Evlilik ne kadar fedakarlık istiyor?

response

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2012
68
2
Arkadaşlar bu aralar ruh durumum çok karışık, evlilikten ve hayattan beklentilerim konusundaki sorunları sizle paylaşmak istiyorum.

Bizim sorunumuz eşimin iş olaylarından ve benim çok stresli, aşırı sorumluluk sahibi bir insan olmamdan kaynaklanıyor. Özellikle maddi konularda problemler var.

Öncelikle eşim kendi halinde, çok uyumlu birisidir. Hiç bir kötü alışkanlığı yoktur.
Bütün parasını ortak hesabımıza koyar oradan harcarız.
Şimdi biz evlenince benim bekarken kullandığım arabayı değiştirdik ve kullanmaya başladık.
Sonra eşim çalıştığı yerde sorunlar yaşamaya başladı.
Patronu ile anlaşamadı, burada kendisinin de biraz sorumsuzluğu vardı. Yeni bir iş bularak oradan ayrıldı.
Biz evlenmeden önce doktoraya başlamıştı. Hem çalışıp hem doktora yapınca hafta sonları felan ders çalışıyordu.
Bu süreç benim için de onun için de yıpratıcı oldu. Kendimize hiç zaman kalmadı.
Benim daha çok isteğimle kredi çekerek ev aldık biraz borca girdik.
Eşim arabayı da değiştirmek istedi. Bu arada ben bekarlığımdan arabaya alışkın olduğum için kendime araba parası biriktirmiştim.
Zaten işim uzak araba bana da lazım.
Neyse dedim paramı ona verdim arabayı da değiştirdik.
Sonra eşim tezinde sona yaklaştı iyice çalışmaları yoğunlaştı, kariyeri için önemliydi bu doktora .
İşle birlikte çok zor olunca işten ayrıldı bir kaç ay alesinin de desteğiyle idare ettik.
Tabii bu arada zaman geçti, evlliğimizde 5.yıla girdik.
Benim yaşım ilerlediği için çocuk düşünmeye başladım.
Ama eşim şimdi de arkadaşlarıyla kendi işini kurmak istiyor.
Kendi işini kurması maddi yükümlülüğün yine benim üzerimde kalması demek, bir süre daha hayatımızın düzene girmesi için beklemek demek.

Ben bu yaşıma kadar hep çalıştım, yokluktan resmen tırnaklarımla kazıyarak geldim.
Şu anda da çok iyi bir işim var. Severek çalışıyorum. Ama bu kadar çabadan sonra birazcık daha rahat bir hayatım olmalıydı diyorum.
Bekarken olan bir arabam bile yok(o zamanda çalışıp kendim almıştım), çocuk yapmak istiyorum ama çocuk olsa eşimin bu durumunda işten ayrılıp biraz çocuğa bile bakamam.
Eşimi de seviyorum, hiç bir sorunumuz yok başka. Ancak bu iş konusunda ne yapacağını bilmez hali beni çok yıpratıyor.

Üzerimde maddi manevi çok yük hissediyorum.
Bunu onunla da paylaşıyorum.
Biraz daha sabretmemi istiyor. Denemezsem içimde kalır diyor. Bende onun hayatına engel olmak istemiyorum.
Ama çevremde arkadaşlarımın çocukları oluyor, rahat rahat takılıyorlar.
Ben bunlara hiç cesaret edemiyorum.
Sizlerden desteğinizi istiyorum. Evliliğimizde bu fedakarlıkları yapsam daha iyi mi olur yoksa artık benim de isteklerime sıra gelmeli mi?
(Umarım anlaşılır yazabilmişimdir çünkü kafam gerçekten karışık)

Son düzenleyen: Moderatör:
gayet anlaşılır canım acizane düşencem biz kadınlar herşeyde kendimizden haddinden fazla fedakarlık yapıyoruz sevdiklerimiz için kaç yaşındasın bilmiorum ama zaman geçio sonra sana kalan geçip giden zamana bakmak kalıo bence isteklerini ön plana al sende artık hakediosun hepimiz hakedioruz..

