• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik hakkında?

agresifkiz

Güzelbirşeylerolsun
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2013
3.136
1.770
333
İstanbul
Merhaba :) Evlilik hakkında kimle konuşsam kimi evliliği övüyor, kimisi gömüyor. Bende son zamanlarda evlilik hakkında çok düşünüyorum ama o kadar uzağım ki. Evlilik büyük cesaret istiyor gibi geliyor bana. Nasıl evlilik fikrine karar verdiniz sizler, cesaret ettiniz? Çalışıyorum, tek yaşıyorum, 28 yaşındayım. Yakın zamanda konu açmıştım zaten erkek arkadaşım başka şehirde. Son zaamanlarda bu canımı çok sıkıyor istediğimizde görüşememek. Onu çok da seviyorum. Uzaktan sevmek çok çok zor ama. Tek çare evlilik gibi ama bende o kadar uzağım ki evliliğe. Bazen neden olmasın ki diyorum ama sonra acaba ister istemez tek çaremiz bu olduğu için mecbur mu hissediyorum ama diyorum. Evlilik basit bir şey değil yapmak için yapmak da istemem. Karışık oldu kusura bakmayın ama kafam çok karışık aynen böyle. Nasıl evlenmek istediğinize karar verdiniz? Evlilik fikrine tamam demek için cesaret edebilmek için ne gerekiyor? Küçümseyici yorumlar yapan olacaktır eminim ama çevremde pek konuşabileceğim kimse yok bu konuları.

Evlenme!
Not: Maalesef evliyim.

Ne yazık ki o kadar çok insan böyle diyor ki :( bu yüzden korkuyorum galiba. bir türlü evlilik fikrine sıcak bakamıyorum. yoksa şartlar uygun birbirimizi çok seviyoruz ekonomik özgürlüğümüz var. durumumuz iyi. ama her şey tepetaklak olacak gibi sanki.

Evlilikten beklentiniz, bakış açınız,evleneceğiniz kişi, maddi imkanlar, çok fazla değişkeni olan bir konu, kimse size net cevaplar vermez. Herkes yaşadığı hayata göre yorumlar.

Bence evliliğe ütopik bir anlam yüklememek lazım. Sevdiğin kişi ile aynı evde yaşamaya başlıyorsun işte, asıl önemli olan birbirinizin sınırlarını ne kadar koruyabileceğiniz. Ya da ortak hayatınız dışında sürdürebileceğiniz özel hayatınız. Bunların cevabı da sizde ve evleneceğiniz kişide.

Ne yazık ki o kadar çok insan böyle diyor ki :KK43: bu yüzden korkuyorum galiba. bir türlü evlilik fikrine sıcak bakamıyorum. yoksa şartlar uygun birbirimizi çok seviyoruz ekonomik özgürlüğümüz var. durumumuz iyi. ama her şey tepetaklak olacak gibi sanki.
Var bir bildiğimiz😂

Evlilik karşıdakinden önce size uygun mu, öncelikle buna karar vermeniz lazım.
Mesela bana değil, dünyanın en şahane insanıyla da evlenmiş olsam mutsuz olurdum.
Bir karar alırken iki kişiyi düşünmek, e sonrası üreyince düşünülecek kişiler de çoğalıyor derken keyfine düşkün insana zulüm.
Kendi hayatımın iplerini başkalarına bağlamak çok can sıkıcı bana göre.
Hele bu toplumda kadına yüklenen misyonlar ve doğuştan oluşturduğumuz kodlarımızla yük üzerine yük biniyor omuzlarımıza.
Zor, gereksiz bir eylem.

Beklentiniz neydi evlilikten peki? Ya da sıfır beklentiyle mi evlendiniz? Hiç hayal kırıklığına uğradığınız bir şey olmadı mı?
Bu arada allah daim etsin mutluluğunuzu :)
Bekarken aman aman bi hayatım yoktu. Annemle çok sorun yaşamış biriyim ben. Evlilikten beklentim neydi inanın bilmiyorum dedim ya eşimle tanışana kadar kafamda kurduğum bi evlilik düşüncesi yoktu. Hayal kırıklığına uğramadım eşim çok düz ve olduğu gibi biridir. Flört ve nişanlılık döneminde neyse evlenince de tamamen o oldu.

