Evlilik, ilişki etc.

Şu anda tamamen ad hominem yapıyorsun. Ben burayı bir süredir takip ediyorum ve bende rahatsızlık oluşturan bir konu hakkında yazı yazıp içimi döktüm. Zaten uzmanlık alanım olmadığını da belirtiyorum ki böyle bir iddiam da yok. Bu benim dert olarak gördüğüm bir konu ve bir derdim var'da paylaştım. İnsanlara saldırmakla bir şey elde edemezsin. Sen de yardım etmeyi dene. İşte bizim sorunumuz bu milletçe. Karşımızdaki kişiyi aşağılamayı o kadar seviyoruz ki. Aynı konuyu Amerika'da bir sitede yazsam belki gelir birileri yazının içeriği hakkında tartışır, deneyimlerini paylaşır veya daha donanımlı bir yazı yazar. Ya da eleştirir. Ama burda direkt saldırgan bir üslup var. Pozitif olun ve saldırmayın lütfen.

Vs yazsam çok kişi okumazdı. Ama etc çok da fazla kullanılmadığı için belki biri bana kızmak için bile gelip mesajımı okuyacak ve mesajım o kişinin bazı düşüncelerini değiştirip kendini daha fazla sevmesini sağlayacak. Amacım buydu yani

emin olun size kızmak için mesajınızı okuyacaklardır :)
ben uyumaya gidiyorum konuya yarın bakacağım gerçekten merak ediyorum sakinliğinizi ve bu nazik üslubunuzu korumanız dileği ile...
bakalım farklı yorum ve kişiliklerle mücadeleniz nasıl yön alıp son bulacak..
edindiğiniz sertifikaları bilgi ve birikimleri şu an test etme zamanı (sizin için tabi)

Teşekkürler insanları düşünüp faydalı olmak amacıyla konu açtığın için Genel ama tabiki çoğumuzun bilipte belki uygulayamadığı durumlar bunlar. ve malesef ki bu kadar düz değil herşey.
Mesela bir örnek verecek olursam;
Yine ilişki içinde gelecek planları yapmak çok güzel ama lütfen çocuğunuzun odasının rengine kadar her şeyi konuşmayın sevgililerinizle. Gelecek planı yapmaktan anı yaşayamayan pek çok çift tanıyorum. Geleceğinizi onun üzerine inşa etmeyin. Bırakın anı yaşayın.
iyi güzel hoş doğru bir gözleminizi paylaşmışsınız ama benim sevgilim sabah akşam gelecekteki çocuklarının ismini düşünen, odası şöyle olsun diyen abartı bir tip. O bunları konuşup benimle sürekli paylaştıkça gözleri parlıyor. Her adımı geleceğe göre atan sürekli para biriktiren, 2 dk da bir gelecekle ilgili planlar yapan biri.Bizde ilişkimizi böyle yaşıyoruz o mutlu olduğu için bende rahatsız olmadığımdan dolayı.
Yani herkese, herkesin yaşantısına bu yorumların gitmeyebilir.
Psikolojik bir danışma olarak değilde, aklı başında bir arkadaş gibi dertlerimize ,sorunlarımıza yorum yaparak destek olabilirsiniz bizlere.

bu arada yazdığınız mesajı sevdim beğendim....
bende pozitif bir etki uyandırdınız...
lütfen söylediklerimi saldırı olarak algılamayın..
sevgiler...

Resmen gereksizcr sert tepki göstermişsiniz.Burda açılan çoğu konunun altına bu yorumlar ayrı ayrı yapılıyor o zaman derinlemesine de şimdi mi yüzeysel oldu?

Güzel noktalara değinmişsiniz bence burda çok görmediğimiz şeyler bunlar :)

Sana bi forum kurali daha ogreteyim, burada kimin ne yazacagina sen karar veremezsjn. Konuyu acarsin dileyen keyfince forum kurallari nispetince yorumunu yazar. Elestiri kaldirir misin kaldirmaz misin bizi baglamaz etc

Forumlar fikir alışverişi yapmak için varlar bence. Deneyimlerim
Ben bu önerileri arkadaşlarıma da veririm. Eminim siz de veriyorsunuzdur bu tarz öneriler çevrenizdekilere. Ayrıca sertifikam yok benim. Evet dil olarak itici bir dil kullanmışım gibi gözükebilir yapın edin falan. Fakat dediğim gibi tek amacım insanlarda pozitif duyguların uyanmasını sağlamak. Psikolog olmadığımı zaten söylemiştim. O zaman kimse kimseye tavsiye vermesin. Eğer tavsiye için psikoloji lisans eğitimini tamamlamak gerekiyorsa.

