• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik sorunlari

Esimin konusma ile ilgili problemleri var, biz turkce konusuyoruz evde ama misal almancadada mesela bana göre basit ve hatası olunmicak günlük konusma dilindede hatasi var (misal almancada hani kolay kolay hata edilmicek seylerde bile hatali yanlis gramer gibi konusuyor) türkcedede ya eksik anlatir ya kelime karisdriri, dogru kelime bulamaz, yada detayliya birseyi aktaramiyor.. hatali aktariyor gibi buda beni bunalima sokuyor
Almanya'da doğup büyümüş biri nasıl yaşadığı ülkenin dilini konuşamaz? Nasıl iki dil bilen yıllardır bu problemi yaşar?? Kusura bakmayın birinizden birinin zeka problemi,mental sıkıntısı yoksa bu durum çok saçma......

Cok sagol canim yaaa anlasilmak be anlamak cok mühim.. bitane halden anlayan cikdii ben esim gzl konusdugunda gözümde yildizlarla bakiyorum adama
Sizin bu konuda linçlenmeniz gerçekten çok anlamsız. Aynı evin içinde adama ne derdini anlatabilirsin ne dinleyebilirsin. İçi dolu konuşarı geçtim yahu insan bazen boş muhabbet makara yapar enerjisini boşaltır bi kadının bunu beklemesi ve istemesinden daha doğal ne olabilir. Siz eş olarak dışarıda arkadaş dost olarak minimum beklenti budur. Eşinizin gülüp eğlendiği sohbet ettiği bi arkadaşıda yoktur o zaman.
Eğer zekasal bi sorunu yoksa çözebilir o kısımda sorun varsa sizde çözemezsiniz. Yolunuza bakın. Herkesin bir tane hayatı var tüm hayatınızı birini düzeltmeye harcamak acımasızca.

Almanya'da doğup büyümüş biri nasıl yaşadığı ülkenin dilini konuşamaz? Nasıl iki dil bilen yıllardır bu problemi yaşar?? Kusura bakmayın birinizden birinin zeka problemi,mental sıkıntısı yoksa bu durum çok saçma......
Para sıkıntısını geçtim çalıştığı için doktora gidemiyor kısmı da saçma. Almanya'da rapor bile almadan 2 gün rahatsızlık nedeniyle işe gitmeme hakkı var çalışanların. 2 günü geçtiğinde rapor isteniyor. Doktora gidicem, çocuğum hasta vb. konularda işveren sorun yapmıyor asla Türkiye'deki gibi.

Ay yorumları okurken aşırı yoruldum. Utanıyor musun eşinden diyorlar, ya tabi ki utaniyor hanginiz utanmazsiniz? Bu sebepten kac kere boşanmayı düşünmüş zaten belli değil mi? Acaba düzelir mi, boşanmasam mi diye de vicdan yapıyor. Keşke baştan evlenmeseydin de geçmiş artık.

Ben böyle birini birebir tanıyorum hatta o da almanya doğumlu bir Türk. Çok çabalarsam ne dediğini anlıyorum, kırmamak için 2 kere sormamaya çalışıyorum ama çoğu kişi mecburen ya tahmin ederek boşlukları dolduruyor ya da 2 kere soruyor ne demek istiyorsun diye. Eşinin ailesi nasıl bir aile? Çocukken cekingense disarda konuşmuyorsa, evdekiler de insan yerine koyup pek konusmadiysa hem konuşması hem sosyal ilişkileri gelişmemiş olabilir. Zaten çoğu kendini geliştirmek için de bir şey yapmadigi için kendine ait fikirleri bile yoktur ki bi film üstüne konuşsun. Bir ihtimal de zekasında bir sorun olabilir hatta bu kadar sene destek almadiysa sebebi biliyor da olabilir. Ucu açık bir konu, her şey olabilir. Bu kadar sene stres olacağınıza bir işe girip para biriktirip uzmana götürebilirdiniz aslında.
Bu tarz biri çevresinde olmayanlar tipik sessiz sakin konuşmayı sevmeyen adam olarak görüp ona göre yorum yapıyorlar. Halbuki gerçekten zor hele bi mesele konuşacaksan kılı kırk yarıp anlamaya çalışıyosun dediğin gibi boşlukları tahmin etmeye çalışıyosun. Tanıdığın biriyse aslında şöyle düşündü şunu kastetti diyosun. Belki tıbbi gerilik saptanmıyor ama sosyal zeka ve beceri geri kalıyor gerçekten.

