• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik mutsuzluk mu?

Bahar19

Üye
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2020
66
31
8
30
Merhaba daha çok yeniyim. Bir sıkıntım var size danışmak istiyorum. 3 senedır uzaktan uzağa bir ilişki yaşadım evlenmeyi düşünüyorduk tam aradığım insan olduğunu düşünüyordum onu çok seviyordum. O da başta bana çok düşkündü çok iyiydi kendisi Doğulu doğuda yaşıyor her şeyden vazgeçip onun için oraya gidecektim ailesini İstanbul'a getirecekti ama annesi istemedi sonra ikna oldu ama o bana çok soğuk davranmaya yamamaya başladı ve kendisinin haksız olduğu bir konuda beni suçlu çıkararak beni bıraktı ayrıldık o kadar ağladım ama oralı olmadı hala bazen inanamıyorum o adam bu adam nasıl olur diye aslında çok aklı başında biriyim ama korkuyorum ya unutmazsam diye geri dönsün gibi niyetim yok içm soğudu ama unuttum diyemiyorum onu öyle unutmak istiyorum ki resmini gördüğüm zaman etkilenmim ayrıca evli olup daha ilk aylardan pişman olan o kadar kişinin durumunu okudum ki dedim sanrım Allah beni korumuş lütfen özellikle evli olanlar bana bir şey diyin bekarken insan iyi olacak diye şehir bile değiştirmeyi düşünüyor seviyorum diye ya peki sonu?

Merhaba daha çok yeniyim. Bir sıkıntım var size danışmak istiyorum. 3 senedır uzaktan uzağa bir ilişki yaşadım evlenmeyi düşünüyorduk tam aradığım insan olduğunu düşünüyordum onu çok seviyordum. O da başta bana çok düşkündü çok iyiydi kendisi Doğulu doğuda yaşıyor her şeyden vazgeçip onun için oraya gidecektim ailesini İstanbul'a getirecekti ama annesi istemedi sonra ikna oldu ama o bana çok soğuk davranmaya yamamaya başladı ve kendisinin haksız olduğu bir konuda beni suçlu çıkararak beni bıraktı ayrıldık o kadar ağladım ama oralı olmadı hala bazen inanamıyorum o adam bu adam nasıl olur diye aslında çok aklı başında biriyim ama korkuyorum ya unutmazsam diye geri dönsün gibi niyetim yok içm soğudu ama unuttum diyemiyorum onu öyle unutmak istiyorum ki resmini gördüğüm zaman etkilenmim ayrıca evli olup daha ilk aylardan pişman olan o kadar kişinin durumunu okudum ki dedim sanrım Allah beni korumuş lütfen özellikle evli olanlar bana bir şey diyin bekarken insan iyi olacak diye şehir bile değiştirmeyi düşünüyor seviyorum diye ya peki sonu?
Ve çok acı büyük yıkımlar yaşadım çok içim yandı. Sizce bir daha sevip mutlu olabilir miyim. Sanki bir daha birini sevemezmisim gibi geliyor

Ve çok acı büyük yıkımlar yaşadım çok içim yandı. Sizce bir daha sevip mutlu olabilir miyim. Sanki bir daha birini sevemezmisim gibi geliyor
Seversiniz yine. O kişi size üzüntü verecekmiş. Allah sizin için en hayırlısını yapmıştır, siz Allah'a güvenin inanın (dini açıdan yazmıyorum bunu, bazen biz anlamayız ama üzüldüğümüz şey bizim için aslında hayırlı olan bir şeydir). Hiçbir erkek için büyük fedakarlıklar yapmayın, kendinizden büyük ödünler vermeyin. her zaman kendinize önem verin, biraz bencil olun. Aksi taktirde yaptığınız büyük fedakarlıklar size üzüntü verir ve bu ilişkinize de olumsuz bir şekilde yansır. Evliliğin iyi yanları da var ama bekar olanlar evlenmedim diye hiç üzülmesin derim. Bekarlık sultanlıktır. Keyfini sürün.

