- 7 Ocak 2024
- 6
- 8
- 27
- Konu Sahibi rainydayss
Merhaba hanımlar. Ben islami hassasiyetlere uygun bir evlilik görüşmesi yaparak evlilik gerçekeştirmek istiyorum. Bu amaçla yaptığım görüşmeler oldu ama şimdiye kadar yaptığım görüşmelerin ikincisi olmamıştı. En son güvendiğim bir abla ve ailemden birkaç kişinin önerisiyle biriyle wpda biraz konuşup yüz yüze görüşme gerçekleştirdik. İlk görüşmemizde geleceğe dair beklentilerden, nasıl bir evlilik düşündüğümüzden, kırmızı çizgilerimizden vs konuştuk. Görüşmeden ayrılırken kafam karışık değildi ve görüşmede kendimi güvende hissettiğimi fark ettim. Ancak karşı taraf o hafta çok soğuktu. Her sabah yazıyordu ancak mesajlara çook geç cevap veriyordu (tabi burada iş yoğunluğu da etkili, görüşmede bundan bahsetmişti). Bir hafta sonunda ne düşündüğünü tam kestiremediğim için ve mesajlarda da kendini ifade etmekte zorlandığı söylediği için telefon görüşmesi yapmak istediğimi söyledim o da kabul etti ancak o akşam asla bir dönüş olmadı. Ertesi günü akşam bu durumdan dolayı üzgün olduğunu helallik istediğini müsaitsem görüşmek istediğini söyledi. Ben de kabul ederek görüştüm ve görüşmede bu durumdan dolayı kırgın olduğumu belirttim. Kimsenin kendisini zorlamadığını kafasına takılan bir şey varsa söyleyebileceğini söyledim. O da ani karar vermek istemediğini, tamamen mantık ya da görüntüye bakmadığını ama içinde de bir şey olduğunu söyleyemeyeceğini söyledi. İkinci görüşmemiz de birbirimizi tanımaya yönelikti. Yaşadığımız iletişimsizlik durumunda aracı ablayla konuşup karşı tarafın düşüncesinin ne olduğu hakkında sordum o da karşı tarafın benim gibi cevap verdiğini herhangi bir olumsuzluk olmadığını söyledi. Şimdi kafama takılan bu belirsizlik durumu. Defalarca da istihare yaptım. Ben ısınmış gibiyim. Karşı taraf bana güven veriyor, sorumluluk sahibi ve zamanla da sevebileceğim biri. Ama ondan emin olamıyorum. Görüşmemizde de işi dolayısıyla 3 kişi aradı. Yoğun çalıştığından da yazamıyor biraz da içekapanık biri. Daha önce pek kimseyle konuşmamış kadınlarla iletişimden de çekiniyor. Aranızda buna benzer durum yaşayan var mı? Sizce nasıl bir yol izlemem gerekiyor