evlilik ne zormuş:(

Bu tarz şeyleri herkes yaşıyor, kaçınılmaz son. Bana evlenmeden bir ablam " asla eşine ailesini kötüleme, annesini kötüleme, mazlum sen ol, kendi ailendende kimseyi kötüleme, sen barışır aynen seversin, o içinde tutar, önüne sürer" demişti. Hepsini kulağıma küpe yaptım. Hiç ailesine laf etmedim, ki bende o tarz şeyler yaşadım, ama noldu? Gün geldi devran döndü. Elbet her şey yoluna girer, sen yuvanda ki huzura sahip çık. Kendini zorla git yeri geldiğinde, eşinde afedersin öküz değilse zamanla akla karayı ayırteder. Hemen olmaz, onunda ailesi sonuçta.

pek tanıdık geldi hikayen. takılarım falan bendeydi ama ilgilenmemeleri kısmı aynen geçerli. maddiyi geçtim, manevi sorsalar, naptınız diye yeterdi. aman hatırlamak istemiyorum bile. maddi olarak pek varlıklı da değiller zaten.
valla ben de çok kavga ettim, çok ağladım, şimdi de pek görüşmüyorum zaten. onlar da aramazlar beni. eşim de anladı zamanla kendi ailesinin tavrının doğru olmadığını ama aile işte atsan atılmıyor, satsan satılmıyor. her ne kadar kendi bilse de durumun yanlışlığını ben söyleyince kıymete biniyorlar. vazgeçtim ben de. kendime dert, konuşmaya konu bile yapmıyorum. sen de öyle yap. git kös kös otur gel, gitmek istemiyorsan da kavga çıkarmadan gerçek bahaneler uydurarak gitme. eşim iyi diyorsan, anlaşıyoruz diyorsan aklını kullanman lazım. bir çok erkek de evlendikten sonra niyeyse ailesini çok savunuyor. artık ikinizin bir ailesi olduğunu, önce birbirinizi mutlu etmeniz gerektiğini sürekli vurgula.
evlilik inan çok zor, ama bir yandan da çok güzel. daha yeni evlisin, bu tartışmalar da çoğu çiftte hep yaşanıyor. zamanla geçer ama büyütmemek maalesef kadınlara düşüyor.

Son düzenleme:
lütfen kendinizi umudun içine hapsetmeyin, değişmeyecekler,
bir ihtimal değişseler bile geçmişi size asla unutturamayacaklar,
(6 yıldır evliyim ve bu tür hikayelerimi inanın sizin kadar net hatırlarım, geçmiyor)

bu yüzden henüz olaylar da taze iken gardınızı alın
taviz tavizi doğuracak eşinize ve ailesine karşı
ilişkinizin sınırlarını belirleyerek, yüzeysel bir yakınlık oluşturmanızı tavsiye ederim,
bu da eşinizi tatmin etmiyorsa, onunla da savaşın
net ve kararlı olun..

sorumsuz, seviyesiz, çıkar üzerine kurulmuş çirkin hayatları beni bile gerdi burda,
o kadar tanıdık ki...

senelerce sonra yine benim gibi nişanı, düğünü, saçmalıkları, saygısızlıkları...vs
düşünüp de kendinizi tüketmek istemiyorsanız
şimdiden kendinizi koruyun arkadaşım
keşke sizin kadar başa dönebilsem, ah pişmalıklarım!!!!

Ya siz fazla sabırlısınız,
Ya da çok saf.
Bence sizin tek hatanız bu kadar anlattıklarınıza ragmen durup had bildirmemiş olmanız, bu zamanda sadece bi erkege bakarak evlenmeyi dogru bulmuyorum. Et tırnaktan ayrılmaz sizinde şahid oldugunuz gibi. En başından ailenize ve kendinize bunu yapanlara gerekeni yapıcaktiniz. Artık çok geç eşiniz haklı bunca zaman susan siz bundan sonrada susup idare edem kadın olmaya devam edeceksiniz. Aksi takdirde evlendikten sonra tırnaklarını çıkaran kadın olursunuz.

İşaretlediğim yere çok güldüm canım. Aynı şeyleri yaşamışız. Sana yine nişanda bilezik takmışlar bana onu da takan olmadı. İnsan çok kırılıyor; ama siz de benim gibi görgüsüz bi aileye düşmüşsünüz yapacak bişey yok. Ailesi yüzünden daha çok tartışırsınız. Ben hala tartışıyorum ama kazanan hep onlar oluyor. Ama kesin kararlıyım ne yapıp ne edip onlara para yedirmesine engel olacağım. Seni çok ama çok iyi anlıyorum. Şimdi sana saldıranlar olacaktır. Aman bi bileziğe mi taktın bilmem ne diye; ama mesele o değil. Neyse...

evliliğin karşılıklı fedakarlık olduğunu düşünüyorum.Benim ailemde böyle olabilirdi mantığıyla yaklaştım ki eşim her konuda gerçekten çok üzüldü neden böyle yapıyorlar diye ağladığını bilirim..birlikte yaparız hiçbirşey yapmasınlar dedik maddi olarak ama yaptkları kabalık artık.Çok şükür ikimizinde çok güzel işi var,borçlandık ama öderiz dedik.
Et tırnaktan ayrılmaz ama evlenmeden önce gösterdiği tavrı hep göstereceğini düşündüm bu konuda yanılmışım.
Buna üzgünüm şuan

a

aynen mesele değer verme meselesi.Maddi durumu çok iyi olan insanlar.İnsan çıldırıyor bazı şeyleri düşündükçe,düğünde bana alınan setin aynısından kendinede almış.Madem durum kötü diye düğün paralarına el koyuyorsun o seti nasıl alıyorsun paran yoksa?

