• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik problemi

Birazda eşiniz sizi düşünsün başka yorumum yok ben ayrılın demiyorum zaten sinir ola ola sizde Güleryüz gösterecek hal kalmayacak.Kavga kavga geriye ne kalacak .Eşiniz akıllı adamsa sınır çizer aksi takdirde zaten çekme hasta olma beş karış surat sizin hayatınızın özeti olacak
Eşim malesef akıllanacak bir adam değil ben artık bunu net bir şekilde görebiliyorum, suratta assam bişey değişmiyor olan bana oluyor bende çok şaşırmış durumdayım nasıl olacak ne yapacağım bilmiyorum

Bebegin annesi sizsiniz. Kendi çocugunu yönetebilir ama sizin cocugunuzu yönetemez. Eşiniz bir demiyor ise siz diyin sizin savunulmaya ihtiyacınız yokki
Tavrınızı koyun anlar anlamaz kendisi bilir gelin kalın demesi için de aynı şehir içindeyiz istediğimiz zaman geliyoruz biz evimize gidelim diyin yani siz reddediyor musunuz ? Hayır istemiyorum ben yapamam gibi şeyler söylüyor musunuz ?
Evet reddediyorum ve evde eşime de söylüyorum bak kalmayacağız oturalım dönelim diyorum tamam diyor oraya gidince kalın dediği zaman annesi kalalım ne diyorsun diyip bana bakıyor direk orda işte boğasım geliyor onu ya biz evde konuşmuşuz yok diye anlaşmışız tamam demişsin annesi kal diyince bana bakıp ne diyorsun kalalım mı diyor ben de hayır diyince tüm kötü olan ben oluyorum aslında eşim hiç köprü olmayı beceremedi benden önce yok dese beni savunsa bu kadar yüz göz olmayacaktım bunlarla

Kesinlikle aile terapisi almalısınız. Eşiniz sizin haklı olduğunuzu biliyor ama bunu kabul etmesi demek ailesiyle mücadeleye girmesi demek. Güçsüz ve pasif demek ki. Çocukken bastırılmış, işe yaramamış. Öğrenilmiş çaresizlik. Şuan düşünmüyor, anlam yüklemiyor. Siz yükledikçe konuştukça böyle davranması ondan. Siz konuştukça üzerini örttüğü herşey açılıyor. Aile terapisti kesinlikle çözüm olacaktır sizin durumunuzda. Kocanız anneci değil sadece yılmış.
Çok çok haklısınız çok doğru bir tespit biliyor musunuz bunun bende farkındayım yıllarca eleştiriye maruz kalmış, eşime annesi seni ben mi doğurdum çok çirkinsin derdi şaka ile karışık bide eşim biraz kilo almıştı kilosu ile alay ederdi, kayınbabam aslında çok iyi bir insan ama eşim hiç onu da memnun edememiş yaptığı her işe sen beceremiyorsun diyip özgüvenini sıfırlamışlar eşim çok çok sert özgüvenli durur ama değil aşırı özgüven problemi olan bi insan kendini beğenmez sürekli kendini eleştirir ben kendisine hayır ben seni böyle beğeniyorum derim mesela yada sürekli bana kendimi işe yaramaz hissettiriyorsun der aslında ben böyle hissettirmem kendisinin içinde olan bi özgüvensizlik hep hayatı yaranma ile geçmiş hep kendini ispatlamaya çalışmış belli ki ama bunu kendisine bi ara söylediğimde kabul etmedi, kabullenmiyor malesef

Taşının şehir değiştirin derdimde kamp kurar yatılı evinize kayinvalideniz pardon kaynananız.Ben sadece olgun kadınlara olmuşlara kayınvalide derim de
Ah canımsın nasıl anladın hemen, ben taşınma işini de çok söyledim şehir değiştirelim dedim eşim nasıl yaparız felan dedi, kaynanam da duyunca ben gelir sizde kalırım dedi hemen, şimdi aynı şehirde olduğumuz halde gelip kalıyor o zaman aylarca gitmez heralde

Evet reddediyorum ve evde eşime de söylüyorum bak kalmayacağız oturalım dönelim diyorum tamam diyor oraya gidince kalın dediği zaman annesi kalalım ne diyorsun diyip bana bakıyor direk orda işte boğasım geliyor onu ya biz evde konuşmuşuz yok diye anlaşmışız tamam demişsin annesi kal diyince bana bakıp ne diyorsun kalalım mı diyor ben de hayır diyince tüm kötü olan ben oluyorum aslında eşim hiç köprü olmayı beceremedi benden önce yok dese beni savunsa bu kadar yüz göz olmayacaktım bunlarla
Peki kayınvalidenizde kaldıktan sonraki tutumunuz nedir eşinize karşı?

