• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik sorunlari

İsviçre'de 3 dil ile büyüyor çocuklar, sorunun bu olduğunu sanmıyorum. Durumumuz yok diyorsunuz ama bir konuşma terapisti görseydi en azından sorun ne tespit edilirdi. Sağlık sigortanız var neden bir termin almıyorsunuz? Eşiniz de Almanya doğumlu mu? Sadece konuşmasından mı şikayetçisiniz bana sanki başka sorunlarınız da var gibi geldi.
Gercekden sorun bu… çünkü biriys bile konussa yarim yamalak anlatiyor tam detayli degil cogunzaman hatali haliyle benle konusunca da oyle oldugunu fark ediyorum.. birsey hakkinda konusmak istiyorum haber, dizi yada bi kitap hakkinda yanlis birsey diyor diyelim hayal kirikligi vs. Olabiliyor… biraz daha akisina mi birakmaya calissam daha mi iyi olur ve biran önce ise baslasam esimde terapi/ diksiyon dersi vs alsa belki asilmicak sorun degildir belki? Dedigim gini cok yiprandigim iicin skldim yani vee bazen ortak paydada bulusamadigimiz icin… düsünce tarzi vs yada celiskili konusmasi / mantikli gelmemesi bana falan filan

Mrb arkadaslar, basda belirtmek isterim lütfen kafa karisidirici cevaplar degilde mantikli cevaplar yazin.. cabuk birseylerin etkisinde kalan bir insanim..

Esimle 8 sene olcak evliyiz bitane oglum var.. esimle tanisdigimizdan beri konusma problemleri vardi almanya dogma buyumeyiz.. haliyle 2 dil ile buyudugumuz icin eksiklikler olabiliyor.. ama esim bana nazaran daha fazla eksiklikleri vardi… ben acikcasi kaygilaniyodum sirf oyuzde o konusunca.. diceksiniz neden evlendin.. sevdigim icin merhametli cok deger veren bir adamdi bende problemli bir evde buyudugum icin ilk defa birinin beni bukdr sevdigine taniklik ettim velhasil kelam.. 8 sene olmus hala o kaygi durumu olabiliyor bende esim konusunca.. cunku kelimeleri karistirabiliyodu cok gramer hatasi oluyodu celiskili olabiliyodu mantik olarak.. yada bana mantikli gelmemesi durumu.. yada birsey anlattiginda icimden hep soruyorum acaba gercekden boylemi.. boylemi demek istiyor dogrumu anlatiyor gibi gibi… haliyle anlatamayinca hor görmede olabiliyodu bazen.. boyle iste ben kendimle cok savasiyorum kaygilarimi yenmek icin boyle kabullenmek icin ama bazem yapailiyrum bazen yapamiyorum cok zorluyor beni… bana tavsiyeleriniz neler olur… esimle ayni kafa yapimizda yok o cok farkli dusunur bernfarkli … yani aslinda cok vahim durumlardan gecdik hala da geciyoruz … bu durum benim hic hosuma gitmiyor esime kac defa dedim yardim alsin bu konuda ama maddi anlamda pek elverisli degil durumlar… sizde korkarmiydiniz kaygilanirmiydiniz esinizin her dediginin arkasindan bise aramak zorunda kalinca.. cevaplarinizi bekliyorum.. buarada kac kere bosanmadan dönüldu ve zihnimde hep
Dolaniyor cunku mutsuz ediyor bu durum beni
Eşinizi hor mu görüyorsunuz? Dil kursuna gitsin dilini geliştirsin?

Mrb arkadaslar, basda belirtmek isterim lütfen kafa karisidirici cevaplar degilde mantikli cevaplar yazin.. cabuk birseylerin etkisinde kalan bir insanim..

Esimle 8 sene olcak evliyiz bitane oglum var.. esimle tanisdigimizdan beri konusma problemleri vardi almanya dogma buyumeyiz.. haliyle 2 dil ile buyudugumuz icin eksiklikler olabiliyor.. ama esim bana nazaran daha fazla eksiklikleri vardi… ben acikcasi kaygilaniyodum sirf oyuzde o konusunca.. diceksiniz neden evlendin.. sevdigim icin merhametli cok deger veren bir adamdi bende problemli bir evde buyudugum icin ilk defa birinin beni bukdr sevdigine taniklik ettim velhasil kelam.. 8 sene olmus hala o kaygi durumu olabiliyor bende esim konusunca.. cunku kelimeleri karistirabiliyodu cok gramer hatasi oluyodu celiskili olabiliyodu mantik olarak.. yada bana mantikli gelmemesi durumu.. yada birsey anlattiginda icimden hep soruyorum acaba gercekden boylemi.. boylemi demek istiyor dogrumu anlatiyor gibi gibi… haliyle anlatamayinca hor görmede olabiliyodu bazen.. boyle iste ben kendimle cok savasiyorum kaygilarimi yenmek icin boyle kabullenmek icin ama bazem yapailiyrum bazen yapamiyorum cok zorluyor beni… bana tavsiyeleriniz neler olur… esimle ayni kafa yapimizda yok o cok farkli dusunur bernfarkli … yani aslinda cok vahim durumlardan gecdik hala da geciyoruz … bu durum benim hic hosuma gitmiyor esime kac defa dedim yardim alsin bu konuda ama maddi anlamda pek elverisli degil durumlar… sizde korkarmiydiniz kaygilanirmiydiniz esinizin her dediginin arkasindan bise aramak zorunda kalinca.. cevaplarinizi bekliyorum.. buarada kac kere bosanmadan dönüldu ve zihnimde hep
Tek sorun eşinizin kendini ifade etmekte zorlanması mı?

