- 24 Şubat 2025
- 126
- 24
- 13
- Konu Sahibi meleksima12
-
yaşlarınız nedir kaç yıllık ilişkiNasıl bir kariyer olacağına bağlı.
Erkek arkadaşım iş değiştirecek ve kendince riskli bir deneyim olacak.
Ben dedimki ev değiliz barklı değiliz, doğru düzgün borcumuz da yok, gençsin de bu riski alabilirsin arkandayım. Yeni evli olsak belki maddi kaygılar içerisinde o hamleyi yapamayacaktı evlilik borçları nedeniyle.
yani tatillere gittik ayda bir kalıyoruz da bir gece iki gece ama o kadar. Ben istiyorum ki seninle ömür geçireyim desin bana bunu hissettirsin örneğin bana anneler gününde hediye almıştı. bir kere de her uyandığımda seni görmek istiyorum demişti ama hep sözel ben gerçek somut bir şey görmek istiyorum.Aynı evde yaşamıyorsam liseli gibi cafelerde buluşuyorsam tabi ki ben de evlenmek isterdim. Bir de benim anladığım karşıdaki kişide herhangi bir heves görmüyor olmak sizi bu soruya itti. Biz eşimle bekarken birlikte yaşıyorduk, o yüzden evlenmek çok da şart degildi ama sizin gibi olsam aynı eve geçmek için evlenmek isterdim. Açıkçası birlikte yaşamak için hevesi olmayan, yarım ağız 2 3 seneye bakarız diyen birini de bekleyemezdim. Tamam aşk falan da yani başkasına da aşık olunur çok da zor bir şey değil. Ben biraz karşıdaki kişinin heves etmesine önem veren biriyim o yüzden çok net konuştumbenim eşim aynı evde olduğumuz halde hep evlilik istiyordu mesela, bu bence önemli bir şey.
Evlenmek isteyecek kadar guvenıyorsunuz ama oyalıyor mu die guvenmıyorsunuzaslında konu bu değil oyalanıyor muyum ondan emin olamadım ben çünkü diyorum ya bana açıkca seneye nisan yaparız diyebilirdi seven adam benim ciddi bir adım istediğimi söylediğimde
o hazır değil doğru ama bu yaşlarda 2 3 yıl da fazla değil mi ki en azından ciddi bir şey de yapabilirdi
eski ilişkilerini sorgulayın demiyorum zaten deşöyle eski ilişkilerinin ismini bile bana bahsetmedi özetle bir kaç olay anlattı bitme nedenleri ile ilgili o yuzden bunları soramadım
Oyalıyor gibi hissetsem ben ayrılırdı
yaşlarınız kaçtı eşinizle nerde tanışmıştınız6 sene çok uzundu evet. Ama ben sevdiğim insanla aynı evde yaşayıp vakit geçirmek isterim. Ömrümden 6 sene gitmişti daha kaç sene gidecek belli değildi. Gençliğin uzun bir süresi o ilişkiyle geçti. Bu ilişkiden 1 yıl sonra şimdi ki eşimle tanıştım.
ben de bazen böyle düşünüyorum. Ama yukarda çok farklı fikirlerde var çok kararsız kaldım2 yıllık ilişki ve 27 yaş bana göre tanışma için falan gayet uygun. Geleceğinizden hiç söz etmemesi garip geldi. Nihayetinde ilişkiniz ciddiyse illa bu adımlar atılacak 20 lerin başında değilsiniz ki. Maddiyat kariyer belli bir yaştan sonra biraz bahane gibi geliyor bana, isteyen her şeyi denkleştirir ya da en azından planını yapar. Sizi kaybetmekten korkuyor mu, sizin için fedakarlıklar yapar mı ilişkinizde?
konuştum ama şu an evlilik kesin olmadan maddi sebeplerden ötürü nasıl nişan yapalım dedi. yani seneye nişan yapalım dese bile okeydi benim icinZor bir durum. Biriyle tanisip tekrar evlilik asamasina gelmekte zaman aliyor ve hem ortada sevgide olmasi gerekir. Sadece su noktaya takildim: Yani bir adim atip, en azindan nisan istememesi beni düsündürürdü. Sonucta bir arkadasin burada dedigi gibi, hem kücük bir resmiyet olur ve geleceginizi beraber planlamaya baslardiniz. Bence tekrar konusun derim. Banada pek evlilik yanlisi gibi gelmedi. Ama ayrilin da diyemem. Sevmek sevilmek kolay bir sey degil. Hemen kesip atilmaz. Acikca bu konulari konusmaniz gerekiyor.