Seversiniz yine. O kişi size üzüntü verecekmiş. Allah sizin için en hayırlısını yapmıştır, siz Allah'a güvenin inanın (dini açıdan yazmıyorum bunu, bazen biz anlamayız ama üzüldüğümüz şey bizim için aslında hayırlı olan bir şeydir). Hiçbir erkek için büyük fedakarlıklar yapmayın, kendinizden büyük ödünler vermeyin. her zaman kendinize önem verin, biraz bencil olun. Aksi taktirde yaptığınız büyük fedakarlıklar size üzüntü verir ve bu ilişkinize de olumsuz bir şekilde yansır. Evliliğin iyi yanları da var ama bekar olanlar evlenmedim diye hiç üzülmesin derim. Bekarlık sultanlıktır. Keyfini sürün.
Teşekkür ederim cevabınız için ama elimde değil o kadar yazı okudum çok çok severek evlenenler keşke evlenmseydim diyor kendime diyorum elbet unutulur ama aklımdan çıkmıyor artık düşünmekten öyle bunaldım ki başıma ağrılar girdi zaten beni böyle bırakan adam için üzüldüğüme kızıyorum ama elimde değil çok bunaldım ben de inanıyorum Allah'a çok cok dua ediyorum kalpten ben de düşünüyorum Allah beni kırılır ama bu sevmek var ya

Kuzum aklını başına topla. Şehir değiştirmek de ne? Hele internetten tanıdığın biri için. Verilmiş sadakan varmış ki erken kurtulmuşsun. İnşallah karşına adam gibi biri çıkar.

Kuzum aklını başına topla. Şehir değiştirmek de ne? Hele internetten tanıdığın biri için. Verilmiş sadakan varmış ki erken kurtulmuşsun. İnşallah karşına adam gibi biri çıkar.
Gelmişti buraya 3 yıl konuştuk öyle bir kazik attı ki bana bıraktı gitti

ilişkide /evlilikte ne kadar ödün veriyorsan o kadar değerini düşürürmus oluyorsun.Ödün verilecekse karşılıklı olmalı.

Bende 1 yıllık evlıyım ve önceden 7-8 yıl tanınmıslıgım var severek evlendık ve ben 1 yıldır yaşamadıklarımı dolu dolu gectı ıyımı kötü mü dersin kötü gecti keşke evlenmeseydım dıyorum çok pişmanım bana çok sey yaşattı ve yapmaz dedıgım insan yaptı sımdı eskisi gıbı degılız iyi sayılırz ama sogukluk oluyor ve tanıdıgım bi insandı öyle netten görüşmemeiştim ki bu devirde yanı ne cesaret sizinkide ıyı yapmıssınız evlılık öyel sevgılılık nişnalılık dönemıne benzemıyor aynı evın içerisinde bi de aıleler gurdımı araya daha kötü kurtulduguna sevın bence hayırlısını iste allahtan tecrübelerımı yazdım sana

Sevmek emektir emin ol unutur sana gercekten emek veren birini seversin bu yaşadıklarına gülersin zaman tanı kendine

Sevmek emektir emin ol unutur sana gercekten emek veren birini seversin bu yaşadıklarına gülersin zaman tanı kendine
Biliyorim unutulur elbet kalp a Allahin elinde ama şimdi içim acıyor 3 yıl sonra nasıl bunu yaptı o kadar seven isteyen ne bilim inanamıyorum beni yarı yolda bıraktı çeyizimi bile hazırlıyordum

Biliyorim unutulur elbet kalp a Allahin elinde ama şimdi içim acıyor 3 yıl sonra nasıl bunu yaptı o kadar seven isteyen ne bilim inanamıyorum beni yarı yolda bıraktı çeyizimi bile hazırlıyordum
Düşün evlendin sürekli kötü muamele evet kalpler Allahın elin ama rabbimde akıl ve iradede vermiş bence mutlu ol allah seni korumuş

Boşanma aşamasında olan biri olarak söylüyorum. Karşındaki insanda sorumluluk duygusu yoksa bencilse at gozlukluyse bu iş yürümüyor. Hem de dengin olması lazım aile maddiyat Olarak. Biraz da nasip o an başına gelecekse geliyor. Bak sen ne güzel bencil bir insandan kurtuldun. Rabbim bundan sonra karşına en iyilerini çıkarsın INŞAALLAH