esimle ayni kafa yapimizda yok o cok farkli dusunur bernfarkli …

Eşinizle yaşadığınız durumun iki dil kullanmakla alakası olduğunu düşünmüyorum, siz eşinizle aynı kafa yapısında olmadığınız için onu kabullenemiyorsunuz. Sırf ona acıdığınız için evliliği devam ettiriyorsunuz buda sizde öfkeye neden oluyor. Yazmış olduğunuz bu cümle her şeyi açıklıyor zaten.

Konusuyor hanfendi almanca cok zor bir dil ufak tefek hatalarimiz olabiliyor konusurken sadece

Bu tarz biri çevresinde olmayanlar tipik sessiz sakin konuşmayı sevmeyen adam olarak görüp ona göre yorum yapıyorlar. Halbuki gerçekten zor hele bi mesele konuşacaksan kılı kırk yarıp anlamaya çalışıyosun dediğin gibi boşlukları tahmin etmeye çalışıyosun. Tanıdığın biriyse aslında şöyle düşündü şunu kastetti diyosun. Belki tıbbi gerilik saptanmıyor ama sosyal zeka ve beceri geri kalıyor gerçekten.
Otele filan gittigimizde birilerini bulur konusur ama aile toplantilarini sevmez kalabaliga girmeyide sevmez belkide pskolojikdir bende baski yapdikca iyice tuafmi oldu anlamadimki… zekasal oldugunu dusunuyodum ama aslinda degil gibi uf bilemedim

Almanya'ya geleli 1.5 yıl oldu ve Almanca değil çoğu kişinin İngilizce konuştuğu bir yerdeyim. Ona rağmen B1 sınavına girdim, geçtim. 35 yıl yaşanılan, aktif dilinin konuşulduğu bir yerde bir insan kendini 2 dili de kullanarak tam ifade edemiyorsa bence dil sorunu değil, zeka sorunu vardır ya da psikolojik bir rahatsızlığı vardır. Sizi asla kırmak için yazmıyorum ama 6 ayda 0 Almanca ile B1 sınavını geçebildim, günlük hayatta işlerimi halledebiliyorum. Almanca anlatamazsam İngilizce anlatıyorum. 2 yıldır burda kitaya giden arkadaşlarımın Türk çocukları 4 yaşında şakır şakır Almanca konuşuyorlar. Bu kadar müzdarip iseniz siz de işe girin eşinize maddi destek olun, terapiye gitsin adam da. Çözüm yolu evde okuma saati, altyazı falan değil profesyonel destek.

Otele filan gittigimizde birilerini bulur konusur ama aile toplantilarini sevmez kalabaliga girmeyide sevmez belkide pskolojikdir bende baski yapdikca iyice tuafmi oldu anlamadimki… zekasal oldugunu dusunuyodum ama aslinda degil gibi uf bilemedim
Otel falan değil normal arkadaşları var mı? Dışarda görüştüğü sohbet ettiği. Zekasal değilse çözebilirsiniz bu güzel bi şey

Bence dilden çok iletişim problemi var , insan sevince , gönlü olunca bir şekilde anlaşıyor, bazı çiftler var mesela gitmiş koreli adamla evlenmiş doğru düzgün Korece bile konuşamıyor ama bir şekilde anlaşıp evlenmişler yani 😅 bence sorun bambaşka...

