Evlilik Öncesi Bakım Soruları

lovefairy

The Legend Of The Blue Sea
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2012
5.044
1.376
373
Merhabalar canım kadınlar kulübünün güzel kadınları...

Senelerdir bu forumdayım 14 yaşından beri buradayım 26 olduk resmen forumun ellerinde büyüyorum...
Bu forumda önce eğitim hayatımı tamamladım sonra çalışan oldum, sonrasında kendi iş yerimi açtım hepsini burada paylaştım çok güzel bir his.. :)
Şimdi sırada evlilik var.. :) 2 aya kadar evleniyorum ama dert derecesine getirdiğim sorularım var.
Bana acilinden güzel önerilerde bulunabilirseniz çok sevinirim...

Kızlar 2 ay sonra evleneceğim ama ne cilt bakım, saç bakım ne de epilasyon rutinim var.
Lazere 3 seans bir yere, 5 seans başka bir yere gittim işe yaramadı. Lazer işe yarıyor mu gerçekten? Nerede yaptırabilirim ve ne kadar sürede biter?
Bir sonraki sorum sırtımda çok sivilce var bunlar için ne yapayım? Kalçamda batıklar var ve dokusu çok kötü...
Cildim bacaklarım kollarım kupkuru beyaz beyaz dökülüyor.

Özetle sizden ricalarım; evlilik içerisindeki bakım rutinleriniz, epilasyonu nasıl hallettiğiniz, saç bakımı için neler yaptığınızı öğrenmek istiyorum..
Vücuduma vücut peelingi mi kullanmalıyım? Duşumu alıp sürüp çıktığımda misler gibi koku tütecek krem önerileriniz nelerdir..
Ya bilemedim tam soramamış olabilirim bana bakıma dair ne biliyorsanız gönderir misiniz

Cildiniz pul pul dökülecek kadar kuruyorsa neden nemlendirici kullanmadığınızı anlayamadım, evlenmeyi neden bekliyorsunuz. Yves rocherin ekstra kuru ciltler için vücut kremleri var bana çok iyi geliyor. Onun dışında lazerin işe yaradığını söyleyebilirim, ben bitirememe rağmen 4-5 seansta sanırım alt bacak komple bitti, üst bacak azaldı. Kol keza çok çok azaldı. Bitirebilseydim hiç çıkmazdı. Alexandrite mi ne o cihazla yaptırdım. Şu an jilet kullanıyorum. Diğer mevzuları da dert etmiyorum batık, sivilce vs.

Formunun elinde büyüttüklerinden biri de benim burada araştırdığım bir şey varsa o da influencer ya da çok şubeli yerlerin lazer epilasyonda iyi olmadıklarını gözlemledim. Ben google yorumlarına bakarak ya da şikayet var'dan küçük butik bir lazer epilasyon yerine gitmiştim doktoru da vardı en önemlisi de bu bence doktorunun olması. Birde bir yer size %100 Kıl köklerini bitiriyorum derse oradan kaçın. Yani benim gittiğim yerde kıl köklerinin %100 bitecek diye bir vaat vermediler zaten doğru da değilmiş doktor kendisi söylemişti. %90'ı bitti hamilelik, çocuk derken o hormon değişimlerine rağmen geri dönme olmadı. Kollardaki kabarmalar kuruluk için cildiyeye gitmenizi öneririm bir tane krem var o çok işe yarıyor sırt sivilceler için de ona gitmenizi öneririm. Kalçadaki batıklar içinde ben vücut peeling yapıyorum oradaki batıkları sivilceleri biraz da olsa azaltıyor Üzerine de Biberiye yağı sürüyorum 2-3 damla kadar. Saçlarımın uçlarına da kuruluğunu alsın diye Argan yağı sürüyorum. Ben çok böyle bakım üzerine bakın bakım üzerine bakım yapılınca cildi de çok yorduğumuzu düşünüyorum Haftada bir iki maske iki günde 3 günde bir peeling yüz için bir de güzel kaliteli bir göz altı kremi yüz kremi bana yetiyor.

