Evlilik ne deseler atesten gömlek adlı konu açmıştım 2 gün önce

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hiçbir şey olmazsa kendini geliştirir özgüveni artar şimdiki zaman da internet yeterli bütün derslere videolara ulaşmak için kimler kimler imkanı olmayan nice insanlar neler kazanıp başarıyor yeter ki Rabbim nasip etsin

Anne dırdırı çekmek dayak yemekten daha kötü sanki.. Şu çocuklara kıyamaz insan. 2000 liraya çalışmak zor ama içten içe geçim rahatlığı var. Hepimiz anlıyoruz bence derdini. Yapan eden de var ben yok demedim ama şartlara bakmak lazım. Ben yaparım diyorum mesela çünkü karşımdaki insan yemeğimi, çayımı getirir. Konu sahibinin hayat şartları ortada. Düzlüğe çıkmak istiyorsa önce bir gerçekleri görmeli. Kilo vereceğim daha güzel olacağım demekle bir yere varılmaz.

Öz evlatları yemek istediği halde almadı, kıyafet almadı öyle mi?

Gerçekten ne diyeceğimi bilemiyorum. Bu hakaretler kavgalar olurken o çocuklar ne halde? Bakın siz güçlü olmakla adamın damarına basıp olay çıkarmanın ayrımını yapamıyorsunuz. Böyle hakaretler ettikten sonra "bize dışarıda yemek yedir" demenin alemi var mı? Açlıktan ölür yine bir şey istemem hakaret eden adamdan. Onu geçtim çocukların yanında ne lüzum var böyle bir yaratığa dikine dikine konuşmaya? Belli ki insanlıktan nasibini alamamış bir yaratık. Çocuklarını bile düşünmüyor sizi ni düşünecek?

Evet köle olmayın ama hakkınızı savunurken çocukların uykuda olmasına gayret edin. O düşünmez siz düşünün. Çocukları uyutun ve "ben yarın çocuklarla parka gidiyorum" deyin mesela. Ne yaparsa yapsın. Bir bok yapamaz da konuşsun dursun. Kalkın gidin başka odaya. Ama adamdan bir şey beklemeyin. Bizi gezdir, bize yemek yedir vs. Eve bıraktığı harçlıktan ayırıp çocuklarınızı kendiniz gezdirin. Alışveriş yapın. İzin de almayın. Biz alışverişe gidiyoruz bu kadar. Yirmi dört saat evde değil bu adam değil mi? Güçlü olmak böyle olur adama minnet etmekle hala beklenti içinde olmakla olmaz.

Ben de eşimle konuşmuyorum. Bugün hastaneye gittim bir ton tahlil istedi. Haberi bile yoktu gittiğimden. "neden söylemedin hastaneye gideceğini ben de geleyim mi" diye sordu, "hayır" dedim kapattım konuyu.

Bu adam anlattığınız kadarıyla bir yaratık. O yüzden muhabbeti uzatmayın. Çocukların yanında tartışmayın. Tartışmayı uzatmayın. Beklenti içinde olmayın. Siz çocuklarınızla alışverişe ve gezmeye gidebilirsiniz ona İhtiyacınız yok. İzin vermiyor da ne yapabilir en fazla Allah aşkına.

Ya kucuksunuz daha anlıyorum da Allah aşkına silkelenin bir kendinize gelin.. siz öyle yazdiniz diye kendime baktım makyaj yaptim suslendim .. vs yazmissiniz adamin huyunu bilmiyor musunuz, önceliğiniz o iki küçük çocuğun mümkün olan en sakin en huzurlu şekilde bayramliklarinin alınması olmali idi.. adamin huyunu bilip çocuklara bile bile bunu yaşatmak .. bilemiyorum siz resmen kaniksamissiniz bu durumu, isin kotusu galiba çocuklara da kaniksatmada yol almissiniz baya.. üzülüyorum hem de cok o cocuklara.. keske ülkemizde harika işleyen bir sosyal hizmetler sistemi olsa -bilmiyorum gerçi nasil ama- bunu cocuklara yaşatan herkesi tedavi etseler ortamını duzeltseler olmuyorsa cok sağlıklı koşullarda yetiştirilmek uzere aileden alsalar -bunu yapan ben de olsam. Büyüklere cok acimiyorum ama ya çocuklar..