Tek sorun eşinizin kendini ifade etmekte zorlanması mı?
Yukarda yazdim hepsini totalde oyle. Kelime bulamamama, kelime karistirma, gramer hatalari, celiskili konusma/ mantikli konusamama bazen/ kelime dagarcigi genis degil/ birde bazen insanin kalip dusunceleri olurya o biraz daha farkli dusunen bir tip ayni konularda cok farkli dusunen iki tipiz

En son ne zaman kitap okudunuz ?

Yukarda yazdim hepsini totalde oyle. Kelime bulamamama, kelime karistirma, gramer hatalari, celiskili konusma/ mantikli konusamama bazen/ kelime dagarcigi genis degil/ birde bazen insanin kalip dusunceleri olurya o biraz daha farkli dusunen bir tip ayni konularda cok farkli dusunen iki tipiz
Allah aşkına hangimiz günlük konuşmada ful gramer kurallarına uyuyoruz ki? Öncelikle eşinizden utanmayı bırakın. Sizin stresiniz onu daha çok geriyor bence, yapacağı varsa bile yapamıyor. Ayrıca konu aynı olsa bile sizinle aynı düşüncede olmak zorunda mı?

Kaç kere boşanmadan dönüldü ? Kaç kere? Eşinizle sizi çok seviyor merhametli değer veriyor bu sepeple evlenirken çok gerekli birşeyi atlamişsiniz .Sevmek sevilmek kadar önemlidir.Sizin gibi duygularla evlenen kişilerde görülen durum.Hayranlik tam bir eş olarak görme benimseme yok.Bunun formülü yok çocuğun babası diyerek ya devam.Yada artık dönmeyeceksin iz boşanmaktan.Bakin inanın bunun şöyle yap böyle şükret böyle vakit gecir terapiste git çözümü olsa yazardım.Duygulariniz koca ve baba dan öte sevgili olmaya geçememiş normal.Keske evlenmeseydiniz.Ben dil vs diye değil direkt bunu anladım yoksa boşanmadan dönmek cümlesinin başka açıklaması yok siz yazmışsınız meali bu

Batıyor size kısacası bu dedikleri sıkıyor yani olay böyle utaniyorsunuz demiyorum tabiki yanlış anladığımida yazabilirsiniz fakat yorumlarda da bunu okudum saçma sapan konuşması sizi anlam vermemeniz sıkılmaniz o en başta dediğiniz çok değer veroyor kimseo değeri vermedi diyerek evlenmeniz.Cunku siz degistiniz

siz bence biraz bahane ariyorsunuz.neye bahane aradiginizi aciklayin hele bi bize.yani turkce konussun ne olmus yani almanca konusmayin sizde cokmu lazim gramer.alman degilsiniz sonucta.cok sey soylenirde neyse
Konuyu tam anlamadiginiz belli türkcede asil daha cok sorunlari vardi once okuyun oyle cvp verin

Linçlenmekten çekinmeden gerçek sorunu yazabilirsiniz bence öyle daha iyi yorumlar gelir konu dert bu gramer sorunu olamaz neyse siz bilirsiniz tabiki.
Adam kendini ifade edemiyor diyorum bende buyuzden tedirgin oluyorum anlamiyomusunuz bu güvensizligide getirebiliyor cunku öylemi böylemi yanlismi dogrumu gercekden boylemi demek istedi vs. Bikerede empati yapin be iletisim önemli degilmi

Allah aşkına hangimiz günlük konuşmada ful gramer kurallarına uyuyoruz ki? Öncelikle eşinizden utanmayı bırakın. Sizin stresiniz onu daha çok geriyor bence, yapacağı varsa bile yapamıyor. Ayrıca konu aynı olsa bile sizinle aynı düşüncede olmak zorunda mı?
Utanmiyorum
Esimden sadece 35 yasinda istese kendini gelistirebilir… kac kere söz verdi kendi capinda birseyler yapdi ama profesyonel yardim almadi bu konuda hic … onca sene heba insan kendi istemezmi yahu daha kolay iletisim
Kurabileyim karsimdkaiyle

Kaç kere boşanmadan dönüldü ? Kaç kere? Eşinizle sizi çok seviyor merhametli değer veriyor bu sepeple evlenirken çok gerekli birşeyi atlamişsiniz .Sevmek sevilmek kadar önemlidir.Sizin gibi duygularla evlenen kişilerde görülen durum.Hayranlik tam bir eş olarak görme benimseme yok.Bunun formülü yok çocuğun babası diyerek ya devam.Yada artık dönmeyeceksin iz boşanmaktan.Bakin inanın bunun şöyle yap böyle şükret böyle vakit gecir terapiste git çözümü olsa yazardım.Duygulariniz koca ve baba dan öte sevgili olmaya geçememiş normal.Keske evlenmeseydiniz.Ben dil vs diye değil direkt bunu anladım yoksa boşanmadan dönmek cümlesinin başka açıklaması yok siz yazmışsınız meali bu
Ya aslinda o
Duygulara haklisiniz gecememisimdir..
Ama hep
Tedirgin oldugum icindir yani bi insani hep gozununuz ucuyla kontrol ettiginizi dusunsenize ama bunu istemsiz yapiyorsunuz takinti gibi dusunun simdi yanlis bise derse korkarsam gibi gibi kaygilanirsam ya yanlis bise derde vs. Cunku sagliksal
Birsey oldugunu dusunuyordum hep bu beni ondan kac adim geri atiyordu bilmem anlatabildimi

Back
X