Evlenip yuvamı kurayım niyetindeysen ayrıl.Herkesin fikrine saygı duyuyorum ama aşık olmak ya da çoook sevmek gerekmiyor evlilik için ben mantık evliliğinden yanayım.Aşık olup evlenen arkadaşlarımın çoğu boşandı evli olanlar da mutsuz.Sevmeden evlenilsin demiyorum tabiki duygusal bağ olmalı.Ama evlenince en çok sevdiğiniz insan en nefret ettiğiniz insana dönüşebiliyor.Çevremden gözlemlediğim kadarıyla.Ayrıca bu adamı yıllarca bekleyeceksiniz ve mutluluğun garantisi yok.Yaşım 46.İnsanlar yaşımdan dolayı böyle düşündüğümü düşünebilir ama 30 yaşındayken de böyle düşünüyorumdum. Bir de seven adam gel nişanı yapalım bir yıl bilemedin iki yıla kadar birikim yapıp evleniriz der.Anladığım kadarıyla öyle bir niyeti yok.Ciddiyet lafla değil icraatla olur.Merhabalar bir konuda kafam çok karışık. Tecrübeli kişilerden bilgi almak isterim. 2 senelik bir ilişkim var. Ben 27 yaşındayım , evlenmek istiyorum artık. Ancak erkek arkadaşım şu an hazır değil. 2 3 sene kadar beklememi istiyor. Bu durumda beklemek doğru mu sizce yoksa beni oyalıyor mu ? Maddi açıdan ve kariyer açısından ilerlemek istiyormuş sanırım aklında 30 lu yaşlarda evlenmek var. Ama ben o zamana kadar ilişkimizin hala liseli gibi kafelerde geçmesini istemiyorum dedim kendisi de zaten bizim ciddi bir ilişkimiz var tanımladığın gibi liseli ilişkisi de değil dedi. Emin değilim vaktimi boşa mı harcıyorum ?
maddı açıdan tam oturmadan nişan yapıp süreç uzatamam dedi. Annenle bile tanışmadım diyince de bana o kolay iş dedi ama o kadar tanıştırmadı belki hiç bilmiyorlar bileBence oyalıyor 2 3 sene az zaman değil evlenmek isteyen bir ayda da evlenir.Sizi yeterince sevseydi aynı evde yaşamak evlenmek için can atardı ben böyle düşünüyorum.Aile tanışması veya söz yapılmasını önerin neticede madem ciddi ilişki .Yokuşa sürerse o zaman ayrılın vakit kaybı
2 düğün vardı ikisi de benim arkadaşımındı. Aile vs ortamı olmadı. Sürekli ben sorduğum için annene benden bahsettin mi demedim. Zaten annesiyle aşırı yakın bir ilişkii yok bence arar eder ama kısa cevap verir. Belki de ondan söylemedi ama ne bileyim yine de insan biraz daha ciddi birşey istiyor bu yaşlarda artık bilemedimsiz evlenmek istiyorsunuz
ama daha annesi sizi biliyor mu onu bilmiyorsunuz...aile çok önemli bir konu evlilikte
evlenmeden yüz göz olmaya hiç taraftar değilim ama siz daha muhabbetlerini bilmiyorsunuz, tuhaf değil mi? birlikte düğünlere gidiyorsunuz. nasıl sizi bilmiyorlar? sürekli arkadaş düğünlerine bile gitseniz diyelim ki sizin fotograflarınızı da mı görmüyorlar?
hani mesela tutucu olurlar, böyle konular konuşulmayan bir aile olur sizi korumak için söylemez, ama size bunu açıklar, bu başka şeydir.
