• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik sorunlari

Siz okuyun kendi yazdıklarınızı kaç kere boşanmaktan döndük yazan sizsiniz abi de sizsiniz Kendi konusmaniza da bakın eşinize söyleyeceğinize önce üslup öğrenin amca hadi iyi forumlar size.
Abide ne varki 😂😅neyse pek cözümsel yaklasmiyorsunuz

Utanmiyorum
Esimden sadece 35 yasinda istese kendini gelistirebilir… kac kere söz verdi kendi capinda birseyler yapdi ama profesyonel yardim almadi bu konuda hic … onca sene heba insan kendi istemezmi yahu daha kolay iletisim
Kurabileyim karsimdkaiyle
Doğma büyüme Almanya'da olup 35 yıl Almanca ogrenememis, ana dilini bile doğru dürüst bilmeyen bir adamdan ne bekliyorsunuz ki? Sırf sizinle evlendi diye filoloji profesörü olmasini mi? Belli ki dumdüz cahil yobaz bı herif işte...Fazla zorlamayın, dili öğrense bile içinden hayal ettiğiniz adam çikmayacak eminim

Doğma büyüme Almanya'da olup 35 yıl Almanca ogrenememis, ana dilini bile doğru dürüst bilmeyen bir adamdan ne bekliyorsunuz ki? Sırf sizinle evlendi diye filoloji profesörü olmasini mi? Belli ki dumdüz cahil yobaz bı herif işte...Fazla zorlamayın, dili öğrense bile içinden hayal ettiğiniz adam çikmayacak eminim
Biraz sakin… filozof beklemiyorum sadece ana dilini güzel ifade etsin yeter

Bence sevmek karşınızdaki insanı olduğu gibi sadece o olduğu için kabullenmek demektir. Seven insan sevdiğini kalıplara sokmaz, ekstra karşısında olan kişiden bir beklentisi de olmaz. Mesela özel gereksinimli çocukların anneleri onlardan asla şikayet etmez ve onları o sekilde olduğu gibi çok sever. Bence o nedenle insanlar eşinizi sevmediğinizi söylüyor. Çözümü yok kısaca. Dil de düzeltse eşiniz siz ona o gözle bakıp sevmeyeceksiniz. Dil problemi olmayacak başka bir problem olacak.
Ayrıca her şeyden kaygılanan da sizsiniz belki sizin de kaygı bozukluğunuz vardır ve belki siz de bir uzman desteği almalısınız.

Utanmiyorum
Esimden sadece 35 yasinda istese kendini gelistirebilir… kac kere söz verdi kendi capinda birseyler yapdi ama profesyonel yardim almadi bu konuda hic … onca sene heba insan kendi istemezmi yahu daha kolay iletisim
Kurabileyim karsimdkaiyle
Bana gayette utanıyormuşsunuz gibi geldi. Ayrıca Almanya'da doğup büyümüşsünüz neden inatla evinizde Türkçe konuşmaya çalışıyorsunuz? Sizin Türkçeye yatkınlığınız vardır kendinizi daha rahat ifade edebiliyorsunuzdur adam zorlanıyordur. Adam en başından beri böyleymiş size de çalışır bana destek olursan terapiste gidebilirim demiş diğer türlü vakit ve durum olmadığını siz söylüyorsunuz. Çalışmak için bir girişimde bulundunuz mu?

Benim eşim çok sessiz sakin biridir. Ben de tam tersi bi şey olunca çok konuşurum öyle rahatlıyorum. Eşime şakasına takılırım sadece ne çok konuştun falan diye 😅 adamın huyu bu. Değiştiremem ki. Üzgünüm ama eşinizi sevmediğinizi düşündüm. Öyle kabul etmeniz gerek. Bu yaşa kadar dışardaki insanlarla anlaştığına göre bahsettiğiniz kadar kötü olamaz. Öyleyse bile işini görüyo siz neden bu kadar dert ediyorsunuz ki?

