• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik. Kendi soyadımı kullanmak..

Kadınlar oto sanayiden içeri giremez diye bir şey mi varmış? Bak hele..

No Women :KK70:
22 yaşımdan bu yana aktif çalışıyorum. En organize sanayisinden tut da, en kuytu atölyelere girdim çıktım.
Çok şükür benliğimden bir şey kaybetmedim..
Keza eşim de misafir varken tabak da taşır, yemeğe de yardım eder, çay da getirir, çocuğa da bakar..

Peygamber efendimiz eşine her konuda yardım edermiş. Siz kime neyi anlatıyorsunuz Allah aşkına?
Biraz okuyun da Efendimizin hayatından feyz alın.. :KK66:
Ayrıca Peygamber(sav)'in soyu oğlundan değil kızından yürüdü.

Gel de anlat bunlara.

Arkadaşlar temmuz ayında evlendik, 8 yıllık erkek arkadaşımla. Nüfus cüzdanı vs değiştirmedim daha.
Şöyle bir sorun var ki sadece kendi soyadımı kullanmak istiyorum. Bunu ona da söyledim, beni mahkemelerde süründürmüceksen istediğini yap. Ben uğraşmak istemiyorum, sen uğraşacaksan tamam dedi.
Araştırma falan yaptım internette çok az dava var kazanılan. Bu konu hakkında bilgisi olan var mı? Yıllarımı bu uğurda adliyelerde geçirmek istemiyorum açıkçası yada çuvalla avukat parası vermek istemiyorum.
Bu şekilde dava açan var mı forumda merak ettim. Ya da bu konuyla ilgili bilgisi olan avukat arkadaşlar yol gösterebilir mi?
Kadınların eşinin soyadını alması aslinda o kadar içinden çıkılmaz durumlara yol açıyorki...

Bir kac ay evvel alaninda kendini geliştirmiş bı kadin doğumcuyu internetten buldum...Benim okuduğum ismi Ayşe KARA olsun...bir kaç hastane ve il degistirmis bu kadın doktor. Sonra çalıştığı hastaneyi buldum muayeneye gittim..Kadin doğumcu isimlerine baktım, şaşırdım, Ayşe KARA diye biri yok, başka bir doktor var, doktorun adı Ayşe ŞAHİN ÇOLAK olsun . Polikliniğine gittim, kapıyı tıklattım, doktorun simasina baktım, benim aradığım doktor, bir kere daha şaşırdım.. Girişimi yaptım, muayene sırası gelince doktora sordum, "bana sizi Ayşe KARA adı ile önerdiler, ama burada Ayse SAHİN ÇOLAK olarak geçiyor, sanırım soyadınızı yanlış okudum" dedim...Doktor "Hayır, yanlış duymamışsınız, ilk eşimin soyadı KARA idi, boşandım, ŞAHİN kızlık soyadım ÇOLAK'ta şimdiki eşimin soyadı, şimdi ŞAHİN ÇOLAK olarak kullaniyorum" dedi...

İşin kötü tarafi bu doktor Ayşe KARA soyadı ile başarılara imza atmış, adini duyurmuş, çok iyi hastanelerde çalışmış, boşandıktan sonra soyad değişince tüm basarilar silinmiş, neden soyadı değişikliği yüzünden..

Kadin kralligi diye bir kitap var , su anda devam eden bir anaerkil toplumu anlatiyor
Okuyun umit olsun size

Teşekkür ederim. Evet türk toplumunda kadınlar gerçekten önemli bir yerdeydi. Ama ileri gitmek yerine geri gidiyoruz. Sanki daha da geri gidecekmişiz gibi hissediyorum . Kitabı okuyacağım. Tekrar teşekkürler

Ben üstün demedim ki
Eşit olamazlar dedim

Şöyleki
Toplumda benimsenmiş ve haklı gerekçeler var

Hayatı tam ortadan ikiye bölüp kadın ve erkeği eşitleyemezsiniz

İkisi de ayrı görevlere ve meziyetlere sahip

Mesela arabanız bozulunca sanayiye kocanız mı götürür sizmi?

Madem herşey her koşul eşit olmalı

O misafilere tabak tasısın siz oturun
O otursun siz sanayiye araba götürün

Demek istediğim erkeğinin soyadını taşıma isteği de bundan gelir

Ve siz o sayadını layıkıyla taşıdığınız sürece o adam sizi korumak kollamak sevmek ve deger vermek durumundadır

Çünkü siz onun neslini yürüteceksiniz

Arabam bozulursa sanayiye ben götürürüm. Yemeği yaparsam tabağı eşim taşır. Kimsenin beni korumasına kollamasına ihtiyacım yoktur. Korunmak için evlenmedim.

