• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik öncesi cinsellik?

Bence başkası yaptı diye kendince yanlış bir şeyi yapmamalısın . sonu pişmanlık olur kendi doğrundan vazgeçme. Herkes yapıyor ya da yapmıyor diye onlara göre hareket etmek zorunda değilsin.

Yorumlardan darlandım. Eski sevgilisiyle sevişti diye artık ne demekse kızı kullanıp atmış olmuyor. İki yetişkin karşılıklı zevk alıyor da erkeğin yanına kar, kadına zarar gibi davranıyor herkes. Kadın da sevmiş, sevişmiş neden bu adam kötülük etmiş kadın mağdur kalmış muamelesi?

Çelişmiyorlar aslında. Diğer arkadaş da söylemiş bir insanın düzenli cinsel hayatı olması için eşi ya da sevgilisi olması gerekmez. İsteyen herkes düzenli cinsel yaşama sahip olabilir. Evlilik ya da sevgililik çok daha farklı özel durumlar. Karşılıklı bir çok kriterin sağlanması ve karşılanması gerekir. Cinsellik için çok az kriter var.
Evet tam olarak bu,az kriter ve geniş bir yelpaze kişi istedikten sonra

Yorumlardan darlandım. Eski sevgilisiyle sevişti diye artık ne demekse kızı kullanıp atmış olmuyor. İki yetişkin karşılıklı zevk alıyor da erkeğin yanına kar, kadına zarar gibi davranıyor herkes. Kadın da sevmiş, sevişmiş neden bu adam kötülük etmiş kadın mağdur kalmış muamelesi?
Zaten böyle bir durum yok. Erkek arkadaşım bu konuları takan birisi değil. Hatta eski kız arkadaşınında ilk birlikte olduğu erkek o değilmiş ki bir erkek bunu yapabiliyorsa kadında yapabilir. Yani karşılıklı bir şey yaşamışlar ve başka bir nedenden dolayı ayrılmışlar.
Bunu açıklıyorum çünkü az önce bir yorumda birisi eski kız arkadaşıyla beraber olup ayrıldığı için “pislik” demiş erkek arkadaşıma ve duruma üzüldüm biraz.
İnsanlar neden böyle anlayamıyorum.

Eğer kafanız karışıyorsa hazır değilsiniz demektir. Eğer tek sebep özel bir kişiyle olmasını istemenizse evlenmeden de hazır olduğunuz bir an gelebilir. O yüzden bu konu üzerine çok düşünmeden akışına bırakın bence. Hazır olmadan yaşarsanız pişman olabilirsiniz. Hazır olduğunuzda zaten sorgulamazsınız bunları.

Bana göre cinsellik, evlenmeden önce yaşanması gereken bir şey. Çünkü böyle önemli bir konuyu şansa bırakmak istemem. Herhangi bir sebeple yaşamak istemeyenin de kendi kararı der geçerim. Herkesin kendi hayatı, kendi sebepleri beni ilgilendirmez.
Ama şu "her erkek günü gelince yüzüne vurur, evlenince tartışırken konu oraya gelir, hazmedemez" vs yazan mesajları hiç anlamıyorum. Birliktelik için evliliği bekleyen herkes el üstünde tutulup pamuklara sarılıyor da bizim haberimiz yok galiba.

Bak mesela bence asıl “kullanılmak “nikahsız sevişip olayı evlilikle sonuçlandıramamak değil ...

Nikahlın yada sevgilin seviştiğin kişinin seni orgazm denen doyuma ulaştırmaması veya bunu önemsememesi.

Nikahla olupta karısının doyuma hazza orgazma ulaşıp ulaşmadığında ilgilenmeyen kadını kendinin tapulu seks işçisi gibi kullanan birrr dolu hanzo var...
ve dahası bu bakış açısını benimseyen
o benim gocamdır yeterki ekmeğimi suyumu versin bide beni aldatıp dövmesin
Varsın benim kadınlık Arzu ve ihtiyaçlarım doyurulmasın diyen karıları

Bence asıl kullanılıp kkenara atılmak denen şey Budur ...