Zeka problemi var gibi geldi bana ...

İlginç bı derdiniz varmış.esiniz düzgün konuşamıyor diye nerdeyse bosanacaksiniz.kotu söz söylese hakaret etse neyse diycem ama bu bana çok saçma bı sebep geldi.bence sizin gönlünüz yok bahane ariyorsunuz.

Almanya'ya geleli 1.5 yıl oldu ve Almanca değil çoğu kişinin İngilizce konuştuğu bir yerdeyim. Ona rağmen B1 sınavına girdim, geçtim. 35 yıl yaşanılan, aktif dilinin konuşulduğu bir yerde bir insan kendini 2 dili de kullanarak tam ifade edemiyorsa bence dil sorunu değil, zeka sorunu vardır ya da psikolojik bir rahatsızlığı vardır. Sizi asla kırmak için yazmıyorum ama 6 ayda 0 Almanca ile B1 sınavını geçebildim, günlük hayatta işlerimi halledebiliyorum. Almanca anlatamazsam İngilizce anlatıyorum. 2 yıldır burda kitaya giden arkadaşlarımın Türk çocukları 4 yaşında şakır şakır Almanca konuşuyorlar. Bu kadar müzdarip iseniz siz de işe girin eşinize maddi destek olun, terapiye gitsin adam da. Çözüm yolu evde okuma saati, altyazı falan değil profesyonel destek.
Ya onunki hani herkesin bir eksik yani olur ya nebileyim onunkide konusmayla ilgili mi zeka sorunu olsa derli toplu olamaz yada nebiliyim düzenli caliskan disiplinli yani bi tarafi oyle diger tarafida hic tembel degil yani olabilirmi boyle bise evham yapmaya basladim

Ay yorumları okurken aşırı yoruldum. Utanıyor musun eşinden diyorlar, ya tabi ki utaniyor hanginiz utanmazsiniz? Bu sebepten kac kere boşanmayı düşünmüş zaten belli değil mi? Acaba düzelir mi, boşanmasam mi diye de vicdan yapıyor. Keşke baştan evlenmeseydin de geçmiş artık.

Ben böyle birini birebir tanıyorum hatta o da almanya doğumlu bir Türk. Çok çabalarsam ne dediğini anlıyorum, kırmamak için 2 kere sormamaya çalışıyorum ama çoğu kişi mecburen ya tahmin ederek boşlukları dolduruyor ya da 2 kere soruyor ne demek istiyorsun diye. Eşinin ailesi nasıl bir aile? Çocukken cekingense disarda konuşmuyorsa, evdekiler de insan yerine koyup pek konusmadiysa hem konuşması hem sosyal ilişkileri gelişmemiş olabilir. Zaten çoğu kendini geliştirmek için de bir şey yapmadigi için kendine ait fikirleri bile yoktur ki bi film üstüne konuşsun. Bir ihtimal de zekasında bir sorun olabilir hatta bu kadar sene destek almadiysa sebebi biliyor da olabilir. Ucu açık bir konu, her şey olabilir. Bu kadar sene stres olacağınıza bir işe girip para biriktirip uzmana götürebilirdiniz aslında.
Simdi ii kotu konusabiliyoruz konu hakkinda fakat aralarda ufak tefek hatalar oluyor cok sukur birzamanlar hic konusamiyorduk bunada sukur diyorum nediyeyim… aaslinda gitti doktora zekayla ilgili degilmis heycandan oturu ve hizli konusdugu icin stresle baglantiliymis galiba

Mrb arkadaslar, basda belirtmek isterim lütfen kafa karisidirici cevaplar degilde mantikli cevaplar yazin.. cabuk birseylerin etkisinde kalan bir insanim..

