- 20 Kasım 2018
- 11.289
- 40.597
- 598
- 35
- Konu Sahibi agresifkiz
Tamamen icinde olunan cevre meselesi saniyorum. 29 yasindayim ve bir gun bile "ya evlenemezsem", "ileride esime ne derim", "ya bakire degilim diye istemezse" korkum olmadi cunku bunun hesabini kimsenin bana soramayacagi sekilde yetistirildim. Cevremdeki butun arkadaşlarımın, kiz erkek fark etmez, cinsel hayati var. Yasimiz dolayısıyla cogu birer birer evlendi, kimi çoluk cocuk bile yapti. Hiçbiri de bakire degil diye koca bulamamazlik yasamadi.Katiliyorum.
Yapilan yorumlarda hakim olan duygu, korku. Bu korkunun temeli de din falan degil, toplumun kendisi ve baskisi.
Toplum baskisi altinda kadin bakireligim giderse evlenemem korkusu ile bu baskiyi ozel olma istegi seklinde servis ediyor etrafina.
Kizlik zari olmasaydi acaba bu ozel olmak istiyorum diyen kadinlarin kaci ayni nakaratla kendini paket gibi evlendigi adama sunar ve bundan gurur duyardi ki? Hem de bu cografyanin erkegine? Akil tutulmasi tek kelimeyle.
Kimse kendisini kandirmasin ve toplum baskisini ozel olma istegi olarak da sunmasin.
Cevresi bekarete onem verenlerde dediginiz toplum baskisi, ileride kocama ne derim endisesi, ya kimse beni istemezse korkusu oluyor. Cevresi evlenmenin ön kosulu olarak bekareti varsaymayanlarda ise oyle bir endise olmuyor.
O nedenle bu konuda kesin cizgilerle konuşmamak gerekiyor. Ben kendi cevremden yola cikip "yok ya hicbir erkek takmiyor rahat olun" diyemem mutlak suretle cunku takan buyuk bir guruh var. Ama baskalari da kendi cevresini baz alip "hicbir erkek kabul etmez asla olmaz" dememeli.