatına isteklerine ambargo koyamaz.3 yıl nedir ki ya.Niye şu an sen onun hayatını yaşayasın.Ne diye sorumluluk altına giresin.

Evlendikten sonra universite kazandim ben ozel univde yari bursluyum esim oduyor 1 sinifta hamileydim simdi 7 aylik oglum var butun derslerimi vetdim basarili sayilirim esim basima kalkmadi ama hukuk zor bebekle zor olur ben okul onceciyim bolum kolay basariyorum sen evlensrn bebek isterlet zorlanabilirsin ben bakiciya verdim sen kendim bakicam dersen o okul bitmez

Bence resmiyete bir adım atmalısın.Evlenince herşeyden soyutlanmıyorsunki gayet okulunuda okursun gezersinde tozarsınızda.Erkek arkadaşın söylediğine göre zaten anlayışlı biri çocuk hemen yapmazsınız zaten önce söz nişan derken 1-1,5 sene o şekilde sürer sonrada evlilikle taçlandırırsınız ilişkinizi. 1-2 senede güzelce yaşarsınız evdede zorlanmazsın ve evliliğede adapte olursun iyice o arada okulun felanda biter zaten erkek arkadaşın iş konusunda tecrübeli olduğu için sanda yardımcı olur.Daha sorasında da eğer istersen çocukta yaparsın.Burda en önemli şey çocuk çünkü sorumluluk gerektirir onun dışında bence evliyken gayet rahatça okulunu devam ettirebilrsin.

Bence böyle güzel bir aile ile karşılaşman büyük şans okul öyle ya da böyle biter ama güzel insanlar insanın karşısına her zaman çıkmıyor. Benim 2 tane kızım var küçük 1,5 yaşında ücretsiz izindeyim. Ben de senin gibiyim babama bile param yok diyemezdim babam bana kart çıkarmıştı huyumu bildiği için, yine de sorardım harcamadan önce. şimdi de eşim bişey demeden bırakır para. Anlayış önemli ki anladığım kadarıyla senin erkek arkadaşın da anlayışlı. Ayrıca hayat müşterek evlenince anlayacaksın her şeyin ortak olduğunu böyle hissetmezsin korkma. Ben de şu an yüksek lisans yapıyorum 2 çocukla. Eşinin yardımıyla sen de yapabilirsin yani hem okuyup hem çocuğunuzla ilgilenebilirsin. Evet biraz yorucu ama oluyor. Ben olsam kırmazdım erkek arkadaşımı 😜 mutluluklar diliyorum

Bir de şöyle düşünelim: Bu arkadaşımızın bir hayali varmış, öncelikle okulunu bitirip mesleğini icra etmek gibi mesela... Tabi ki erkek arkadaşı olacak, hepimizin olduğu gibi ancak anladığım kadarıyla erkek arkadaşının sevgisi biraz baskı niteliğinde olur gibi olmuş sanki, bu da çok çok sevmesinden ve de haliyle sevildiğini bilmesinden kaynaklanıyor olsa gerek. Doğal olarak, arkadaşımız evlendiği takdirde elbette ki ailesinin sorumluluğundan çıkmış oluyor. Bu her zaman böyle değil midir? Kaç kişi vardır ki evlenip de hala babasından harçlık alan vs? Damat adayımız zaten masraftan kaçmıyor, sorun gelinimizin utangaç-çekingen olması. Tıpkı benim gibi... Ben de evliyim mesela. Eşim yurtdışında yaşıyor. Vizeydi vs gibi formaliteler hızlansın diye pattanak diye nikah yaptık. 1 yıl 3 ay oldu! Hala beni alacak diye bekliyorum. Maddi giderlerimle de ilgilenmiyor, maddi durumundan dolayı!? Ne yiiip ne içtiğimden haberi dahi yok. Yaşadığım yer itibariyle öyle kolayca iş bulabilmem de mümkün değil ki ha diye işe gireyim, çalışmıyorum. Kardeşime yüküm tamamen yani. Düğün dernek de olmadı. Evleneli neredeyse 2 sene olacak ve benim güzel BABACIM bu saçma nikahı gördü ama düğünümü göremeden vefaat etti . Zaten bu gidişle düğünümün olacağı da yok, olursa da elimde bastonla falan olur herhalde çünkü yaş 30. Bu yüzden boşanma kararı ha aldım ha alacam. Kısacası; bir insan, ki özellikle de bir erkek bir bayanla evleniyorsa onun bütün sorumluluğunu üzerine almayı da gözü kapalı kabul eder, 2+2=4 ! Çünkü onun hayatında çizmiş olduğu planlarına bi nevi engel teşkil etmiş bulunurlar kimi zaman, en azından benim öyle. Bu birazda benim aşktan kör olan gözlerimin hatası tabi

Sevgili kardeşimizin erkek arkadaşı belli ki güvenilir bi insan. Ama tabi ki kendisi verecek kararını. Ben evlen veya evlenme diye bir fikir vermiiim hiç Ancak Sen şanslı olanlardansın, iyice düşün taşın ve diğer arkadaşlarımızın da dediği gibi şartlarını mutlaka belirt. Allah' ım hakkında hayırlısını versin inşallah...

