Evlilik ne kadar fedakarlık istiyor?

biz kadınlar her zaman daha fedekarız sende yeterince fedekarlık yapmışsın eşinin iş kurma durumu için birşey diyemiyeceğim ama çocuk konusunu erteleme yaşın kaç bilmiyorum ama kadınlar her yaşta anne olamıyor ayrıca yıllarca çocuk sahibi olamayan doktor doktor gezen çiftler olduğunu düşünürsek bebeği ertelemeyin derim:KK31:

biz kadınlar her zaman daha fedekarız sende yeterince fedekarlık yapmışsın eşinin iş kurma durumu için birşey diyemiyeceğim ama çocuk konusunu erteleme yaşın kaç bilmiyorum ama kadınlar her yaşta anne olamıyor ayrıca yıllarca çocuk sahibi olamayan doktor doktor gezen çiftler olduğunu düşünürsek bebeği ertelemeyin derim:KK31:

insanların hayattan beklentileri ve mutlu oldukları karakterleri, yetiştirilme şartlarına, çevresindeki ortama göre değişir. bir kadın için mutluluk sabah kalkıp evinin işini yapmak eşini beklemek onu karşılamak olabilir. başka bir kadın içinse mutluluk çalışmak kariyer sahibi olmak olabilir. bu konuda herkes kendi seçimini yaşar. eğer insan mutluysa ona acımaya gerek yok. ama kendi seçimi dışında zorla yaptırılan birşeyler varsa bu da biraz çabayla aşılabilir bence.

arkadaşımın konusuna gelince ben şahsen 2nizi de takdir ettim. 5 sene içinde evinizi, arabanızı almışsınızz. 2nizinde maşallah kariyeri var. bence eşinizle konuşup ortak bir karar verebilirsiniz ki bugüne kadar da yapmışsınız.

öncelikle eşinin bu konuda planı ne, kendi işini kurmak istiyor işler ters giderse ne yapmayı düşünüyor, sana mı güveniyor. sen çocuk istiyorsun çocuğun olursa bir daha hiç çalışmayacak mısın ara mı vereceksin. çocuğa kim bakacak. karşılıklı konuşmanız gerek. yaşlarınız kaç, maddi manevi zorluk yaşarsanız aileleriniz size destek olurlar mı. herşeyi ortaya dökmeniz lazım. eğer sen çocuk olduktan sonra çalışamaycaksan çocuk sahibi olmanız bu arada yapabilirseniz biraz kenara para koymanız lazım ki eşini başarılı olmazsa gerekecek. ama benim fikrim bu riskli olur. hem çocuklu hem işsiz olursanız eşinizde işini yürütemezse zorda kalırsınız.
bence bugüne kadar sabretmisşiniz. eğer sağlıkla ilgili bir durum yoksa benim önerim eşinizin işini yola koyması. sonra çocuğunuz olduğunda siz de gönül rahatlığıyla işinizi bırakırsınız. doktora yapmak ticaret bile yapılacak olsa kesinlikle boşa giden bir şey değildir. kişinin tatmini kendine güveni hayata bakışını etkiler. bence eşinize destek olun inşallah o da işini en kısa sürede yoluna koyar siz de gönül rahatlığıyla işinizi bırakıp çocuğunuza bütün vaktinizi ayırırsınız. belki eşiniz de sizin rahat bir ortamda çocuğa bakmanızı istediği için iş kurmak istiyordur. anladığım kadarıyla akıllı bir insan. kolay kolay hata yapacağını sanmam.