Bence sevmek karşınızdaki insanı olduğu gibi sadece o olduğu için kabullenmek demektir. Seven insan sevdiğini kalıplara sokmaz, ekstra karşısında olan kişiden bir beklentisi de olmaz. Mesela özel gereksinimli çocukların anneleri onlardan asla şikayet etmez ve onları o sekilde olduğu gibi çok sever. Bence o nedenle insanlar eşinizi sevmediğinizi söylüyor. Çözümü yok kısaca. Dil de düzeltse eşiniz siz ona o gözle bakıp sevmeyeceksiniz. Dil problemi olmayacak başka bir problem olacak.
Ayrıca her şeyden kaygılanan da sizsiniz belki sizin de kaygı bozukluğunuz vardır ve belki siz de bir uzman desteği almalısınız.
Evlilige kdr sevmek onemli tmm ama o konuda hep problem o konu olmasi ozmn sevmenin bi anlami kaliyormu hep tartisirsak hep o konuda yorulursak .. malesef sevgi biyere kadar tasiyor.. bilemedim belki ben yanlis dusunuyorum.. evet aldim destek

Hangi dilde en çok zorlanma yaşıyor? Türkçede mi Almanca mı? Hangisini kolay konuşuyorsa evdede o dili konuşun. Bol sohbet edin,kitap okuyun karşılıklı kitap hakkında konuşun basit konulu kitaplarla başlayın. Eşinizle açık açık bu durumu çözmezse evliliğin bitebilceğinden bahsedin. Aynı evin içinde iletişimsizlik çok büyük sorun, değil konuşmak bir bakıştan anlaşır evli çiftler.
Biraz üstüne düşülse 3 ayda bile çözülür çok yol kat edilir. Önemli olan çabalaması çözülmeyecek bir şey değil.
Sizin anlamak ve anlaşılmak istemenizde çok normal.

Gerçekten anlamadım. Zekasından mı şüphe ediyorsunuz adamın?
Bir zamanlar ediyordum cok arastirmisdim esim cunku yasina uygun konusmuyordu konusma problemi yada geriligi neyden kaynakli diye google sagolsun birsuru seyler gosteriyodu… buda kaygimi tetikliyordu ama öyle birsey yok yani bi ara cok korktum kaygilarim vardi cok kotu ifade ediyordu kendini ama diger baska sorunu olmadigi icin öyle birsey söz konusu değil….

Hangi dilde en çok zorlanma yaşıyor? Türkçede mi Almanca mı? Hangisini kolay konuşuyorsa evdede o dili konuşun. Bol sohbet edin,kitap okuyun karşılıklı kitap hakkında konuşun basit konulu kitaplarla başlayın. Eşinizle açık açık bu durumu çözmezse evliliğin bitebilceğinden bahsedin. Aynı evin içinde iletişimsizlik çok büyük sorun, değil konuşmak bir bakıştan anlaşır evli çiftler.
Biraz üstüne düşülse 3 ayda bile çözülür çok yol kat edilir. Önemli olan çabalaması çözülmeyecek bir şey değil.
Sizin anlamak ve anlaşılmak istemenizde çok normal.
Cok sagol canim yaaa anlasilmak be anlamak cok mühim.. bitane halden anlayan cikdii ben esim gzl konusdugunda gözümde yildizlarla bakiyorum adama

Bir zamanlar ediyordum cok arastirmisdim esim cunku yasina uygun konusmuyordu konusma problemi yada geriligi neyden kaynakli diye google sagolsun birsuru seyler gosteriyodu… buda kaygimi tetikliyordu ama öyle birsey yok yani bi ara cok korktum kaygilarim vardi cok kotu ifade ediyordu kendini ama diger baska sorunu olmadigi icin öyle birsey söz konusu değil….
Nasıl adlandıracağımı bilemiyorum. Vardır böyle insanlar tam zekası geri diyemezsiniz, aklı bi şeyleri çok almaz ama bi şekilde topluma karışıp işini görebilir. Belki de öyledir.