Öncelikle hayırlı olsun. Ben bunları evlenmeden çok önce yapmaya başladım. Evlilikle ilişkilendirilecek şeyler değiller bence.
Lazer için yaklaşık 3 yıl gittim. İlk yıl daha sık, sonraki zamanlar aralıklı seanslarla devam ettim.
Koltuk altı ve alt bacaklarım tamamen bitti. Ama üst bacak kısmı ve bikini bölgesinde sık olmasa da hala çıkıyor. Uzun lafın kısası 2 ayda kılları yok edecek bir buluş henüz yok. Devamlılık olmadan olmuyor maalesef.
Vücut kuruluğu için de her duş sonrası kurulanmadan, duştan çıkar çıkmaz bebe yağıyla vücudumu nemlendiriyorum. Bana çok iyi geliyor.

Yani evlilik için ekstra bakıma ihtiyac yok ama sorunların için birkaç oneri verebilirim. Marka soylemeyeyim ama Batiklarin ve vücut sivilcelerin için glikolik asit içeren yikama jelleri banyodan sonra da yine aynı içerikli tonik kullanabilirsin. Sonrasinda iyi bir nemlendirici tamamdır. Lazer yüzde yüz bitirmez devami için evde kolaylık olsun dersen ipl cihazları öneririm ben memnunum. Ama bunları evlilik için degil öz bakımın ve kendini iyi hissetmek için yap. Evliliğe ozel bir bakım rutinim yok benim açıkçası

Kzcağız yeni evleniyor evlilik öncesi bakım yaptırmak istiyor eşine güzel görünmek istemiş ne var bunda??? İki tavsiye veremiyor musunuz cevaplara bak evlilik ne alakaymış bilmem ne... Evlenme öncesine denk gelmiş bu kadar basit.
Tatlım sana gelince tüylerin kalınsa alex kesinlikle işe yarıyor benim 4seansta bitti hepsi sadece ince tüyleri görmüyor onun için de farklı bir cihaz var ona gir güzellik merkezini de instadan bul ordaki yorumları oku

Epilasyon için kesinlikle doktor olan bir merkezle görüşün Google yorumlarına mutlaka bakın, size paket satmaya çalışan yerlerden uzak durun, mutlaka su içmeyi artırın ve cildinizi neme boğun, bu işte oldukça iyi merkezler var yine Google yorumlarına bakıp cilt bakımına gidebilirsiniz hatta düzene bindirin farkı göreceksiniz cildiniz hava alıyor resmen ışıl ışıl mutluluklar diliyorum bir ömür

Güzelim durdun durdun 2 ay kala mı aklın başına geldi lazer bitirmiyor bence de evet ama epey yok ediyor.
Sivilceler için cildiyeye git en hızlı çözüm oradan gelir

Ben lazeri klinikte yaptırdım asla güzellik merkezlerine gitmedim gitmem güvenmem kuruyan cildiniz için nemlendirici kullanın

O sürede lazer epilasyondan sonuç alamazsınız benim buz lazerle 1 senede ne batığım kaldı ne kıl tüy bebek totosu gibi oldum,
2 aya bitmeyecek diye gitmemezlik yapmayın ama kendiniz için gidin zaten eşiniz için değil, çoook memnun kalacaksınız batıklarınız falan da gidecek.
Çok kuruysanız dermokozmetik nemlendirici alabilirsiniz eczaneden, her duştan sonra tüm vücut nemlendirin yüzle sınırlı kalmayın,
Onun dışında nikahtan bir ay önce saçlarınıza bir keratin bakım bir de cilt bakımı tamamdır bence, çok yakın zamanda yaptırmayın ama alerjik reaksiyonlara karşı, artı olarak bol su ve C vitamini tamamdır.

Onun dışında açıkçası benim cilt bakımım derinlemesine temizle, nemlendir, güneşten koru şeklinde, saç bakımım ise boya kesim haricinde senede bir kez keratin bakım bu kadar.
Önem verdiğim şeyler her zaman temiz olmak ve güzel kokmaktı, tabi bunlar evlenmeden önce sonra diye değişmedi hep böyleydim, çok kasmanıza gerek yok eşiniz sizi sevdiği için evleniyor doğal akışta, çok kasmayın :) Hayırlı olsun bu arada mutluluklar :)

Benim gibi kalın kıllılar için Alex 10 seansta işimi çözdü. Tek tük kaldı tüm vücudumda. Biraz daha ince olunca diode işe yarıyormuş. Kalan tek tük kıllar için de evde kullanabileceğin IPL cihazı alabilirsin. Benim kollarıma atmadılar mesela işe yaramaz diye. Onu cihazla hallediyorum.