Soyadını layıkıyla taşımak kısmına hiç girmiyorum komiksiniz.

Arabam bozulursa sanayiye ben götürürüm. Yemeği yaparsam tabağı eşim taşır. Kimsenin beni korumasına kollamasına ihtiyacım yoktur. Korunmak için evlenmedim.

Soyadını layıkıyla taşımak kısmına hiç girmiyorum komiksiniz.

Sembolik örnekler verdim
Kadın ve erkeğin iş bölümü adına
Herkes yazmış sanayiye ben götürürüm diye

Bu arada Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye. ben senin mesajından sonra hak verip cevaplamayı ve yorum yapmayı kestim

Ama konudan uzaklaşmayalım kısmını benden sonra bayagı ihlal edip bildirim kutumu gereksizce dolduruyor insanlar

Gebelik başlıklarında takip zorlandı ama lütfen

Saldırılardan acilen kurtulmak istiyorum çünkü hepsi benim başlattıgım konu dışı muhabbetin devamıdır

Teşekkürler

Kendi soyadımız da babamızın yani yine bir erkeğin maalesef.Evleniyoruz ve nüfusa kayıtlı olduğumuz il değişiyor.Neden?Kadının ikinci sınıf insan olarak görülmemesi için daha çok yol katetmemiz lazım.Hukuken bile

Kendi soyadımız da babamızın yani yine bir erkeğin maalesef.Evleniyoruz ve nüfusa kayıtlı olduğumuz il değişiyor.Neden?Kadının ikinci sınıf insan olarak görülmemesi için daha çok yol katetmemiz lazım.Hukuken bile
Kendi adıma söyleyeyim

Ben eşime hayatımın geri kalanını tüm efforumu gençlik yıllarımı nefsani herşeyimi bedenimi emeğimi verdim o da bana

Çocugumun baba dediği adam o benim kocam

Ve onun soyadını tasırken ikinci sınıf insan gibi hissetmiyorum

Kendi adıma söyleyeyim

Ben eşime hayatımın geri kalanını tüm efforumu gençlik yıllarımı nefsani herşeyimi bedenimi emeğimi verdim o da bana

Çocugumun baba dediği adam o benim kocam

Ve onun soyadını tasırken ikinci sınıf insan gibi hissetmiyorum
Bu konudaki görüşlerinizi biliyoruz zaten. Konuda tartışma çıkarıp konuyu mu kapattırmak niyetindesiniz. Siz eşinizin soyadını almışsınız bitmiş. Bişey demiyoruz size. Size değiştirin baskısı mı var konuda ben mi göremiyorum.

Kadin adamin cocugunu tasimiyor
Kadin kendi cocugunu tasiyor , cocuklari da erkege zimmetledigimiz icin toplumda boyle sacma salak da bir anlayis var
Adamin cocugunu tasimak , ben iki kere dogurdum ikisinde de kendi cocugumu tasidim
Yapimi sirasinda emegi gecenlere tesekkur ettim sonra da
Kocanın çocuğunu taşıyoruz ama boşanınca çocuklar anaya atılıyor nedense.
Koca kişisi de yeni eşlerle yeni çocuklar ediniyor, kadın çocuklarıyla hayata tutunmak için yırtınıyor.

Madem kocamın çocuğu, ayrılınca onlar baksın büyütsün değil mi?

Bu konudaki görüşlerinizi biliyoruz zaten. Konuda tartışma çıkarıp konuyu mu kapattırmak niyetindesiniz. Siz eşinizin soyadını almışsınız bitmiş. Bişey demiyoruz size. Size değiştirin baskısı mı var konuda ben mi göremiyorum.

Sürekli yazdıklarımdan alıntılar yapılıp beni eleştirdiklerinde bu sizin ne işinize yarıyor acaba??

Koca kişisi de yeni eşlerle yeni çocuklar ediniyor, kadın çocuklarıyla hayata tutunmak için yırtınıyor.

Sadece ayrilinca mi :)
Biz emziriyoruz , biz uyutuyoruz , yuzde 80 biz bakip buyutuyoruz zaten
Bosanmaya gitmeye gerek yok ki evliyken bile cocuk kadinin uzerinde tum sorumluluguyla
Bu yuzden benim sahsi gorusum cocuk kadinindir , yapimina katkida bulunuyorlar , bakimina da destek oluyorlar ama kadin cocugun sahibidir..

