• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik, ilişki etc.

Kimseye saygisizlik yapmak istemem ama bir kac egitim programina gidip sertifika almakla insan psikolojisi cozumlenemiyor. Boyle kek tarifi veriyormus gibi sunu soyle yapin bunu boyle yapin gibi oneriler 4 yil okuyup psikolog unvani almis kisilerin bile haddine degil.

BDV bolumlerinin kapatilmasi lazim degil. Cunku burada kisi basindan gecmis bir olayi anlatiyor. Burdaki hanimlarda ayni durumda ben olsam ne yapardim dusuncesiyle konuyu kendine gore yorumluyor. Sizin konunuzla bdv konulari bir degil.
Bende bir cok kisisel gelisim, quantum, nlp kitaplari okudum fakat gercek hayatla kitaptaki bilgiler bire bir uyusmuyor.
Bu nedenle bu tarz tavsiyelere hep biraz soguk bakmisimdir. Tavrim size degil genel bir yorum yaptim.

Psikoloji bir bilimdir. Arkadas sohbetiyle, karsilikli tavsiyeler vermekle psikologa gidip sorun anlatmak ayni sey degil. Oyle olsa herkesin cevresinde dert anlatacagi birileri var kimse psikoloğa ihtiyac duymazdi.
Demek istedigim sey insan psikolojisinin bir sınırı, kesin sorun cozme yöntemleri yok. Bu uzun bir surec sadece tavsiyelerle yurumuyor malesef.
Soylediklerinize tamamiyla katilmasam bile pozitif duygular uyandirmak icin yazdiginizi soylediniz bende saygi duyarim.

Size saygi duydugumu soyleyerek yorumlarimi sonlandirdim fakat bazilari diyerek beni de kastetmis ve yeni bir yorum yazmissiniz.
Bu bolumu okumus 54 farkli ders gormus biri olarak birakinda hakli olarak bir elestiri yapiyim. Bunu bu kadar icerlemeyin.
Nlp kitaplari okudum evet ama ilk yorumumda da soyledim psikoloji sosyal platformda tartisilacak bir dal degil. Ben kendi sinirlarimi bildigim icin bu konulara deginmiyorum. Kisiyi gormeden tanimadan ne yasadigini detayiyla bilmeden gelip burda atip tutamam. Bu nedenle de farkli birikimlerimden yararlanamiyorsun.
Psikoloji okusaydiniz eger ne demek istedigimi anlardiniz.
Daha fazla konu uzasin istemiyorum. Birbirimizi anladigimizi umuyorum.

:KK9::KK9::KK9:

Valla psikoloji egitimin yok, psikolig da degilsin iki seminerle millete akil mi veriyorsun, ilginc insanlar var valla iyi bari bende tibba bayilirim aylik takio ettigim dergi basinda gelir saglik dergisi napim oturup ilac tavsiyesi mi vereyim yukarida bir arkadas yazmis ben psikologm ama asla akil vermem durduk yere diyor hakli zaten bilir kisi haddini bilir canim
Okuduklarınızı mı anlayamıyorsunuz, neden sonuç ilişkisi kurma yeteneğiniz mi yok gerçekten anlamıyorum. Girizgah amaçlı psikolojiye ilgili olduğumu yazdım. Ben o girizgahı yapmadan yalnızca önerilerimi verseydim o zaman da bunları diyecek miydiniz emin değilim. Bu tavsiyeleri vermek ya da önerilerde bulunmak için psikolog olmaya gerek yok. Çevrenizde bu temel nedenlerden dolayı sorun yaşayan insanlara sorsanız zaten onlar bu tavsiyeleri verir. O kadar çok insan şiddet görüyor. Şiddet kırmızı çizginiz olsun demek için acaba psikolog mu olmak gerekiyor? Evlilik hazırlığı sırasında çekilen krediler dağ gibi. O kadar çok masraf yapılıyor ki. Bunları kredi çekmeden, birikiminden veya kredinin getireceği sorunlarla baş etmeye hazır insanlar yapsa sorun yok. Ama kadın ve erkek arasında o kadar çok bu dönemdeki maddi uyuşmazlıklar nedeniyle sorunlar yaşanıyor ki. Bir derdim var'a bile göz atsan yeter bunları görmek için. Farkındaysanız her gün sosyal medya kullanımı yaygınlaşıyor. Her şeyi, evimizin ayrıntılarını bile sosyal medyaya koymaktan çekinmiyoruz. E bu da bir yarış yaratıyor ister istemez. X şuna sahip benim neden olmasın gibi en basitinden. Bu tesbiti yapmak için posikolog olmaya gerek yok, etrafı gözlemlemek yeter. Ben de sadece bu tüketim çılgınlığı en güzel günlerinizi esir almasın dedim. Hala dediklerimin tamamaen arkasındayım. Bireysel ihtiyaç kredileri almış başını gitmiş. Evliliğin ilk yıllarından itibaren düğün kredisinden bir başlayıp emekli olana kadar borç ödeyen insanlar olacak gelecekte. Bu tesbitleri yapmak için, bu önerileri vermek için psikoloji eğitimi almaya gerek yok. Sadece biraz rasyonel olan insan bunları düşünebilir. Ama çoğu insan kendine dışardan bakmadığı için bunları düşünebilse de ilişkisinde uygulayamaz. Dediğim gibi belki birisi okur ve ona "dank" eder, bu da onun daha mutlu olmasını sağlar diye düşüncelşerimi yazdım. En başta da psikolojiye ilgim olduğunu belirttim ama bu düşünceleri yazarken herhangi bilimsel yöntem ve kuramdan yararlanıp ortaya kesin hükümler koymadım. Veya tezli bir makale de değil yazdıklarım. Bu önerileri yaptım ve psikolojiye de ilgim var olay bu. Umarım anlatabilmişimdir, anlayabilmişsinizdir.