Gelmişti buraya 3 yıl konuştuk öyle bir kazik attı ki bana bıraktı gitti
Ben 5 yıllık sevgilimle evlenip sehir degisikligi yaptim. Üniversitede tanıstık. Yaklaşık 3 sene hep bir aradaydik. 2 yıl boyunca da yine sık sık gorusmeye çalıstık. Ona ragmen ben bile sık sık şehir degistirdigim için pişman olurum. Neden ailemi, cevremi bir erkek ugruna bırakıp hic bilmedigim bir yere geldim ki? Ustelik bir zamandan sonra bunun kıymetini bilen de olmuyor. Istisnalari tabiki vardır ama yok denecek kadar az. Karşıdaki seni çok seviyorsa o gelir zaten senin yaşadığın yere. Hem annesi de basta istemedi diyorsun. Inan bana bu evlilik olsaydi sen annesinden kim bilir ne sıkıntılar çekecektin. Ustelik ailenden de uzakta olacaktın. Bir düşün ne kadar kötü. O yuzden uzulmek yerine kurtulduguna sevin sen şuan. Hayatına bak. Kendine düzgün, seni mutlu edebilecek birini bulursun ilerleyen zamanda. Biraz kafanı dinle. Aman geri donerse falan sakın kabul etme, akıllı ol. Hayatının kıymetini bil😊

Bir an önce unutmak istiyorum o beni umursamıyor bile ne olur dua edin tanımadığınız bu kardeşinize :( bilmiyorum unutabilir miyim içim çok soğudu ama hala üzülüyorum içim yanıyor

Evlilik güzel birşey ama iki insanda bunun için uygun olgunluğa ulaştığında. Kimisi annesine düşkün kimisi umursamaz kimisi savruk kimisi cimri vs. Bir sürü insan tipi var. Onemli olan insanın kendisini tamamlamış olması ki karşıdakine başka anlamlar yüklemesin. Ha şu da var. Herkes evlenmek zorunda değil. Allah kimseyi pişman etmesin hayirliysa olsun hayirsizsa herkes evinde kalsin.

ben evlendiğime pişman değilim ama evlenmeyenler hiç üzülmesinler, bekarlığın keyfini sürsünler diyorum. Çünkü ben uzun yıllar yalnız yaşamış biri olarak yalnızlığın bazı avantajlarını özlüyorum. İstediğimi yemeyi, istediğim zaman istediğimi yapmayı özlüyorum. Evliyken yediğini de içtiğini de tüm programını da başkasını gözeterek yapmak zorunda kalıyorsun. Bazı şeylerden vazgeçiyor, bazı şeyleri istemediğin halde yapmak zorunda kalıyorsun.

Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim ilgilendiğiniz için ama ya kendime bile anlatamadığım bir duygu içindeyim 1 ay oldu elbet yaptıklarından sonra ilk günkü gibi değil acım soğudu elbet ama yine de ck üzülüyorum kendimi salak gibi hissediyorum kullanılmış atılmış bir garip onca fedakarlık karşısında bu kadar değersiz olmak evleneceğim diye fazlaca çalışıp para biriktirmek her hesabı evlilik için yapmak bütün rotam değişti sanki ben demiyorum ki bu benim için kötü oldu belki de Allah korudu hepsini anlayabiliyorum her zorlukla bir kolaylık vardır bunlari da biliyorum ama garip duygulardaym işte şaşırıyorum bir insan nasıl böyle değişir inanın onu ilk tanıdığımda kalbime huzur gelmişti diyorrdum aradığım bu aslında hep tanıyormusum gibi hissettim onu ilk sene falan çok iyiydik ikinci sene yine normal iyiydik yani üçte kavga etmeyen biz çok kavga etmeye başladık o benimle eskisi gibi ilgilenmedi yanımda olmadu mesaj atmiyordi önceliği ben değildim ama 3 sene tamamen böyle geçmedi bazen çok mutluyduk yani ben zamanla değer verdikçe değersizlestim ki anladım hep böyle oluyormuş. Şimdi evliliğe o kadar soğuk bakıyorum ki yani biliyorum unutulur ama birini seveceğimi sanmıyorum sonuçta bu da çok iyiydi başta kendimi çok özel iyi hissettirir ldi hep derdim ona iyi ki tanıdım seni şimdi diyorum keşke böyle bir şey yasamasaydim tanımasaydım gerçekten kendimi aptal gibi hissediyorum bu duygu inanılmaz kötü bir duygu şimdi haklı olarak dersiniz biz daha kötüsünü yaşadık evlendik evet malesef sanırım insan sonunu görmeden anlamıyor gerçekten çok cok çok yoruldum düşünmekten bir kenara atılmaktan diyorum Rabbim elbet yardım etmiştir de bana ben anlamıyorumdur içinde bulunduğum duygu beni çok bunaltıyor intihar gibi şeylerden hiç düşünmedin Allah muhafaza Rabbim bunu düşündürecek kadar kimseyi çaresiz hissettirmesin ama şu gerçek ki hayatım

Back