- 19 Ocak 2011
- 13.028
- 12.864
- 298
- Konu Sahibi Silaslmz83
-
Yoo yazdiklarimin hepsi yerinde elestiri ama algi meselesi bi sey diyememKusura bakmayın bu da ilginç bir yaklaşım yani,zaten derdi yok istediğimi söylerim..
Amaan eleştirmiş olmak için bi şeyler yazmaya bayılıyoruz zaten ne diyim
Mutlu olmanıza çok sevindim. Ama bazı ilişkilerde de tek taraf bu hayalleri kurmaya o kadar çok zorluyor ki karşı tarafı, karşı taraf mecburen buna uyum sağlamış gibi yapıyor. Fakat bu bir yerde patlıyor ne yazık ki. O zaman da çekilen acı 2 kat artıyor. Hem yaşadığınız güzel anılar, hem de beraber gelecek planları, geleceğin her anını onunla doldurma falan olunca çok üzücü oluyor. Buradaki bazı ayrılık topiclerinden ve çevremden duyduğum şeyler bunlar. Ama iki taraf da istiyorsa tabi hayal kurmayı ve onların mutlu olma şekli de buysa kimseyi ilgilendirmez bu durum. Dediğim gibi bu daha yüzeysel bir yazı yani herksin hayatına uyacak değil.Teşekkürler insanları düşünüp faydalı olmak amacıyla konu açtığın içinGenel ama tabiki çoğumuzun bilipte belki uygulayamadığı durumlar bunlar. ve malesef ki bu kadar düz değil herşey.
Mesela bir örnek verecek olursam;
Yine ilişki içinde gelecek planları yapmak çok güzel ama lütfen çocuğunuzun odasının rengine kadar her şeyi konuşmayın sevgililerinizle. Gelecek planı yapmaktan anı yaşayamayan pek çok çift tanıyorum. Geleceğinizi onun üzerine inşa etmeyin. Bırakın anı yaşayın.
iyi güzel hoş doğru bir gözleminizi paylaşmışsınız ama benim sevgilim sabah akşam gelecekteki çocuklarının ismini düşünen, odası şöyle olsun diyen abartı bir tip. O bunları konuşup benimle sürekli paylaştıkça gözleri parlıyor. Her adımı geleceğe göre atan sürekli para biriktiren, 2 dk da bir gelecekle ilgili planlar yapan biri.Bizde ilişkimizi böyle yaşıyoruz o mutlu olduğu için bende rahatsız olmadığımdan dolayı.
Yani herkese, herkesin yaşantısına bu yorumların gitmeyebilir.
Psikolojik bir danışma olarak değilde, aklı başında bir arkadaş gibi dertlerimize ,sorunlarımıza yorum yaparak destek olabilirsiniz bizlere.
Buyur işte aşağılama yine,algılarımı sizin değerlendirmenize sunmuyorum buna da ihtiyacım yok emin olun :) etc yazmasını da eleştirmek ister misiniz yine ve yine...Yoo yazdiklarimin hepsi yerinde elestiri ama algi meselesi bi sey diyemem
Size katılıyorum. Ama şu var birine vücut analizi yapmadan, çeşitli testler yapmadan diyet listesi vermek çok tehlikeli sonuçlar doğurabilir. Ama kilolu olan birine bence fazla abur cubur yememelisin, biraz fazla su içmelisin, spor yapmalısın demek o insanı ölüme sürüklemez. Çünkü beyaz şekerin zararları ve sporun yararları herkesçe bilinen bir gerçek. Ama ben o kişiye gidip sen artık karbonhidratı kes ben protein diyetiyle haftada 10 kilo verdim dersem bu sizin alanınıza geçmem demek olur, ve çok yanlış tabiki. Ama benim mesajımda anlatmaya çalıştıklarım aslında bu forumda yapılan yorumlarda da var olan şeyler. Yani psikanaliz yapmıyorum, ilaç tavsiyesi yapmıyorum bu kadar tepki görmemin sebebini başta bu bilime ilgili olduğumu ve çeşitli eğitimlere katıldığımı söylemem sanırım. Ama ben psikolog oldum haydi gelin şimdi terapi zamanı demedim. Bir bilime alan dışı olarak ilgili olmak suç mu anlamak zor.Konuyu açmadaki iyi niyetinizi takdir ediyorum öncelikle.
Demişsiniz ki burası forum herkes fikrini paylaşabilir
AMA şöyle bir durum var. Bir bilim dalı üzerinden fikir beyan edilmez. Hele ki bu psikoloji ise. Her insan farklıdır. Genellemelerle maalesef ki çözüme ulaşmak zordur. Zaten öyle olsaydı uzmanlar niçin yetişiyor?
