- 11 Şubat 2009
- 1.394
- 159
Hepinize değerli yorumlarınız için teşekkür ediyorum.
Aslında birşeyi yanlış ifade etmişim eşim çocuk istemiyor değil;hatta o beni ikna etti.
Ama ona kalsa cocuk yapabilirz, bir sorun yok.
Beni rahatsız eden konu onun bu kadar rahat olup, hayatı hakkında planlar yaparken; benim kendime ben ne istiyorum diye hiç soramamam.
Kendi işini şimdi denemesi lazımmış, ilerde daha zor olur diyor tamam bir parça haklı.
Peki ben napıyorum kazandığım parayı hep ince hesaplarla harcıyorum.
Bir arkadaşımız ev ve araba işlerini abarttığımızı düşünmüş.
Aslında haklı olabilir ama ben bu işlere ikimizin maaşını göz önünde tutarak girdim.
Hatta şimdi bile o çalışmasa ben borçları ödeyip evi geçindirebilirim.
Ama dediğim gibi bu durumda ne çocuk yapabilirim ne kendime beş kuruş harcayabilirim.
Bazen diyoru ki bu kadar çalışıyorum daha rahat bir hayatım olması gerekirdi.
Rahat hayattan kastım ben yine çalışırım ama cocuğum olsun arabamı koyup biraz gezeyim; hala hayatımızı yoluna nasıl koyacağız derdi olmasın
Acaba hayattan beklentilerim mi yanlış yerde? Bu çabalama hiç bitmeyecek mi?
Merhaba açtığın konu dikkatimi çekti....hayatı erteleme olarak düşünme bundan birkaç ay önce bizde eşimle aynı durumdaydık o iş kurmak istiyor onun kuracağı iş gelecek planlarımızı askıya alıyordu,birgün hamile olduğumu öğrendim hamileliğim demek daha büyük bir eve geçmek demekti ama biz almaktan öte B planını uyguladık kiraya geçeriz diye düşündük ama hamileliğim devam etmedi.şimdi olması için uğraşıyoruz.eşim işini kurdu sandığımız kadar sıkıntı çekmiyoruz şükürler olsun...sana diyeceğim burada yazılanlar biraz ağır olmuş ezdirme kendini lüx yaşam v.s.ben ve eşim çalışıyoruz hatta benim ve eşimin işlerimizin dışında ek gelirleri olmasına rağmen eşimin bana sırtını yaslayacağını hiç düşünmedim düşünürsem o evlilik olmaz,şimdi çalışmayan bir bayan sırtını eşinemi yaslamış oluyor,emin ol eşin siz daha iyi şartlarda yaşayın,çocuğunuz devlet okuluna değilde koleje gidebilsin hayat standırdınız iyileşsin diye çabalıyordur çünkü erkeklerin iş kurma amacı statü kazanma değil sevdiklerini daha iyi şartlarda yaşatma istediği gözünü kapattığında huzurla arkasında kimseye (annesine babasına) muhtaç olmayan eş ve çocuk bırakmak ister,sen ve bizim gibi çalışan insanlar iyi günde kötü günde dedik ve imza attık şuan babalarımızın elimize para sıkıştırmasına muhtaç değiliz inşallahta,bu kadar yürekli tuttuğunu kopartan kimsenin eline bakmayan daha iyi yaşam standartı için uğraşan eşlere sahibiz.eşinin yanında ol zaten o senin hayallerin gerçek ve daha güzel olsun diye senin hayallerini biraz ötelemeni istiyor bundan emin ol....