Ben 3 yıllık evliyim kendimize ait evimiz yok babalarımızın var kirada değiliz kısmetse bize kalcak evimiz var diyoruz arabamız antika ve kenarda tüm takılarım duruyo söylemesi ayıp peşin 40-50 milyar çıkarırız ama biz cesaret edip araba bile yenileyemedik çünkü bebeğimiz olmuyodu ve galeriye kadar gittiğimiz halde geri döndük ya tüp bebek yapmamız gerekirse diye hele krediler çekip borçlanmak hiç bize göre değil inanın 1 milyar doğum parası biriktiriyorum ne kredi çekerim ne altın satarım çocuk okumak evlenmek isticek, allah korusun her zaman sağlıklı kalacağımız ne malum nasıl böyle yüklerin altına girmeyi göze alıyosunuz bilemiyorum ikidebir araba yenilemek ev almak falan biz mi hayat yaşamayı bilmiyoruz sizmi çok yaşantıya düşkünsünüz bilemedim...
Ayrıca ben çalışmıyorum ama tek çocuk olduğumdan babamında durumu iyi olduğundan beni eksiksiz bırakmaz sağolsun çalışıp kendi ayakları üzerinde duran daha az para hesabı yapan kadınları çok takdir ediyorum emekli olmak falanda cabası ama bi yandanda acıyorum hallerine çünkü çalışan kadınlar çok sömürülüyolar ya kaç oldu hep böyle konular adamlarda sırtı kadına dayama huyu hep fedakarlık yapan kadın sen çalış evi geçindir ben kendi hayallerimin peşinden gideceğim durumları üç günlük hayatı burnunuzdan getiriyosunuz. Allah korusun ama eşin bugün vefat etse elinde ne kalcak boşa geçmiş yıllardan başka? Hiç ölmicek gibi koşuyosunuz hayatın peşinden bi evladınız olsa anlıcaksınızki herşey boş.. Bide şunu belirteyimki yıllarca erteledikten sonra allah istesende vermiyo o çocuğu bi bakmışsınız bütün doktoralar evler arabalar doktor peşinde koşarken unutulmuş. Biraz daha orta halli hayata olur deyip her normal insan gibi çoluk çocuğa karışın inanki onun varlığını öğrendiğin an varını yoğunu yoluna harcamaya razı olcaksın yaşın dahada geçerse hiçbişeyin zevki kalmaz inanki şu önünde bebek resmi olan hamile tişörtleri dahi yaşlı anne adaylarına yakışmıyo herşey zamanında güzel. Eşin rahat yaşamaya alışmış kafasına göre takılıyo beraber kurulan işin rayına oturması yıllar alır ayrıca işi batırıp daha çok para lazım şimdi çocuk olmaz demeyeceği ne malum? Hayat ertelemeye gelmez sen kararlarından vazgeçme sürekli kocanın gönlünü yapmak evlilik değil eziklik bence...

Ev ya da araba sahibi olmak yaşantıya düşkünlük değildir. ben de eşim de çalışıyoruz, iyi maaşlar alıyoruz çok şükür. 1 yıl kirada oturduktan sonra ev almaya karar verdik. Annemlerin evi var evet, eşimin ailesinin de var. İkisi de kendileri oturuyor evlerde. Biz şimdi, onlar ölsünler de ev bize kalsın diye mi bekleyelim :KK53::KK53::KK53: Rabbim ömür versin, ben ailem en az 20-30 sene yaşasınlar istiyorum, ben 20 yıl kirada mı oturayım?! Bebek çocuk ilave masraf, harcama demek. bebek olduktan sonra ev kredisi ödemek daha da zor. Eğer miras olarak katlar yatlar kalmıyorsa, maaşlı çalışan insan için taksitle, krediyle ev almaktan başka bir yol var mı?! Üstelik genç yaşta ev sahibi olmak çok keyifli. Allah gecinden versin ailelerimize birşey olduğunda, geriye kalan maddi varlık olursa zaten benim içim elvermez, o da benim çocuğuma onların torununa kalsın.

Ayrıca çalışan insanın sigortası emekliliği vs var. kenara para olarak neden yığsın, 3 günlük dünya. Yediğimiz gezdiğimiz kar kalıyor bize, öteki tarafa götürülebilen birşey yok. Çalışan kadınlara da acımayın, bazen çok yorulduğumuz oluyor, biz de üzülüyoruz ama kendi ayaklarının üzerinde durabilmek, kimseye muhtaç olmamak şahane bir duygu. Her çalışan kadını da kocası ezmiyo, o erkeğin karaktersizliğinden oluyor. Kadın çalışsa da çalışmasa da aynı durum.

