Evlilik için bekler misiniz ayrılır mısınız

Son zamanlarda bu yaşlardaki erkeklerde şunu görüyorum. Sözlükte başlığı bile vardı “ya evlenelim ya ayrılmak istiyorum diyen kadın” diye.

Çoğu şey demiş, benle evlenmese başkasıyla evlenecek kadın ile neden evleneyim, gerçek sevgi bu değil demek ki beni sevmiyor. Bu minvalde şeyler.

Ama olayı ters çevirelim. Ben çeşitli sebeplerden onla evlenmeyim, mantık çalıştırayım, kendimi kollayım, ama o beni ne olursa olsun, gerekirse istediği halde çocuk sahibi olmaktan bile feragat edip koşulsuz sevsin.

Arkadaş herkes başkasının hikayesindeki büyük aşk, en önemli kişi vs olmak istiyor, ama kendi de fedakarlık yapmaya gelince nanay. Amacı evlenmek değil benimle evlenmek olsun. Ama ben onla evlenmeyim. Bu kadın beni sevmiyor çünkü ben evlenmezsem başkası ile evlenecek. E evet evlenecek? Senden ayrılınca intihar mı etsin, manastıra mı kapansın? Hani mantık diyorduk, romantik masallar geçmişte kalmıştı? Hem dünyadaki tek erkek muamelesi görmek istiyorlar ama kendilerine gelince takılayım eğleneyim ben başkası için aşırı kendimi kasmak istemiyorum.

Anlayacağınız gücü yeten yetene. Konu sahibi size gelince piraye hanımın yazdığı gibi düşünüyorum aynısını düşünüyorum gibi alabilirsiniz.

Aynı evde nasıl annesiyle bu kadar uzak? Sizden bahsetmesi, bir çaya davet etmesi çok zor değil bence. Ayda 1 kere nasıl birlikte oluyorsunuz, onların evindeyse annesi bilmiyor mu?

Ben çoğunluğun aksine sizi haklı buldum. Evlenmek istemek, düzen kurmak istemek çok doğal şeyler. Üstelik aynı evde yaşama fırsatınız yoksa evlilik şart çünkü aynı evde bir hayat kurmak ile sevgililik çok farklı şeyler.
Ben 25 yaşında evlendim, 2 senelik evliyiz şimdi ve 4 sene sevgiliydik eşimle. 4 senede gezdik tozduk, tatillere gittik, birbirimizde kaldık ama ben “bir aile olmak” ne demek evlenince anladım. Bu yüzden size hak veriyorum. Yaşınız da gayet ideal ve güzel. İstemeniz de normal. Geleceğe dair konuşmak istemeniz de çok normal yani insan sevdiğiyle plan yapmayacak da kiminle yapacak? O iç kıpırlığı aşık olunca çıkıyor insanın içinden.
Bir de hadi diyelim evlilik için vakit var, nişan da olabilir demişsiniz ona da hayır demiş. Empati yaptığımda sizin yerinizde olsam ben de üzülür ve düşünürdüm.

Vala erkekler uzun ilişkiden çıkıp bir bakıyorsunuz 6 ay içinde bir başkasıyla evleniyor. Ben olsam kesinlikle beklemem. 2-3 sene az mı yaa. Kim öle kim kala. Neden birine bel bağlayıp gençlik tüketiliyor anlamıyorum. En güzeli kadının kendi hedefine her manada ulaşıp karşısına kendine uygun biri çıktı mı secmesidir. Ne uğraşacağım yaa biriyle 5 sene amaaan. Ömür zaten kısa. Kendime odaklanırdım ben. Sen öyle mi yaptin diyenlere cevabım evett. Kafan da rahat oluyor. Sevgili işleri yorucu işler arkadaşlar.

Ben de öyle düşünüyorum ama 2 3 sene gibi bir süreçte hala sevgililik hali bu yaşlarda bizi yıpratır mı ondan emin olamıyorum
2-3 sene sonra ne olacağı hakkında nasıl bu kadar kesin konuşuyor? Siz değişebilirsiniz, o değişebilir her şey olabilir. Tabi daha şimdiden sizi kandırmıyorsa. Hçbir şeyin garantisi yok. Bugünün şartlarına göre devam edin.

Ayrılmayalım yani

Bende evlilik için yola çıkan herkesle evlenebilir gibi düşünüyorum bencede ayrilabilirsiniz kimse size görücü usulü hariç bu garantiyi vermez evliliğinizin süreceği garantisini veremeyeceği gibi

Ayrılmayalım yani
Mutlaka evlenmek istiyorsanız hayata bakışınız farklı demektir. Bir yerde ayrılırsınız zaten. Yok ben seviyorum evlilik önemli değil diyorsanız bir arada kalabilirsiniz. Her halukarda 2-3 sene sonrasına göre anlık durumunuzu belirlemeyin. Sonuçta kimse müneccim değil. Evleneceğiz diye senelerce bekleyip ilişkisi yıprandıktan sonra erkek arkadaşının çat diye 3-5 aya başkasıyla evlendiğini gören çok var.

Bence sizinle ciddi olduğunu göstermek için ailesiyle tanıştırmalı ve ailenizle de tanışmalı. Seneye nişan yapılabilir mesela, 2 sene sonra da düğün. Evliliğe 5-10 sene hazır olmayacak adamlar da kadının hayatından onca seneyi çalmamalı. Sizin gibi bir arkadaşım var kız üni 1de sevgili oldu yani 18 yaşındayken. 30 oldular adamda tık yok. En son ciddi ciddi oturdu konuştu sen evlenmeyi düşünmüyor musun ben artık anne olmak istiyorum diye adam da ben daha 5 sene düşünmüyorum dedi kız da ayrıldı. İnsanların zamanını çalmak bana göre yapılabilecek en büyük kötülüklerden biri.

Maddi olarak iki üç seneye toplarim dedi. Ama dedim ya istese bir çaba verirdi daha ciddi hissettirirdi

Yani nereye kadar bu yaşlarda sevgililik devam edecek ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…