Okuduklarınızı mı anlayamıyorsunuz, neden sonuç ilişkisi kurma yeteneğiniz mi yok gerçekten anlamıyorum. Girizgah amaçlı psikolojiye ilgili olduğumu yazdım. Ben o girizgahı yapmadan yalnızca önerilerimi verseydim o zaman da bunları diyecek miydiniz emin değilim. Bu tavsiyeleri vermek ya da önerilerde bulunmak için psikolog olmaya gerek yok. Çevrenizde bu temel nedenlerden dolayı sorun yaşayan insanlara sorsanız zaten onlar bu tavsiyeleri verir. O kadar çok insan şiddet görüyor. Şiddet kırmızı çizginiz olsun demek için acaba psikolog mu olmak gerekiyor? Evlilik hazırlığı sırasında çekilen krediler dağ gibi. O kadar çok masraf yapılıyor ki. Bunları kredi çekmeden, birikiminden veya kredinin getireceği sorunlarla baş etmeye hazır insanlar yapsa sorun yok. Ama kadın ve erkek arasında o kadar çok bu dönemdeki maddi uyuşmazlıklar nedeniyle sorunlar yaşanıyor ki. Bir derdim var'a bile göz atsan yeter bunları görmek için. Farkındaysanız her gün sosyal medya kullanımı yaygınlaşıyor. Her şeyi, evimizin ayrıntılarını bile sosyal medyaya koymaktan çekinmiyoruz. E bu da bir yarış yaratıyor ister istemez. X şuna sahip benim neden olmasın gibi en basitinden. Bu tesbiti yapmak için posikolog olmaya gerek yok, etrafı gözlemlemek yeter. Ben de sadece bu tüketim çılgınlığı en güzel günlerinizi esir almasın dedim. Hala dediklerimin tamamaen arkasındayım. Bireysel ihtiyaç kredileri almış başını gitmiş. Evliliğin ilk yıllarından itibaren düğün kredisinden bir başlayıp emekli olana kadar borç ödeyen insanlar olacak gelecekte. Bu tesbitleri yapmak için, bu önerileri vermek için psikoloji eğitimi almaya gerek yok. Sadece biraz rasyonel olan insan bunları düşünebilir. Ama çoğu insan kendine dışardan bakmadığı için bunları düşünebilse de ilişkisinde uygulayamaz. Dediğim gibi belki birisi okur ve ona "dank" eder, bu da onun daha mutlu olmasını sağlar diye düşüncelşerimi yazdım. En başta da psikolojiye ilgim olduğunu belirttim ama bu düşünceleri yazarken herhangi bilimsel yöntem ve kuramdan yararlanıp ortaya kesin hükümler koymadım. Veya tezli bir makale de değil yazdıklarım. Bu önerileri yaptım ve psikolojiye de ilgim var olay bu. Umarım anlatabilmişimdir, anlayabilmişsinizdir.

