Evlilik için bekler misiniz ayrılır mısınız

6 sene çok uzundu evet. Ama ben sevdiğim insanla aynı evde yaşayıp vakit geçirmek isterim. Ömrümden 6 sene gitmişti daha kaç sene gidecek belli değildi. Gençliğin uzun bir süresi o ilişkiyle geçti. Bu ilişkiden 1 yıl sonra şimdi ki eşimle tanıştım.

Konuştum şu an mümkün değil evliliğin maddi sorumluluğunu almam dedi

Biz 4 yıllık bir ilişki sonunda evlendik. İlişki başında da bu kadar süre sonra evleniriz gibi konuşuyorduk zaten. Yani istenildiği zaman olay zaten vaktinde evliliğe evriliyor. Amacınız sadece herhangi bir evlilik yapmaksa şayet bunu çok kolay sizin gibi düşünen birini bularak yapabilirsiniz ne kadar mutlu olursunuz onu bilemem. İlişki içinde illa ki geleceğe yönelik konuşuluyor, plan yapılıyor. Her şey akışında güzel. Bunun konusunu konuştuğunuzda karşınızdaki kendini baskı altında hissedebilir ve tartışabilirsiniz dolayısıyla. Yani siz bu adamı gerçekten seviyor musunuz? Ya da ben evlendiğim kişiyi severim modun da mısınız? Önce buna kendi içinizde karar verin. Size vakit mi kaybettiriyor yoksa vaktini mi bekliyor bunu anlamak için de ilişkinizi gözlemleyin. İleriye yönelik birlikte planlar yapıp hayaller kurup kurmamanızdan anlaşılır zaten

2 yıllık ilişki ve 27 yaş bana göre tanışma için falan gayet uygun. Geleceğinizden hiç söz etmemesi garip geldi. Nihayetinde ilişkiniz ciddiyse illa bu adımlar atılacak 20 lerin başında değilsiniz ki. Maddiyat kariyer belli bir yaştan sonra biraz bahane gibi geliyor bana, isteyen her şeyi denkleştirir ya da en azından planını yapar. Sizi kaybetmekten korkuyor mu, sizin için fedakarlıklar yapar mı ilişkinizde?

Onu seviyorum onunla olmak istiyorum ama ama 2 3 sene bu yaşlarda fazla geliyor. Siz kaç yaşında evlenmiştiniz

Yani bilemedim ben de kararsiz kaldim. Adam gercekten hazir olmayabilir, maddi veya manevi olarak. Yaslariniz genc, adam gercekten de hazir olmayabilir oyalamiyordur. Ote yandan sen hazirsin anladigim kadariyla, hazir hissetmen de gayet normal. Nisan/soz yapmaya da hayir demis anladigim kadariyla orasi cok kotu iste.

Hissetmek için ne istersiniz ? Yüzük takıp beklemek mi? Evet aşkım evleneceğiz, şu zaman düşünüyorum hatta, şunu yaparız, balayına buraya gideriz gibi aslında ciddi olmayan vaatler mi?
Ciddi de olabilir tabi söyledikleri. 2 sene içerisinde ne yaşarsınız ne olur gerçekten kısmet. Size bariz bir yalanı yoksa, kaçak dövüşmüyorsa güvenmelisiniz hislerinize. Yoksa boş vaatlerde de bulunabilir.
Erkek arkadaşınız kendi düşüncesini söylemiş.

Hayır ama diyorum ya ben bahsetmesem konu bile hiç olmadı ki birlikte düğünlere gideriz biz. Ne bileyim insan sevdiğini gelecek planlarında görmek ister dahil eder şuraya buraya gideriz diye planlar yapardı ama ciddi bir mevzuyu hep ben açtım

o hazır değil doğru ama bu yaşlarda 2 3 yıl da fazla değil mi ki en azından ciddi bir şey de yapabilirdi

Nasıl biri olduğunu bu kadar bilgiyle bilemeyiz ama bazı erkekler konuşmak yerine düğüne götürür ya da giderler. Onlar için beraber düğüne katılmak ciddi ilişki yaşıyoruz demektir. Bazısı ailesiyle tanıştırır ama evlenmeyi bile düşünmez.