madem rahat etmek için bu kadar beklemişsin,biraz daha bekle derim..eşinle konuş,''tamam madem iş kurmak istiyorsun,ben şimdilik çocuk fikrinden vazgeçip sana destek veriyorum,ama işlerin rayına girince hemen çocuk yapmak istiyorum'' kabilinde bir konuşma yapabilirsin.bilirsin evlilikte eşlerin birbirine desteği çok önemlidir..yarın öbür gün ''senin yüzünden iş kuramadım'' demesi iyi olmaz değil mi?hem çocuğa hem sana sıkıntı yaşatır...haaa ama baktın kurduğu iş iyi gitmedi o zaman bir daha konuşursun,''bak ben sana zamanında destek oldum ama olmadı,çocuk için daha fazla geç kalmak istemiyorum'' dersin...çocuk için acele etme,her şeyin bir sırası vardır,onun da sırası gelecek ve o zaman ikinizde mutlu olacaksınız..ben 37 yaşındayım,arkadaşlarımın boyunca çocukları oldu ama takmıyorum,benimkide nasipse yıl sonu kucağımda :) yani bak,onun dasırası o zamanmış...rahat etmek elbette seninde hakkın ama biraz daha sabır...

Yasin kac bilmiyorum ama cocuk icin bekleme daha fazla.her cocuk kendi rizkiyla dogarmis. Evinize bereeket gelebilir.

Bence de ertelemeyin daha fazla cocuk istiyorsaniz.. Cunki bu ertelemelerin sonu asla gelmez, boyle birseylerin pesinde kosarken hic bir zaman cocuk icin mukemmel zaman olmayabilir. Hayatinizi ertelemeyin. Zaten yas ilerledikce saglikli dogum ve cocuk sansi dusmeye basliyor, ne gerek var..

Son düzenleme:
Evlilikte fedakarlık yapmak gerek tabi
Ama bu iş malesefki daha çok kadına düşüyor
Çocuk yapma kararı sadece senin değil
İkinizin ortak kararı olmalı diye düşünüyorum
Eşinizi bu yönde ikna edin o zaman
Madem anne olmak istiyorsunuz artık vakti geldi diyorsunuz
Her çocuk kendi rızkıyla gelir bu arada

Başlığı okuyunca 5 kilo diyesim geldi canım Bana kızma olur mu? Evlilik karşılıklı fedakarlık gerektirir ama kendindende sürekli taviz vermemelisin tabi

eşin için yeteri kadar fedakarlık yapmışsın bence eşin senin için nasıl bir fedakarlık yaptı senin kadarmı önce bunu sor kendine çocuk meselesine gelince hemen olacağını bilemezsinki günümüzde hamile kalmak okadar kolay değil belkide hemen kalamıycaksın ben 8 yıllık evliyim evliliğimin birinci senesi bitince hamile kalmak istemiştim ama bu yıl çocuk sahibi oldum hemde ne zorluklarla hayatını erteleme yoksa hayat seni erteleyebilir.

Bu is kurma, rayina oturtma durumlari tahmini ne kadar vakit alirmis?
Yani 1-2 sene ise son birkez zaman taniyin esinize derim cünkü simdi o is kurmak isterken siz illede cocuk derseniz, cocuga karsida isteksiz olacak.
Ama oturup konusun ve en fazla 1-2 sene bekleyebileceginizi bu zaman zarfinda islerini halletmesini isteyin.
Belki bugüne kadar cok destek oldunuz ve "artik bana ve isteklerime de sira gelsin" diye düsünüyor olabilirsiniz ama yüzmüs yüzmüs kuyruguna gelmissiniz bence biraz daha sabredin.

Son düzenleme:
Çocuk büyük sorumluluk...Her iki tarafında kendini hazır hissettiği zaman düşünülmesi gerek... Sıradan sizin tek başınıza altınızdan kalkabileceğiniz bir istek değil bebek... Eşinizin de kendini hazır hissetmesini beklemelisiniz...