Son düzenleme:

Sizin durumunuz da konu sahibesinden daha zormuş. Vizeniz çıkmadı mı, neden eşiniz yanına aldıramıyor sizi? Beraber yaşamak istemese neden evlensin ki? İnşallah siz de tez zamanda mutlu bir yuva kurarsınız.

Sizin durumunuz da konu sahibesinden daha zormuş. Vizeniz çıkmadı mı, neden eşiniz yanına aldıramıyor sizi? Beraber yaşamak istemese neden evlensin ki? İnşallah siz de tez zamanda mutlu bir yuva kurarsınız.

Evet, hem zor hem de trajikomik Beraber yaşamak istememesinden değil, maddi durumu el vermediğinden. Kredi borcu var. Yani toplasan 15 bin euroluk borç ( gerçi bu benim bildiğim, doğruluk payı nedir bilemicem ). Vize çıkması için vizeye başvurmak lazım (( Daha ona bile kalkışmadı ki. Yok ev bulmam lazım, yok evler pahalı, yok eşya almak lazım vs vs vs... Bütün alternatiflerimi sundum, düşün altın maltın dahi istemedim ( Ne kdr da salakmışsın diyen arkadaşlar olacaktır. Alkışlıyorum (( ) Yani, kız olan ben değil de o gibi muamele ettik ailece. zorda kalmasın maksat. Ama ben artık çok zorlanıyorum. Bu nedenle vazgeçtim (; Fakat, arkadaşımızın durumu çok çok farklı, o şanstan dört köşe gibi hatta (( Allah bozmasın inşallah... Yinede acele karar vermemek en doğrusu, her şey için... Allah hayırlısını versin...

Son düzenleme:
Öncelikle bu güzel ilişkinize maşallah demek istiyorum. Böyle mutlu çiftler duyunca bayılıyorum resmen :)

Bende okurken evlenenlerdenim. Yaşayacağın herşeyi az çok tahmin edebiliyorum. 4 sene evliliyken üniversite okudum. Hergünde okula gidip geliyordum. Şuan 6,5 senelik evliyim. Düşündüğün kadar zor birşey değil hiç korkma. Sen zaten yanlız yaşıyormuşsun temizlik, yemekte çok zorlanmazsın. Ben pilav yapmayı bile bilmiyordum inan. Evin son çocuğuydum hiç iş yaptırmadı annemler sağlolsunlar.

Herşey eşinin desteğine bağlı. Ki anlattığın kadarıyla o ve ailesi yardımcı olacak gibi görünüyor. Birlikte her zorluğu yenebilirsiniz.

Okul paran çok dert olacaksa baban ödemeye devam etsin. Seninki biraz yüklü bir miktar olduğu için eşin ödesede olur diyemiyorum ama eşin ödesede sorun yok bence. Ben evlendikten sonra ailemden hiç para almadım. Eşimin durumuda iyiydi çok şükür o da hiç zaten böyle bir talepte bulunmadı ve her ihtiyacımı gönül rızasıyla karşıladı. Ama annenlerin içi rahat etmeyecekse onlar karşılasın yine. Eşimden para alamam demişsin ama inan gerçek bi eş olduğunuzda bu tarz şeyler sorun olmuyor. Bende babamdan bile para isteyemezdim utanırdım. Eşime hiç diyemem derdim. Ama herşey eşinin tavrına bağlı. Yanımda herzaman kredi kartım olur. Ben istemeden herzaman paran varmı diye sorar sağolsun. Var desem bile yinede yanında bulunsun diyip çıkarır masaya koyar yine. Şimdi alıştım bende eskisi kadar çekinmiyorum. Bitince param söylüyorum. Anlayacağın bunlar çok sorun edilecek şeyler değil.

Çocuk işini okul sonrasına bırak bence. Okul bitene kadar evliliğiniz oturur hem. Sonrasında da hayırlısıyla bir bebişiniz olur inşallah. Çocuk işini çokda erteleme dünya hali ne olur ne olmaz. Bizde okul bitene kadar erteledik. Ama 2,5 senedir olmuyo maalesef. Şimdi tedaviyle uğraşıyoruz. Uzatmanında anlamı yok. Eğer olacaksa çokda gecikmemeliymiş insan yaşı ilerledikçe anlıyor bazı şeyleri.

Çalışma konusunu okul bitince düşünürsünüz tekrar. Sevgilin sana kıyamadığından çalışma ben bakarım diyordur eminim. Belli ki seni çok seviyor. Benim eşimde çalışma ben sana bakarım herzaman der sağolsun ama oturduk konuştuk şuan tamamen bana bırakıyor. Kendi işimizde birlikte çalışıyoruz şuan. Bi zorluk yaşamadık şimdilik. Hatta daha rahat bile. Bir işimiz olduğunda birbirimizi idare edebiliyoruz. Dezavantajları avantaja çevirmek sizin elinizde tamamen.