Tabi ki herşeyi zamanında yaşamak güzel. Ama siz sanıyormusunuz ki hayat sadece bizim planımıza göre işliyor. Sebepsiz yıllarca hamile kalamayan var korunmadığı halde. Rabbim nasip etmiyor. onun zamanını O biliyor. Şimdi o kadın 35inde hamile kaldıysa, o bebekli tişörtlerden giymesin mi?! katılmıyorum size arkadaşım...

Neyse gelelim asıl konuya evet evlilik fazlasıyla fedakarlık demek ama karşılıklı... ben de özel sektörde çalışmak istediğim halde devleti seçtim eşimin yanında olmak için. O özelde çalışıyor, benim çalışacağım firmalar başka şehirde idi. ben de kariyer memuru oldum, çok istemesem de..Ara ara aklıma geliyor, içim sızlıyor ama asıl önemli olan onunla geçireceğim hayat. Bazı arkadaşlar konu sahibinin yaşını sormuş ama iletmemiş sanıyorum. Eğer 1-2 yıl daha öteleme şansınız varsa bebeği, öteleyin. Çünkü dediğinizde haklısınız, ücretsiz izin gerekirse zor durumda kalabilirsiniz. Belki o dönemde kredileri ödeyecek parayı kenara koyduktan sonra çocuk düşünmek daha mantıklı olabilir. Ama konu çocuk olunca, hayatı planlamada söz sahibi daha çok anne olmalı. Fizyolojik sıkıntısını ve ilk zamanlarda bakım sorumluluğunu kadın üstlenecek olduğundan, sizin için doğru zaman daha önemli. Eşiniz de işlerini ona göre planlamalı.

Bir de unutmayın ki, bu hayatta yapılmayan şeylerin pişmanlığı yapılanlardan daha büyük ve kalıcı oluyor. Bu durum eşiniz için de geçerli sizin içinde. oturup tekrar tekrar bu konuyu konuşun eşinizle. Ortak karar olsun. Yoksa bir taraf ötekinin üzerine gidebilir ilerleyen süreçte. Fedakarlık yapan taraf için, aynı anlayışlı duruşu sürdürmek kolay olmuyor. kendimden biliyorum.

Huzurunuz mutluluğuz daim olsun :KK16::KK16:

Ben 3 yıllık evliyim kendimize ait evimiz yok babalarımızın var kirada değiliz kısmetse bize kalcak evimiz var diyoruz arabamız antika ve kenarda tüm takılarım duruyo söylemesi ayıp peşin 40-50 milyar çıkarırız ama biz cesaret edip araba bile yenileyemedik çünkü bebeğimiz olmuyodu ve galeriye kadar gittiğimiz halde geri döndük ya tüp bebek yapmamız gerekirse diye hele krediler çekip borçlanmak hiç bize göre değil inanın 1 milyar doğum parası biriktiriyorum ne kredi çekerim ne altın satarım çocuk okumak evlenmek isticek, allah korusun her zaman sağlıklı kalacağımız ne malum nasıl böyle yüklerin altına girmeyi göze alıyosunuz bilemiyorum ikidebir araba yenilemek ev almak falan biz mi hayat yaşamayı bilmiyoruz sizmi çok yaşantıya düşkünsünüz bilemedim...
Ayrıca ben çalışmıyorum ama tek çocuk olduğumdan babamında durumu iyi olduğundan beni eksiksiz bırakmaz sağolsun çalışıp kendi ayakları üzerinde duran daha az para hesabı yapan kadınları çok takdir ediyorum emekli olmak falanda cabası ama bi yandanda acıyorum hallerine çünkü çalışan kadınlar çok sömürülüyolar ya kaç oldu hep böyle konular adamlarda sırtı kadına dayama huyu hep fedakarlık yapan kadın sen çalış evi geçindir ben kendi hayallerimin peşinden gideceğim durumları üç günlük hayatı burnunuzdan getiriyosunuz. Allah korusun ama eşin bugün vefat etse elinde ne kalcak boşa geçmiş yıllardan başka? Hiç ölmicek gibi koşuyosunuz hayatın peşinden bi evladınız olsa anlıcaksınızki herşey boş.. Bide şunu belirteyimki yıllarca erteledikten sonra allah istesende vermiyo o çocuğu bi bakmışsınız bütün doktoralar evler arabalar doktor peşinde koşarken unutulmuş. Biraz daha orta halli hayata olur deyip her normal insan gibi çoluk çocuğa karışın inanki onun varlığını öğrendiğin an varını yoğunu yoluna harcamaya razı olcaksın yaşın dahada geçerse hiçbişeyin zevki kalmaz inanki şu önünde bebek resmi olan hamile tişörtleri dahi yaşlı anne adaylarına yakışmıyo herşey zamanında güzel. Eşin rahat yaşamaya alışmış kafasına göre takılıyo beraber kurulan işin rayına oturması yıllar alır ayrıca işi batırıp daha çok para lazım şimdi çocuk olmaz demeyeceği ne malum? Hayat ertelemeye gelmez sen kararlarından vazgeçme sürekli kocanın gönlünü yapmak evlilik değil eziklik bence...

