evlilik hiç de hayallerdeki gibi değilmiş...

ben davet ederim ama gelmezler, gelmedikleri gibi davet etmiyorsunuz derler.
her zaman gelinmez derim başından beri de derim zaten çok sık gelinip giilmez iş yapamıyorum eve yetişemiyorum diye olsuuuunnnn nolucak derler. tabi biri gelmek istese kendileri koşturmayacak...
iyi gelin olmak gibi takıntım yok hepsi de bilir hatta aileye giren başka bir gelin daha var onu görüp benim gelinim başka diyormuş.
Sizin duruma ayar vermeniz için eşinizin desteği şart usul usul onun yanında söyleye söyleye durumu önce ona kabullendirip sonra diğerleri ne geçin işi kızarak çözmek bu durumlarda ise yaramaz söz konusu aile Allah yardımcınız olsun sabir versin size

Sizin duruma ayar vermeniz için eşinizin desteği şart usul usul onun yanında söyleye söyleye durumu önce ona kabullendirip sonra diğerleri ne geçin işi kızarak çözmek bu durumlarda ise yaramaz söz konusu aile Allah yardımcınız olsun sabir versin size
Allah razı olsun bakalım hayırlısı

Kendi ailen hayatının neresinde peki?

Görümcene ben de kardeşimi çağırsam deme.
Çağır gerçekten.
Rahatsız olacağı ne varsa yap.
Sizinle gezmekten keyif alamasın.

Aynı şeyleri yaşadım.
daha beterini. Kaynanam görümcem hep eşime kötüledi o kadar iş güç yapmama rağmen.
Sonra birgün ben evdeyken hastayken geldi hakaretler etti. Misafirler gitsin seni babanın evine götürsem dedi
Neyse yapamadı tabi.
Ertesi gün eşim annemlere goturcem diye diretti bende iistemedim . Annesinin hakaretlerini dinlettim ama çözüm olmadı.
Babamın evine bıraktı.
3 hafta ayrı kaldık.
Ayrilacaktimda . Sonra kaynana komşuyla gelmiş.
Yine iftira bilmem neler att i.
Sonra barıştık eşimle.
1 ay Her gün gidip geldim sonra haftada üçe düşürdüm.

Bu arada eşime gitmek istemiyorum diyince kavga çıkıyordu.
Bende nedenini çok uzun açıklamadan gidemem diyordim.
Ayrıca evde hoşuna gidecek şeyler yapıyordum.
Ailesinin lafını vs asla yapmıyordum.

Hâlâ bile gitsek kaynanam kayinbabam burda kalın der. Bende istemiyorum.
Bugünde gitmicem hatta.
Kendi evinle ilgilen.
Esin kusebilir kızabilir.
Üstüne gitme oda değiştir.
Kendini mutlu edecek şeyler yap.

Sonra sürat asma. Anlayışın için sağol bugün şunları vs yaptım gibi anlat.

Sizin durumunuzda olan bir arkadaşım vardı. Kayınvalidesi, eltisi ve görümcesi ile aynı apartmanda oturuyordu. psikolojisi iyiden iyiye bozulmuştu çünkü sürekli ya onlar gidiyorlardı ya da onlara birileri geliyordu. Kızcağız evlendi ama hiç anlamadı bunalıma girdi. Eşi de sürekli işten geç dönüyordu anlayacağınız çok mutsuzdu. O da kendisine meşkale bulmak için ve evde kalmamak için birtakım ücretsiz kurslara kayıt yaptırdı. Arkadaşımı aradıklarında ay benim kursum var gelemem kii diyordu kimse de bir şey diyemiyordu. Öyle böyle derken o ortamdan kendini çekti şimdi daha mutlu. Eğer çalışmıyorsanız size de öneriyorum. İyi gelir. Durmayın uzaklaşın yoksa eşinizle mutsuz olacaksınız.