Bir de şöyle bir konuşma geçmişti ben hiç ciddi bir şey görmedim vs diye belki yüzük aldım ne biliyorsun dedi ama o yüzük hiç ortaya cıkmadı aylar boyunca yani sanki beni oyalamaya çalışıyor

Zor bir durum. Biriyle tanisip tekrar evlilik asamasina gelmekte zaman aliyor ve hem ortada sevgide olmasi gerekir. Sadece su noktaya takildim: Yani bir adim atip, en azindan nisan istememesi beni düsündürürdü. Sonucta bir arkadasin burada dedigi gibi, hem kücük bir resmiyet olur ve geleceginizi beraber planlamaya baslardiniz. Bence tekrar konusun derim. Banada pek evlilik yanlisi gibi gelmedi. Ama ayrilin da diyemem. Sevmek sevilmek kolay bir sey degil. Hemen kesip atilmaz. Acikca bu konulari konusmaniz gerekiyor.

Ama gittiğimiz düğünler benim arkadaşımın düğünü yani ben götürdüm akrabalar yoktu

Bence oyalıyor 2 3 sene az zaman değil evlenmek isteyen bir ayda da evlenir.Sizi yeterince sevseydi aynı evde yaşamak evlenmek için can atardı ben böyle düşünüyorum.Aile tanışması veya söz yapılmasını önerin neticede madem ciddi ilişki .Yokuşa sürerse o zaman ayrılın vakit kaybı

siz evlenmek istiyorsunuz
ama daha annesi sizi biliyor mu onu bilmiyorsunuz...aile çok önemli bir konu evlilikte
evlenmeden yüz göz olmaya hiç taraftar değilim ama siz daha muhabbetlerini bilmiyorsunuz, tuhaf değil mi? birlikte düğünlere gidiyorsunuz. nasıl sizi bilmiyorlar? sürekli arkadaş düğünlerine bile gitseniz diyelim ki sizin fotograflarınızı da mı görmüyorlar?

hani mesela tutucu olurlar, böyle konular konuşulmayan bir aile olur sizi korumak için söylemez, ama size bunu açıklar, bu başka şeydir.

bilmiyorum benim hoşuma gitmedi,

erkeklerin koşulları iyi olmadığı zaman evlenmeye hazır hissetmemesini normal buluyorum
ben de olsam evlenmeden kendimi bulmak, ne istediğimden emin olmak isterim, ben biraz erkek kafalıyim zaten.

fakat sizin durumunuzda adam sizden yarın ayrılsa kimse ne oldu demeyecek, hayatına aynen devam edecek gibi bir durum var...

evlenmeyi çok dillendirmeyebilir (bunu da çok anormal bulmam)

Ama gittiğimiz düğünler benim arkadaşımın düğünü yani ben götürdüm akrabalar yoktu
benim bu konularda fikrim şu
diyelim siz arkadaşlarızla tanıştırdınız
bekleyin o da tanıştırsın

siz arkadaş düğününe götürdünüz
bekleyin o da bir arkadaş düğünü nişanı ne biliyim bari birlikte pikniğe çağırsın

hep siz yapmayın biraz bi karşı tarafı bekleyin yani...

aslında konu bu değil oyalanıyor muyum ondan emin olamadım ben çünkü diyorum ya bana açıkca seneye nisan yaparız diyebilirdi seven adam benim ciddi bir adım istediğimi söylediğimde

annesi daha önceki ilişkilerini bilmiş mi?
ailesinde ilişkiler paylaşılıyor mu? nasıl bir ortamları var? mesela varsa kardeşlerinin ilişkilerini biliyor mu?
şöyle eski ilişkilerinin ismini bile bana bahsetmedi özetle bir kaç olay anlattı bitme nedenleri ile ilgili o yuzden bunları soramadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…