E peki siz de sırtınızı babalara dayamış olmuyor musunuz?

E peki siz de sırtınızı babalara dayamış olmuyor musunuz?

hayır olmuyor

çünkü kocalar ve babaların onlara bakma mecburiyetleri var

baba koca parası tatlı gelir ama kadınlar kocalarına yardım edince zavallı acıyorum sömürüyorlar olur

hayır olmuyor

çünkü kocalar ve babaların onlara bakma mecburiyetleri var

baba koca parası tatlı gelir ama kadınlar kocalarına yardım edince zavallı acıyorum sömürüyorlar olur

Ama cidden bazı erkeklerin sömürdüğü bir gerçek.
Burada çok kere şahit olduk hepimiz.

calısan kadın neden somurulsun kı.ne guzel ıste parasını kazanıyor,hayatın tam merkezınde yasıyor.bugun ıcın calısıyorum yarın ne olacak bılemıyorum tabı.erkegın kadınla es degerde tutulacagı,gucsuz kadın gucsuz erkek dengelerınden uzaklasacak bır dunya hepımızın hakkı.yok oyle baba parası,koca parası ya da hanım parası yemek.gencken uretelım bırseyler kı cocuklarımıza guzel gunler bırakalım.

ben de anlayamadım eşin doktora yapmış ne güzel hatta o süre zarfında çalışmamış anne babalar destek olmuş
şimdi de arkadaşları ile iş kurmak istiyor? ilginç açıkçası.senin çalışıyor olman da ona güven veriyor.
hafiften bencillik var.
yani dediğin gibi sen kendine soruyorsun ben ne istiyorum,ne yapıyorum.ama sanırım eşin sana sormuyor.
sizin oturup güzelce hayattan ne beklediğinizi konuşmanız lazım.

Calisan kadinlarin bazi zamanlar sömürüldügü konusuna bende katiliyorum.
Söyle ki kadin toplum ve aile icindeki rolünü unutup, baska rollere soyundugu zaman, sonuc sömürülmüs bir kadin ve hüsran olan bir evlilik oluyor.
Kocalarin yetisemedigi yerlerde, kadinlarin calisarak esine destek olmasi hem gerekli hem de dayanismanin göstergesidir.
Bazi zamanlar kadin ailenin durumu iyi oldugu halde, kendi rolünü tamamladiktan sonra ( cocuk dogurmak, anaokulu yasina kadar büyütmek, ilgilenmek) calismayi tercih edebilir, bundada hicbir sakinca yoktur. Kadinin kisisel tercihidir.
Ama su noktada kesinlikle katilmiyorum, esinin durumu cok iyi olan bir kadinin, calismayi tercih etmedigi zaman " kocasini sömürüyor" olarak nitelendirilmesi hem cok komik hem de mantik disi cünkü bir ailede olabilecek en normal hayattir bu, keske herkesin durumu iyi olsada kadinlarimiz da cocuk dogurup onlarla gerektigi gibi ilgilenebilse.
Bence durumu iyi dengelemek gerekli zira erkekler rahata cok cabuk alisabiliyorlar ve kendilerinin rolünü üstlenen bir kadin varsa evde, direkt evin gecimini kadina yükleyip, kendileri hayatlarini yasamaya bakabiliyorlar.