Kilo vermeyi neden istiyorsun? Kilo vermekle kimseyi ezemezsin. Ne zayıf kadınlar gördüm özgüveni yerlebir ne kilolu kadınlar gördüm özgüveni tavan. Ayrıca kocanın huyunu bile bile neden süslendin hakaret küfür.... Ben çocuklara üzüldüm. Ayrıca kocan senin psikolojini de mahvetmiş. Lütfen psikolojik destek al.

Son düzenleme:

Ben sizi anlıyorum ne demek istediğinizi..
Konu sahibine söyledim annenden dırdır işitmek babanın çocukları azarlamasi bu adamın seni dovmesinden asagilamasindan çocuklarının psikolojisini geleceğini yerle bir etmesinden daha kotu değil dedim uyardım..
Daha önce ki yorumumu okuyun A Arya_Stark01 a yazdığım yorumu belki benimde ne dediğimi daha iyi anlarsınız..
Umarım hiç bir kadın çaresiz kalmaz

Hiçbir şey olamayacağını siz de biliyorsunuz yani. Önceki konuda gaz verilmiş verilmiş gitmiş makyaj yapmış, saçını süslemiş küfürleri, hakaretleri yiyip sonra da eve dönmüş. Yine hizmete devam etmiş. Ne desem bilemedim. Ben bu hayallere gülüyorum sadece. Ülke şartları da adamın sunduğu şartlar da ortada. Yarın 3. ye hamile kalıp yeni konu açacak. Anne evine dönüp, çalışması lazım bu çocukları kurtarmak için. Çocukların da eğitimini, gelecek hayatını mahvediyorlar bu şekilde.

Tamam aynı durumdan bahsediyoruz. Ki ben o evde bir adım ileri gidemez bunu diyorum. Belki anne babası susar ama bu eş adam olmaz. Ben insan değilim diye pankart açmış resmen. Boşanmayı ertelemesi hayatına attığı çelme.

Ben hem yuvarlanan asi bir panda ü anliyorum, hem seni. Evet umut cok önemli, ama dogru seyleri ümitleyeceksin. Realist olacaksin ve cabalayacaksin. Konu sahibi annesinin dirdirini bile dinlemek istemiyor ama okul bitirmek istiyor. Eh caba nerede?

Konu sahibi simdiki halinden o kadar sikayetci bile degil. Adam ile beraber uyumaktan bile tiksinmiyor. Ona cay hizmeti yapiyor. Ögrenmis caresizlik farkli birsey. Konu sahibi gayet herseyin farkinda fakat birsey yapmiyor. Ögrenmis caresizlik olsa, o bir defa bile annesinin evine gidemezdi. Üc defa gitti.

Asil derdi yanliz kalmamak, elalem ne der. Ve en cok calismasi. Simdi iyi kötü bildigi bir düzen var. Fazla calismasina, cabalamasina gerek yok. Cocuklarin iyiligi icin bile olsa o düzenden vaz gecmiyor.

Sizin psikolojiniz de hiç iyi durumda değil haberiniz olsun. Milletin işi gücü yok size niye baksın,baksa baksa kavga gürültünüze bakıyorlardır.
Sizin gibi insanlar her yerde var mutlaka
teşekkür ederim desteğiniz için

Burada konulara cevap verilirken birçok kişi kadının ne şartlarda olduğunu, karşısındaki yaratığın vereceği muhtemel tepkileri düşünmüyor. Makyaj yapıp süslenmek nedir ya, bu mudur kadının güçlü olmasını sağlayan. Kadın parka çıkamıyorum diyor ama makyaj yaptım diye çözüm ürettiğini sanıyor.

