Evlilik için bekler misiniz ayrılır mısınız

Güldürdün beni akşam akşam Gençlik zamanı hiç öyle düşünmemiştik ikimiz de
 
Evet haklılar, ailenin destek verecek maddi imkanı yoksa o zaman evlilik tabiki de ertelenir. Adam tek başına ailesi destek olmadan bütün masrafların altından nasıl kalksın ki. Hatta ailesi masrafları karşılıyor gibi gösterip kredi çekenler varmış bazılarının ailesinin maddi imkanı olmuyor.
Benim bir kız arkadaşım şanslıydı oğlanın ailesi ihtiyaçları karşıladığı için erkenden evlendiler. Aile durumu yoksa çocuğun kendini maddi olarak toparlamasını, para biriktirmesini beklemelisin
 
Ama şimdiki nesil de biraz hazırcı değil mi sizce de , okulda çalışıyorum bu kadar rahat, Umursamaz bir gençlik görmedim . Sorumluluk alma , çalışmak gibi bir kavramları yok , en kısa yoldan nasıl köşeyi dönerim kafasındalar, evlenseler nasıl idare ederler bilemiyorum aşırı bireysel ve benciller , bu dönemin çocukları, gençleri çok hazırcı...
 
Aileler destek vermeyince hemen evlenmek çok zor. Bizim ailelerimiz çok destek olamadı, işimiz vardı ama birikimimiz yoktu. 2 sene bekleyip yavaş yavaş eşyalarımızı aldık. Beyaz eşya aldık ödemesi bitti, mobilya aldık onun ödemesi bitti başka bir şeyi aldık. Ailelerimiz düğün salonu tuttu, bilezik aldılar gelinlik ve damatlık aldılar. Biz sadece mobilya ve çeyiz için iki sene borç ödedik bitince evlendik.
 
Evlenmek isteyen insan evlenir. Maddi durum yoksa ona göre konuşma olur, ortak karar verilir. 2 senedir birliktesiniz zaten. Evlilikten kaçıyor gibi geldi bana. Ben olsam ayrılırım sanırım.
 
Ben 99luyum, benim yaşıtım erkeklerin çoğunluğu bir kere bile özel sektörde iş deneyimine sahip değil, ailesinin sırtından geçiniyor. Evde oyun, gezme eğlence keyiflerine bakıyorlar. Eskisi gibi taşını sıkıp suyunu çıkarayım diyen erkekler az kaldı maalesef.
 
Umutları yok. Gelecek umutları yok çünkü.
En şanssız nesiller.
Doğduklarından beri yönetim malum. Her geçen gün hayatlarında bir şeyler daha da zorlaştırılıyor.
Bu kadar zorluk içinde yaşarlarken böyle olmaları normal bence.
Bizimle hiç kıyaslayamam ben bu nedenle çok üzülüyorum onlara. Gençlikleri çalındı.
Ben 2003-2008 arası okudum. 150 lira bursum vardı o kadar her şeye yeterdi ki. Bahar şenlikleri olurdı, beş liraya gidip Kızılay’da bira içerdik. Umudumuz da vardı.
Bakıyorum şimdi de çocuklar bir tavuk dürüm söylesek mi söylemesek mi onu hesaplıyorlar: kahvelerin fiyatı bile çok geliyor hepsi termos elinde geziyor.
Bizim zamanımızda KPSS ye çalışırdın merkezi atamayla atanırdın. Şimdi bir de çoğunda mülakat belası var. Hakimlik sınavına giriyor derece yapıyor mülakattan elenip intihar edenler var.
Yani bu çocukların ileride işe girer iyi kazanırız araba ev alırız hayali de kalmadı. Nasılsa alamayız bari yaşayalım kafasına geldiler.
Şu ortamda gençliklerini yaşamalarına çok üzülüyorum ben. Hepimizden daha kötü şartlarda gençlik yaşıyorlar
 
Aslında buna dikkat çekmek istemiştim ben ...
 
