• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik problemi

Oğlan onun oğlu hoşnut o kullanılmaktan kayınpeder etkisiz eleman denge kuracak sınır çizecek kimse de yok .Yani ne yapılabilir ömür boyu yarış ömür boyu kavga stress zor bu işler..Bari mükemmel adam olurda değdi der insan.Bilemiyorum ya kaç yıllık ömürde böyle 3 kişilik evlilikler sorun işte

Sizde kaygı bozukluğu mu var, bu forumda o kadar çocuklu ayrılan kadın var hiç böyle bir şey duydunuz mu ? O tip kadınlar torun bakacak kadın değiller o yüzden bu endişeniz çok ama çok yersiz. Eşinizi bir kapıya koyun bakalım gidip anasıyla oturacak mı ? Boşanırsanız işiniz var mı, aileniz size destek olur mu bunları iyi düşünün.
Ailem destek olur bende zaten çalışan bir insanım çocuktan sonra çalışmamaya başladım ama tabi öyle bir durum olursa geri işe dönerim.
Kaygı bozukluğu demeyelim de karşımdaki insanların nasıl karaktersiz olduğunu biliyorum, kesinlikle torun bakacak bir kadın değil ama kocaman insanı bile manipüle edip yalanları ile ikna edecek bir kadın var karşımda o yüzden çocuğumun davranışlarının değişmesinden ve bana karşı doldurulmasından korkuyorum.
Eşim evlenmeden önce zaten hiç memnun değildi ailesinden ki onlarda eşimden, ne zaman evlenirsin de senden kurtuluruz bıktık senden diyorlardı, ayrılırsam ailesinin evine döner mi dönse de anlaşır mı hiç sanmıyorum zaten bu hikaye de en çok o yanar

Niye kendinizi yoruyorsunuz kenara çekilin cocugunuza odaklanın kendini anlatmak zorunda degilsiniz ne kadar yorulsanızda eşiniz anlamak istediğini anlıyor siz gitmeyin o geliyorsa gelsin yani
Evet kesinlikle keşke anlatmasam ama galiba hala anlaşılırım belki derdindeyim, kaynanam daha çocuğum doğmadan evine beşik alan bi insan gelip bende kalırsınız diye konuya komşuya gösteriyordu bakın torunuma beşik aldım hatta benim odam da kalacak diyordu arsızca beni sinir ediyordu şimdi hala gelin kalın diyor ki aynı şehirde olduğumuz halde bizi evinde kalmaya zorluyor çocuğuma yatak almış eşyalar almış oyuncaklar almış, burda da bi odası olacak diyor

Kaynana söyledin mi rahatsız olduğunu eşinde alamiyrsa zor gerckden getir götürcü yapmaları kötü o sorun bendede var ama kayinvalidenin eşini doldurmasi laflar söylemesi kötü tatli dille dene birde eşine karşı
Tatlı dille de denedim kötü dille de, ailesine kötü de oldum iyi de hiç bir şekilde çözüm yok, kaynanama boşanma aşamasındayken benim yüzümden boşanıyormuşsunuz dedi evet dedim o ara söyledim ama asla hak vermedi başka şeyler söyleyip beni ve ailemi suçladı suçu kendi üstünden atmaya çalıştı

Tatlı dille de denedim kötü dille de, ailesine kötü de oldum iyi de hiç bir şekilde çözüm yok, kaynanama boşanma aşamasındayken benim yüzümden boşanıyormuşsunuz dedi evet dedim o ara söyledim ama asla hak vermedi başka şeyler söyleyip beni ve ailemi suçladı suçu kendi üstünden atmaya çalıştı
Zaten ben suçluyum derler mi akıl fikir versn kendi hayati dha üstün demekki geziyim tozuyum yeyip iciyim diyr galiba 🙄 işin zor

Evlenirken ailesi yüzünden birikim yapmamış bide annesi iki oğlum olsa biri bitti diğerini bitirirdim derken ses etmeyen adamın karısı niye oldunuz .Hayır çok şikayet ediyorsunuz haklı olsanız ne olmasanız ne .Çocuk yapmadan yada evlenmeden belli degilmiydi ayrılıp 3 gün aglayaydiniz .Evlenip noluyor bu tarz insanlarla.Yani olan olmuş bari el üstünde tutulan eş olaydiniz kafayı yer galiba insan ne yapacak durmaz bu durdurulamaz kayınvalide modeli
Ben evet çoğu şeyin farkındaydım o kadar haklısınız ki neden bunlara rağmen evlendim bilmiyorum, evleneceğim günün bir gün öncesi hüngür hüngür ağlayıp ben nasıl evlenecem böyle bir aileyle ne yapacam dedim babam dedi ki bak 1 gün kalmış ama istiyorsan şimdi ararım yok vazgeçtik derim dedi baba dönemem dedim, her anımda bana sorun çıkaran her anımı bana zehir eden bir aile ile evlendim mutlu anlarım hep bana zehir oldu ve evet neden acaba bile isteğe bu adımı attım bilmiyorum kendimi sorguluyorum bazen