Bak canim burda o kadar reel yasantilar o kadar cok karmasiklasmis durumlar var ki v3 yazdiklarini zaten bilen otokontrol disi yahut kisilerin disinda gelisen durumlar var ki yazdiklarin sadece isin uzmani drgilim ama cok kitap okuyorum takipcim olun vari bir sey kendini pazarliyorsun da bravo almak istiyormussun mesajini veriyor anlatabiliyor muyum yazdiklarin cok uzun fakat ici bos k bakma ama bu benm bakis acim

Bak canim burda o kadar reel yasantilar o kadar cok karmasiklasmis durumlar var ki v3 yazdiklarini zaten bilen otokontrol disi yahut kisilerin disinda gelisen durumlar var ki yazdiklarin sadece isin uzmani drgilim ama cok kitap okuyorum takipcim olun vari bir sey kendini pazarliyorsun da bravo almak istiyormussun mesajini veriyor anlatabiliyor muyum yazdiklarin cok uzun fakat ici bos k bakma ama bu benm bakis acim

Ayrica senin psikolojiyle ilgili olman bana anlayisi kit mesaji vermen cok komik geldi ben 4 yil yandal psikoloji ve bransima ek 0 18 yas cocuk psikolojisi almis biri olarak gulerek okuyorum

Ayrica burda bir yigin psikolog yada psikoloji egitimi almis insablar var ki onlarun da derdi var buna ragmen onlar susarken senin zeki kadinim imaji cizmen itici bir durum cahil insan cok bildigini sanir her zaman gercekten psikoloji okusan anlardin ne demek istedigimi ....

Ayyyy etc. yazmış bir de ya.
Kıtlık vardı kendi dilimizde.
Kullanıcı adına, statüye girilen mesaja tamam da konu açınca yabancı kelimenin ne lüzumu var ?
Mesajı okumadım şu başlığı görünce.

yorumlarımda yazmak istemedim ama aynen ben de şu kırmızı ile işaretlediğim cümleyi hissettim...

yorumlarımda yazmak istemedim ama aynen ben de şu kırmızı ile işaretlediğim cümleyi hissettim...

Zaten belli be arkadasm bana da bakin akilli kulturluyum ben diye bangir bangit bagiriyor yazdiklari cok itici tepki verince de yok efendim dank eder diye yazdim sanki uzaydan gelmis de insanlara sosyal derslet veriyor hadi isin okumusu olsa eyv bi nebze o da yok. Seminerr gitmekle ohooo burda bi funya psikoloji egitimi almis insan var bi tanesi olarak diyorum ki haddini bil o da destan yazmis bi iki cumlesini okudm xaman kaybi kendini tatmin etmeyi istiyor ilgi toplayarak bence derdi o

Kullanıcı adına, statüye girilen mesaja tamam da konu açınca yabancı kelimenin ne lüzumu var ?

Kultutluyum gorun beni hissedin diyor arkadas tatmin edin alkis tutun diyor canm benm

Kultutluyum gorun beni hissedin diyor arkadas tatmin edin alkis tutun diyor canm benm
Sevgili psikolog hanım, beni tanımadan tamamen yazdığım mesajları da tam olarak okumadan ad hominem yapıyorsunuz. Kültürlü olmak, başkalarını peşimden sürüklemek veya ego masturbasyonu yapmakla ilgili bir derdim yok. Fakat eğer siz psikoloji lisans eğitimini hakkıyla tamamlamış bir psikolog olsaydınız bu foruma üye olup benim açtığım konu üzerine bu tarz yorumlarda da bulunmazdınız. Belki ben kendi hayatımda tüm bu hataları yaptım ve mutlu olmak için gelip burada konu açtım. Sanki mükemmelmişim gibi gözükmeye çalışıyorum. Veya çift kişilikliyim. Ya da gerçekten dikkat çekmeye ihtiyacım var. Beni bu mesajı yazmaya iten motivasyonları bilmeden bu platformda eleştiri dozunu aşıp ben psikoloğum açılın demekle olmuyor. Ben "naçizane kendi önerilerimi paylaşıyorum" diye yazıya giriş yaptıktan sonra da kendini takip ettirmek istiyor gibi etiketler yapıştırarak peşin hükümlü olmak bir psikoloğa hiç yakışmıyor.