Sizin eşinizin ailesine karşı tavrınızı net koymanız lazım 5 senelik evliyiz başlarda eşimin ailesi sürekli onlarla vakit geçirelim hep orda kalalım istiyordu (onlar merkezde biz ilçede oturuyoruz benim ailemde merkezde) ama bu ısrar sürekli eşimin tarafından oluyordu baktım böyle olmuyor ayda 2 kez gidiyorsak birini annemlerde birini onlarda kalıyorduk eşimle sadece gezmeye gittiğimiz zamanlarda oluyordu o zaman da sürekli arıyorlardı yemeğe gelin çaya kahveye gelin en son kayınvalideme ve kayınpederime göbeğimiz bir kesilmedi herşeyi beraber yapmak zorunda değiliz bizim kendi hayatımız var planlarımız var bu kadar müdahale etmeyin dedim
Şimdi 1.5 yaşında oğlum var ertesi güne işimiz olmadıkça yatıya kalmıyoruz çoğu zaman gittiğimizi bile haber vermiyoruz artık gezip tozup evimize dönüyoruz :) zaman içinde onlarında ısrarı iyice azaldı rahat ettik eşimle

Bende 10 aydır evliyim çalışmıyorum Ama çalışmayı tercih ederdim Eşimin ailesi acayip kalabalık sürekli oturmalar düğünler nişanlar gezmeler tozmalar ılk aylarda aglıyordum evıme doyamadjm dıye eşim bıde ogretmen oldugundan ıkıbucuk ay tatıldeydı başlarda. artık o da hasta numarası yapıyordu bazen evde duralım dıye. Kayınvalıdem hep yemege gelın caya gelın modundaydı Ben de kırılsalar da acıkca kocamla evımzde olucaz artk coguzaman bız bu kararı aldık dedım cnku sonu gelmıcektı. Kayınvalidemle altlı üstlüyüz ustelık amcaları da aynı bınada eşimin. bizi rahatsız etmezler öyle çok şükür catkapı huyları yok Ben onları evlenmeden önce çok iyi gözlemledim ve evlendiğim günden beri kendimi Neysem öyle tanıttım bukadar fazla yogun bır hayat beklemıyordum bezmıstım artık ensonunda Eşime de söyledim bak dedim benı böyle bılsınler sonra degıstı demesınler dıye. ben de sevıyorum gezmeyı cok gezıyoruz yurtıcı yurt dısı ama sadece eşimle. Eşimde başbaşa olmaktan yana.. ha aksi olsa yıne ızın vermezdım buyur gıt annenle derdım. bunoktada olay sizde bitiyor belkı basta kendımı onlara oldugum gb tanıtmasam o tavrı koymasam benzer seyler olabılırdi Ama burada dıger hata da eşinizde. sizi dınlemeli artık annesınden degıl sızden meshul. sız nasıl ki ondan meshulsanız sızın dusuncelerınız ön planda olmalı. Ne bu gelınle gezme merakı anlayamurm dogrusu sonra bız suclu oluyoruz cok sukur arada bunalsam da gunlerden falan elımı ayagımı cektm yavasca. Bu surecte eşim yanjmda olmasa zorlanrdm sizi cok ıyı anlıyorum bıan once acıkca tavrınızı koymanız lazım yoksa ıyıce tepenıze cıkarlar... Eşinizle de konusmanız lazım bızım yuvamız hayatımız ayrı dıye. bezdum bezdum

Kesinlikle evlilik hiç de hayallerde ki gibi değil insan dengini bulamıyor.erkekleri anlamak çok zor nedense evlendikten sonra bayanlar çantada keklik oluyorlar