Ne güzel, bende boşanma durumuna geldim tamam dedi annemle görüşme dedi barıştık sonra aileme çocuğu göstermiyorsun sen haksızsın dedi her gün kavga etmeye başladık sonra geri ailesi ile görüşmeye karar verdim bak ben adım atıyorum herşeye rağmen ama sende benim yanımda olacaksın annenin yaptıklarını görüyorsun dedim tamam dedi doğru dedi bak barıştım gene aynı ya kadın ne yapsa hak verecek bişey buluyor yada sen yanlış anlamışsın oluyor, benim artık bu mücadeleyi kaldıracak psikolojim kalmadı keşke sizinki gibi bana hak verse boşanma aşamasında annesine senin yüzünden benden boşanıyor dedi kadın beni arayıp etmediği hakareti bırakmadı ben sana ne yapmışım dedi asla da yaptığından geri kalmadı yine aynı
O zaman kesinlikle boşanmalısın, eşin seni sevmiyor...

Farketmek iyidir keşke çocuk olmadan gitseydiniz.Simdi açık açık konuşun bu şekilde kocaniza sevgide biter saygıda ya kaybetme korkusu verin ya kaybedin yada kaynanayi eşin sınır bilmezligi den çekin bakın 3 yol var ..Başka yol konuşup konuşup oturmak başka yol falan yok .Ben istediğiniz kadar sabır ıslah dileyeyim olmaz.Ceken sizsiniz herkesin çektiği kendine herkesin derdi kendine ağır.Bir yol seçin ordan devam

Oğlan onun oğlu hoşnut o kullanılmaktan kayınpeder etkisiz eleman denge kuracak sınır çizecek kimse de yok .Yani ne yapılabilir ömür boyu yarış ömür boyu kavga stress zor bu işler..Bari mükemmel adam olurda değdi der insan.Bilemiyorum ya kaç yıllık ömürde böyle 3 kişilik evlilikler sorun işte
Her kelimenizde haklısınız, kayınbabamı çok severim ama evet etkisiz eleman oysa görseniz çok tatlı bir kayınbabam var bazen bakıyorum bu kadında ne bulmuşta böyle ağzının içine bakıyor diyorum kadın her konuda sıfır yanlış anlamayın ama görünen köy kılavuz istemez malesef
Benim 2.5 yıllık evliliğim ama 5 yıllık bir mücadelem var o kadar yoruldum ki anlatamam ve keşke anlaşılsam boşa konuşuyorum her gün her an yapılan herşeyde kendimi anlatmaktan yoruldum, bazen diyorum sil kurtul rahatlayacaksın, sonra diyorum ya resimlere bakıp güzel günleri düşünürsen ya çocuğunu babasızlık ile mahkum edersen bi sürü şey aklıma geliyor

Zaten ben suçluyum derler mi akıl fikir versn kendi hayati dha üstün demekki geziyim tozuyum yeyip iciyim diyr galiba 🙄 işin zor
Evet malesef çok başka bir kadın, ben içinde evlatlarına karşı sevgi olduğunu da düşünmüyorum bir kızı bir oğlu var kızı işten gelirdi o kadar yorgun olmasına rağmen kızına acımazdı iş konusunda yıllarca kızını köle gibi kullandı her açıdan, eşimi para konusunda yedi bitirdiler narsist bir kadın

Evet malesef çok başka bir kadın, ben içinde evlatlarına karşı sevgi olduğunu da düşünmüyorum bir kızı bir oğlu var kızı işten gelirdi o kadar yorgun olmasına rağmen kızına acımazdı iş konusunda yıllarca kızını köle gibi kullandı her açıdan, eşimi para konusunda yedi bitirdiler narsist bir kadın
Umarim eşiniz neyin ne olduğunu anlar anneni babani at demiyrz ya ama asıl ailesi cekirdk ailesini oldugunu anlamali bu erkekler evlenince anne baba ikinci aile ve arka planda kalmali bunu anlamayan erkekler malesef aile huzuru bozuyor