okurken daraldığımı hissettiğim konulardan biri..
bir bakıyorum ne güzel ayakları üsütünde
duran bir kadın..eşinin doktora yapması falan da
güzel bir durum..bende isterdim sanırım ama hiç bir
zaman o kadar azimli ve zeki olamadım..
ama bir yandan da düşünüyorum..çevremde de
var örnekleri; hep bir ertleme durumu söz konusu
peki ne için?? bizi asıl mutlu eden şeylerden uzaklaşmak
ne için? evlilik tabiki fedakarlık gerektiriyor fakat bu tek
taraflı bir fedakarlık değil..küçük yaşımdan beri evimizde
alınan her türlü kararda -bu araba almak dahi olsa- annemden
başlayarak ben ile birlikte diğer kardeşlerime danışılarak yapıldı...
başkalarını bağlayan durumlarda tek başına hayal kurmak ne derece
doğru? eşin kariyeri için o işi istiyorken senin ne düşündüğün önemli oldu mu??

okurken içim daraldı darılmayın ama iki taraflı olarak hata buluyorum ben.daha 5 yıllık evlisiniz 2 kez araba değiştirip bir de ev borcuna girmişsiniz..aceleniz neydi ki bu kadar sıkıntı yaşıyorsunuz? hepsi zamanla olacak şeyler aslında,bu anlamda bir fedakarlık göremiyorum.ama sonraki süreçte siz daha çok çabalamışsınız belli.erkekler biraz benciller ve önce hep kendi istedikleri olsun diyorlar.sizin yerizinde olsam 1-2 yıl daha aynı işte çalışmasını söylerdim.ve çocuk sadece kadının istediği bir şey olmamalı,eşler bu konuda hemfikir olmalı.yoksa bu seferde çocuğun sorumluluğunu tek başınıza üstleneceksiniz.bir sorun olduğunda da " ben sana istemiyorum demiştim" olacak..eşinizle oturup bu konuyu detaylıca konuşun,anne olmak en doğal hakkınız.

Son düzenleme:
Ben 3 yıllık evliyim kendimize ait evimiz yok babalarımızın var kirada değiliz kısmetse bize kalcak evimiz var diyoruz arabamız antika ve kenarda tüm takılarım duruyo söylemesi ayıp peşin 40-50 milyar çıkarırız ama biz cesaret edip araba bile yenileyemedik çünkü bebeğimiz olmuyodu ve galeriye kadar gittiğimiz halde geri döndük ya tüp bebek yapmamız gerekirse diye hele krediler çekip borçlanmak hiç bize göre değil inanın 1 milyar doğum parası biriktiriyorum ne kredi çekerim ne altın satarım çocuk okumak evlenmek isticek, allah korusun her zaman sağlıklı kalacağımız ne malum nasıl böyle yüklerin altına girmeyi göze alıyosunuz bilemiyorum ikidebir araba yenilemek ev almak falan biz mi hayat yaşamayı bilmiyoruz sizmi çok yaşantıya düşkünsünüz bilemedim...
Ayrıca ben çalışmıyorum ama tek çocuk olduğumdan babamında durumu iyi olduğundan beni eksiksiz bırakmaz sağolsun çalışıp kendi ayakları üzerinde duran daha az para hesabı yapan kadınları çok takdir ediyorum emekli olmak falanda cabası ama bi yandanda acıyorum hallerine çünkü çalışan kadınlar çok sömürülüyolar ya kaç oldu hep böyle konular adamlarda sırtı kadına dayama huyu hep fedakarlık yapan kadın sen çalış evi geçindir ben kendi hayallerimin peşinden gideceğim durumları üç günlük hayatı burnunuzdan getiriyosunuz. Allah korusun ama eşin bugün vefat etse elinde ne kalcak boşa geçmiş yıllardan başka? Hiç ölmicek gibi koşuyosunuz hayatın peşinden bi evladınız olsa anlıcaksınızki herşey boş.. Bide şunu belirteyimki yıllarca erteledikten sonra allah istesende vermiyo o çocuğu bi bakmışsınız bütün doktoralar evler arabalar doktor peşinde koşarken unutulmuş. Biraz daha orta halli hayata olur deyip her normal insan gibi çoluk çocuğa karışın inanki onun varlığını öğrendiğin an varını yoğunu yoluna harcamaya razı olcaksın yaşın dahada geçerse hiçbişeyin zevki kalmaz inanki şu önünde bebek resmi olan hamile tişörtleri dahi yaşlı anne adaylarına yakışmıyo herşey zamanında güzel. Eşin rahat yaşamaya alışmış kafasına göre takılıyo beraber kurulan işin rayına oturması yıllar alır ayrıca işi batırıp daha çok para lazım şimdi çocuk olmaz demeyeceği ne malum? Hayat ertelemeye gelmez sen kararlarından vazgeçme sürekli kocanın gönlünü yapmak evlilik değil eziklik bence...