Değer verilmeyince ne gitmek istiyorum ne görmek..

aynen "aile" konusu çok tehlikeli. kız aileleri zaten genelde daha özverili oluyor. erkek aileleri bi çekinik falan ne biliyim. ama hep böyle şeker. arada bazı şanslılar var da onların da başka dertleri var. bizim tek tartışma konumuz ailelerdi. çok şükür 4 sene oldu ancak bitirdik sayılır. ama bitmiyo aslında, ben kendimi dizginliyorum. ilk zamanlara göre eşim de daha anlayışlı oldu. benim de eşim gözümün içine bakar. yoksa evlilikler yürümüyor. umarım çalışıyorsundur. çalışmıyosan da iş bul hemen. ailsine gitmemek için bahanen hazır olur böylece. iki kişi de çalışınca aileler otomatik 2. plan oluyor çünkü.
çalışıyormuşsun gördüm.

sen evli misin edammm?

Kesinlikle. Bu sefer de aman değerini bikaç altınla mı ölçüyorsun diyorlar. Öyle değil işte kardeşim. Yaşamayan bilemez bunu. Kimseye de yaşatmasın Allah. Allah onları benden uzak etsin daima. Amin.

Bütün yaşananlara rağmen evlenecek kadar aşıkmışsınız eşinize madem, bundan sonra da ailesine katlanmalısınız..
Ayda 1 gider 1 saat oturursunuz olur biter..

Bende üzülüyorum bi kadının bi erkek tarafından zor duruma düsmesine, ben anlatıklarinizda ödünü yanlızca sizim verdiginizi gördüm. Ve kimse kimseyi ailesink sev pohpohla diye zorlayamaz bunu esinize tatlilik ile kabul ettirin bence, saygı dan mı bahsediyor öyle size önce ailesinin size saygı duymasını saglasın, ve olanları ailesine telafi ettirsin. Bencilce davranmasın ve haklısın ama aileye gelince sus bumu dogru ?

ay çok güzel özetlemişsin muge'cim. Nilüfer'cim aynen böyle yap! çat çat kavga edip söyleyen haklı ise de haksız oluyor, sen dümenden, çeşitli politikalarla eşinin gerçekleri görmesini sağla. görüyor zaten. tabi öküz değilse
keşke ablan bana da deseydi bunları tecrübeyle öğrendik malesef.

E="honderiko, post: 37140832, member: 525152"]sen evli misin edammm?[/QUOTE]

Hayır bakarım

anladım da sordum zaten:) bekara boşamak kolay zaten:) böyle sert sınır çizmeyi
tatlım, öyle senin dediğin gibi olmuyor bazen.[/QUOTE]

Bekara evlenmekte zordur ama ben burada bosan dedigimi hatırlamiyorum. Kimse kendini imza altında ezdirmesin dedigimi hatırliyorum sadece. Evlilik bu değil ki ödün başka zorluklar ugruna harcanir böyle saygısızlıklar ugruna yazık, çünkü bi insana saygıyı bilmiyorsa ögretemezsin ama saygisizliga mudahale edebilirsiniz degilmi. Ben annemden babamdan evliligin ornegini boyle gördüm.

Yaslariniz kac canim?

evet canım çalışma hayatı iyi oluyor bu açıdan :) benim merak ettiğim bu erkek aileleri zamanı gelince kız ailesi de olurlar elbet, o zaman değişik mi oluyorlar, henüz bekar görümcem var evlenince nasıl olacak bakalım durumlar zamanla evlilik yerine oturuyor ama başlarda konu sahibinin ki gibi herkez birbirini yiyor, düğün anıları bitmek bilmiyor aylarca, kavgalar tartışmalar... şimdiki aklım olsa hiç girmezdim bu konulara. kendi düğünüm dahil hiçbir düğünü sevmem zaten , kesin bi sorun çıkıyor sorunsuz düğün görmedim valla

Bu böylede devam eder her evlilikte bu vardır benden sana tavsiye eşine şu şöyle bu böyle sevmiyorum gelmiyorum deme ayda 1 yada 2 git eşin için ve onlar ne derse ne yaparsa yapsın gülerek cvp ver heleki eşin yanındayken asla surat asıp tartışmaya girme eşin er yada geç görecektir haksızlığı emin ol

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…