• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik öncesi cinsellik?

Kendini sorgulamak yerine olursa doğura bileceği sorunları düşün, bu kişye göre değişir. Bazısı derki asla yapmam yapamam evlenemezsem yanarım ,bazilarida ,( kendim dahil) beni bağlayan birşey bunun için kimseye hesap vermem ..

Kimseye hesap vermem. Bu hayat benim ve sadece beni ilgilendirir.
Biraz işin duygusal boyutundayım. Ben fazla hassas ve kırılganım. Olurda ayrılırsam bir başkasıyla olma düşüncesi bile midemi bulandırıyor şimdiden. Zaten ilk erkek arkadaşım kendisi ve son olsun istiyorum. Bu işler tabi ki belli olmaz kader kısmet olmayınca evlendikten sonra bile boşanabiliyor insanlar.
Ama dediğim gibi kafam karışık sadece. Ne hissediyorum bilmiyorum.
Teşekkür ederim.

Burda biri konu açmıştı sanirim nisanlisiyla birlikte olmuştu ve hpv gibi bir virus bulaşmıştı bu konuda cok sıkıntı yaşamıştı. Isin bir de sağlık boyutu var bence..

Evet o konuyu hatırlıyorum.
Erkek arkadaşım sadece bir kişiyle birliktelik yaşamış o da uzun süreli beraber olduğu sevgilisiymiş zaten.
Benim bildiğim kadarıyla bir sağlık sorunu yok.

Merhaba öncelikle herkese.
Kafamı kurcalayan bir konu var şu sıra. Ben 24 yaşındayım ve henüz cinsel bir birliktelik yaşamadım. Oldum olası düşünce yapım bu özel anları evleneceğim adamla yaşamaktı. Büyük anlamlar yüklemiyorum yanlış anlaşılmak istemem. Sadece bana doğru gelen hep buydu çünkü özel olduğunu düşündüğüm bir şeyi herkesle yaşamak istemem. Ama bu aralar kendimi sorgulamaya başladığımı fark ettim. Muhtemelen bunun sebebi erkek arkadaşım. Kendisinin benden önceki kız arkadaşıyla düzenli bir cinsel hayatı varmış. Biz bu konuları onunla da konuştuk ve beni istediğini ama ne olursa olsun benim düşünceme saygı duyduğunu ve asla bir beklentisi olmadığını söyledi. İstediğin kadar bekleriz dedi. Ama nedense o zamandan beri kendi kendimi sorgulamaya başladım. Acaba ben çok mu büyütüyorum? Evlilik öncesi cinsellik normal mi? Olmalı mı? Ben çok mu geri kafalıyım? Kafamda deli sorular. Kendimle şüpheye düşmekten nefret ediyorum!
Evlilik öncesi cinsel ilişki yaşamayı doğru bulmayanlar geri kafalı mi oluyor?

Valla kimseye bulaşma derim. Her şeyi geçtim artık evlendiğin adam bile hastalık bulaştırıyor. Evlenirken test mest olmasına karşın. Adamın temiz olduğunu ne bilcen

Kafamı kurcalayan bir konu var şu sıra. Ben 24 yaşındayım ve henüz cinsel bir birliktelik yaşamadım. Oldum olası düşünce yapım bu özel anları evleneceğim adamla yaşamaktı. Büyük anlamlar yüklemiyorum yanlış anlaşılmak istemem. Sadece bana doğru gelen hep buydu çünkü özel olduğunu düşündüğüm bir şeyi herkesle yaşamak istemem. Ama bu aralar kendimi sorgulamaya başladığımı fark ettim. Muhtemelen bunun sebebi erkek arkadaşım. Kendisinin benden önceki kız arkadaşıyla düzenli bir cinsel hayatı varmış. Biz bu konuları onunla da konuştuk ve beni istediğini ama ne olursa olsun benim düşünceme saygı duyduğunu ve asla bir beklentisi olmadığını söyledi. İstediğin kadar bekleriz dedi. Ama nedense o zamandan beri kendi kendimi sorgulamaya başladım. Acaba ben çok mu büyütüyorum? Evlilik öncesi cinsellik normal mi? Olmalı mı? Ben çok mu geri kafalıyım? Kafamda deli sorular. Kendimle şüpheye düşmekten nefret ediyorum!
Bence çok ileriye gidilmeden yüzeysel bir şeyler yaşanabilir. Ten uyumunuzu görmeniz açısından. Ama son noktaya kadar gidilmesi bana göre doğru değil. Nikahın, düğünün, evliliğin bir anlamı olmalı; bazı şeyler de evliliğe saklanmalı diye düşünüyorum.

Bana göre evlilik te ilkleri yaşamak çok başka ve özel .Eşinle yaşadığın cinsel haz daha farklı sonuçta sevgilinle yaşadığın cinsellikten başka oluyor.

Normal değil. Bunu yaşayıp evlenenler olduğu gibi, kızdan istediğini alıp kullanıp atanlar olur.. Sen bunu yaşarsan onun önceki kız arkadaşları gibi eski olabilirsin..

Bunun cevabını biz veremeyiz ki, kendi içinde bulacaksın.