Yapılan şeyin sorumluluklarını biliyorsan yani yapınca (bunu kızman için yazmıyorum bir çok kız öyle yapıyor çünkü) oturup ağlamayacaksan korunmayı ve hastalık kapmamak adına alınan önlemleri biliyorsan yapayım mı yapmayayım mı diye düşünme böyle şeyler karar verilerek uygulanmaz spontene gelişir karşılıklı zevkler alınır.yapmak dinsizlik yapmamak geri kafalılık değildir..özetle bu soruyu kendine sor ondan zevk almak istiyormuyum diye yok erkek arkadaşımın önceki kız arkadaşı yok kadınlar kulübü çoğunluk kararıyla vb şeylerle verilecek karar değil bu.

Zihninizde cinselliği nasıl konumlandırdığınızla alakalı bir şey bu. Bu da aileden, çevreden, kültürden bağımsız gelişen bir şey değil tabi ki. Bu konularda doğru ya da yanlış yok sadece tercih var. Tercihlerinizi kişiliğinize, ruhunuza uygun yaparsanız sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum. Bunun için de insanın kendini iyi tanıması gerekir. İçsel olarak hepimiz kendi ruhumuza neyin iyi geleceğini biliriz aslında, sadece biraz kendimize kulak vermemiz gerekir bu kadar.

Olmamalı. Ama şöyle de bir gerçek var: cinsel uyum olmayan bir birliktelik, seni asla mutlu etmez ve bu evlilikler er yada geç boşanma ile sonuçlanıyor. Bu yüzden benim fikrim: herşeyi yaşamadan, karsidaki kişi sana uygun mu diye dene;)

Son düzenleme:
Bazı kadınlarda kadın cinsellik yaşarsa ayrılamaz, ilişkiyi bitiremez gibi saçma bir algı var. eski sevgilisi için kız ex olmaktan kurtulamamış gibi bir yorumlar okudum yani kızın kendi ayrılma ihtimali çocuktan uzaklaşma ihtimali hiç düşünülmüyor?

cinsellik oldu diye hiç ayrılık olmaz diye bir kural mı var ayrıca?

cinselliğin evlilik içi-dışısı olmaz cinsellik cinselliktir. isterseniz yaparsınız.
ben cinsel olarak etkilenmediğim, net olarak birlikte olmak istemeyeceğim bir erkekle zaten sevgili olmam. o başka bir durumdur. cinselliği sadece erkek için varmış gibi algılamaktan vazgeçmemiz lazım.

ki burda yok özel olmalı filan diye zırvalayan kadınlar bilmez mi erkekler hiç öyle takılmaz özele genele.. yani ben aman evliliğe kalsın diye aylarca-yıllarca kendimi tutacağım ama evleneceğim adam yeri gelince paralı bile olsa gidip kafasına göre takılacak ne güzel iş değil mi?

elin adamı her haltı yesin ama biz ''özel'' olsun diye evliliğe kadar bekleyelim..

Herkes kendinden sorumludur bu inanç ahlak her ne sebeple olursa olsun sonucunu yaşarken kimse yanında olmayacak kendin başa çıkmak zorundasın. Bana göre bir insan acabalarla birşey yaşayacaksa yaşamamalı anlamı olmaz. Konu sahibi arkadaşım ileride başkasıyla olma ihtimalini bile düşünemiyorum demişsiniz bence siz yaşamayın kaldırabileceğinizi zannetmiyorum ömür boyu hatırlarsınız ve o hatıralarla sürdürürsünüz hayatınızı gibi geldi. Çünkü hayatta her ihtimal var.

Bu tamamen sana bağlı. Eğer erkek arkadaşını gerçekten seviyorsan ve sonrasında bundan pişmanlık duymayacaksan yapabilirsin. Ama temkinli yaklaşın. Ben kendim cinsel birliktelik yaşadığım için bir ara cinsel hastalıkları araştırmıştım ve şu anki erkek arkadaşımdan sonra bir başkası ile cinsellik yaşamamaya karar verdim. En azından kendimde ve karşımdakinde bir sorun olmadığına emin olmadığım sürece. Ama sizin düşünce yapınız evlenmeden cinsellik yaşamama yönünde ve eğer bunu yaparsanız ileride pişman olacağınıza eminim.

