Evlilik için bekler misiniz ayrılır mısınız

meleksima12

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2025
126
24
13
Merhabalar bir konuda kafam çok karışık. Tecrübeli kişilerden bilgi almak isterim. 2 senelik bir ilişkim var. Ben 27 yaşındayım , evlenmek istiyorum artık. Ancak erkek arkadaşım şu an hazır değil. 2 3 sene kadar beklememi istiyor. Bu durumda beklemek doğru mu sizce yoksa beni oyalıyor mu ? Maddi açıdan ve kariyer açısından ilerlemek istiyormuş sanırım aklında 30 lu yaşlarda evlenmek var. Ama ben o zamana kadar ilişkimizin hala liseli gibi kafelerde geçmesini istemiyorum dedim kendisi de zaten bizim ciddi bir ilişkimiz var tanımladığın gibi liseli ilişkisi de değil dedi. Emin değilim vaktimi boşa mı harcıyorum ?

Bence her şey evlilik değil, sizin için bu kadar önemli bir konu ise devam etmeyin. Ancak ayrıldınız diyelim biri ile ne zaman nerede tanışacaksınız?, onunla ne kadar süre sonunda evleneceksiniz? bunların hiçbir garantisi yok. Bence odak noktanızı değiştirip evlilikten sevgi üzerine çekin. Sevmediği biri ile insan evlense de o evlilik ne kadar köklü olur bilemedim.

Bana bu evlenmeyecekse ayrılalım denmesi sevgisizlik gibi geliyor. Yani tek amaç evlilik bunun kimle olduğu önemli değil gibi hissettiriyor.
Ben şahsen bu nedenle benden ayrılsa sevgilim demem sadece evlilik arıyormuş derdim.
Ayrılıp yeni birini bulup evlenmek istiyorum demek çünkü bu

2 3 sene uzun bir zaman
Nisanlanip evlilik icin birikim yapmaya baslayabilirsiniz mesela
Nisanlandiginizda haftasonu size kahvaltiya gelir yilbasini beraber kutlarsiniz bayramda akraba ziyaretleriniz olur
Kafede bulusmakla sınırlı kalmamis olursunuz boylece
2 3 seneye kariyer hedefine ulasacagi kesin mi? Yoksa süre uzayabilir mi?
ciddiyetsiz buluyorsaniz konusun bu nisan konusunu mesela onu da mi erteleyecek?
2 3 seneye insan birini unutup yepyeni bir yol cizebilir pekala

Ben de öyle düşünüyorum ama 2 3 sene gibi bir süreçte hala sevgililik hali bu yaşlarda bizi yıpratır mı ondan emin olamıyorum

çok sevıyorum ama bu yaşlarda 2 3 senelik sevgılılıgın hala devam etmesi yorar mı ilişkiyi ondan emin olamıyorum.

Siz bu adamla mı evlenmek istiyorsunuz yoksa sadece evlenmek mi istiyorsunuz? Bence ana hedefiniz kim olursa olsun evlenmek, dışardan bakınca öyle görünüyor. O yüzden oyumu ayrılmanızdan yana kullanıyorum. Adamın da başını yakmayın. Nasıl olsa herhangi bir kadınla evlenmek isteyen bir adam bulursunuz siz de.

Ben de nişanlanmak istedim ama onda da şu an olmaz vs dedi yani isteği olsa bir şekilde yapılırdı. Daha kısa bir vade de 2 3 sene de ilişkimiz yıpranır mı sevgililik hali beni daha da yorar mı ? Bunlar kafamı kurcalıyor

Evlilik önemliyse ayrıl çünkü seninle evleneceği bile belli değil. Üc sene sonra da ayrılabilir. Hatta bu tarz ilişkisi olup beş altı sene evlenmeyip ayrılan ve bir ayda tanıdığı başka biri ile evlenen çok gördüm .
Evlilik odaklı değilseniz sorun yok zaten ama istiyorsunuz.
Diğer yandan ayrılsanız başkasıno bulup evleneceği izin garantisi yok, ha evlendiniz diyelim mutlu olacağınızın garantisi yok. Ama aklonıza bu sorular geldiğine göre çok derin bir sevgi duymuyorsunuz, yani bir içinize dönüm sorun kalbiniz ne istiyor. Vazgeçilebilirlik durumu ne vs.
Şu günde de adamın otuzunda evlenmek istemesi normal bu arada

İlişki yoruyorsa evlilik içinde de yorar. Yani evlenince birden ulvi bir şeyler olmuyor. Sıkılacak insan evlense de sıkılır
Burdaki konu şu ama bir yaştan sonra insan ikinizin ortak evi olsun istiyor. Birlikte uyumak uyanmak istiyor evet arada bunları yapabiliriz ama dedim ya arada bu da 2 3 senede yıpratabilir mi korkum bu ya da ayrılırsak 30 yaşında ben toparlayamazsam pişman olursam. Kafam çok karışık.

Niye olmazmis?
Buyuk nisana da gerek yok aile aranizda 2 yuzuk takilir olur biter
Ben bu arkadasta evlilik istegi goremedim
Hemen evlenmek istemeyebilir anlarim ama nisanlanip 2 3 sene beklerim diyen sevgilisine yok diyorsa ben orda bir dururum yani

Hayır seviyorum ama istiyorum ki o da benimle ciddi bir adıma koşşun. Çok iyi anlaşıyoruz ama artık kafelere gidip cay tatlı yemekten sıkıldım. Seyahatlerde yapıyoruz arada ama daha ciddi bir bağ istiyorum ben

O zaman sevmiyorsunuz. Ha 27de ayrıldınız ha 30da ayrıldınız ne fark olacak?
Evlenecek adam aramak için ayrılmayı düşünmek bu.
Ben eşimle 27 yaşında sevgili oldum o da 28di. Evlilik konusu ikimiz de açmadık. 3. Senemizde evlendik. Eğer şehir dışına atanmasa belki bir sene daha beklerdim. Sevgililik de gayet güzel bir durum. Anası danası yok. Akrabası yok.

Bunu söyledim ailenle tanıştır diye yapılır o işler kolay dedi ama tık yok. İstiyorum ki o bunları söylesin ciddileştirsin. Nişanı da yine net bir şey demiyor bunlarda kafamı kurcalıyor

Ayrılık blöfüyle o yola sokma derdindesiniz. Ama benden biri evlenmediğiö için ayrılsa evlenmek için evlenecek beni sevmiyor demek diye düşünür ayrılırım:
O blöfü yaparken komple bitme ihtimalini de göze aldığınızı unutmayın.

Ben istiyorum diye adım atılmaz ki. İki tarafında istemesi ve şartların uygun olması gerekir. Adam kendini açıklamış ve çok güzel ifade etmiş. Bundan sonrası ısrara girer artık ve hoş değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…