Esimle 8 sene olcak evliyiz bitane oglum var.. esimle tanisdigimizdan beri konusma problemleri vardi almanya dogma buyumeyiz.. haliyle 2 dil ile buyudugumuz icin eksiklikler olabiliyor.. ama esim bana nazaran daha fazla eksiklikleri vardi… ben acikcasi kaygilaniyodum sirf oyuzde o konusunca.. diceksiniz neden evlendin.. sevdigim icin merhametli cok deger veren bir adamdi bende problemli bir evde buyudugum icin ilk defa birinin beni bukdr sevdigine taniklik ettim velhasil kelam.. 8 sene olmus hala o kaygi durumu olabiliyor bende esim konusunca.. cunku kelimeleri karistirabiliyodu cok gramer hatasi oluyodu celiskili olabiliyodu mantik olarak.. yada bana mantikli gelmemesi durumu.. yada birsey anlattiginda icimden hep soruyorum acaba gercekden boylemi.. boylemi demek istiyor dogrumu anlatiyor gibi gibi… haliyle anlatamayinca hor görmede olabiliyodu bazen.. boyle iste ben kendimle cok savasiyorum kaygilarimi yenmek icin boyle kabullenmek icin ama bazem yapailiyrum bazen yapamiyorum cok zorluyor beni… bana tavsiyeleriniz neler olur… esimle ayni kafa yapimizda yok o cok farkli dusunur bernfarkli … yani aslinda cok vahim durumlardan gecdik hala da geciyoruz … bu durum benim hic hosuma gitmiyor esime kac defa dedim yardim alsin bu konuda ama maddi anlamda pek elverisli degil durumlar… sizde korkarmiydiniz kaygilanirmiydiniz esinizin her dediginin arkasindan bise aramak zorunda kalinca.. cevaplarinizi bekliyorum.. buarada kac kere bosanmadan dönüldu ve zihnimde hep
Dolaniyor cunku mutsuz ediyor bu durum beni
Sadece konuşamıyor ya da hatalı konuşuyor diyemi bu kaygınız. Önemli olan size davranışı, sevgisi bakışları kısacası size iyi hissettirmesi yuva gibi hissettirmesi değil mi?
Dürüst olun kendinize belkide zaman geçtikçe sevginiz azaldı, bitti. Sevmiyor olabilirmisiniz?
Adam hızlı konuşuyor gramer hatası yapıyor diye neden kaygı yaşayasınız hiç anlamadım. Kaygı başlı başına büyük bir sorun ama sizin anlattığınız tabiki sadece bu kadarla sınırlıysa kaygı yaratabilecek bişey değil. Bence siz bu durumdan sıkıldınız

Otel falan değil normal arkadaşları var mı? Dışarda görüştüğü sohbet ettiği. Zekasal değilse çözebilirsiniz bu güzel bi şey
8 senedir cözememisik… birde üstüne etrafin bunda ne var demelerine sahit oldu diyo ben böyleyim
Beni böyle kabul et ama yukari bakiyorum biyik asagi bakiyorum sakal hesabi… ben birde calisip
Esime destek olup maddi manevi anlamda ozaman birseyler istemeye hakkim olur yada hayata gecirebilirmisiz gibi geliyor belki dil terapisine gider nebileyim dil kontrolüne felan gider

Sadece konuşamıyor ya da hatalı konuşuyor diyemi bu kaygınız. Önemli olan size davranışı, sevgisi bakışları kısacası size iyi hissettirmesi yuva gibi hissettirmesi değil mi?
Dürüst olun kendinize belkide zaman geçtikçe sevginiz azaldı, bitti. Sevmiyor olabilirmisiniz?
Adam hızlı konuşuyor gramer hatası yapıyor diye neden kaygı yaşayasınız hiç anlamadım. Kaygı başlı başına büyük bir sorun ama sizin anlattığınız tabiki sadece bu kadarla sınırlıysa kaygı yaratabilecek bişey değil. Bence siz bu durumdan sıkıldınız
Tek gramer hatasi degil. Misal birsey anlatiyor bir anda cümlenin manasi degisebiliyor ben baglantiyi anlayamiyorum bunun gibi :/

Back
X