• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik için bekler misiniz ayrılır mısınız

Evlilik benim icin önemliyse ki önemliydi zamaninda, üstüne iki m-üc sene daha beklemem, cunkü o zaman ne diyecek hazir olacakmi o bile belli degil.
Vaktimi harcamaktan hoslanmam acikcasi
ama işte seviyorum pişman olmaktan korkuyorum

Hanımefendi bu yaşlarda bu yaşlarda deyip duruyorsunuz sanki 40 yaşındasınız, bu yaşlarda dediğiniz nedir, 27 yaşındasınız farkında mısınız?

Bunun dışında hislerinizde haklısınız gibi. 3 seneye ihtiyacım var diyor ama 3 sene sonra da garanti değil gibi. Yani ben öyle sezdim, bence sizinle evlenmez bu kişi
Ama etrafımda tüm arkadaşlarım evlendi ya da sözlü nişanlı. Aslında tam yaşları. Maddi sebepler diyor ailesinin de durumu çok iyi değil ama bilemedim ben de kafam karışık

Evlenip yuvamı kurayım niyetindeysen ayrıl.Herkesin fikrine saygı duyuyorum ama aşık olmak ya da çoook sevmek gerekmiyor evlilik için ben mantık evliliğinden yanayım.Aşık olup evlenen arkadaşlarımın çoğu boşandı evli olanlar da mutsuz.Sevmeden evlenilsin demiyorum tabiki duygusal bağ olmalı.Ama evlenince en çok sevdiğiniz insan en nefret ettiğiniz insana dönüşebiliyor.Çevremden gözlemlediğim kadarıyla.Ayrıca bu adamı yıllarca bekleyeceksiniz ve mutluluğun garantisi yok.Yaşım 46.İnsanlar yaşımdan dolayı böyle düşündüğümü düşünebilir ama 30 yaşındayken de böyle düşünüyorumdum. Bir de seven adam gel nişanı yapalım bir yıl bilemedin iki yıla kadar birikim yapıp evleniriz der.Anladığım kadarıyla öyle bir niyeti yok.Ciddiyet lafla değil icraatla olur.
Yani parayı sorun ediyor ama gerçekten sevse dedğiniz gibi seneye nişan yapalım sonra birikim yapar yolumuza bakarız der ne bileyim bir de sürekli ben demek istemiyorum o desin planlasın istiyorum

Yani evlenince 2 3 sene çocuk düşünmeyin. O konudan falan kaygılanıyorsa. Hedefine ulaşman için destek olurum her türlü. Hem de aynı evde yaşarız deyin. Normalde ya evlenelim ya ayrılalım lafı bana çok komik gelir hedef herhangi biriyle evlenmek gibi ama sizin sevgiliniz sonrası için de garanti vermiyor gibi. Boşuna vakit harcamayın en azından 2 3 senede unutup yeni biriyle tanışabilirsiniz. Ha bu durumda da ilerde keşke bekleseydim vs diyebilirsiniz ama işte yaşayıp görüyoruz bi şeyleri. Bence bu kişi sizinle sadece vakit geçiriyor.
Keşke bekleseydim kısmı beni korkutuyor. Ama dediğim gibi garanti de vermiyor ki bana iki senede olur daha uzun süreceğini sanmam ama garant diyemem diyor. Yani ne bileyim en ufak bir ciddi adım atsa bana karşı biraz düşüncem değişecek ama göremiyorum. Ya bekleyıp 2 3 sene sonra ayrılırsak diyorum ya da ben ayrılsam sonra pişman olsam o kabul etmezse artık biterse çok korkuyorum