O zaman kesinlikle boşanmalısın, eşin seni sevmiyor...
Eşim beni seviyor ilginç olanda o beni seviyor ama beni savunmuyor, ama artık ben ona karşı sevgimi yitiriyorum eşimin sevgisini biliyorum ama benle mücadelesi ağır basıyor ve ailesini savunmaktan geri kalmıyor aşırı gururlu ve kibirinden sevgisini dahi görmez

Farketmek iyidir keşke çocuk olmadan gitseydiniz.Simdi açık açık konuşun bu şekilde kocaniza sevgide biter saygıda ya kaybetme korkusu verin ya kaybedin yada kaynanayi eşin sınır bilmezligi den çekin bakın 3 yol var ..Başka yol konuşup konuşup oturmak başka yol falan yok .Ben istediğiniz kadar sabır ıslah dileyeyim olmaz.Ceken sizsiniz herkesin çektiği kendine herkesin derdi kendine ağır.Bir yol seçin ordan devam
Eşime saygım da sevgimde inanılmaz azaldı, önceden olan hislerimi düşünüyorum ve şimdiyi nerdeyse kalmamış, üstü açık kalsa örtmem şuan yağmurda ıslansa gelse zerre acımam aç mı tok mu pek umrumda değil ama önceden bi annenin çocuğuna davranışı gibi eşime davranırdım öyle severdim ki o da beni öyle ama şuan bende kalmadı onda da mücadele etmekten belli olmuyor

Umarim eşiniz neyin ne olduğunu anlar anneni babani at demiyrz ya ama asıl ailesi cekirdk ailesini oldugunu anlamali bu erkekler evlenince anne baba ikinci aile ve arka planda kalmali bunu anlamayan erkekler malesef aile huzuru bozuyor
Evet ben aileni at demiyorum ama beni savun azıcık arkamda olduğunu hissedeyim belki biraz savunsa benimde bu kadar mücadelem olmaz, hak verilmedikçe anlaşılmadıkça daha çok çıldırıp daha çok mücadele etmeye daha çok anlatmaya başladım kendimi bunu görebiliyorum kendimde

Birazda eşiniz sizi düşünsün başka yorumum yok ben ayrılın demiyorum zaten sinir ola ola sizde Güleryüz gösterecek hal kalmayacak.Kavga kavga geriye ne kalacak .Eşiniz akıllı adamsa sınır çizer aksi takdirde zaten çekme hasta olma beş karış surat sizin hayatınızın özeti olacak

Evet ben aileni at demiyorum ama beni savun azıcık arkamda olduğunu hissedeyim belki biraz savunsa benimde bu kadar mücadelem olmaz, hak verilmedikçe anlaşılmadıkça daha çok çıldırıp daha çok mücadele etmeye daha çok anlatmaya başladım kendimi bunu görebiliyorum kendimde
Kavgada etsen işe yaramams mesafe koy desem onuda yapmssndr uzun süredir ugrasiyrsn da

Evet kesinlikle keşke anlatmasam ama galiba hala anlaşılırım belki derdindeyim, kaynanam daha çocuğum doğmadan evine beşik alan bi insan gelip bende kalırsınız diye konuya komşuya gösteriyordu bakın torunuma beşik aldım hatta benim odam da kalacak diyordu arsızca beni sinir ediyordu şimdi hala gelin kalın diyor ki aynı şehirde olduğumuz halde bizi evinde kalmaya zorluyor çocuğuma yatak almış eşyalar almış oyuncaklar almış, burda da bi odası olacak diyor
Bebegin annesi sizsiniz. Kendi çocugunu yönetebilir ama sizin cocugunuzu yönetemez. Eşiniz bir demiyor ise siz diyin sizin savunulmaya ihtiyacınız yokki
Tavrınızı koyun anlar anlamaz kendisi bilir gelin kalın demesi için de aynı şehir içindeyiz istediğimiz zaman geliyoruz biz evimize gidelim diyin yani siz reddediyor musunuz ? Hayır istemiyorum ben yapamam gibi şeyler söylüyor musunuz ?

Kesinlikle aile terapisi almalısınız. Eşiniz sizin haklı olduğunuzu biliyor ama bunu kabul etmesi demek ailesiyle mücadeleye girmesi demek. Güçsüz ve pasif demek ki. Çocukken bastırılmış, işe yaramamış. Öğrenilmiş çaresizlik. Şuan düşünmüyor, anlam yüklemiyor. Siz yükledikçe konuştukça böyle davranması ondan. Siz konuştukça üzerini örttüğü herşey açılıyor. Aile terapisti kesinlikle çözüm olacaktır sizin durumunuzda. Kocanız anneci değil sadece yılmış.

Back