Son düzenleme:
bazı şeyleri ertelemek özelliklede çocuğu insanı gerer anlıyoruym seni...
sıra artık sana gelsin istiyorsun...
baktığın zaman ikinizde kendi tarafınızdan gayet haklısınız...
ama bence orta yol bulunmalı....

Hepinize değerli yorumlarınız için teşekkür ediyorum.

Aslında birşeyi yanlış ifade etmişim eşim çocuk istemiyor değil;hatta o beni ikna etti.
Ama ona kalsa cocuk yapabilirz, bir sorun yok.
Beni rahatsız eden konu onun bu kadar rahat olup, hayatı hakkında planlar yaparken; benim kendime ben ne istiyorum diye hiç soramamam.
Kendi işini şimdi denemesi lazımmış, ilerde daha zor olur diyor tamam bir parça haklı.
Peki ben napıyorum kazandığım parayı hep ince hesaplarla harcıyorum.
Bir arkadaşımız ev ve araba işlerini abarttığımızı düşünmüş.
Aslında haklı olabilir ama ben bu işlere ikimizin maaşını göz önünde tutarak girdim.
Hatta şimdi bile o çalışmasa ben borçları ödeyip evi geçindirebilirim.
Ama dediğim gibi bu durumda ne çocuk yapabilirim ne kendime beş kuruş harcayabilirim.
Bazen diyoru ki bu kadar çalışıyorum daha rahat bir hayatım olması gerekirdi.
Rahat hayattan kastım ben yine çalışırım ama cocuğum olsun arabamı koyup biraz gezeyim; hala hayatımızı yoluna nasıl koyacağız derdi olmasın
Acaba hayattan beklentilerim mi yanlış yerde? Bu çabalama hiç bitmeyecek mi?

canım seni fazla detaycı, plancı programcı gördüm (eşini de fazla maceracı. birbirinizi böylemi dengeliyorsunuz acaba? doktora yapması çok güzel onu tebrik ederim. ama ticaret için doktoraya ihtiyacı yok. akademik kariyer yapacaksa çok güzel. diğer türlü neden zaman kaybediyor? sanki henüz ne yapmak istediğine tam olarak karar verememiş. biri bir şeyler deyince önünü ardını düşünmeden hemen atlar gibi. iş kurarsa yapabileceğin ve yapamayacağın fedakarlıkları bence önce içinde hallet. sonra da kırılır vs düşünmeden ona net bir şekilde söyle. senin maaşına güvenerek, tutmazsa senin nasıl olsa evi geçindirebileceğin fikrinden uzaklaştır onu. asla istemiyorsan da ben bu işte yokum deyip, maddi destek veremeyeceğini, daha fazla uğraşmak istemediğini söyle. açıkça konuştuktan sonra da olayları akışına bırak canım.

İnsan hayatı bu tabii planlı olacaksınız. Hem çocuk isteseniz bile olacağı ne malum? Her anne adayı kendi çocuğuna rahat bir yaşam sağlamak ister. Hele sizin gibi durumunuz da varsa. Valla arkadaşım bi düşün kendi kendine o senin için ne fedakarlık yaptı? Ve şunu unutma ne kadar fedakarlık yaparsan istemesen bile karşı taraftan beklentilerin o kadar yüksek olur. Ben derim ki yeni bir işe müsaade etme sen onun hayallerini elinden almış olursun belki ama o doğacak çocuğunun yaşama şansını elinden alamaz.

acımak kelimesi hoş olmamış üzülüyorum demek daha doğru olur

bende hayatta didinerek çabalayarak bi şeylere sahip olamayıp eşine veya babasına bakan kişilere üzülüyorum

arkadaşın iyi bir işi var bugun kocası vefat etse yine kendi ayakları üstünde durabilir peki mal mülk zenginlik bunlara bi kıvılcım yeter

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…