İçimden geçenleri yazmak istedim sadece..
Gerçekten çok yorgun hissediyorum kendimi..
Herkese yetişmeye çalışırken kendime yetişemiyorum..
Ne bunu anlayan eş, ne de anlayan aile..
Herkes dibinde olmamızı ister.
Yeni evliyim, evime bile doyamamışken, mesela bir pazar günü eşim dışarı çıkmak gezmeye gitmek istese fikir sorsa evde olmayı tercih ediyorum. Çünkü ne evime ne eşyalarıma ne düzene alışabildim.
O kadar aydır borcunu ödediğimiz eşyaların içinde bile oturamadık.
Evi otel gibi kullanıyoruz.
Ya misafirlikteyiz, ya misafir var .
Misafirlik dediğim anne baba.
Hastalıktan gebersem bile sokaktayız, daha önceki konularımdan bilen bilir, bir kere gitmemek için direttim adam düşman oldu.
Tatile gitmek istiyorum ama paraya da ihtiyacım var ev almayı düşünüyoruz daha doğrusu bunu ben düşünüyorum. Çünkü bu tarz şeyler eşimin umurunda değil. Bu sebeple iznimi kullanmak yerine parasını alabilmek için sabrediyorum.
Ama beyfendi başkalarının işleri için iznini kullanıyor.
Parasını vermiyorlar diyor ama o zaman yat evde dinlen dimi yada cumartesileri kullan çünkü ben izinliyim cumartesi.
Sosyal hayatım kalmadı.
Tüm sosyalliyim kayınvalide, kayınbaba , görümce falan filan.
Gezmeye gitsek hep peşimizde kuyruk.
Çözüm yok, sonuç yok ama 9 ayda nasıl yıprandım anlatamam.
Niye yazdın buraya ben napayım derseniz de içimi dökmek istedim sadece..
gitme sen sinir olacağına senin ömründen gideceğine onlardan gitsin yat evde hastayım kötüyüm de bırak düşman olsun yerinden kalkma bu zamana kadar gitmişsin kimse altın taç takmamış ? Eve gelince hizmet etme uydur bir şeyler eve misafir gelip gelmeyeceğine karar verecek olan da sensin bak eşine ne kadar anlatırsan anlat anlamaz benim eşim şu dünyadaki en sakin anlayışlı insandır kv de öyle ama ona rağmen erkeklerin genel huyu ailesine gitmeyi ve ailesini ağırlamayı sevmek defalarca dedim bak bana sor işten geliyorum yorgunum gitmek ister miyim misafir ister miyim hizmet eden benim yok anlamadı ha kv de geldi mi en fazla 1 saat durur giderdi oda sevmez misafirlik olayını oğlu gel gel gel diye çağırdığı için gelirdi normalde de kadınla aram çok iyi kendi çayını bile çoğu zaman kalkar alır insanı daraltmaz evine gidersin prenses gibi ağırlar ona rağmen bir gün yine benim iş çıkışı aradı eşim dedi ki annem geliyor tamam dedim buyursun tesadüf o gün trafik var geç kalacağım aradım dedim çayı koy ikramlık çıkar anneni ağırla madem misafirin hizmet sende ama bunu tatlı bir ses tonuyla hadi sen yaparsın gibi söyledim kavga asla yok bağırmak yok o gün son oldu bir daha izinsiz habersiz birini çağırma geliriz diye söz verme ağzından çıkmadı o olaydan sonra oturdum dedim ki bak biz annenle gerçekten çok iyi anlaşıyoruz ama senin yanında sohbet edemiyoruz kızkıza muhabbet edemiyoruz ne olursa olsun sen erkeksin senin yanında en ufak birini bile çekiştiremiyoruz tadı olmuyor özel konuşamıyoruz senin zaten sohbetin muhabbetin yok bir köşede oturuyorsun bizi zorla bir ortama sokma böyle yapa yapa bizi düşman edeceksin sonra oda anladı bazı şeyleri onun düşüncesi de bizi kaynaştırmak sıcak aile ortamıymış gerçekten inanıyorum çünkü eşimin öyle tatlı saf yönleri vardır çoğu şeyi iyi niyetle yapar sende önce karşındaki insana bak kocan farkında olmadan mı bunu yapıyor yani bir ders versen durur mu yoksa onun karakteri mi bu karakter olarak anneci biriyse ne yaparsan değişmez ama şansını dene sende yap misafir mi çağırdı ayağın kaysın düş bir odada bırak yapsın hizmeti gidelim mi dedi hasta ol yat gitme bunları yemez diyorsan git bir psikologa depresyon tanısı koydur kendine içine kapan muhatap olma eşinle bile beni siz delirttiniz de yapma hiçbir şey