Zaten belli be arkadasm bana da bakin akilli kulturluyum ben diye bangir bangit bagiriyor yazdiklari cok itici tepki verince de yok efendim dank eder diye yazdim sanki uzaydan gelmis de insanlara sosyal derslet veriyor hadi isin okumusu olsa eyv bi nebze o da yok. Seminerr gitmekle ohooo burda bi funya psikoloji egitimi almis insan var bi tanesi olarak diyorum ki haddini bil o da destan yazmis bi iki cumlesini okudm xaman kaybi kendini tatmin etmeyi istiyor ilgi toplayarak bence derdi o
Hemen teşhis de koymuşsunuz bilimsel yöntem ve kuramları kullanarak tam bir psikoloğun yapması gerektiği gibi, acaba bu teşhisi koymak meslek etiği değerlerinizle uyuşuyor mu? Eğer etiğe değer veren bir danışman olsaydınız bana en fazla özelden mesaj atıp bir psikolog olarak sizin böyle bir sorununuz olduğunu düşündüm bence yardım almalısınız derdiniz. Sizin psikolog olduğunuza kesinlikle inanmıyorum.

etc konusuna 100 kez açıklık getirdim, konuyu tamamen okumadan mesaj yazdığınız çok belli.

Arkadadlarin hepsi birden bravo kendini pazarlamaya calisanlati iyi cozumlemisler herkes haddini bilmeli artistligin manasi yok
Psikoloji eğitiminin dibine vurmuş birinden muhteşem bir tesbit daha. Otokontrol dışı gelişen durumlar, bilimsellik, etik nerede kaldı acaba? Farkındaysanız yazdıklarımı olumlu bulan kişiler de oldu. Fakat siz defalarca açıklamama rağmen yazma nedenimin arkasındaki gerçeklikleri göremiyor ve hala saldırgan üslubunuza devam ediyorsunuz. Üstelik bana teşhis koymaktan geri de kalmıyorsunuz. Sanırım sanal kimliklerin arkasına sığınıp karşınızdaki insana saldırmak çok kolay geliyor. Ben yazımın amacını biliyorum, içim son derece rahat. Hayatımın hiç bir döneminde sanal bir ismin arkasına sığınıp egomu tatmin etmeye çalışmak gibi bir amacım olmadı. Konu içinde dönen mesajları dikkatlice okursanız da sanırım bunu kolayca anlayabilirsiniz. İnsanlar çok farklı sosyokültürel zeminlerden geliyorlar, partnerleri de aynı şekilde. Bu durumda yazdıklarımın hepsinin uyarlanabilir olması beklenemez tabi ki. Zaten bunu 8. sayfadaki bir mesajımda da açıkladım. Şiddet konusu gibi mesela.

Ayrica burda bir yigin psikolog yada psikoloji egitimi almis insablar var ki onlarun da derdi var buna ragmen onlar susarken senin zeki kadinim imaji cizmen itici bir durum cahil insan cok bildigini sanir her zaman gercekten psikoloji okusan anlardin ne demek istedigimi ....
Benim yazdığım şeyler zeka göstergesi değil. Bunu sokaktan geçen ve çevresinde bu tarz olaylar olan birine bişle sorsan yazdıklarımı söyleyebilir. Burdaki psikologların susması benim tamamen özgür şekilde tesbit yapmamı neden engellesin? İnsanlara danışmanlık yapmıyorum, terapi yapmıyorum, sadece temelde gördüğüm ve bunlar olmasa ilişkiler daha iyi olur dediğim şeyleri yazdım. Benim cahil olduğumu, çok bildiğimi sandığımı, çok kitap okumuş olup pazarlama yapmaya çalıştığımı çıkaran hep sizsiniz. Ben yazımın hiç bir yerinde bana tamamen güvenin bunları yapın süper olacak demedim. Ya da bunlar tam doğru da demedim. Egomu tatmin etmek istesem ben psikoğum danışanlarımla görüşmelerime dayanarak bunları çıkardım, uygulayın mutluluk garanti falan derdim herhalde. Sonuçta burası denetimsiz bir platform ve bravo almak istesem ben bunun lisansını okumadım, danışman falan da değilim ama naçizane tavsiyelerim demezdim. Bu kadar kötü kalpli ve art niyetli olmak size zarar verir.

Psikoloji eğitiminin dibine vurmuş birinden muhteşem bir tesbit daha. Otokontrol dışı gelişen durumlar, bilimsellik, etik nerede kaldı acaba? Farkındaysanız yazdıklarımı olumlu bulan kişiler de oldu. Fakat siz defalarca açıklamama rağmen yazma nedenimin arkasındaki gerçeklikleri göremiyor ve hala saldırgan üslubunuza devam ediyorsunuz. Üstelik bana teşhis koymaktan geri de kalmıyorsunuz. Sanırım sanal kimliklerin arkasına sığınıp karşınızdaki insana saldırmak çok kolay geliyor. Ben yazımın amacını biliyorum, içim son derece rahat. Hayatımın hiç bir döneminde sanal bir ismin arkasına sığınıp egomu tatmin etmeye çalışmak gibi bir amacım olmadı. Konu içinde dönen mesajları dikkatlice okursanız da sanırım bunu kolayca anlayabilirsiniz. İnsanlar çok farklı sosyokültürel zeminlerden geliyorlar, partnerleri de aynı şekilde. Bu durumda yazdıklarımın hepsinin uyarlanabilir olması beklenemez tabi ki. Zaten bunu 8. sayfadaki bir mesajımda da açıkladım. Şiddet konusu gibi mesela.

