bacim o kadaaaar acemisin ki... yani boyle kayinvalideler var tabi ama onlari idare etmek de beceri ister. boyle her seye tepki gosterip her seye uzulursen, cok yipratirsin. oncelikle kendine deger ver.
mesela ornek vereyim, kayinvalide cok pahali bir taki gosterdi diyorsun (ki sana olta atmak icin de gosteriyor olabilir, mesela benim akrabam olan birisi boyle pahali alacagim diye tutturup, anlatir durur, sonra gider ucuz bi sey alir, milletin aklinda pahali olan kalir). sen de ben oyle taki takmam demissin. 1) birisinin hediyesi icin ben onu takmam vs denmesi ayip 2) kayinvalidenin zevkinin senin zevkine uymasinin onemi yok. senin orada degerli olup olmadigina bakman gerek. pahali bir sey mi aliyor? alsin, begenmezsen satar baska bi sey alirsin.
yani bu kadar basit bir olayi bile idare edememissin, kayinvalide ile takismissin, daha neler neler idare etmek zorunda kalacaksin. kayinvalide de seni cok sevdiginden aile ziyaret etmeleri, seni evine cagirmalar yapmiyor, isi kitabina gore yapiyor, senin de oyle olman lazim.
ama ben sert biriyim, oyle seylere gelemem diyorsan, bu yasta neden 30 yasindaki adamla ataerkil ailesinin yukunu uzerime aliyorum diye bir dusun. ya deveyi gudeceksin, ya bu diyardan gideceksin.