Yeni evlisin ileride öyle olmaz bu işi kocanla degil kayinvaliden çözer aslında bu işin yolu basit oraya gitmeyi sen teklif et 2. Sende çağır ilk zamanlar böyle olur yeterki araya soğukluk sokma o zaman çok üzülürsun gün icinde kayinvalidenle birseyler yap bu dünya sevgiyle dönüyor üzülüp gerilip zindan etme yani birsekilde evlatlarini görmek istiyorlar evlatlarıda onu zamanla seyreklesir yeterki başka sıkıntı olmasin eşinide evine bağla fantazi olsun yemek olsun ayrı evin vsr ambiyansi hazirla bu işler böyle kaynanaya he dicen nedese he de yapmasanda olur onlar tek egemen olduklarini ispat etmeye çalışıyorlar egemenligini kabul ettigini gosterincede yelkenleri indiriyorlar mesela sen gitmicem dedeigin icin artik seni aramiyor ama he he deseydin 1 2 senede yola gelirdi yani bu boyle uzar gider kaynanaya he diyin eşinize de ♡♡♡♡♡

Yeni evlisin ileride öyle olmaz bu işi kocanla degil kayinvaliden çözer aslında bu işin yolu basit oraya gitmeyi sen teklif et 2. Sende çağır ilk zamanlar böyle olur yeterki araya soğukluk sokma o zaman çok üzülürsun gün icinde kayinvalidenle birseyler yap bu dünya sevgiyle dönüyor üzülüp gerilip zindan etme yani birsekilde evlatlarini görmek istiyorlar evlatlarıda onu zamanla seyreklesir yeterki başka sıkıntı olmasin eşinide evine bağla fantazi olsun yemek olsun ayrı evin vsr ambiyansi hazirla bu işler böyle kaynanaya he dicen nedese he de yapmasanda olur onlar tek egemen olduklarini ispat etmeye çalışıyorlar egemenligini kabul ettigini gosterincede yelkenleri indiriyorlar mesela sen gitmicem dedeigin icin artik seni aramiyor ama he he deseydin 1 2 senede yola gelirdi yani bu boyle uzar gider kaynanaya he diyin eşinize de ♡♡♡♡♡
hepsini yapıyorum aslında o ambians herşey ama ertesi gün yine biyerdeyiz, beni aradığında sadece yorgunum diyordum çalışıyorum çünkü ama o benim tezimi çürütecek kelimeler bulduğu için gidiyorduk yine sanırım benimle baş etmekten yorulmuş olacak ki artık eşimi arıyor direk..