Ya bi git allasen ben psikolog degilim super ingilizce bilen muthis kulturlu cok zeki olgun ve bilirkisi seminere giden yari psikolog mutevazi hanimcim, felsefe ogretmeniyim yandal psikoloji mezunuyim sana neden kizdi tum insanlar biliyor musun birinin derdijr yazssn bravo derdik ama biraya caka satmak icin yazarsan bidr ustune o kadar kafa patlatitkan biz o kuram dedigin trorem dedigin 2 kelime bellemissin gerisi sifir seylere sen uykularinda yada face deydin belkide tatlim biz bile boyle konular acmazken hiiic haddine degil bosuna cirpinma batiyorsun 5 mesajda da teorem de kuram sorsam aciklamasini bilr google dan bakip yazarsin eminim sen git bencr mahalleliye hava atmaya bak burda sana ekmek cikmaz yemezler burdaki kizlarimiz geneli egitimli ve dislidir canm, haddini bileceksin, uluorta caka satamazsin oyle bu hani ekstra tipcilar var ya sunu bununic deyip insan olduren onu cagristirdin vallahi gulsirdun beni daha kale almiyorum seni hep ayni seyibyazdirip duruyorsun haddini bileceksin....

Benim yazdığım şeyler zeka göstergesi değil. Bunu sokaktan geçen ve çevresinde bu tarz olaylar olan birine bişle sorsan yazdıklarımı söyleyebilir. Burdaki psikologların susması benim tamamen özgür şekilde tesbit yapmamı neden engellesin? İnsanlara danışmanlık yapmıyorum, terapi yapmıyorum, sadece temelde gördüğüm ve bunlar olmasa ilişkiler daha iyi olur dediğim şeyleri yazdım. Benim cahil olduğumu, çok bildiğimi sandığımı, çok kitap okumuş olup pazarlama yapmaya çalıştığımı çıkaran hep sizsiniz. Ben yazımın hiç bir yerinde bana tamamen güvenin bunları yapın süper olacak demedim. Ya da bunlar tam doğru da demedim. Egomu tatmin etmek istesem ben psikoğum danışanlarımla görüşmelerime dayanarak bunları çıkardım, uygulayın mutluluk garanti falan derdim herhalde. Sonuçta burası denetimsiz bir platform ve bravo almak istesem ben bunun lisansını okumadım, danışman falan da değilim ama naçizane tavsiyelerim demezdim. Bu kadar kötü kalpli ve art niyetli olmak size zarar verir.[/QUOT kibliyorum seni hakater etmekten

Ya bi git allasen ben psikolog degilim super ingilizce bilen muthis kulturlu cok zeki olgun ve bilirkisi seminere giden yari psikolog mutevazi hanimcim, felsefe ogretmeniyim yandal psikoloji mezunuyim sana neden kizdi tum insanlar biliyor musun birinin derdijr yazssn bravo derdik ama biraya caka satmak icin yazarsan bidr ustune o kadar kafa patlatitkan biz o kuram dedigin trorem dedigin 2 kelime bellemissin gerisi sifir seylere sen uykularinda yada face deydin belkide tatlim biz bile boyle konular acmazken hiiic haddine degil bosuna cirpinma batiyorsun 5 mesajda da teorem de kuram sorsam aciklamasini bilr google dan bakip yazarsin eminim sen git bencr mahalleliye hava atmaya bak burda sana ekmek cikmaz yemezler burdaki kizlarimiz geneli egitimli ve dislidir canm, haddini bileceksin, uluorta caka satamazsin oyle bu hani ekstra tipcilar var ya sunu bununic deyip insan olduren onu cagristirdin vallahi gulsirdun beni daha kale almiyorum seni hep ayni seyibyazdirip duruyorsun haddini bileceksin....
Siz Öğretmen misiniz :KK57::KK57::KK57: aman Allahım!!!

Back
X