bence eşinizle konuşup ona bi zaman belirleyin bu süre içinde istediğin işi kur sonra çocuk yapalım deyin diye düşündüm ama illa hemen istiyorum diyorsan eşin de istiyorsa erteleme zaten çocuk olacak hamilelik süreci doğum filan ne kadar sürer Allah bilir ben 1 buçuk senedir deniyorum ama olmayınca olmuyor sonra erteledim diye üzülürsünüz..kısmet tabi hemen de olabilir o zaman da bence her halükarda geçinirsiniz diye düşünüyorum...durumunuz o kadar da kötü değil..önemli olan sizin bu çocuk meselesini ne kadar istediğiniz..

İşte yine bir kadının gereğinden fazla fedakarlık yapıp, karşısındakinin sorumluluklarınıda yüklendikten sonra ki patlama evresi.

Bu kaçınılmaz son.

.....

Sizin şuanda en çok istediğiniz şey araba, bunu anladım.

Bundan bir süre daha fedakarlık yapabilirsiniz, eşinizde bu sürede işini kurar, sizde bu sürede çalışmaya devam edersiniz.

Anladığım kadarıyla zaten işinizi bırakma düşüncesinde değilsiniz..
Ee eşiniz çalışmasa bile kendinize birşey almadan evi geçindirip borçları ödeyebilirim diyorsunuz.

Buda demek oluyor ki maddi sıkıntı çekmiyorsunuz. Sizin sıkıntınız artık fazlasıyla yorulmanız.

Eşinizin işi sizede mantıklı geliyorsa bırakın kursun işini.. Bir kaybınız olmayacak.

En fazla 3-5 ay sonra kurdukları iş iyiyse kendini çevirir.

İnanın sorununuzu anlamadım.

Eşinizde bebek istiyor, sizde.

İkinizi engelleyen konu araba mı şimdi ? Bebeğinizi arabaya koyup gezdireceğiniz vakte nereden bakarsanız doğumuyla birlikte 1.5 yıl var.

O zamana kadar neler olur, neler değişir..Ne rızıklar nasip olur siz bile anlayamazsınız.

Yanlış anlamayın, basite indirgemiyorum, problemin arabada olmadığını gayet iyi idarek ettim,
fakat bence çok ince düşünüp çok planlı yaşıyorsunuz.

Bu kadarı yanlış.. Şuan itibariyle inşaallah çocuk sahibi olmanızı engelleyen tek bir durum yok bence.

eşin işini kursun.
büyük ihtimalle pişman olacak.
doktora yapmış, o kadar zaman emek harcanmış, maddiyat da cabası.
şimdi sormazlar mı niye yaptın be adam diye.
branşı ne bilmiyorum ama,
özel sektörde ünvanının başında dr. olması pek de önemli değil yani.

sıra sana gelmiş canım.

fedakarlık karsılıklı olur hep bir taraftan giderse fedakarlık olmaz kendinden ödün vermek olur...sonra seneler gecer bir bakmıssın ki sen senlikten gitmiş

herkese yorumları için tekrar teşekkür ederim
öncelikle konuyu çalışan-çalışmayan kadın tartışmasına çekmek isteyenleri anlamaıyorum
hayatta herkesin problemleri, imtihanları farklıdır
empati yapmaya çalışıp cevap verirseniz faydalı insan olursunuz

birçok arkadaşın yorumları benim için faydalı oldu
aslında taban tabana zıt yorumlar var beğendiklerim için de
çünkü aynı çelişkileri bende yaşıyorum, o yüzden farklı açıdan bakan her arkadaşa teşekkür ederim

yaşım çok sorulmuş 30 yaşındayım, çocuk için yavaştan geç kalıyorum
eşim kendi işi için benden bir sene gibi bir zaman istiyor
sanırım bunu kabul etmeliyim çünkü izin vermeyen taraf olup hayatına müdahale etmek ters geliyor
tabii o da bana müdahale ediyor, sorun da burda
ama evlilik bu yüzden zor aynı anda herkes memnun olmuyor
ara ara olumsuz düşünceler gelmiyor değil
yine de bazı arkadaşların dediği gibi bende biraz rahat olsam daha iyi olacak gibi