Kendi alanımdan örnek vereyim. Ben diyetisyenim. Siz de görür takdir edersiniz ki her yerde herkes beslenme uzmanı kesilmiş, ahkam kesmekte. Bu tür fikir paylaşımları yüzünden ölümlere kadar uzanan kötü tablolar oluşuyor.
İşte bilim ve uzmanlıklar bu yüzden önemlidir. Herkes kendince "fikir" vermemelidir. Bu yüzden tepki çekiyorsunuz üzerinize.
Vs yazsam çok kişi okumazdı. Ama etc çok da fazla kullanılmadığı için belki biri bana kızmak için bile gelip mesajımı okuyacak ve mesajım o kişinin bazı düşüncelerini değiştirip kendini daha fazla sevmesini sağlayacak. Amacım buydu yani
Zaten bir önceki mesajımda bunların aslında pek çok insanın oturup düşünebileceği ve bu forumda da benzer tavsiyelerin verildiğini yazmıştım. Büyük bir analiz yazısı yazdığımı da iddia etmedim. Burada bir kaç kişi yazımdan dolayı kendilerini daha pozitif hissettiklerini söylediler. Benim için bu harika bir şey. Demek ki amacıma ulaştım. Deniz yıldızı hikayesi var klasik, biliyorsunuzdur buraya uzun uzun yazmayacağım. Sizin çok banal bulduğunuz bir yazı başkalarını mutlu etmiş olabilir.ben kendinizi, kendi gözünüzde büyüttüğünüzü düşünüyorum
yazdıklarınız çok genel, burada da farklı konularda birçok defa yazılan şeyler
bu yazdıklarınızla insanların kendilerini daha çok sevmesini sağlayacağınızı düşünmeniz...
Zaten bir önceki mesajımda bunların aslında pek çok insanın oturup düşünebileceği ve bu forumda da benzer tavsiyelerin verildiğini yazmıştım. Büyük bir analiz yazısı yazdığımı da iddia etmedim. Burada bir kaç kişi yazımdan dolayı kendilerini daha pozitif hissettiklerini söylediler. Benim için bu harika bir şey. Demek ki amacıma ulaştım. Deniz yıldızı hikayesi var klasik, biliyorsunuzdur buraya uzun uzun yazmayacağım. Sizin çok banal bulduğunuz bir yazı başkalarını mutlu etmiş olabilir.
Bu kadar kesin bir değer yargısına ulaşmak için bu mesajı okuyan herkesin ip adresinden kimlik tesbitini yapıp onlarda uyandırdığı etkiyi sormak gerekir:) Büyük bir çalışma lazım yani. Ben belki dedim kesin konuşmadım. Belki sağlar belki sağlamaz.farkındaysanız kimsenin hoşuna gitmez, kimseyi mutlu etmez demedim
"belki mesajım o kişinin bazı düşüncelerini değiştirip kendini daha fazla sevmesini sağlayacak." diyorsunuz ya, bunu çok abartılı buldum, yazınız veya sizin tabirinizle mesajınız bu derece değil. deniz yıldızı hikayesi de değil.
Size saygi duydugumu soyleyerek yorumlarimi sonlandirdim fakat bazilari diyerek beni de kastetmis ve yeni bir yorum yazmissiniz.Arkadaşlar benim için farklı bir deneyimdi. Hepiniz yazıma olumlu veya olumsuz eleştiriler yönelttiniz. Teşekkür ediyorum. Fakat bazılarınızın konuyu çok abartıp ben sanki psikoloğum demişim ve tek doğru benim yazdıklarımdır, uygulamazsanız ölebilirsiniz demişim gibi yapmanızı anlamlandıramadım. Keşke konunun içeriğine yönelik eleştiriler getirseydiniz. O zaman çok kaliteli bir tartışma olurdu. Psikoloji elbette bir bilimdir, karşınızda bunu inkar eden biri de yok zaten. Ama bazılarınız etc'ye bazılarınız sertifikalara takılarak konunun içeriğine hiç değinmediniz. Keşke psikolog arkadaşların, nlp kitapları okumuş arkadaşların da farklı birikimlerinden yararlanabilsek. Bdv'ye her gün kayınvalide, evlilik öncesi sorunlar, evlilik sorunları hakkında benzer konular açılıyor. Ben yazımda çok genel olarak problemlere ve kendimce çözüm önerilerine değindim. Dediğim gibi keşke kaliteli bir tartışma ortamı üretebilseydik. Bazılarınız yazının içeriğine de eleştiri getirdi bu beni mutlu etti açıkçası:) Ama Türkiye'de durum bu ne yazık ki. Bazı sorunları hem İngilizce hem Türkçe olarak google'da aratın. Türkiye'deki bir çok insanın negatif tutumunu görmüş olursunuz. Biraz pozitif olalım:) Şekilciliği bırakalım artık lütfen.. Tekrar teşekkür ediyorum, umarım hiç bir derdim var'lık konularınız olmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?