"evlenmek istiyorum artık" demişsiniz, sevgilinizle mi evlenmek istiyorsunuz yoksa düz evlenmek mi istiyorsunuz? henüz işlerini yoluna koyamadığını açıkça söyleyen, maddi gücü olmadığı için güç bela ya da olduğu kadarıyla belki de bu süreçte ilişkinizi de yıpratarak sizle evlenmeyi şu an istemeyip bundan birkaç sene sonrasına erteleyen sevgilinizin dürüst olup olmadığını siz anlayabilirsiniz; adamı öpüp koklayan, gözlerinin içine bakan ve tanıyan sizsiniz, insan anlar sevgilisinin neyi nasıl dediğini/neden dediğini.

dürüst olduğu konusunda tamamsanız şimdi iş size kalıyor, evlenmek mi istiyorsunuz yoksa sevgilinizle evlenmek mi, işte bütün mesele bu.
 
Ekonomi ve eğitim konularına girersek çıkamayız, haklı olduğunuz konular çok fazla maalesef ...
 
Evlenmeye niyeti olan 1+1 eşyalı ev tutar evlenir, herkesin maddi imkanı çok iyi diye mi evleniyor? İkisi zamanla farklı bir ev kurarlar. Böyle evlenen genç çiftler var çevremde. Biz bile bazı beyaz eşyaları yeni diye esimin bekar evinden alıp getirdik.
Gelecek planı olan en azından durumunu net olarak anlatır, şöyle yapmayı planlıyorum vs vs diye konuşur. Adam da o da yok, ne naifligi ne ciddiyeti. Yol haritası bile yok adamın.
3-4 yıl sonrada değişen bişey olacağı yok.
 
Çünkü şartlar değişti, umurlarında olsa kaç yazar. Şimdiki gençlik başarının maddi desteğe bağlı olduğunun farkında, öyle sadece çalışarak didinerek işlerin yürümeyeceğin de farkında.
Şöyle düşünün bundan 20 yıl önce göreve başlayan evli 2 öğretmen , 5 yıl içinde ev ve araba alma planları yapabilirdi. Bundan 30 yıl önce bölüm mezunu olanlar hemen atanıyordu , 22 yaşında iş hayatına atılıp para kazanıyorlardı. Şu an atanmak hele bazı bölümlerde ancak hayal. Çok çalışırsa olur demeyin , her 100 kişiden 3-5 tanesinin alındığı sistem. Şu an 2 öğretmen anca geçiniyor. Ailesi çocuklarının tahtını yaptı ise ne ala, çocuk çalışmaya başlar , evini arabasını alır , bürosunu açar. Ya da sosyal ilişkileri diyeyim ( siz bazı siyasi kişilere yakınlık deyin) olmadığında yüksek mevkilere gelmesinin mümkün olmadığının farkında.
Çalışmasının emeğinin karşılığını alamayacağının farkında. Şimdikiler iPhone alma peşinde çünkü ev ve araba hayali bile kuramıyorlar. Ben üzülüyorum gençler için eğer destekleyici ve birikim yapmış bir ailede doğmadıysalar , başarılı olma şansları çok düşük. Ya çok aşırı zeki olacaklar ya da çok ama çok özel bir yetenekleri olacak ya da güzel olup zengin eş bulacaklar .
 
işte bunlar da bi oturup konuşsalar derinlemesine,
bu kız da olaylara vakıf olacak ve kendisi evlenmeyecek zaten ama bunlar laylaylay çay içip ayrıldığı, çocuk da konuları geçiştirdiği için kızımız kendi kendine hayal kuruyor...

ha iyimser olursak

siz muhafazakar bir vibe veriyorsunuz buradaki konulardan anladığım hem muhafazakar hem de bireyselliği yüksek bir kadınsınız, eyvallahınız yok.
"okul bitmiş üstüne de 1 sene olmuş beraberiz, evlenmiyorsak ben gidiyorum " havasını sizden zaten almıştır eşiniz. o yüzden de acelesini, mücadelesini etmiştir.

diyeceksiniz ki buradaki kız da tutucu/muhafazakar bir vibe vermiyor mu, eh veriyor (çok ayrıntılı bilmesek de sizin kadar çok rastlamadım mesela konularda yorumlarına belki de değildir sadece burada pembe panjurlu ev hayallerini vb. yorumlarını okuyarak çıkarımım bu) onun sevgilisinin de kendi çapında planı "kariyerim iyileşsin, maaşım yükselsin ki evliliğe gidebileyim" e yoksa anasıdanası durum ortada, nasıl olacak bu iş???

