evlilik mi? birlikte yasamak mı??

hımm ben zaten ben birlikte yaşayanların namussuz olduklarını söylemedim toplumun bu şekilde baktığını söyledim ayrıca bu benim kendi fikrim de dedim yani kimseyi yargılamıyorum herkes nası isterse öyle yaşar ben sadece toplumun bakış açısını söyledim.Ben de benim yazıma saygı duyulmasını istiyorum ayrıca yaşayış ve kültürüm hakkında da burdan eleştiri yapılmasını doğru bulmuyorum.Gayet modern ve eğitimli bir ailem var ama bunu söylemek zorunda değilim.
Saygılar:1closedeyes:

Toplum degerlerine ve dinimin gerektirdigi kurallara dayanaraktan kesinlikle EVLILIK diyorum..

o kadar geniş değiliz hala....2007 de yaşıyoruz diye örf ve adetlerimizi iyice unutur olduk...evliliğin ne olduğunu hala kavrayamadık galiba...hayatın içinde en yanlış bulduğum şeylerin başında gelir..flört edilir,çıkıp gezip dolaşılır.fakat nikahsız aynı evde yaşamak ne bana,ne aldığımız aile terbiyesine nede örf ve adetlerimize yakışır.....

bence insanları birbirine bağlayan sadce imzaysa olmasın insan sewdikten sonra her türlü bağlı kalır onun için yorum yok herkesin kendi grüşü benim çok tanıdığım var evli gbiler sadece imza yok

canım cok gorecelı kavram yanı artılarıda var eksılerıde var bırlıkte yasamanın.herkesın hayat gorusuyle alakalı bırlıkte yasayanları kınamam saygı duyarım ve asla yapmam dıyerekte buyuk konusmam.bende ıstıyorum gelınlıgımle baba evınden cıkmayı ama nasıp allah herkesın gonlune gore versın

aynen katılıyorum sana canım

Evlenmeden önce eşimle beraber yaşama gibi bir şansım olmadı..
Zaten ailem izin vermezdi..:sm_confused:
Açıkçası evlenip sorunlar baş gösterdiğine düşünmüştüm bunu; bekaken beraber yaşasaydık,belki de hiç evlenmezdim diye..
Çok çok samimi bir arkadaşımın böyle bir tecrübesi olduğu için biliyorum,nikahın eşiğinden döndü,ben şanslı buluyorum kendisini,en azından daha az yara aldı bence..:teselli:

evlilik evlilik evlilik diyorum başkada birşey demiyorum..

evlenmeden birlikte yaşamak demek bir sürü günahı işlemek demek.sonuçta ateşle barut yanyana gelince büyük bi patlama olur..

zaten bırlıkte yasama kararı olınıyorsa...evlılık gıbı bır hayat olunuyor...oyle degılmı...
o zaman neden evlılıkten yada bır ımzadan kacılıyor kı...
bence evlılık....

evlenmeden önce eğer sartlar uygunsa bir süre beraber yasanabilir diyorum..
böylece evlilik kumar olmaktan biraz çıkabilir

evlerneceğin kişiyle beraber yaşamak oabilir. ama her sevip aşık olduğunlada değil...

bence sözlü nişanlı dönemerde birlikte yaşamak evlilik açısındanda daha sağlıklı olur.

evlendiğinde neyi nasıl sevdiğini bildiğin nasl yatıp kalktıını uyandığını bildiğin adamla yaşamak daha da rahatlatır insanı.

:asigim:ben tabii ki kesinlikle evlilikten yanayım:asigim:
birlikte yaşamak da neymiş
bir insanla gazip tozup nişanlı kalıp onu hala tanıyamıyorsa o bence kişinin kendi sorunudur
bir insanın tavırlarından onun evleninca nasıl bir insan olacağı az çok belli oluyor
tabi burda eşim evlendikten sonra çok değişti şöyle oldu böyle oldu diyenler de çıkacaktır
evlendikten sonra muhakkak biz de değişiyoruz eşlerimiz de zaten bu kadarını karşılıklı olarak göze alıyoruz evlenirken
ama artık evliliğin kumar gibi bir yanı kalmadı ki herkes severek rahat rahat görüşerek evleniyor
bence birlikte yaşama fikri özentiden başka birşey değil sengözlerimebaksanab

evlilikten önce beraber yaşama fikri bana da sağlıklı bir evlilik kurulması için olabilir gibi geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…