Bana göre normal ve olmalı. Sevişmediğim adamla evlenmezdim. Ama bir başkasına göre asla yapılmamalı. Arada kaldığına göre asla tarafında değilsin. İyi düşün pişman olacağın adımlar atma.

ben bunun açıkça konuşulmasını garipsiyorum. yani bir insan benim sevgilimse onun hayat tarzını bilirim mesela, ona gidip "sevişcez mi" diye sormam. kendim de sevgilimle sevişmeden önce hiç sormadım. oldu ve bitti.

açıkçası sizin de bu yazınızdan bunu normal karşılamadığınızı çok net anladım ve eğer evlilik öncesi cinsellik yaşarsanız kendinizi gereksiz aksiyona sokmuş olacaksınız, hem de sevgiliniz için yapacak gibisiniz sanki. böyle devam edin derim. ayrılırsanız sizin kafanızdaki bir insan için ağır travma olabilir.

Bizde böyle bir konuyu sadece bir kez konuştuk aslında. Ve iki tarafında bence bakış açısı ve beklentisini en başta bilmesi bana göre normal olanı. Planlı konuşmadık aslında konu konuyu açmıştı sonra da bir daha konuşmadık.
Ben biraz sadık bir insanım ve kendisi ilk sevgilim ve ben son sevgilim olsun istiyorum. Şimdilik böyle devam edeceğim bende sanırım henüz bir senedir beraberiz çünkü. İlerleyen süreç içerisinde gerçekten böyle özel bir anı paylaşmak istediğim kişinin o olduğuna karar verirsem yaparım zaten. Asla beklenti doğrultusunda hareket etmem.
Teşekkür ederim.

Bu konulaeda yorum yazmayorum ilk kez yazmak istedim .
Sebebi aklinizi karistirmak isteyen pislik.
Neymis efendim onceki kiz arkadasyla duzenli bir hayati varmis
_eee o zaman duzenli bir hayatin vardi neden ayrildin.
O ayrilan kiz arkasinda vakif gecirdihi ihtiyaclarini ucretsiz karsilayan bir kadin olarak getide kaldi
Hatta bir yerde gorse bununla az.....yapmadik de guler

Bu frumd bunun normal oldugunu dusunup arkadasiyla birsekilde gayrimesru birlikte olup ,iliskileri bitince deprasyonlara girenlermi konu acmadi
Efendime soyliyim daha iyibirini bulunca o onemsemedikleri kizlik zarinin yeni mustakbel esleri icin onemini anlayi kizlik zari diktirenlerin forumlari bilmem kacinci sayfalara mi ulaşmadı
Hee birde yok surtunmeyle bile hpv kalanlar bu sayfalarda ecel terlerimi dökmedi
Baskami birde kurtaj sorunu acan o kizlara deinmedim bile.
Doguranlarda cabasi

Bak gordum mu hicde sanildigi kadar masum degil
Zevki erkek alir
Ceremesini kadinlar ceker.
AKLINI basina al ve burak artik yasanmalimiyim demeyi

Yasama
Evlilik akti insanlara gizli kapilar ardinda is cevirmeyi kapatir.
Islami olarak deginmiyorum bile.zira herdindede zina zinadir.

O kafanizi karistiran kisiye uyupta hata etmeyin
Abla nasitina kulak verin ki tv lerde izledigimiz birsuru ornegin arasina karismayin.

Size kalmis bir sey. Caniniz nasil isterse oyle yasamakta ozgursunuz. Kimseyi ilgilendirmez.

Benim icin normal mesela. Kimseye normal gormedigi icin geri kafali demem. Benim dogrum beni ilgilendiriyor

Bence olabilir ama cinselliği tam anlamıyla okuyan araştıran korunmasını bilene...sonra burda hamile miyim diye depresyona giriyor millet,veya zar muhabbeti yapanlar,daha kendi vücudunu tanımayanlar...
Ama bence size uygun değil,neden çünkü aradasınız...arada olan herkes evlilik öncesi yaşarsa pişmanlık yaşıyor...o yüzden siz bekleyin bence

Ben bir sağlıkçıyım ve kendime göre biraz bilgim var tabi ki bu konularda.
Evet bende şu an bekleme taraftarıyım. Çünkü bir şeylerden emin olmak istiyorum. Doğru kişinin o olduğunu -bilmek diyemem bilemeyiz çünkü- hissetmek istiyorum.
Teşekkür ederim.

Bu konuda hiçbir sonuca ulaşamazsınız,özür dilerim.Biz ''olmalı tabii ki de'' desek gidip sevişmeyeceksiniz sonuçta,hadi diyelim ''haklı olabilirler aslında'' dediniz,birliktelikten sonra vicdan azabı hissedebilirsiniz.Bu tamamıyla size bağlı bir şey,bunun doğrusunu yanlışını siz ölçüp tartacaksınız.Birilerine sorarak kendi aile yapınızı,inancınızı vs. değiştiremezsiniz sonuçta.

Bende zaten birilerine sorup ona göre hareket etmeyeceğim, böyle bir şeyde demedim.
Burası bir dertleşme platformu ve canımı sıkan bir konuyu birileriyle konuşup içimi dökmek istedim.

Hayır tabi ki.
Bende böyle düşünüyorum zaten.
Yanlış anlamayın lütfen beni.
O soru sadece kendimle çeliştiğim kısmı belirtmek içindi.
Yine de hoş bir tabir değil,burda istediğimde yatarım ayy çok modernim deyip üç gün sonra yok benimle birlikte oldu terk etti,yok hamile miyim? Yok bana hastalık bulaştirdmi mi diye milyon konu açıyorlar.
Hem halk oylaması mi yapıyorsunuz biz seviş desek gidip sevisecek misin?

Back