çünkü çocuk daha 30 yaşında veya değil bile, normal yani 33-35 yaşında anca evlilik yoluna girerim kafasında olması...iki taraf da kendine göre gerekçelere sahip.

bu kızımız 1-2 sene çıkarım çay içerim sonra da makul bir düğün yaparım filan diye düşünmüş
tamam
o zaman kendisinden 5-6 yaş büyük, işi maaşı yerinde, ailesinde imkan olan birini bulacaktı...ve bunları temiz temiz konuşacaktı.
 
Bence de evlenmeye durumu olmayan insanla evlenmeye gönlü olmayan insan farkı var yorumlarda. İnsan hiç durumu olmasa da bi meramını anlatır ne bileyim şimdi böyle böyle ama aklımda da şöyle şeyler var der. Çocuk bana düpedüz şu an hissi olarak böyle bir şeye hazır değil ama alışkanlıktan da devam ediyor gibi geliyor. 2 3 sene aynı eve giremeyecek miyiz diyen kadına da istersen ayrıl ben dur demem gibi gevşek konusan bi adam ben bilmiyorum yani çok çiğ.
 
Bunu ilişkinin niteliği belirler
 
İşte birbirine dürüst olmamışlar, buluşup buluşup biseyleri ciddi ciddi konuşmadan ilişkiyi sürdürmüşler, ben bu adamın evlilik niyetinde olduğunu düşünmüyorum zaten , uzun süre de evleneceğini sanmıyorum, kızımız ille de evlilik istiyorsa vazgeçmeli çünkü bu ilişki beklentilerini karşılamaz , ayrıca ben üni okuduğum için eşimi reddettmiştim ve bir yıl sonra tekrardan karşıma çıkıp ısrarla evlilik teklifi etmişti, kesinlikle evlilik isterim, ciddi misin vs tarzında bir muhabbetimiz olmadı, eşim beni evliliğe ikna etti . Ailem ilk duyunca kıyametler kopmuştu henüz okuyorum diye , evlilik kaygısı gütseydim bence bu kadar olumlu bir süreç yaşanmazdı, yaşım da küçüktü zaten ,genel olarak size katılıyorum diğer konularda..
 
Haaahhh işte aradığım yorum Adam çok çiğ ve itici...
 
kesinlikle evlilik isterim, ciddi misin vs tarzında bir muhabbetimiz olmadı, eşim beni evliliğe ikna etti .
ben de öyle düşünüyorum zaten
şey demek istemedim, siz böyle bir konuşma yapmışsınızdır ya da talep etmişsinizdir diye düşünmedim.
sizin duruşunuzda (artık buna dünya görüşü, tavır, ne eklerseniz ekleyin) o vibe var, eyvallahınız yok, belli yani.

sizden benden öte

ben hep erkeğin daha fazla gayret eden taraf olması gerektiğini düşünüyorum bu işlerde, hadi ikna demeyelim illa ikna etmese bile.
erkek hevesli olacak, erkek gayret edecek, bence öbür türlü olmuyor bu işler.

ha gayret eder, çabalar cidden, yine şartları olduramıyorsa kader o da artık.
 
Evlenmek için mi seviyorsunuz, sevdiğiniz için mi evleniyorsunuz? Bu sorunun cevabından emin olun öncelikle
 
Kesinlikle erkek daha çok çabalamalı, zaten çabayı gören bir kadın kolay kolay bırakmaz bence , biz kadınlar duygusal varlıklarız sevmeye , sevilmeye kayıtsız kalamıyoruz , yeter ki geçinmeye gönlü olsun insanın, maddiyat konusunda da her anlamda sıfır olan bir adamla da beraber olunmamalı , gerek eğitim gerekse maddiyat olarak bir dayanak olmalı ki geleceğe dair olumlu planlar yapılabilsin...
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…