gitme sen sinir olacağına senin ömründen gideceğine onlardan gitsin yat evde hastayım kötüyüm de bırak düşman olsun yerinden kalkma bu zamana kadar gitmişsin kimse altın taç takmamış ? Eve gelince hizmet etme uydur bir şeyler eve misafir gelip gelmeyeceğine karar verecek olan da sensin bak eşine ne kadar anlatırsan anlat anlamaz benim eşim şu dünyadaki en sakin anlayışlı insandır kv de öyle ama ona rağmen erkeklerin genel huyu ailesine gitmeyi ve ailesini ağırlamayı sevmek defalarca dedim bak bana sor işten geliyorum yorgunum gitmek ister miyim misafir ister miyim hizmet eden benim yok anlamadı ha kv de geldi mi en fazla 1 saat durur giderdi oda sevmez misafirlik olayını oğlu gel gel gel diye çağırdığı için gelirdi normalde de kadınla aram çok iyi kendi çayını bile çoğu zaman kalkar alır insanı daraltmaz evine gidersin prenses gibi ağırlar ona rağmen bir gün yine benim iş çıkışı aradı eşim dedi ki annem geliyor tamam dedim buyursun tesadüf o gün trafik var geç kalacağım aradım dedim çayı koy ikramlık çıkar anneni ağırla madem misafirin hizmet sende ama bunu tatlı bir ses tonuyla hadi sen yaparsın gibi söyledim kavga asla yok bağırmak yok o gün son oldu bir daha izinsiz habersiz birini çağırma geliriz diye söz verme ağzından çıkmadı o olaydan sonra oturdum dedim ki bak biz annenle gerçekten çok iyi anlaşıyoruz ama senin yanında sohbet edemiyoruz kızkıza muhabbet edemiyoruz ne olursa olsun sen erkeksin senin yanında en ufak birini bile çekiştiremiyoruz tadı olmuyor özel konuşamıyoruz senin zaten sohbetin muhabbetin yok bir köşede oturuyorsun bizi zorla bir ortama sokma böyle yapa yapa bizi düşman edeceksin sonra oda anladı bazı şeyleri onun düşüncesi de bizi kaynaştırmak sıcak aile ortamıymış gerçekten inanıyorum çünkü eşimin öyle tatlı saf yönleri vardır çoğu şeyi iyi niyetle yapar sende önce karşındaki insana bak kocan farkında olmadan mı bunu yapıyor yani bir ders versen durur mu yoksa onun karakteri mi bu karakter olarak anneci biriyse ne yaparsan değişmez ama şansını dene sende yap misafir mi çağırdı ayağın kaysın düş bir odada bırak yapsın hizmeti gidelim mi dedi hasta ol yat gitme bunları yemez diyorsan git bir psikologa depresyon tanısı koydur kendine içine kapan muhatap olma eşinle bile beni siz delirttiniz de yapma hiçbir şey
hep netimdir aslında, neysem oyumdur düşüncemi de söylerim mesela derim açık açık biz yeni evliyiz baş başa kalmak istiyoruz, boşuna evlenmedik diye ama haklı konumuna çıkartıyor kendini bende anlamıyorum.. dün gelmişlerdi tam kapıdan çıktılar kendimi yatağa attım. başım zonkluyor belim tutmuyordu tabi eşim camda annesi gile el sallamalar , içim sökülene kadar ağladım, hatta şuan gözlerim şiş bu şekil geldim işe. Ağladım ağladım saatlerce ağladım hem ağrılarıma, hem kayınbabamın sözlerine, hem yorgunluğuma ,hem bıkkınlığıma ... gitmek istiyorum dedim eşime çok uzaklara gidip kafamı dinlemek istiyorum... Adam anlat bana birşey mi yaptım, biri bişey mi dedi diyor yahu körmüsün be adam körmüsün.... Psikolok en iyi çözümü sanırım..

Hayır evlilik bu degil.esiniz cok anneci aileci vs.yuvasının burası oldugunu bilmeli.bunalır insan
evet aynen o şekil...

Kesinlikle evlilik hiç de hayallerde ki gibi değil insan dengini bulamıyor.erkekleri anlamak çok zor nedense evlendikten sonra bayanlar çantada keklik oluyorlar
şans işte birazda etrafımda eşi peşinde koşan çiflerde var, kadın kocasının yanında kaynanasını görümcesini çekiştiriyor bana bende öyle dinliyorum

Zamanla düzelebilir konuşmanızın pek fayda edeceğini sanmıyorum

Benim kayinvalidem de önceleri çok düşkündü oğluna gidince yatın burda oğlum yatağın hala duruyor demeler ütünü ben yaparim demeler vs vs hatta benle küsmüştü falan şimdi kadın alıştı oralı olmuyor hatta ben gidelim diyorum yani zamanla umarım bu kıvama gelirsiniz ne diyim este de iş bitiyor biraz gözünü açmak lazım sizin eşinizin o da malesef size düşüyor konuşarak değil de ne bileyim haftada bir özel bir akşam hazırlayıp o bir günü her hafta düzenleyebilirsiniz kendisine de haftada bir bizim günümüz olsun dersiniz mesela kv çağırınca yok demek zorunda kalir belki kadın da böyle böyle vazgeçer valla aklıma bu geldi bezdum bezdum

Kendi ailen hayatının neresinde peki?

Görümcene ben de kardeşimi çağırsam deme.
Çağır gerçekten.
Rahatsız olacağı ne varsa yap.
Sizinle gezmekten keyif alamasın.

kıyısında köşesinde öyle geçiştirilen taraflarında...
yok bize trip attığında diyorum biz kocamla geziyoruz , o zaman diyorum kardeşimi de çağırayım ,
başka çiftte varsa o da kardeşini çağırsın mesela bu şekil diyorum susuyor ama yine küs tabi.
yine bir yere gitsek olay .. bende de artık sinir bozukluğu oluştu onlar böyle yaptıkça nereye gittiğimi gözlerine sokasım geliyor...