Merhabalar bir konuda kafam çok karışık. Tecrübeli kişilerden bilgi almak isterim. 2 senelik bir ilişkim var. Ben 27 yaşındayım , evlenmek istiyorum artık. Ancak erkek arkadaşım şu an hazır değil. 2 3 sene kadar beklememi istiyor. Bu durumda beklemek doğru mu sizce yoksa beni oyalıyor mu ? Maddi açıdan ve kariyer açısından ilerlemek istiyormuş sanırım aklında 30 lu yaşlarda evlenmek var. Ama ben o zamana kadar ilişkimizin hala liseli gibi kafelerde geçmesini istemiyorum dedim kendisi de zaten bizim ciddi bir ilişkimiz var tanımladığın gibi liseli ilişkisi de değil dedi. Emin değilim vaktimi boşa mı harcıyorum ?
Bekleme derim , 4 yıl sonra bambaşka bir tercih de yapabilir ...

ne alaka? sevgililik ile evlilik farklı şeyler mi? yoracağı varsa evliyken de yorar, 3 aylık hamiliyken de. evlilik bir varış noktası değil, bence düşünme tarzınız cok sağlıklı değil. hemen evlenmek istiyorsanız ayrılın madem, odak noktanız o ise. herkes her şeye her an hazır olmayabilir. işi gücü oturtmak sonra aile sorumluluğu almak isteyebilir. evlenmiyor ayrılayım mı noktasındaysanız zaten ben geleceğinizi parlak görmedim. sizi oyalıyor mu yoksa gercekten bazı şeyleri yoluna koymak için mi bekliyor bunu anlayamadığınız, internetteki yabancılara sorduğunuz bir ilişki zaten doğru olan değildir.
ıste ben de bundan emın degılım yuz de yuz ıslerı yoluna koyup devam ederız kafasında olduguna emın olsam bunu dusunmem

Hayır seviyorum ama istiyorum ki o da benimle ciddi bir adıma koşşun. Çok iyi anlaşıyoruz ama artık kafelere gidip cay tatlı yemekten sıkıldım. Seyahatlerde yapıyoruz arada ama daha ciddi bir bağ istiyorum ben
Bence seni yeterince sevmiyor, duygularından emin olsa o seni evliliğe zorlardı, eşimden önce de ilişkilerim oldu ve ben şuna inanıyorum seven adamın beklemeye tahammülü yoktur , seni kaybetmemek için aceleye bile getirir süreci, eşimle tanıştığımda yaşı genç olmasına rağmen alel acele evlenmek istedi 2. ayda ben razı olmadım ve 2 yıl bekledi beni , daha önceki kişilerden de edindiğim tecrübe bu yönde oldu hep, çok seven adam ertelemiyor , ben olsam beklemezdim böyle söyleyen birisini...

Son düzenleme:
Bence seni yeterince sevmiyor, duygularından emin olsa o seni evliliğe zorlardı, eşimden önce de ilişkilerim oldu ve ben şuna inanıyorum seven adamın beklemeye tahammülü yoktur , seni kaybetmemek için aceleye bile getirir süreci, eşimle tanıştığımda yaşı genç olmasına rağmen alel acele evlenmek istedi 2. ayda ben razı olmadım ve 2 yıl bekledi beni , daha önceki kişilerden de edindiğim tecrübe bu yönde oldu hep, çok seven adam bekleyemiyor , ben olsam beklemezdim böyle birisini...
yaşlarınız kaçtı. Yani maddi sorun toparlaması vs haklı bir yandan şu an o topa giremez ama en azndan hızlandırabılır diye düşündüm. Bir de ayrılırsak çok üzüleceğim ki bu konuda ben ona bahsedince ayrılırsan saygı duyarım demişti

Ama etrafımda tüm arkadaşlarım evlendi ya da sözlü nişanlı. Aslında tam yaşları. Maddi sebepler diyor ailesinin de durumu çok iyi değil ama bilemedim ben de kafam karışık
etrafınızdaki ilişkilerde düğünü erkek tarafı mı yapıyor?
insanlar kirada mı oturuyor, ne kadar altın takılıyor?

mesela siz onu düğünlere götürdünüz
o düğünler kaç liraya patlamış düğünlerdi?