Sonuç olarak ben erken evlendiğim için hiç pişman olmadım. Yine olsa aynı kararı verirdim. Biz tüm zorlukları eğlenceye çevirmeyi başardık. Birlikte herzaman mutlu olduk. Hayatın olumsuzluklarını değilde hep güzel yönlerini bulup eğlendik. Birbirimizi sıkmayıp hep destek olduk. Sizde bunu başarabilirseniz evlenmenizde en ufak bir sakınca yok. Sadece kendinize güvenin ve birbirinizi çok sevin yeter. :)))

Burda okudugum konulardan yola cikarak,
karsindaki erkek seni mutluluktan ucursada,
asktan gozleri korde olsa
aslaaa aslaaa egitimini,hayallerini en onemlisi ailenin fedakarligini yok sayma.
Sevdigi icin okulunu birakanlar hep pisman.
Anlattigin kadariyla sevgilin calisma demis. Tamam evlenince calisma ama diplomani en ufak bir puruzse seni atakta tutucak o kagidi almani tavsiye ederim.
Ayrica kayinvadide adayin da benimkinin aynisi:) yerlere goklere sigdiramaz beni ama arkami dondugum anda da dedikodumu yapar:))

Sert konuşmam duygu sömürüsüne katlanamamamdan.Güzel bir düşünce içindesin :)

Erkek arkadaşın açısından bakarsan evet o da haklı yaşı senden biraz daha büyük ve evlenip çoluk çocuk sahibi olmak istiyor. Senin açından bakarsan eğer ne olursa olsun okulundan vazgeçme derim. Evlensen bile okumaya devam edebilirsin ki eşinle aynı meslekten olacaksın bir çok konuda çok daha şanslı olma imkanın var. Ayrıca çocuk konusuna gelince niye bu kadar dert ediyorsun ki evleneceğin adamında hukuk bürosu var karı koca birlikte büroda çalışabilirsiniz hem senin açından da esneklik olur kesin çizgiler dahilinde çalışma ortamında olmaktan çok daha iyidir. Böylelikle hem yuvan olur hemde mesleğinden uzak kalmamış olursun. Bence dert edinecek değil aksine şanslı olduğun bi durumdasın Hakkında hayırlısı

canım benim :) maşallah sende erkek arkadaşında nekadar güzel yetiştirilmişsiniz ve bence kendin gibi terbiyeli,düşünceli birini bulabilmek çok zor bu devirde.helede ailesi okadar yakın okadar sıcak davranmışsa bence kesinlikle çok şanslısın çünkü eşinin annesini kendi annesi gibi gören veya gelinini kendi kızı gibi gören pek kimse yok benim çevremde.erkek arkadaşın hem senden emin olduğu için hemde yaşının geçtiğini düşündüğü için evlenmek istiyo anladığım kadarıyla ama seninde kaygıların hafif şeyler değil.evlenince okula devam edilirmi ?bence dahada güzel edilir.ama nasıl ? eşin anlayışlıysa yüküne yük katıp seni zorlamıycaksa,sana her konuda destek olup seni kırmıycaksa tabikide devam edilir.ben şuan evliyim evlenmeden önce bazı sebeplerden dolayı istediğim gibi okuyamadım bi önlisans bölümünden mezun oldum.hevesimde gitmişti ancak eşim o hevesi yeniden getirdi beni motive etti.şuan doğu görevindeyiz onun için örgün eğitim mümkün değildi ancak aöf den devam etmeye karar verdim.ilk dönem eşimin desteğiyle hiç bilmediğim birsürü dersi verdim ve onur belgesi aldım.onun desteği olmasa asla yapamazdım.maşallah bize :) örnek olsun diye anlattım bunları.ben inanıyorumki senin erkek arkadaşında öyle birisi ve fazlasıyla destek olucaktır.para konusuna gelince şuankiyle evlendikten sonraki çok farklı olucaktır hiç sorun olmıycak emin ol bir çekinirsin iki çekinirsin sonra alışırsın.gurur yapıcak bişey yok bence.çocuk konusuna gelince bencede okulun bitene kadar olmasın ama sakın büyük konuşma şartlar ne olursa olsun çünkü bende başta asla istemiyorum demiştim hiç hayırlısı demedim ancak şuandada doktor doktor geziyorum ve bebeğimiz olmuyo.Allah ne verirse hayırlısını versin ve en doğru zamanda versin.doğru insanla hayatını birleştirirsen evlilik kadar güzel bişey yok . mutlu olduğun sürece lüks biyerde yediğin yemekle evindeki çorbanın tadı aynı oluyo.inşaallah en hayırlı kararı verirsin allah yardımcın olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…