Bende 10 aydır evliyim çalışmıyorum Ama çalışmayı tercih ederdim Eşimin ailesi acayip kalabalık sürekli oturmalar düğünler nişanlar gezmeler tozmalar ılk aylarda aglıyordum evıme doyamadjm dıye eşim bıde ogretmen oldugundan ıkıbucuk ay tatıldeydı başlarda. artık o da hasta numarası yapıyordu bazen evde duralım dıye. Kayınvalıdem hep yemege gelın caya gelın modundaydı Ben de kırılsalar da acıkca kocamla evımzde olucaz artk coguzaman bız bu kararı aldık dedım cnku sonu gelmıcektı. Kayınvalidemle altlı üstlüyüz ustelık amcaları da aynı bınada eşimin. bizi rahatsız etmezler öyle çok şükür catkapı huyları yok Ben onları evlenmeden önce çok iyi gözlemledim ve evlendiğim günden beri kendimi Neysem öyle tanıttım bukadar fazla yogun bır hayat beklemıyordum bezmıstım artık ensonunda Eşime de söyledim bak dedim benı böyle bılsınler sonra degıstı demesınler dıye. ben de sevıyorum gezmeyı cok gezıyoruz yurtıcı yurt dısı ama sadece eşimle. Eşimde başbaşa olmaktan yana.. ha aksi olsa yıne ızın vermezdım buyur gıt annenle derdım. bunoktada olay sizde bitiyor belkı basta kendımı onlara oldugum gb tanıtmasam o tavrı koymasam benzer seyler olabılırdi Ama burada dıger hata da eşinizde. sizi dınlemeli artık annesınden degıl sızden meshul. sız nasıl ki ondan meshulsanız sızın dusuncelerınız ön planda olmalı. Ne bu gelınle gezme merakı anlayamurm dogrusu sonra bız suclu oluyoruz cok sukur arada bunalsam da gunlerden falan elımı ayagımı cektm yavasca. Bu surecte eşim yanjmda olmasa zorlanrdm sizi cok ıyı anlıyorum bıan once acıkca tavrınızı koymanız lazım yoksa ıyıce tepenıze cıkarlar... Eşinizle de konusmanız lazım bızım yuvamız hayatımız ayrı dıye. bezdum bezdum
çalışıyorum , düşünün çalışırken herkese yetişmeye çalışıyorum.
aslında huyum bu cidden herkesi memnun etmek isterim ama benim memnun etme anlayışım bu değil..
benimde ayrı hayatım var bunu da belirttim dedim biz birlikte olmak için evlendik boşuna evlenmedik yeni evliyiz ve baş başa kalmak istiyoruz diye ama olsuuunnn yaaa olsunnnn nedir ya olsun nedir...

Sen ne hayal etmiştin evlenirken :) ciddi ciddi soruyorum .. evlilik bu değil ama bazen de tam olarak normal olanın bu olduğu dayatiliyo ..

Zamanla düzelebilir konuşmanızın pek fayda edeceğini sanmıyorum

Benim kayinvalidem de önceleri çok düşkündü oğluna gidince yatın burda oğlum yatağın hala duruyor demeler ütünü ben yaparim demeler vs vs hatta benle küsmüştü falan şimdi kadın alıştı oralı olmuyor hatta ben gidelim diyorum yani zamanla umarım bu kıvama gelirsiniz ne diyim este de iş bitiyor biraz gözünü açmak lazım sizin eşinizin o da malesef size düşüyor konuşarak değil de ne bileyim haftada bir özel bir akşam hazırlayıp o bir günü her hafta düzenleyebilirsiniz kendisine de haftada bir bizim günümüz olsun dersiniz mesela kv çağırınca yok demek zorunda kalir belki kadın da böyle böyle vazgeçer valla aklıma bu geldi bezdum bezdum
özel bir gün için mantıklı ben evde kalamadığım için her evde kaldığımız günü özel hale getiririm oda der yorulmuyormusun sen hiç, iöçimde kopanları tabi kim bilecek..

X