Evlilige kdr sevmek onemli tmm ama o konuda hep problem o konu olmasi ozmn sevmenin bi anlami kaliyormu hep tartisirsak hep o konuda yorulursak .. malesef sevgi biyere kadar tasiyor.. bilemedim belki ben yanlis dusunuyorum.. evet aldim destek
Sürekli bir muhalefet halindesiniz aslında bizlere karşı da... gerçekten çok yorucu olmalı sizin icin de etrafiniz icin de..
Bence dil problemi cozulse de esinizi sevmediginiz icin probleminiz gecmeyecek o nedenle ya boşanın ya bu sekilde kabullenin eşinizi ve boş verin anlamaya calismayin esinizi, hatta bence daha iyi ben ne anlamak istersem esimin dediklerinden onu anlarim ve mutlu olurum ona gore de hareket ederim.
Acı gerçek dil problemi sizin probleminiz, eşiniz bunu hiçbir zaman kendi problemi olarak görmemiş ve sorun da yaşamıyor demek ki. Siz anlamasaniz da o cevresi ile bir şekilde anlaşıyor demek ki. Bu nedenle de çözme gereği görmemiş, muhtemelen bundan öte cozmeyecek de. Siz ise girip dil terapisti icin para verseniz de bir şey değişmeyecek cunku bir sorunun çözülmesi için kişinin bunu sorun olarak görmesi gerekir. Örneğin alkolik birinin alkolü bırakması için bunu kabul etmesi gerektiği gibi. Sonuç yine basta söylediğime geliyor ya bu deveyi güdersiniz, ya bu diyardan gidersiniz ...

Almanya'ya geleli 1.5 yıl oldu ve Almanca değil çoğu kişinin İngilizce konuştuğu bir yerdeyim. Ona rağmen B1 sınavına girdim, geçtim. 35 yıl yaşanılan, aktif dilinin konuşulduğu bir yerde bir insan kendini 2 dili de kullanarak tam ifade edemiyorsa bence dil sorunu değil, zeka sorunu vardır ya da psikolojik bir rahatsızlığı vardır. Sizi asla kırmak için yazmıyorum ama 6 ayda 0 Almanca ile B1 sınavını geçebildim, günlük hayatta işlerimi halledebiliyorum. Almanca anlatamazsam İngilizce anlatıyorum. 2 yıldır burda kitaya giden arkadaşlarımın Türk çocukları 4 yaşında şakır şakır Almanca konuşuyorlar. Bu kadar müzdarip iseniz siz de işe girin eşinize maddi destek olun, terapiye gitsin adam da. Çözüm yolu evde okuma saati, altyazı falan değil profesyonel destek.

Ay yorumları okurken aşırı yoruldum. Utanıyor musun eşinden diyorlar, ya tabi ki utaniyor hanginiz utanmazsiniz? Bu sebepten kac kere boşanmayı düşünmüş zaten belli değil mi? Acaba düzelir mi, boşanmasam mi diye de vicdan yapıyor. Keşke baştan evlenmeseydin de geçmiş artık.

Ben böyle birini birebir tanıyorum hatta o da almanya doğumlu bir Türk. Çok çabalarsam ne dediğini anlıyorum, kırmamak için 2 kere sormamaya çalışıyorum ama çoğu kişi mecburen ya tahmin ederek boşlukları dolduruyor ya da 2 kere soruyor ne demek istiyorsun diye. Eşinin ailesi nasıl bir aile? Çocukken cekingense disarda konuşmuyorsa, evdekiler de insan yerine koyup pek konusmadiysa hem konuşması hem sosyal ilişkileri gelişmemiş olabilir. Zaten çoğu kendini geliştirmek için de bir şey yapmadigi için kendine ait fikirleri bile yoktur ki bi film üstüne konuşsun. Bir ihtimal de zekasında bir sorun olabilir hatta bu kadar sene destek almadiysa sebebi biliyor da olabilir. Ucu açık bir konu, her şey olabilir. Bu kadar sene stres olacağınıza bir işe girip para biriktirip uzmana götürebilirdiniz aslında.

Back
X