- 4 Haziran 2024
- 239
- 440
- 18
- Konu Sahibi meleksima12
-
6 sene çok uzundu evet. Ama ben sevdiğim insanla aynı evde yaşayıp vakit geçirmek isterim. Ömrümden 6 sene gitmişti daha kaç sene gidecek belli değildi. Gençliğin uzun bir süresi o ilişkiyle geçti. Bu ilişkiden 1 yıl sonra şimdi ki eşimle tanıştım.ben de bunu düşünüyorum ama sonra pişman olursam emin değilim gerçi sizin çok uzunmuş 6 sene. 6 senelik ilişkinin ne zaman bitmişti. Ben sadece belirli yaşlarda bu kadar uzun sevgiliklerde aşk tüketilir mi ondan emin değilim.
Konuştum şu an mümkün değil evliliğin maddi sorumluluğunu almam dediAçık açık konuşun ben evlenmek istiyorum o yaştayım benim vaktimi çalma diye. Herkes uzun uzun seneler sevgili olmayı istemeyebilir. Bu normal. Belki o 3 sene içinde başka biri olacak. 3 sene sonra borcu var diyelim 3 sene sonra yeni borcunun olnayacağının garantisi yok. Evlenmeye gönlü olsa adım atardı. Tam olarak dert ne işsiz mi borcu mu var
Biz 4 yıllık bir ilişki sonunda evlendik. İlişki başında da bu kadar süre sonra evleniriz gibi konuşuyorduk zaten. Yani istenildiği zaman olay zaten vaktinde evliliğe evriliyor. Amacınız sadece herhangi bir evlilik yapmaksa şayet bunu çok kolay sizin gibi düşünen birini bularak yapabilirsiniz ne kadar mutlu olursunuz onu bilemem. İlişki içinde illa ki geleceğe yönelik konuşuluyor, plan yapılıyor. Her şey akışında güzel. Bunun konusunu konuştuğunuzda karşınızdaki kendini baskı altında hissedebilir ve tartışabilirsiniz dolayısıyla. Yani siz bu adamı gerçekten seviyor musunuz? Ya da ben evlendiğim kişiyi severim modun da mısınız? Önce buna kendi içinizde karar verin. Size vakit mi kaybettiriyor yoksa vaktini mi bekliyor bunu anlamak için de ilişkinizi gözlemleyin. İleriye yönelik birlikte planlar yapıp hayaller kurup kurmamanızdan anlaşılır zatenMerhabalar bir konuda kafam çok karışık. Tecrübeli kişilerden bilgi almak isterim. 2 senelik bir ilişkim var. Ben 27 yaşındayım , evlenmek istiyorum artık. Ancak erkek arkadaşım şu an hazır değil. 2 3 sene kadar beklememi istiyor. Bu durumda beklemek doğru mu sizce yoksa beni oyalıyor mu ? Maddi açıdan ve kariyer açısından ilerlemek istiyormuş sanırım aklında 30 lu yaşlarda evlenmek var. Ama ben o zamana kadar ilişkimizin hala liseli gibi kafelerde geçmesini istemiyorum dedim kendisi de zaten bizim ciddi bir ilişkimiz var tanımladığın gibi liseli ilişkisi de değil dedi. Emin değilim vaktimi boşa mı harcıyorum ?
Onu seviyorum onunla olmak istiyorum ama ama 2 3 sene bu yaşlarda fazla geliyor. Siz kaç yaşında evlenmiştinizBiz 4 yıllık bir ilişki sonunda evlendik. İlişki başında da bu kadar süre sonra evleniriz gibi konuşuyorduk zaten. Yani istenildiği zaman olay zaten vaktinde evliliğe evriliyor. Amacınız sadece herhangi bir evlilik yapmaksa şayet bunu çok kolay sizin gibi düşünen birini bularak yapabilirsiniz ne kadar mutlu olursunuz onu bilemem. İlişki içinde illa ki geleceğe yönelik konuşuluyor, plan yapılıyor. Her şey akışında güzel. Bunun konusunu konuştuğunuzda karşınızdaki kendini baskı altında hissedebilir ve tartışabilirsiniz dolayısıyla. Yani siz bu adamı gerçekten seviyor musunuz? Ya da ben evlendiğim kişiyi severim modun da mısınız? Önce buna kendi içinizde karar verin. Size vakit mi kaybettiriyor yoksa vaktini mi bekliyor bunu anlamak için de ilişkinizi gözlemleyin. İleriye yönelik birlikte planlar yapıp hayaller kurup kurmamanızdan anlaşılır zaten
Hissetmek için ne istersiniz ? Yüzük takıp beklemek mi? Evet aşkım evleneceğiz, şu zaman düşünüyorum hatta, şunu yaparız, balayına buraya gideriz gibi aslında ciddi olmayan vaatler mi?Yorumlarda benim zihnim gibi kararsız kalbim kal bekle diyor mantığım kalma diyor. Ayrılırsam çok üzülürüm. Ama keşke biraz daha ciddi bir adım görsem. Biz zaten ciddi bir ilişkideyiz diyor ama bakın ben bunu hissedemiyorum işte
Hayır ama diyorum ya ben bahsetmesem konu bile hiç olmadı ki birlikte düğünlere gideriz biz. Ne bileyim insan sevdiğini gelecek planlarında görmek ister dahil eder şuraya buraya gideriz diye planlar yapardı ama ciddi bir mevzuyu hep ben açtımHissetmek için ne istersiniz ? Yüzük takıp beklemek mi? Evet aşkım evleneceğiz, şu zaman düşünüyorum hatta, şunu yaparız, balayına buraya gideriz gibi aslında ciddi olmayan vaatler mi?
