• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik öncesi cinsellik?

Kendini sorgulayacağın bir durum yok bu senin tercihin erkek arkadaşınla birlikte olsan ilerde ayrılsan bunu kaldırabileceğini sanmıyorum. Erkek arkadaşında saygı duyuyormuş ne güzel istediğin şekilde yaşa hayatını pişman olma yaptıklarına

Zaten onun beklentisine göre asla bir karar almam. Sadece pişman olmak istemiyorum bu duygu seline kapılıp. Ayrılırsam duygusal açıdan çöküş yaşarım biliyorum. Tekrar bir başkasıyla olma düşüncesini kaldıramıyorum mesela.
Zamana bırakıyorum şimdilik.
Teşekkür ederim.

Eski kız arkadaşıyla olanları size neden anlatıyor ben ona takildim.
Evlilik öncesi cinsellik yasanmali ya da yasanmamali gibi kesin birşey kim diyebilir ki? Herkesin kendi hayati kendi inancı ve değerleri farklıdır. Eğer acaba sorusu varsa bile kesinlikle yaşama derim. Ama kafamda netse kendin bilirsin. Yeterki pişman olacağın birşey yapma.

En azından evleneceğim adamla özelve ilk olsun düşüncesi ile olmamalı bence. Çünkü erkekler için öyle olmuyor. Onlar ozelini ilkini saklamiyor.

Tabi kendi düşüncem yada yaptığım. Eşimle 4 yıl flörtün ardından Evlenince yaşamam çünkü ben öyle istedim, öyle de oldu..

Buralar karışıcak,ben yerimi alayım. :bicak:
Bu çok kişisel bir soru.
Ama bana sorarsan olmalı.
Neden mi?
Evleneceğim adamla ten uyumumuzu görmek isterim açıkçası.
Eğer bir sorun varsa evlendikten sonra iş işten geçmiş oluyor.
Evlilikte cinsellik herşey demek değil ama emin olup bir çok şey demek.
Cinsel uyumsuzluğu yada memnuniyetsizliği yüzünden aldatan/aldatılan bir sürü insan var.
Birde şu hymen muhabbeti var.
Benim için çok özel biriyle yaşadım fakat ayrıldım.
Hiç aklıma gelmedi önceden ilişkiye girdiğim için sevdiğimin benimle evlenmeyeceği. Zar için benimle evlenecekse kapıyı gösteririm zaten.

Evet aslında bir diğer konuda bu ten uyumu. Çok kafamı kurcalıyor. Çünkü bana göre de mutsuz evliliklerin çoğu cinsel hayattaki uyumsuzluk ve bu beni aşırı korkutuyor.
Zar konusunda sağlıkçı olarak fikrim belli. Benim için de bilimsel olarak sağlık içinde bir önemi yok. O yüzden o detaya takılmam takılanla da beraber olmak istemem. Bu konuda erkek arkadaşımla aynı düşünüyoruz.
Teşekkür ederim.

Sizinle alakalı. Siz istiyorsanız yaşarsiniz istemiyorsaniz yaşamazsınız. Erkek arkadaşınızın sizi istediği gibi yönlendirmesine izin vermeyin yeter.

Evet aslında bir diğer konuda bu ten uyumu. Çok kafamı kurcalıyor. Çünkü bana göre de mutsuz evliliklerin çoğu cinsel hayattaki uyumsuzluk ve bu beni aşırı korkutuyor.
Zar konusunda sağlıkçı olarak fikrim belli. Benim için de bilimsel olarak sağlık içinde bir önemi yok. O yüzden o detaya takılmam takılanla da beraber olmak istemem. Bu konuda erkek arkadaşımla aynı düşünüyoruz.
Teşekkür ederim.
Evliliklerin bir çoğu bu yüzden bitiyor emin olabilirsiniz.
Adam/kadın eşinde istediğini bulamıyor,çünkü ten uyumları yok. Yatak odalarında mutlu olamıyorlar çünkü birbirlerinin isteklerine saygılı değiller,yeniliklere açık değiller falan. Böyle olunca mutluluğu,zevki,tadı dışarıda aramalar ve aldatmalar başlıyor. Ve olan çocuklara ve karşı tarafa oluyor.
Ben bu yüzden gerekli olduğunu düşünürüm. En azından benim için gerekli. Ama sonradan pişman olacaksanız yapmayın derim,ağır sorunları beraberinde getirebilir.

Herkesle yasamis olan biriyle birliktesiniz o ne olacak ?