Erkek arkadaşınızın niyeti o yönde olduğu için eski sevgili konusunu açmış. Yani ne alaka eski sevgilimle düzenli cinsel hayatımız vardı demek ? Biraz da sizi zorlamadan ikna etmeye çalışıyor gibi geldi. Doğrularınızdan gelip geçici biri için asla vazgeçmeyin

Erkek arkadaşınızın niyeti bana farklı geldi bence göz boyuyor. Neden size eski sevgilileriyle yaşadığı cinselligi anlatıyor dediğim gibi yolunu yapıyor aklınca.

Sevgililikte cinsellik kişilerin kendi karar ve rızasına bağlı. Ben eşimle 8 yıldır birlikteyim bunun 5 yılı evlilik. Eşimin de benden önce cinsel hayatı olmuş ama hiç birini bana anlatmadı ben anladım ilişki sırasında.

Biz evlendik ama sizin garantiniz yok ben olsam bu kişiye güvenmezdim.

Son düzenleme:
Merhaba öncelikle herkese.
Kafamı kurcalayan bir konu var şu sıra. Ben 24 yaşındayım ve henüz cinsel bir birliktelik yaşamadım. Oldum olası düşünce yapım bu özel anları evleneceğim adamla yaşamaktı. Büyük anlamlar yüklemiyorum yanlış anlaşılmak istemem. Sadece bana doğru gelen hep buydu çünkü özel olduğunu düşündüğüm bir şeyi herkesle yaşamak istemem. Ama bu aralar kendimi sorgulamaya başladığımı fark ettim. Muhtemelen bunun sebebi erkek arkadaşım. Kendisinin benden önceki kız arkadaşıyla düzenli bir cinsel hayatı varmış. Biz bu konuları onunla da konuştuk ve beni istediğini ama ne olursa olsun benim düşünceme saygı duyduğunu ve asla bir beklentisi olmadığını söyledi. İstediğin kadar bekleriz dedi. Ama nedense o zamandan beri kendi kendimi sorgulamaya başladım. Acaba ben çok mu büyütüyorum? Evlilik öncesi cinsellik normal mi? Olmalı mı? Ben çok mu geri kafalıyım? Kafamda deli sorular. Kendimle şüpheye düşmekten nefret ediyorum!
Tabii ki sizin bileceğiniz bir durum ama gerek yok bence

Valla isteyen istediğini söyleyebilir.Bana göre de evlendiğin insanla olmalı ilk birliktelik.Benimde ilk birlikteliğim eşimle oldu.İyi ki de onunla olmuş yoksa çok pişman olurdum.Bence hiç farklı düşüncelere kapılmayın bu sizin düşünceniz sizin doğrunuz.İsteyen istediğini yapabilir.

Bazı kadınlarda kadın cinsellik yaşarsa ayrılamaz, ilişkiyi bitiremez gibi saçma bir algı var. eski sevgilisi için kız ex olmaktan kurtulamamış gibi bir yorumlar okudum yani kızın kendi ayrılma ihtimali çocuktan uzaklaşma ihtimali hiç düşünülmüyor?

cinsellik oldu diye hiç ayrılık olmaz diye bir kural mı var ayrıca?

cinselliğin evlilik içi-dışısı olmaz cinsellik cinselliktir. isterseniz yaparsınız.
ben cinsel olarak etkilenmediğim, net olarak birlikte olmak istemeyeceğim bir erkekle zaten sevgili olmam. o başka bir durumdur. cinselliği sadece erkek için varmış gibi algılamaktan vazgeçmemiz lazım.

ki burda yok özel olmalı filan diye zırvalayan kadınlar bilmez mi erkekler hiç öyle takılmaz özele genele.. yani ben aman evliliğe kalsın diye aylarca-yıllarca kendimi tutacağım ama evleneceğim adam yeri gelince paralı bile olsa gidip kafasına göre takılacak ne güzel iş değil mi?

elin adamı her haltı yesin ama biz ''özel'' olsun diye evliliğe kadar bekleyelim..

+1
Eğer ben onun özeli değilsem o da benimki olamaz. Erkeklere bu değeri veriyolar sonra aman bakire değilim diye benle evlenmiyor korkusu. Kadın cinselliği kendisi için, kendi istediğinde yaşamalı.

Back