Ciddi de olabilir tabi söyledikleri. 2 sene içerisinde ne yaşarsınız ne olur gerçekten kısmet. Size bariz bir yalanı yoksa, kaçak dövüşmüyorsa güvenmelisiniz hislerinize. Yoksa boş vaatlerde de bulunabilir.
Erkek arkadaşınız kendi düşüncesini söylemiş.
o hazır değil doğru ama bu yaşlarda 2 3 yıl da fazla değil mi ki en azından ciddi bir şey de yapabilirdiYani bilemedim ben de kararsiz kaldim. Adam gercekten hazir olmayabilir, maddi veya manevi olarak. Yaslariniz genc, adam gercekten de hazir olmayabilir oyalamiyordur. Ote yandan sen hazirsin anladigim kadariyla, hazir hissetmen de gayet normal. Nisan/soz yapmaya da hayir demis anladigim kadariyla orasi cok kotu iste.
Nasıl biri olduğunu bu kadar bilgiyle bilemeyiz ama bazı erkekler konuşmak yerine düğüne götürür ya da giderler. Onlar için beraber düğüne katılmak ciddi ilişki yaşıyoruz demektir. Bazısı ailesiyle tanıştırır ama evlenmeyi bile düşünmez.Hayır ama diyorum ya ben bahsetmesem konu bile hiç olmadı ki birlikte düğünlere gideriz biz. Ne bileyim insan sevdiğini gelecek planlarında görmek ister dahil eder şuraya buraya gideriz diye planlar yapardı ama ciddi bir mevzuyu hep ben açtım
Zor bir durum. Biriyle tanisip tekrar evlilik asamasina gelmekte zaman aliyor ve hem ortada sevgide olmasi gerekir. Sadece su noktaya takildim: Yani bir adim atip, en azindan nisan istememesi beni düsündürürdü. Sonucta bir arkadasin burada dedigi gibi, hem kücük bir resmiyet olur ve geleceginizi beraber planlamaya baslardiniz. Bence tekrar konusun derim. Banada pek evlilik yanlisi gibi gelmedi. Ama ayrilin da diyemem. Sevmek sevilmek kolay bir sey degil. Hemen kesip atilmaz. Acikca bu konulari konusmaniz gerekiyor.Ben de nişanlanmak istedim ama onda da şu an olmaz vs dedi yani isteği olsa bir şekilde yapılırdı. Daha kısa bir vade de 2 3 sene de ilişkimiz yıpranır mı sevgililik hali beni daha da yorar mı ? Bunlar kafamı kurcalıyor
Ama gittiğimiz düğünler benim arkadaşımın düğünü yani ben götürdüm akrabalar yoktuNasıl biri olduğunu bu kadar bilgiyle bilemeyiz ama bazı erkekler konuşmak yerine düğüne götürür ya da giderler. Onlar için beraber düğüne katılmak ciddi ilişki yaşıyoruz demektir. Bazısı ailesiyle tanıştırır ama evlenmeyi bile düşünmez.
siz evlenmek istiyorsunuzYok konusuyorlar ama aşırı samimi değil hatta bir kere benim yanımda annesine bağırmıştı. Öyle canım cicim bir ilişkileri yok bence ablası var konuştuklarını görmedım bayram seyranda anca gidiyor. Hatta bayramda bile benimleydi. Tatil yaptık konu bu da değil ama örneğin benim annem ilişkimizi biliyor onun annesi biliyor mu vs 1.5 senede hic bahsetmedi bile
benim bu konularda fikrim şuAma gittiğimiz düğünler benim arkadaşımın düğünü yani ben götürdüm akrabalar yoktu
aslında konu bu değil oyalanıyor muyum ondan emin olamadım ben çünkü diyorum ya bana açıkca seneye nisan yaparız diyebilirdi seven adam benim ciddi bir adım istediğimi söylediğimdebu şekilde bekleyeceksenız bekleyın . Öbür türlüde ayrıldım unuttum yeni birini tanıdım sevdım guvendım , yani amaç evlilikse bu süreçte yorucu . Evlenmek için evlenılmez 2-3 senelik ilişkide yorulacağınızı düşünüyorsanız hemen ayrılın ömür nası geçer yoksa
şöyle eski ilişkilerinin ismini bile bana bahsetmedi özetle bir kaç olay anlattı bitme nedenleri ile ilgili o yuzden bunları soramadımannesi daha önceki ilişkilerini bilmiş mi?
ailesinde ilişkiler paylaşılıyor mu? nasıl bir ortamları var? mesela varsa kardeşlerinin ilişkilerini biliyor mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?