Evlilik için bekler misiniz ayrılır mısınız

Evliliğe niyeti yok. 2 - 3 sene sonra başkasıyla evlenmek de isteyebilir ki genelde öyle oluyor. Maddi durumun yeterli olmaması ile kişinin evliliğe niyeti olmaması farklı şeyler. Siz çalışıyor musunuz, ve ortaya ne kadar katkı koyabilirsiniz bunları biliyor mu, bunlarla ilgilenmeyip direk konudaki gibi cevap vermek, erkeğin niyetinin olmamasının göstergesidir.
Bir de tabi kızların da mütevazi şekilde evlendikten sonra evlilik boyunca erkeğin başının etini yemesi farklı bir boyut. Biz eşimle görece ülkenin daha iyi olduğu zamanlarda evlendik ama o zamanlara göre de fazlasıyla mütevazi davrandık. Eşimin evinde gelen beyaz eşyaların bir kısmını daha yeni değiştirdim mesela. Mutfağımda onlarca küçük ev aleti yoktu, gerek duymadım. İki oda aldım sadece, gelinliğim o dönem, duyduğum gördüğüm en ucuz gelinlikti mesela. Ailelere hiç yük olmadık. Sonrasında da bana şunu almadın bunu almadın asla demedim eşime.
Ama şu fark vardı evlenmek istediğini her zaman açık etti, niyetini ortaya koydu, çabasını gösterdi eşim. Hatta bekleme taraftarı olan bendim. Konudaki arkadaş bunların hiç birini yapmadığı gibi geleceğe dair plan da yapmıyor, kızı hayatına dahil etmiyor ki. Bu şekil bir arkadaşlık daha erken yaşlarda normaldir, en azından birinin evlilik istediği ilişkilerde değil. Evet hayat şartları inanılmaz zor, ama her zorluk kendi imkanlarını da yaratır bazen. Şimdi ki erkeklerde ben inanılmaz bir kadın düşmanlığı, daha doğrusu evlilik kurumuna tavır görüyorum. O zaman da milletin zamanını almayacaksın.

Ama sorun şu bana bunları bak melek annemin durumu bu maddi olarak sorun şu o yüzden geçirecek ama ben birikim yapacagim seneye nisan yapariz. Bir sonraki sene de nikah ama şartlar bu olur der konuşurdu değil mi çocuk hiç bir şey konuşmuyor ben soruyorum ev kira mi öyle mi böyle mi

şu an maddi olarak evliliğin sorumluluğunu alamam ben diyor
Bana göre duyguları yoğun değil size karşı, çünkü gerçekten seven erkek sevdiği kadını kaçırmamak için neler yapıyor. Evlilik olmasa dahi çevresiyle tanıştırır, birlikte plan yapar. Ama şu an o kendi planını yapıyor sizinle bir planı yok anlattığınız üzere.

bi' babasından bahsediyor
ama bu adam nerede kaç sene çalışmış emeklisi var mı bilmiyorsunuz
bu bahseden hali mi?
Para konuşmaktan hazzetmiyorum çünkü yani bunu nasıl derim babanın emeklisi var mı annen nasıl geçiniyor diyemedim işte

Boyle mi gerçekten

Ama kimisi de ne acelen var daha gençsin bekle diyor kafam karman corman

Sizde haklısınız karşı tarafta haklı ama o da maddi kariyer anlamında iyi olmak istiyor eğer seviyorsaniz beklemeniz daha iyi

Para konuşmaktan hazzetmiyorum çünkü yani bunu nasıl derim babanın emeklisi var mı annen nasıl geçiniyor diyemedim işte
h.efendi 35 bin maaş alıyormuşsunuz
evlenseniz kendi başınıza ev geçindirmeniz imkansıza yakın, en kötü kira olmuş 15 bin
aileniz size ev filan vemeyecekse eşinizin maaşını ve gçimini bilmek zorundasınız

ha evlenmeyi seneler sonra, herşey youlnda olursa diye düşünseniz neyse
ama siz mümkünse senye evlenseniz OK'siniz

e nasıl olacak bu sormadan, konuşmadan?

yani çocuklarınıza koyacağınız isimleri düşünmeden önce o çocuklar nasıl olacak, siz ücretsiz izinde olsanız aç kalıyorsunuz, onu düşünsenize?

Ben evlenmek için bu kadar zora girmeyi mantıklı bulmuyorum. Çok evlilik insanı değilim belki de ondandır.

Ya ben de bunu diyorum yani hep konuyu ben açıyorum bana 2 3 diyor ama bu süreçte ne yapacağız birikim mi söz nişan ne zaman olur hiç bir detay yok

Ama diyorum ya kendisi hiç bahsetmiyor hep ben sor sor nereye kadar

Ya ben de bunu diyorum yani hep konuyu ben açıyorum bana 2 3 diyor ama bu süreçte ne yapacağız birikim mi söz nişan ne zaman olur hiç bir detay yok
Sizin maaş 35 ok. Çocuğun maaşını hiç mi bilmiyorsunuz? Bunu da mı söylemedi? Ya bilmiyorum aile durumu olsun maddi durumu olsun bu kadar bilmiyor oluşunuz çok tuhaf geldi. Ben ortalama arkadaşlarımın bile bu tarz bilgilerini az çok bilirim yani 1.5 senede de ister istemez konuşulur yeri gelir.

Ama diyorum ya kendisi hiç bahsetmiyor hep ben sor sor nereye kadar
eh o zaman
siz "liseli çocuklar gibi çay içip dağılıyoruz" dediğinizde "ne münasebet bizim ilişkimiz ciddi" diyen adama
bunu söyleyin
"nereye ciddi, ben sorup duruyorum, sen bişey söylemiyorsun, ciddi kısım nerede ben hiçbir şey bilmiyorum, beynini mi okuycam" deyin.

Ben evlenmek için bu kadar zora girmeyi mantıklı bulmuyorum. Çok evlilik insanı değilim belki de ondandır.
Birlikte yaşama imkanı varsa gereksiz olabilir ama burdaki arkadaşlar cafe cafe gezmek dışında bişey yapmıyor sanırım. Nereye kader cafelerde gezecekler ki? 29-30 yaş evlenmek için çok kötü yaşlar değil.

Şu an 27 yaşındalar ve adamın şartları uygun değil belli ki. 1+1 ev ve devasa borçlara bence gerek yok.
Bekarların evlilik aşkını bir nebze anlıyorum ama evli kadınların evlen evlen demesini anlamıyorum. Anası danası akrabası olmadan yaşanan en eğlenceli kısım sevgililik. Bu kısmı evlenecek miyiz diye sık boğaz edip darlamak bence mantıklı değil.
Yani sevgiliyken eğlenmek yerine evlilik diyip durmak mantıklı mı?

Tatil ve seyahatlere gidiyoruz onun dışında cafe evet ve ayda bir yalnjz kalıp vakit geçiriyoruz o kadar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…