çok doğru söylüyosunuz ben ne kadar planlı, ince düşünen biriysem o da o kadar rahat:KK43:

bnce siz hamile kalın çocuk yapın yani. zaten çalışmayı düşünüyorsunuz eşinizde bir kendine gelir şu anda bulunduğunuz planların içine çekin onu dışına itmeyin. eviniz var arabanız var çocuğunuzda olsun o bırakır bütün havailiklerini. çünkü anladığım kadarıyla eşinizde karakter problemi yok. bir çocuk eşleri öyle çok bağlıyor ki birbirine evliliğin olgunlaşması çocuk sayesinde oluyor. bakın çocuğunuz olsun sizde bu evhamları bırakacaksınız eşinizde artık ben baba oldum diyecek. çocuk fikrini ertelemeyin ki zaten maddi olarak bunu karşılarsınız gibi geliyor bana. ben arabam olmasın ama çocuğum olsun diye düşünmenizi tavsiye ederim. bu darlıkların bollukları da var unutmayın sabır ama çocuk mutlaka yapın derim...

herkese yorumları için tekrar teşekkür ederim
öncelikle konuyu çalışan-çalışmayan kadın tartışmasına çekmek isteyenleri anlamaıyorum
hayatta herkesin problemleri, imtihanları farklıdır
empati yapmaya çalışıp cevap verirseniz faydalı insan olursunuz

birçok arkadaşın yorumları benim için faydalı oldu
aslında taban tabana zıt yorumlar var beğendiklerim için de
çünkü aynı çelişkileri bende yaşıyorum, o yüzden farklı açıdan bakan her arkadaşa teşekkür ederim

yaşım çok sorulmuş 30 yaşındayım, çocuk için yavaştan geç kalıyorum
eşim kendi işi için benden bir sene gibi bir zaman istiyor
sanırım bunu kabul etmeliyim çünkü izin vermeyen taraf olup hayatına müdahale etmek ters geliyor
tabii o da bana müdahale ediyor, sorun da burda
ama evlilik bu yüzden zor aynı anda herkes memnun olmuyor
ara ara olumsuz düşünceler gelmiyor değil
yine de bazı arkadaşların dediği gibi bende biraz rahat olsam daha iyi olacak gibi

tamam bir sene çok uzun bir zaman değil belki işleri tutar daha rahat bir hayatınız olur. çocuğunuzda o bolluğun kaymağı olur :) zaten bir çocuk bugün istedim yarın oldu şeklinde değilki. şimdi siz başlasanız 1 sene sonra ancak kucağınıza alırsınız zaten. tahmini 6 ay sonra falan işlerin gidşatı belli olur sizde ona göre plan yaparsınız ama eşinize bu konuda baskı yapmadan planlarınıza dahil edin. belli ki daha genç bir beyni var :) bu güzel birşey ne güzel doktora yapmış bir sürü emek vermeye bişiler yapmaya çalışıyor. iyi iyi bence iyi bu. istedikleriniz olacak gibi geliyor bana.. hem çocuğunuz olacak bence hem de maddi refahınız inşALLAH:..:KK16:

Bir erkek evlenmeden önce iş kurmayı denemeli. Evlendikten sonra sorumlulukları var, iş kurmaya çalışacak, batıracak belki peki nasıl geçinilecek ?

Eşiniz size çok güveniyor bu konuda, fazla yüz vermişsiniz.

Biran önce ev geçindirme sorumluluğunun siz çalışıyor olsanız bile öncelikle kendisinde olduğunu hatırlatın, sonuçta bir kadın anne olduğunda asli görevi çocuğu büyütmektir, çalışmak değil. Bir kere bunu tüm erkeklerin anlaması lazım. Sinir oluyorum böyle adamlara, iş kuracakmış, gir işte adam gibi çalış bir yerde. Herkes iş kurmak ister ama eşlerine kıyamadıkları için evliliklerini maddi anlamda riske atmak istemedikleri için girişmezler, olması gereken de budur. Sizin eşinizde biraz bencillik gördüm ben.

X