- 22 Şubat 2008
- 2.577
- 14
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
dikkat ediyorum da, bu ve benzeri konularda insanlar fikirlerini desteklemek icin orfUMUZ, adetIMIZ, gelenegiMIZ, diniMIZ, aileMIZ seklinde bir turlu anlam veremedigim genellemelerde bulunuyorlar. herkesin orfu adeti dini gelenegi gorenegi farklidir. altinda bulusulan bir takim basliklar olsa da (mesele turk milleti misafirperverdir gibi) bu ve benzeri kisilerin tercihlerine kalmis meselelerde bu tip genellemeler yaparak herkesi bir semsiye altinda toplamaya calismayi bos bir caba olarak goruyorum.
A kisisinin orfu adeti birlikte yasamayi yasakliyor diye B kisisinin bu ozgurlugu sinirlanacak degil. Ayrica B kisisi bu tercihi yuzunden kakadan bir orfe adete sahip demek degil.
konuya gelince, zaman artik degisti. kadinlar 50 yil onceki gibi degil. bir takim toleranslar gelismis durumda ve gelismekte. sene olmus 2008'de bir insan hala birlikte yasamayi tercih eden bir cifte at gozluguyle bakiyorsa o da bakanin cok buyuk sorunu. hallederse iyi olur. ben de evlenmeden esimle yillarca birlikte yasadim. o tecrubem olmasaydi belki evlenmeyebilirdim. fikrimi soracak herkese de evlenmeden en az 1 yil birlikte yasamalarini tavsiye ederim. yukarda da birkac arkadasin belirttigi gibi insan birlikte yasamadan taninmiyor. ayrica bosanmak basit bir ayrilmaktan kat kat daha zor.
bir bayanın ruhu ve temel hakları için evlenip ayrılmakla,birlikte yaşayıp ayrılmak arasındaki farkı söylemisiniz bana?
bence nikah en başta kadını korur.onun hakları için gereklidir.erkeğin cinsel ilişki sonrası hissettiği sadece uyku halidir.kadınsa bunu dokuz ayı karnında,bir ömür boyu ruhunda ödeyebilir.
sizce evlilik daha çok kim için gerekli?