Daha da acısı adam ne kadar düşünmüyor ise çocukları, anne de o kadar düşünmüyor maalesef. İki konuda da kendinden bahsediyor sadece. Çocukların bu olaylara şahit olması ile alakalı tek bir cümlesi yok konu sahibinin ki en vahimi bu bence. Muhatap oldığı kişi bir yaratık da olsa, kendi tercihi ile evlendiği biri. Peki çocuklar istedi mi böyle bir yaratığın evladı olmayı ya da bu evlilikte bulunmayı? Cevabı hayır ise bir zahmet anne düşünecek o çocukları.

Bu konuyu makyaj yaptım süslendim bizi dışarıda yedir şeklinde değil de "eşim işteyken çocukları alıp gezmeye götürdüm sonradan bilgi verdik gittik diye" şeklinde açsa heh derim algılamış normal olanı ve değiştirmeye çabalıyor. Ama makyaj yaptım diyor kendisi.

Davulun sesi uzaktan hoş gelir gerçekten çok zor bir hayatım var ve benim için güzel şeyler hayal edip kararlı olmak bile çok güzel ve büyük bir adım en güzel cevabı yıllar sonra ben başardım adlı konu başlığmda verebilirm umarım verebilirim ben dune kadar hiç bir şey yapamam ölene kadar böyle gidecek galiba başka çarem yok diyordum bugün unut ediyorum bu benim için çok büyük bir adım anlamasanız bile

Çok haklısın yazında. Gemi su alıyor ama yüzüyor mu yüzüyor deyip devam ediyor evliliğine. Benim amacım kadını düşürmek değildi kesinlikle. Farklı yaklaştık biraz meseleye.

Konu sahibi lütfen doğru oku yazılanları ve Allah aşkına sen çocuklarının psikolojisini düşünmeye başla bir an önce şimdi! En az hasar alacak şekilde o adamin yaninda. Anladin bence anlamalisin. Sende o güç, o izan var, olmali sen bir annesin.. İnan sen de düşünmezsen kimse düşünmez çocuklarını.

Hakaretlerine boyun eğme canım üzülme de hatta onu hiç insan yerine koyma duyma dediklerini. Aşağılık kompleksi var kocanda , kendisini aşağılık gördüğü için seni de kendi yanına dibe çekmeye çalışıyor pis herif. İyi ki avm de bana denk gelmedi kocan o lafları duysam çantayı kafasına indirirdim onun !
Sen kendi ayakların üzerinde bir an önce durup bu yontulmamışı at başından bu adam senin ömrünü yer bitirir. Sinirden ellerim titredi birden o çocukların üzüntüsünü düşününce . Allah seni kurtarsın bir an evvel.

Evet hislerime tercüman oldunuz gerçekten çok zor ben 1 kere intihar bile etmiştim kolumda hala o hatanın izi hata diyorum çünkü değmezdi hiç kimse için ama oldu şimdi olsa asla yapmam davulun sesi uzaktan hoş gelir benim düne kadar hayattan umudumu kesmiştim ölene kadar böyle gidecek galiba kaderim bu demistim ama bugün umut ediyorum hayal ediyorum bu bile benim için o kadar büyük bir adım ki en azından çabalamaya karat verdim ama bunu yaşamayan anlayamaz en güzel cevabi yıllar sonra vermek isterim ben başardım adlı konu başlığmda inşallah verebilirim eşime ve sizin gibi insanlara rağmen

Şuan bu adamdan boşanman mümkün olmadığı için ilerisi için kendini hazırla. Adamın yaptıklarını da hiç umursama. İsterse açıp sesli görüşsün. Anlattığın kadarıyla kocan iflah olmaz tam bir odun, pisliğin teki.

Sen kendini ve çocuklarını düşün, ekonomik olarak mümkün olduğunca kenara bir şeyler atmaya çalış. Evden çalışabileceğin el işi vb. işler varsa bulmaya çalış çevreye tanıdıklara haber sal.

Bu adamla ömür geçmez, kendisi tam bir ezik ve senide ezmeye ve sindirmeye çalışıyor.

Planın uzun vadeli, bu süreçte kendini toparla ve güçlenmeye çalış....

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…