Başka bir ülkede yaşasam asla evlenmezdim , evliliğin tek amacı çocuk sahibi olmak benim açımdan o da aile ortamında büyüsün diye. Yoksa evlenmeden de herşeyi yaşayabilirsiniz(cinsellik, birlikte tatile gitme, istenirse aynı evde yaşama vs.) hatta sevgili iken kendinize ait daha çok alanınız ve boş zamanınız oluyor.
Birde bizim gibi toplumlarda erkekler genelde eve gelip yan gel yat moduna geçtiği için (istisnalar kaideyi bozmaz diyorum) evin tüm yükü sizde oluyor (yemek-temizlik), evlenince her ne kadar aileleri ilişkiden uzak tutsanız da ilişki 2 kişinin ilişkisi olmaktan çıkıyor bir şekilde aileler de bir etken oluyor, çocuk olunca zaten tüm hayatınız bir anda ona göre şekillenmeye başlıyor. Kendi geçimizinden sorumlu iken, bir anda başkalarından da sorumlu oluyorsunuz. Kısacası büyük sorumluluk isteyen, özel alanlardan az yada çok kısılmayı gerektiren, kafanıza göre takılmaların son bulduğu bir şey evlilik.
Evlenmeye nasıl karar verdiniz dersen ben 5 senelik bir ilişki sonrası evlendim, aile baskısı son raddede idi, ilişki çıkmazda idi ya herro ya merro dedik evlendik, pişman mısın desen bazen bir kaşık suda boğasım geliyor adamı, sonrada bağrıma basasım
Ben öyle çok anaçta değilim kızım var dünyaya bedel ama bazen sadece yalnız kalmak istiyorum, hayallerimin bir kısmını ailemle gerçekleştiriyorum ama bazı şeyleri ötelemek zorunda kalıyorum ve ben eski günlerimi özlüyorum birilerine bağlı olmadan yaşamak en güzeli bana göre..
Sırf bunu istiyorum diye boşanacak değilim bu arada sonuçta adamı boşasan çocuk var değişen birşey olmayacak ama kısacası bekarlık sultanlık diyeyim