Burada goremezsin tabi bura bdv bu tarz konular okumak istiyosan iliskiler duygular vs bolumune bakacaksin

Sana bi forum kurali daha ogreteyim, burada kimin ne yazacagina sen karar veremezsjn. Konuyu acarsin dileyen keyfince forum kurallari nispetince yorumunu yazar. Elestiri kaldirir misin kaldirmaz misin bizi baglamaz etc
Ben eleştiriye varım, fakat saldırı ve eleştiri çok başka şeyler. Etc üzerinden hala beni aşağılamaya çalışman da hayli ilginç.

Burada goremezsin tabi bura bdv bu tarz konular okumak istiyosan iliskiler duygular vs bolumune bakacaksin
O anlamda demedim forumun genelinde bu şekilde rastlamadım.Niye bu kadar antipatik yaklaşıldığını da anlamadım.Bide öneri vermek psikoloğun işi falan denmiş yani zibilyon tane konu var kimse kimseye bi şey yazmasın o zaman kimse psikolog değil.

Anladığım kadarıyla bu forumda eskisin. Çok fazla mesajın var. Fakat sadece kodlamadan, harflerden, rakamlardan oluşan bu platformu bu kadar sahiplenme. Forumların kurulma amacı insanlara hizmet vermektir. Burası da kadınların çeşitli konularda dayanışma yaptığı, fikir alışverişinde bulunduğu bir forum. Sana öğreteyim falan hoş kelimeler değil bunlar. Senin tapulu malınmış gibi sahiplenme bence. Bir gün mavi ekran hatası falan alırsan üzülebilirsin:)

Halamın da bıyığı olsa -ki kaytan gibidir- amcam olurdu.

Kendimi yeterince seviyorum ve size katılıyorum zaten.

Psikoloji bir bilimdir. Arkadas sohbetiyle, karsilikli tavsiyeler vermekle psikologa gidip sorun anlatmak ayni sey degil. Oyle olsa herkesin cevresinde dert anlatacagi birileri var kimse psikoloğa ihtiyac duymazdi.
Demek istedigim sey insan psikolojisinin bir sınırı, kesin sorun cozme yöntemleri yok. Bu uzun bir surec sadece tavsiyelerle yurumuyor malesef.
Soylediklerinize tamamiyla katilmasam bile pozitif duygular uyandirmak icin yazdiginizi soylediniz bende saygi duyarim.

Ya ne var ki yuklensek sanki bu hanim derdi olan mutsuz dertli bi kadin degil ki ben akil vermeye geldim diyen kadin iki elestiri alinca aglayacak hali yok konusuyoruz iste

Teşekkürler. Size iyi geceler. Aslında sertifikaya açıklık getirmem gerek. Yani 5 hafta eğitime katılıp ünvan falan almadım sonucunda. Sadece ilgim olduğunu belirttim ve çeşitli eğitim programlarına katıldım dedim. Bunlar üniversitede aldığım bazı dersler. Yine üniversitede verilen bazı seminerler. Özel olarak bir sertifika yok yani.

Ya ne var ki yuklensek sanki bu hanim derdi olan mutsuz dertli bi kadin degil ki ben akil vermeye geldim diyen kadin iki elestiri alinca aglayacak hali yok konusuyoruz iste
Kusura bakmayın bu da ilginç bir yaklaşım yani,zaten derdi yok istediğimi söylerim..
Amaan eleştirmiş olmak için bi şeyler yazmaya bayılıyoruz zaten ne diyim

Teşekkür ederim. Psikolojinin bir bilim olduğunu elbette inkar etmiyorum. Veya psikologluğa soyunmuyorum. Ayrıca psikoloğa herkesin düzenli aralıklarla gitmesi gerektiğini düşünüyorum. Fakat yazdıkların psikolog tavsiyesi değil çevresel gözlemlerimden edindiğim problemlerin kaynağını oluşturan bir takım durumlar. Giriş bölümüne psikolojiyi sevdiğimi ve ilgilendiğimi yazdım fakat psikolog olmadığımı da belirttim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…