Kadınların eşinin soyadını alması aslinda o kadar içinden çıkılmaz durumlara yol açıyorki...

Bir kac ay evvel alaninda kendini geliştirmiş bı kadin doğumcuyu internetten buldum...Benim okuduğum ismi Ayşe KARA olsun...bir kaç hastane ve il degistirmis bu kadın doktor. Sonra çalıştığı hastaneyi buldum muayeneye gittim..Kadin doğumcu isimlerine baktım, şaşırdım, Ayşe KARA diye biri yok, başka bir doktor var, doktorun adı Ayşe ŞAHİN ÇOLAK olsun . Polikliniğine gittim, kapıyı tıklattım, doktorun simasina baktım, benim aradığım doktor, bir kere daha şaşırdım.. Girişimi yaptım, muayene sırası gelince doktora sordum, "bana sizi Ayşe KARA adı ile önerdiler, ama burada Ayse SAHİN ÇOLAK olarak geçiyor, sanırım soyadınızı yanlış okudum" dedim...Doktor "Hayır, yanlış duymamışsınız, ilk eşimin soyadı KARA idi, boşandım, ŞAHİN kızlık soyadım ÇOLAK'ta şimdiki eşimin soyadı, şimdi ŞAHİN ÇOLAK olarak kullaniyorum" dedi...

İşin kötü tarafi bu doktor Ayşe KARA soyadı ile başarılara imza atmış, adini duyurmuş, çok iyi hastanelerde çalışmış, boşandıktan sonra soyad değişince tüm basarilar silinmiş, neden soyadı değişikliği yüzünden..
Başarıları silinmez de isteyene istediği soyadını kullanma Hakkı vermeliler

Hiç unutmam burda biri erkeklerin boşanmalar da mağdur olduğunu söylemişti. Mahkemeler çocuğu bile anneye veriyormuş. Sanki babalar da sıraya girdi çocuğu almak için. Canlarına minnet bekar hayatına geri dönüş varken evde oturup çocuk mu bakacaklar. Adamlar evliyken çocukla iki dakika ilgilenmiyor. Kaldı ki çocuğun velayetini alacaklar:olamaz:

Sadece ayrilinca mi :)
Biz emziriyoruz , biz uyutuyoruz , yuzde 80 biz bakip buyutuyoruz zaten
Bosanmaya gitmeye gerek yok ki evliyken bile cocuk kadinin uzerinde tum sorumluluguyla
Bu yuzden benim sahsi gorusum cocuk kadinindir , yapimina katkida bulunuyorlar , bakimina da destek oluyorlar ama kadin cocugun sahibidir..
Emek olarak bakarsak çocuk % 90 annenin zaten.

Romantik bakarsak, sevdiğim adamdan bir parça.
Ama rahme düştüğü anda tüm vücudumuzu ve hayatımızı etkileyen kocaman bir parça.

Ne güzel.

Hiç bir işime yaramıyor. Keşke yazmasaydınız öncesinde de konudan bağımsız şeyler. Kadın erkek eşitsizliğine giriş yapan sizsiniz zaten.

Yani ben girişi yaptım sonra sustum ardımdan yazan onlarca kişi haklı şimdi :)
Azmettirenmi oldum :))

Eleştirdiğiniz şeyi sürdürerek siz haklısınız yani

Hiç unutmam burda biri erkeklerin boşanmalar da mağdur olduğunu söylemişti. Mahkemeler çocuğu bile anneye veriyormuş. Sanki babalar da sıraya girdi çocuğu almak için. Canlarına minnet bekar hayatına geri dönüş varken evde oturup çocuk mu bakacaklar. Adamlar evliyken çocukla iki dakika ilgilenmiyor. Kaldı ki çocuğun velayetini alacaklar:olamaz:
Çocuklarına nafaka vermemek için çirkefleşenlerin sayısı çok fazla.

Alsalar da direkt babaanneye postalıyorlar.

Bence iki soyadı alın uğraşmayın
zira sadece soyadı ile de kalmıyor sonuçta kütük de taşınıyor evli olduğunuz kişinin kütüğünde ve nufus kayıt örneklerinde falan hep orada çıkıyorsunuz
Ben de bu kütük olayına karşıydım 30 yıl bir memlekette yaşamışım evlendim diye yolunu bilmediğim yerde gözüküyor kaydım

Back