evlilik mi? birlikte yasamak mı??

Tabiki evlilik! Birlikte yaşamayı ise, ülkemizde varolan bir tabu olarak görmüyorum,
bizim değer yargılarımızdan bir tanesi olarak görüyorum ve dolayısıyla da, şahsen
birlikte yaşamaya karışıyım..

TABİKİ EVLİLİK
bir toplumun en küçük parçası çekirdeği olan aile kavramını iyice yozlaştırısdan o toplum yok olmaya mahkumdur.
sağlıklı ahlaklı temiz bir aile toplumun genelini oluşturur
ve çekirdek bozulursa o milletde bozulacaktır er yada geç

bence birlikte yaşamaka.s bu benim şahsi fikrim herkesin görüşünede saygı duyarım nedeni ise özgür bir yapım var ve evlilik kurumunu kaldırabileceğimi sanmıyorum üstelik herşeyi imzaya bağlamaya karşıyım biraz akışına yaşanmalı üstelik sıkıntılı bir yapım var kendimi uzun süre biriyle düşünemem bile :smiley-cool:

evet evlenip boşanana dul diyolar haklısın ama beraber yaşayana ne diyolar orasıda malum...:jeyyar:

tabiki evlilik .....gerisi için tartışmaya bile değmez hiç bir zaman etik bulmam toplum ve aile düzeni için...bir kişi çıksın bana beraber yaşamanın bugüne kadar toplum ve aile düzenine kattığı faydayı...

Son düzenleme:
Bence evlilik...

Birlikte yaşadığı kadınla evlenmeyi düşünen erkek sayısı bir elin parmağını geçmeyecek kadar az...Benim gözlemlediğim erkekler ne kadar modern yaşam vs deseler de büyük çoğunluğu birlikte yaşadığı kadını eşi olarak görmek istemiyor...Nikahına almak istemiyor...

Bir arkadaşımın dayısı 7 ay Fransız bir kadınla yaşadı..Ayrıldıktan 3 ay sonra adam başka bir kadınla evleniverdi..Şimdi kızları var...

Kesinlikle evlilik bence. Toplumun bakış açısından daha önemlisi kendime olan saygımı yitirmemek,
ailemin bana öğrettiklerini boşa çıkarmamak adına evlilik............

bence her ikisi de değil tek başına yaşayacaksın kendi ayakların üzerinde duracaksın ihtiyacın olduğunda ise erkek arkdaşını yanına alacaksın bu kadar basit :)

tabi ki evlilik ama imkanım olsaydı bir süre aynı evde yaşamayı isterdim huyu suyu açısında. gerçi o zaman da şöyle birşey var her sevgilinle aynı evde yaşa huyunu öğrencem diyeoda olmadı yenisiyle yaşa bunun sınırı yok. oda olmaz. geriye evlilik kalıyo sırnaşık şey huyunu suyunu sonradan öğrenip çekicez artık napalım...

Evliliği düşünmek için çok erken bir yaştayım ama madem konu açılmış ben de fikrimi söyleyeyim. Flört ve ev hali kesinlikle bambaşka şeyler. Yani iki buluşup sinemaya gitmekle oturup dışarda yemek yemekle bir insnı tanımak imkansız. Hele bir de olana razı gelen yapıda bir kişiliğiniz yoksa kolay kolay birini kabul edemeyecek yapıdaysanız evlilik koca bir hayal kırıklığı olabilir.
Deli gibi aşıktım. Hiç bir günden fazla beraber kalmamıştık. Bir fırsat oldu ve bir haftaya yakın bir süreyi aynı evde geçirdik. Zaten kış ve sınav dönemi olduğu için pek dışarı da çıkmadık. İnanın o kadar ruhum sıkıldı ki ben bu adama dört sene nasıl dayanmışım dedim. Hala devam ediyor ama ben sonunda evlilik olsun istemiyorum artık.

a.saynen sana katılıyorum arkadasım benım yazmak ıstedıklerımı telaffuz etmıssın ....:içelim:agzına saglık

jnm sence bır ılışkı evlilikle noktalanacaksa bırak o ılışkı orda kalsınyasakkelime.evliliğin güzellikleri saymakla bıtmez bence.birlikte yasamak konusuna gelınce bı sure ıyı oluyo ama sureklı olmaz.ben her yonden rahatım istesem su anda aynı evı paylasabılırım sevgılımle ama bız evllılık ıcın plan yapıoruz bazı degerlerımızı sakladık çünkü özel ve insann kendını cok degerlı hıssettıgı bısey olan evlılık ıcın.tabı herkesın kendı dusuncesı, ahlak anlayısı saygı duyarım(deger veren bır erkegın de evlılık dusunmeme ihtimali %0 bence)

bu konuda herkesin düşüncesi farklı olacaktır eminim.
ama bir erkek bir kız arkadaşına aynı evde yaşamayı teklif ederse bu onunla evlenmek istemediği anlamına gelmez kesinlikle.o an içinde bulunduğu durumla alakalı bişidir bu (iş,okul ya da maddiyat).herşey gibi evliliğinden herkese göre bir zamanı vardır.zaten hiç kimse sevmediği biriyle aynı evi paylaşmak istemez 7/24 beraber olucaksın.
evlenmeden önce bir süre birlikte yaşamak mantıklı olabilir ya da en azından bir süre yanında kalmak,birlikte tatile çıkmak.hiç kimseyi dışarda oturup kahve içmekle tanıyamazsın.

tanımak için illa yatmakmı gerekiyor. ben yatmak gerkir demedim diceksin ama aynı evde yaşayıpta rahibe hayatı sürmezler herhalde hayatı neden sadece cinsellik olarak algılıyorsunuz? yani evlenmeden önce illa o erkeğin cinsel performansınız bilmenizmi gerekiyor.
bazı şeyler özeldir ve bunların oluşması için bazı kurallar vardır. aynı evde yaşamayıpta gayet iyi bir şekilde birbirini tanıyan milyonlarca insan var bu bence bahane yani birbirimizi tanıyamıyoruz koskoca bir bahane
aynı evde yaşamayı uygun görenlerinde ( sonunda evlilik olcaksa saçmalığınıda inanmıyorum) çoğunun maddi durmu iyidir, özgür kız olmayı severler kimseye baglanmadan hayatlarını sürdürmek isterler ve çoğu zevki tatmak isterler.
bu kadar basit.

konun özü: tanımak için aynı evde yaşamaya hiç gerek yok bu koskoca bir yalan
şu 10-20 yıl önceye kimin aklından gecerdi aynı evi paylaşmak yani sözüm ona modernleşmeden önce o zaman nasıl oluyordu evlilikler birde bunu sorun kendinize

aynen katılıyorum.ama toplumumuz için pek kabul edilebilir değil.

yaseminx81 sana kesinlikle katılıyorum.fakat bizim toplumumuzda bunu yaşamak hiç kolay değil.tabiy ben de evlilikten yanayım.fakat aynı evi paylaşmadan yıllarca bile flört edilse bir erkeğin tam olarak tanınabileceğini sanmıyorum.zamanla bunlar da aşılır günümüz gençliği giderek değişiyor.gün gelir bunlar gayet normal görülebilir.ama henüz evlilik öncesi birlikte yaşamak,yürürse evlenmek fikri bizim toplumumuz için kabul edilebilir değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…