Merhaba :) Evlilik hakkında kimle konuşsam kimi evliliği övüyor, kimisi gömüyor. Bende son zamanlarda evlilik hakkında çok düşünüyorum ama o kadar uzağım ki. Evlilik büyük cesaret istiyor gibi geliyor bana. Nasıl evlilik fikrine karar verdiniz sizler, cesaret ettiniz? Çalışıyorum, tek yaşıyorum, 28 yaşındayım. Yakın zamanda konu açmıştım zaten erkek arkadaşım başka şehirde. Son zaamanlarda bu canımı çok sıkıyor istediğimizde görüşememek. Onu çok da seviyorum. Uzaktan sevmek çok çok zor ama. Tek çare evlilik gibi ama bende o kadar uzağım ki evliliğe. Bazen neden olmasın ki diyorum ama sonra acaba ister istemez tek çaremiz bu olduğu için mecbur mu hissediyorum ama diyorum. Evlilik basit bir şey değil yapmak için yapmak da istemem. Karışık oldu kusura bakmayın ama kafam çok karışık aynen böyle. Nasıl evlenmek istediğinize karar verdiniz? Evlilik fikrine tamam demek için cesaret edebilmek için ne gerekiyor? Küçümseyici yorumlar yapan olacaktır eminim ama çevremde pek konuşabileceğim kimse yok bu konuları.
Evlilik bu dunyada kisinin ya cenneti ya cehenneme oluyor tamamen sectigin kisiye bagli 😓
Ben hic evlilik icin dusunup karar veremedim ya benimki hizli gelisti hamdolsun iyikide olmus

Uzunca gözlemledim. Çok zaman geçirdik öncesinde. Hemen hemen her ortamda gördüm. Evlendik. Eşim hiç değişmedi. Anne baba sosyal baskı çocuk vs durumlarınolmasa evlilik bence çok da gerekli değil ama benim babamı kırmadan baba evinden çıkabilmemin tek yolu evlilikti. Evlendim çok mutluyum. Aşırı özgür hissediyorım. Karşınızdakinden emin olmanız için biraz daha zaman ihtiyacınız var gibi görünüyor.

Tam bir evlilik insanıyım, anlaşabildigim bir eşim de olduğu için evlilikle ilgili çok minnoş yorumlar yapabilirim ama bu benim için böyle.

Bakış açısı, yaşam tarzı, kişilik, beklentiler o kadar çok nokta varki evlilik düşüncesini etkileyecek.

O yüzden başkasının ne düşündüğü üzerinden bir çıkarim yapmaya çalışacak bir konu değil bence evlilik.

Evlilik doğru insanla çok güzel. Ben erken evlenmedim, çok da hızlı yaşadım. Ama hiç tereddüt de etmedim, içimde endişem yoktu. İyi anlaşıyorduk kafa dengiydik. Neticede sekiz seneye yakındır evliyiz lohusalık haricinde bir gün keşke evlenmeseydim demedim.
Önemli olan uyum anlaşma, ortak fikirler, kafa dengi olmak. Yani kimse değişmez eğer olur da değişir diye düşünüyorsanız beğenmediğiniz dayanamadığınız tanı çoksa işte o zaman evlilik zor olur mutlaka

Tam bir evlilik insanıyım, anlaşabildigim bir eşim de olduğu için evlilikle ilgili çok minnoş yorumlar yapabilirim ama bu benim için böyle.

Hayata bakış açısı, yaşam tarzı, kişilik, beklentiler o kadar çok nokta varki evlilik düşüncesini etkileyecek.

O yüzden başkasının ne düşündüğü üzerinden bir çıkarim yapmaya çalışacak bir konu değil bence evlilik.
Ben de öyleymişim ya 😁😁
Hani bekar evinde gece gündüz gezerdim kimse bana bir şey demezdi ama kocamla gezmek daha keyifli geldi. İçimde bir kocişçi insan yaşıyormuş

Neden bilmiyorum ama bana evliliğe çok uzak gibi gelmediniz. Sonuçta aynı şehirde olmanın bin yolu var.
Evlenmek ve ilişki aşırı başka şeyler.
Uzakta gözlemleme şansınız çok az.
İyice gözlemlemeden evlenmeyin.
O görüşememe hevesi bazen bi haftada bile sönebiliyor. Sonra elinize ne kalacak iyi bakmak lazım.
Not: Evlendiği ilk aydan beri boşanmaya çalışan, 5. Ayda evliliği biten biri.

Ben evliligi seviyorum. Dogru insan dogru zaman klisesi bence cok dogru, esimle birlikte zaman gecirmek ortak gelecek insa etmek cok keyifli.
Evlilik icin laf soyleyen insanlar bence bosanmalı, maalesef denilecek bir durumun icinde olmak zor olsa gerek.

Birlikte keyifli zaman geçirebildiğiniz, tartışmanın az ama huzurun bol olduğu ilişki bana göre evlilik adına doğru ilişki.Boyle bir evliliğin içindeyim, mutluyum.
Çok maceralı, bol tartışmalı ve de tutkulu olan beraberliğim de oldu. Ne yazıkki günün sonunda biseyleri sorgulamama ve sonucunda mutsuz, huzursuz hissetmeme sebep olurdu.
Tamamen bir ilişkiden, kişiden beklentileriniz belirleyici bir faktör.
Göreceli bir kavram.Kimi çılgın, tartışmalı tutkulu bir beraberliği tercih edip keyif alirken,kimisi güven ve huzur ister. Öncelikleri belirleyip sonrasında evlilik adına karar almak gerekiyor.
Doğru insanla doğru zamanda bir evlilik gerçekleştirebilirsiniz umarım. 🤗

Back