Bunu konuştuk ve onun geçmişi beni ilgilendirmez. Herkesle dediğiniz benden önce uzun soluklu beraberlik yaşadığı sevgilisiyle bir cinsel hayatı olmuş o kadar. Ki başkalarıyla da olsa bu beni ilgilendirmez. Benden önce kiminle ne yaşadıysa yaşadı bu onu alakadar eder. Ve benim birliktelik yaşamadığımı bilmeden önce de bana kendisi onun için bir önemi olmadığını söyledi. Hatta bana açıklamak ne olduğunu söylemek zorunda da değilsin dedi. Çok şükür birbirimize bu konuda saygılıyız.

Evliliklerin bir çoğu bu yüzden bitiyor emin olabilirsiniz.
Adam/kadın eşinde istediğini bulamıyor,çünkü ten uyumları yok. Yatak odalarında mutlu olamıyorlar çünkü birbirlerinin isteklerine saygılı değiller,yeniliklere açık değiller falan. Böyle olunca mutluluğu,zevki,tadı dışarıda aramalar ve aldatmalar başlıyor. Ve olan çocuklara ve karşı tarafa oluyor.
Ben bu yüzden gerekli olduğunu düşünürüm. En azından benim için gerekli. Ama sonradan pişman olacaksanız yapmayın derim,ağır sorunları beraberinde getirebilir.

Evet kesinlikle dediklerinize sonuna kadar katılıyorum. Ve bunları düşüneceğim.
Çok teşekkür ederim.

bu konu kararsız kalınacak bir konu değil. İkileme düşüyorsan hazır değilsin demektir hazır olmadan da yaşama.
Cinsellik yaşamanın her sağlıklı birey için temel bir ihtiyaç olduğunu düşünüyorum ve bence bunun evlilikle alakası olması gerekmiyor. Önemli olan sana değer veren, senin de değer verdiğin biriyle yaşaman. sağlıkçıysan bu konuda bilinçlisindir zaten onu söylememe gerek yok.

Kendini sorgulamak yerine olursa doğura bileceği sorunları düşün, bu kişye göre değişir. Bazısı derki asla yapmam yapamam evlenemezsem yanarım ,bazilarida ,( kendim dahil) beni bağlayan birşey bunun için kimseye hesap vermem ..

bu konu kararsız kalınacak bir konu değil. İkileme düşüyorsan hazır değilsin demektir hazır olmadan da yaşama.
Cinsellik yaşamanın her sağlıklı birey için temel bir ihtiyaç olduğunu düşünüyorum ve bence bunun evlilikle alakası olması gerekmiyor. Önemli olan sana değer veren, senin de değer verdiğin biriyle yaşaman. sağlıkçıysan bu konuda bilinçlisindir zaten onu söylememe gerek yok.

Benim takıldığım nokta tamamen duygusal zaten.
Bir şeylerden emin olmak ve tam hissetmek istiyorum.
Kendimi de bu konuda zorlamamaya çalışıyorum zaten tamamen akışına bırakacağım.
Teşekkür ederim.

Evlilik oncesi cinsellik bana gore olmazsa olmazdir. Ten uyumu var mi? Arzular, istekler, beklentiler ortusuyor mu? Sapkinlik/sapiklik vs var mi? Yani bana evlendikten sonra bunu yasamak cok tuhaf geliyor. Diyorum ne cesaret!! Ya adam sapiksa? Ya istegi yoksa? Ya escinsel egilimleri varsa? Vs vs. Evlendikten sonra burda okuyoruz, yok esim isteksiz, yok esimde ereksiyon problemi var. Adami daha onceohic yatakta gormemissin ki olacak tabi her sey. Tabi bu yasam tqrziylq da alakali. Birbirini seven 2 yetiskinin birbirini arzulamasindan daha normal ne olabilir bu hayatta?

Benim takıldığım nokta tamamen duygusal zaten.
Bir şeylerden emin olmak ve tam hissetmek istiyorum.
Kendimi de bu konuda zorlamamaya çalışıyorum zaten tamamen akışına bırakacağım.
Teşekkür ederim.

Ben evlenmeden yaşamıştım ama sevgilimle 4. Yılımdı. Aceleye gerek yok duygularından emin oluncaya kadar bekle.

Burda biri konu açmıştı sanirim nisanlisiyla birlikte olmuştu ve hpv gibi bir virus bulaşmıştı bu konuda cok sıkıntı yaşamıştı. Isin bir de sağlık boyutu var bence..

Back