bu çocuk kaç lira maaş alıyor? 50 bin alıyorsa. vasat bi düğün olmuş en kötü 500 bin (salonu fotografıyla davetiyesi, gelinliğiyle), 10 ay sadece düğün parası ödeyecekse, 10 ay altın parasına, 10 ay eşyaya çalışacaksa, annesi de kirada oturup hiç destek olmayacaksa babadan bişey kalmamışsa... şu anda bu hesapla 3 sene yapıyor yemeden içmeden. nişanı, kınayı, tabağı çanağı, siz yaparsınız.

böyleyken balayına da gidemiyorsunuz veya siz öderseniz gidiyorsunuz.

bi yüzük takıp sonra Allah'ın günü para hesabı yaparak mı geçirmek istiyorsunuz? etraftan da o hepsi evli olan herkes "ne zaman ne zaman" diye sorup dururken?

1. ihtimal etrafızdaki insanlar durumu yerinde sevgili yapmışlar, en kötü aileleri yapmış düğünlerini, sizin öyle bir imkanınız yok (değilse çocuk sizden emindir aslında) 3 sene beklersiniz paranızı biriktirir kendi kendine evlenirsiniz 2. ihtimal sevgiliniz sizi hemen evlenmek isteyecek kadar sevmiyor, ama seneler geçer eh artık yaşımız kaç oldu evlenelim der, evlenirsiniz 3. ihtimal seneler geçer artık tükenir herşey ayrılırsınız....

Erkek arkadaşın kaç yasinda bilmiyorum, kaç yıldır çalışıyor? Konudan anladığım birikimi olmadığı. Eğer uzun süredir çalışıp az da olsa birikimi yoksa 3 yılda sihirli değnek mi değecek?
32 yaşında evlendim ama ben o yaşlarda evlenmek istediğim için biraz süreyi uzattım. 27 yaşında evlilik fikrim varsa açıkçası hiç adım görmediğim adamı beklemem. Aşk falan bir yerden sonra Faso fiso geliyor bana. Ayrıca hayatta aşk bir kez yaşanan bir şeyde değil zaten.

pişman olursam peki seviyorum çünkü
İyi düşün uzun vadede birseyler değişirse üzülür müsün, sonra yaşım geçti diye gelip burda ağlıyor kızlarımız, evlilik ne kadar önemli senin için , sosyal yaşantın ve beklentilerin ne durumda , yaşım geçti, çocuğum olmadı psikolojisine girer misin sonuç olumsuz olursa, fedakarlık etmene değecek bir adam mı, güvenebilir misin ona ?

yaşlarınız kaçtı. Yani maddi sorun toparlaması vs haklı bir yandan şu an o topa giremez ama en azndan hızlandırabılır diye düşündüm. Bir de ayrılırsak çok üzüleceğim ki bu konuda ben ona bahsedince ayrılırsan saygı duyarım demişti
Bu adam sizi asla sevmiyor. Vardır kafasında bir şey ama niye birlikte onu bile anlamadım. 4 5 yorumunuzdan yola çıkarak baya net diyorum ki sizi bir şekilde ortada bırakıp gidecek pat diye de evlenecek.

Keşke bekleseydim kısmı beni korkutuyor. Ama dediğim gibi garanti de vermiyor ki bana iki senede olur daha uzun süreceğini sanmam ama garant diyemem diyor. Yani ne bileyim en ufak bir ciddi adım atsa bana karşı biraz düşüncem değişecek ama göremiyorum. Ya bekleyıp 2 3 sene sonra ayrılırsak diyorum ya da ben ayrılsam sonra pişman olsam o kabul etmezse artık biterse çok korkuyorum
O zaman deyin ki bu süreçte birbirimizi yormayalım. Sen hazır hissettiğinde gel. Tamam derse ayrılın. Demek ki sizsiz de devam edebiliyor. Benim için desteğin önemli vs derse de nişan yapalım en azından aileler de bilsin böyle gizli saklı görüşmek beni yoruyo deyin. Şu an bi işi var ve iş değiştirmek istiyo di mi. Yani parası yok deseniz bekleyin derdim.

Back