Batıkların için düzenli keselenebilirsin. Ben düzenli gidemiyorum ama SPA mükemmel bir şey hem bedene hem ruha iyi geliyor.

Cildim için C vitamini serumu kullanıyorum. Pırıl pırıl yapıyor.
Öyle duştan sonra aşırı kokulu şeyleri kullanmıyorum. Eşim kendi kokumu beğeniyor ama parfüm olarak "VS Tease" bizim için açık bir mesaj taşıyor, hatta aramızdaki adı "sev(!) beni" parfümü

Yeterli su tüketmiyorsunuz, sağlıksız besleniyorsunuz. Bunları düzeltmeden dışardan ne yaparsanız yapın cildiniz düzelmez.

Öncelikle bu içinden gelmesi gereken bir şey. Ben çook seviyorum kendimle ilgilenmeyi çünkü zor bi tipe sahibim hem hastalık sebepli hem de genetik. kalın kabarık kıvırcık gür uzun saçlar üstüne kronik genetik hastalığım var dökülüyor 2 3 yılda bir saçkıran oluyor. stres altında egzamam var. Yine hastalığım yüzünden döküntüm var hem de ağrılı. Bi 6 7 yıldır sivilce derdim olmasa da geçmişte yaşadım. Diş teli kullandım tekrar yamuldu Şuan görüntümden oldukça memnunum olabileceğim en iyi halindeyim estetik yaptırmadan. Buna da bende bakımlara borçluyum. Ama tek bakım yetmez.

En önemlisi beslenme. Takviye gıdalar. İyi bir doktora git cildin için. Kıl konusunda 2 ayda bir çözüm bulabilir misin bilmiyorum ben lisede halettim muhtemelen alex hastanede 2 3 ayda bir gittim neredeyse 2 sene sürdü . Şuan sadece hamilelikte biraz çıkmaya başladı. Eldivenle aldım onu da. Önce içten sonra dıştan. Ama ilk geceye balayına özel hazırlık varsa ağdaya gidebilirsin. Öncesinde hamama gidebilirsin. Benim rutin vardı ama şuan yok. Senede 2 3 ay saçım için serum uyguluyorum yine 2 3 ay saç ve cilt vitamini içiyorum.

Yüzüme prp yaptırdım mezo yaptırdım fark etti. Yine kronik göz altım mor hastalığımdan dolayı. Ben en iyi faydayı reçeteli retinoid kremlerinde gördüm. Yıllardır kullanıyorum onun yanında aktif başka içerik kullanmam. Sadece onarıcı içerikler kullanıyorum. Şimdi muhtemelen 3 sene bunlara veda ediyorum.

Kokuda da erkekler aşırı şekerli kokuları seviyor malesef benim kocam vs bare vanilla fanı ama sevmiyorum benim sevdiğim parfümlerden de o nefret ediyor ama çok umrumda olmuyor. Saçlarıma da yıllardır aynı ürünleri kullanıyorum haftada 3 kere yıkıyorum her yıkamada ucuna yağ sürüyorum 1 kere de dibine sürüyorum. Ara ara kepek şampuanı kullanıyorum. Mutlaka bağ onarıcı ürün kullanıyorum. Duş sonrası da ıslakken gliserin kullanıyorum. Sonra serum krem. Maske yapıyorum. Saçının ihtiyacı ne buna bak.

Bakım çok kişisel birine göre bakımlı olmak full makyaj özenli gezmektir kimine göre temizlik yeterli kimine göre kıl tüy bakıma girmez kimi de kaşını yaptırır botoksludur estetik yaptırır tırnak kirpik yaptırır. Benim için temizlik derli toplu görünmek. İnternette o kadar çok içerik var ki. İngilizce yazarsan dermatologlar anlatıyor hep. Örneğin glow up yaz bir sürü içerik çıkar. Bunu rutin haline getirmek önemli. Ben kendimi iyi görmek istiyorum. Ama kocana her zaman bakımlı görünemezsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…