Peki kayınvalidenizde kaldıktan sonraki tutumunuz nedir eşinize karşı?
Bazen 1 veya maksimum 2 gün kalıyorum inanın zehir oluyor günüm o kadar kötü bir kadın ki ve dengesiz illa beni gerecek bişey buluyor ve malesef ben tüm hıncımı eşimden çıkarıyorum asla yüzüne dahi bakmıyorum annesi gilde başlıyor kavgamız ve evde devam ediyor her buraya geldiğimiz de bunu yapıyorsun diyor ve hala akıllanmıyor madem bunu yapıyorum farkındasın o zaman kalmayalım değil mi

Bazen 1 veya maksimum 2 gün kalıyorum inanın zehir oluyor günüm o kadar kötü bir kadın ki ve dengesiz illa beni gerecek bişey buluyor ve malesef ben tüm hıncımı eşimden çıkarıyorum asla yüzüne dahi bakmıyorum annesi gilde başlıyor kavgamız ve evde devam ediyor her buraya geldiğimiz de bunu yapıyorsun diyor ve hala akıllanmıyor madem bunu yapıyorum farkındasın o zaman kalmayalım değil mi
Eşiniz sizinle kavga etmeyi göze alıyor demekki her seferinde . Gitmeyin sizde cocugu da yollamayın. Acık acık dersede gelmiyorsun diye kayınvaliden. Sizde kalınca ben kocamla kötü oluyorum dersiniz

Eşiniz sizinle kavga etmeyi göze alıyor demekki her seferinde . Gitmeyin sizde cocugu da yollamayın. Acık acık dersede gelmiyorsun diye kayınvaliden. Sizde kalınca ben kocamla kötü oluyorum dersiniz
Gerçekten öyle umrunda dahi değil demekki kavga etmemiz yeterki ailesine evet desin, onlara hayır diyemiyor nedense

Eşim beni seviyor ilginç olanda o beni seviyor ama beni savunmuyor, ama artık ben ona karşı sevgimi yitiriyorum eşimin sevgisini biliyorum ama benle mücadelesi ağır basıyor ve ailesini savunmaktan geri kalmıyor aşırı gururlu ve kibirinden sevgisini dahi görmez
Sevgi böyle birsey değildir, fedakarlık ve özveri gerektirir, eşinizin önceliği değilsiniz maalesef ...

Çok çok haklısınız çok doğru bir tespit biliyor musunuz bunun bende farkındayım yıllarca eleştiriye maruz kalmış, eşime annesi seni ben mi doğurdum çok çirkinsin derdi şaka ile karışık bide eşim biraz kilo almıştı kilosu ile alay ederdi, kayınbabam aslında çok iyi bir insan ama eşim hiç onu da memnun edememiş yaptığı her işe sen beceremiyorsun diyip özgüvenini sıfırlamışlar eşim çok çok sert özgüvenli durur ama değil aşırı özgüven problemi olan bi insan kendini beğenmez sürekli kendini eleştirir ben kendisine hayır ben seni böyle beğeniyorum derim mesela yada sürekli bana kendimi işe yaramaz hissettiriyorsun der aslında ben böyle hissettirmem kendisinin içinde olan bi özgüvensizlik hep hayatı yaranma ile geçmiş hep kendini ispatlamaya çalışmış belli ki ama bunu kendisine bi ara söylediğimde kabul etmedi, kabullenmiyor malesef
Eşin ailesine hayır diyemez çünkü evlendikten sonra kendini onlara kanıtlamaya adamış, bekarken alamadığı değeri evlenince almaya çalışıyor ve sen bu sorunlu ilişkide seçilen bir kurbansın, her iki tarafta seni harcıyor, eşin ailesine bağımlılık geliştirmiş, onların onayını almak çok önemli bu şekilde tatmin olmaya çalışıyor, çocukken o kadar ezilmiş ve örselenmiş ki evlendikten sonra "bakın ben ne kadar iyi bir evladım karıma zulmetmenize evime karışmanıza rağmen ben sizden yanayım, ben çok iyi bir evladım aslında" demek istiyor , eğer bu evliliğe devam ederseniz çocuğunuz da siz de ölene kadar ezileceksiniz ve asla görülmeyeceksiniz çünkü eşiniz ailesinden sevgi alabilmek için sizi harcamaya dünden hazır, son kez terapi deneyin baktınız olmuyor yol verin , asla uğraşılmaz inanın...

Bilmiyorum artık ne düşüneceğimi şaşırdım
Dik durman gerekiyor, tavizsiz bir şekilde hayır demeli ve eşin geri adım atmazsa boşanmaktan korkmamalısın , hayatın bundan daha fazla mahvolamaz emin ol , sen ezildikçe, sustukça ve korktukça daha da beter olacak ...

Back