bilmiyorum benim hoşuma gitmedi,
erkeklerin koşulları iyi olmadığı zaman evlenmeye hazır hissetmemesini normal buluyorum
ben de olsam evlenmeden kendimi bulmak, ne istediğimden emin olmak isterim, ben biraz erkek kafalıyim zaten.
fakat sizin durumunuzda adam sizden yarın ayrılsa kimse ne oldu demeyecek, hayatına aynen devam edecek gibi bir durum var...
evlenmeyi çok dillendirmeyebilir (bunu da çok anormal bulmam)
Onu seviyorum onunla olmak istiyorum ama ama 2 3 sene bu yaşlarda fazla geliyor. Siz kaç yaşında evlenmiştiniz
o hazır değil doğru ama bu yaşlarda 2 3 yıl da fazla değil mi ki en azından ciddi bir şey de yapabilirdi
30-33 yaşlar. Büyük olan benim 2 yıllık bir ilişki.yaşlarınız nedir kaç yıllık ilişki
ne alaka? sevgililik ile evlilik farklı şeyler mi? yoracağı varsa evliyken de yorar, 3 aylık hamiliyken de. evlilik bir varış noktası değil, bence düşünme tarzınız cok sağlıklı değil. hemen evlenmek istiyorsanız ayrılın madem, odak noktanız o ise. herkes her şeye her an hazır olmayabilir. işi gücü oturtmak sonra aile sorumluluğu almak isteyebilir. evlenmiyor ayrılayım mı noktasındaysanız zaten ben geleceğinizi parlak görmedim. sizi oyalıyor mu yoksa gercekten bazı şeyleri yoluna koymak için mi bekliyor bunu anlayamadığınız, internetteki yabancılara sorduğunuz bir ilişki zaten doğru olan değildir.Ben de öyle düşünüyorum ama 2 3 sene gibi bir süreçte hala sevgililik hali bu yaşlarda bizi yıpratır mı ondan emin olamıyorum
cok sevıyorum ama 2 3 sene demesı ve en azından bır nısan vs gıbı bır plan yapmaması benı geriyor konu buEvlenmek isteyecek kadar guvenıyorsunuz ama oyalıyor mu die guvenmıyorsunuz
sizin bu yaşlarda denecek bir yaşınız yok2 düğün vardı ikisi de benim arkadaşımındı. Aile vs ortamı olmadı. Sürekli ben sorduğum için annene benden bahsettin mi demedim. Zaten annesiyle aşırı yakın bir ilişkii yok bence arar eder ama kısa cevap verir. Belki de ondan söylemedi ama ne bileyim yine de insan biraz daha ciddi birşey istiyor bu yaşlarda artık bilemedim
tanısmadım hıc bılmıyorum maddı durumu ıyı degıl annesı tek kırada yasıyor. Babası vefat etmısBence cok 3 yil, yipranabilirsin. Nisan yapalim diyince ne dedi?
Ailesiyle tanistin mi, nasil insanlar? Ailece maddi durumlari nasil ailesine yardim ediyor olabilir mi?
işte bunu kendisi bahsetmesi lazım sürekli ben bir şey sormak istemiyorum. Ailesiyle kopuk değil bence de aşırı samimi değilbence çünkü halası falan hep yorum yazan ınstagramda annesi de arar ama kısa konuşurlar. Vefat eden babasını çok seviyormuş ondan çok bahsedereski ilişkilerini sorgulayın demiyorum zaten de
mesela ben sizden büyüğüm epey, ben aileme hiçbir ilişkimi söylemedim. söylemem. ama sizin kuşağınızda genelde aileler biliyor.
fakat bu çocuğun aileyle ilişkisi biraz kopuk sanırım?
bu 2 konuda risk oluşturuyor 1- maddi olarak aileden hiç destek görmeyecek olabilir 2-ailede sorunlar olabilir, bilmediğiniz.
yani kısacası, en önemlisi, evlenmeyi düşündüğünüz adamın bu ayrıntılarını bilmelisiniz. annesiyle yüz göz olmayın ama hiç bilmiyorsunuz sanırım aileyi. nasıl evlenmeyi düşünüyorsunuz ki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?