Evlilik fikri?..

Bizim de eşimle mezhep farkımız var ancak biz ikimiz de dini çok iyi yaşayan insanlar değiliz. O yüzden bu zamana kadar tek bir problem bile yaşamadık.
Bizim aramızda da sorun değil, biz de siniz gibiyiz çünkü. O yüzden bana göre hiçbir sorun yok. Hep de böyle gider inşallah

Haklısınız. İnşallah onlar da bunları anlar ve kabul eder. Teşekkür ederim

Aradaki yaş farkı az değil. Erkekler geç olgunlasiyor arkadaslarda yazmış zaten. Mutlu olabilirsiniz ama mutlu olmayadabilirsiniz. Bu yüzden 13 aylık mutlu ilişkinin verdiği rehavete kapılmayın. Erkek arkadaşınız sorumluluk alıyor mu mesela? Yoksa siz mi onu yonetiyorsunuz? Evliliği düşünüyorsunuz siz bebeğinizle ilgilenirken o bunun sorumluluğunu alabilecek olgunlukta mi bunlar çok önemli. Bir sürü detay sayılabilir bu şekilde. Ciddi düşünüyorsanız bu yönleriyle de bakın derim ben bir abla olarak.
Ailenizin ablanizdan kaynaklı bir ön yargısı olabilir çok normal. Anneniz ve babanizla konuşarak ılımlı bir şekilde bu sürece girin. Yoksa çok yıpratıcı olur sizin için.
Benim çevremde küçük erkekle evlenip de huzurlu yaşayan yok maalesef. Çapkınlık vb problemler oluyor genelde. Ancak genelleme yapmak doğru olmaz. Her ikiniz içinde güzel şeyler olmasını dilerim.

İyi aksamlar canim
Bence ikisininde onemi yok
Çogu bosanan erkegin buyuk ve ayni mezhepten olanlar
Eger farklikiklara saygi duyulacaksa ve cocuk senin olgunlugundaysa olabilir.
Ama mezhep sadece cocuk olunca sorun olablr
Ben istemezdim cocugum baska mezhepten olsun bu konu sorun bence
Suan sorun durmuyor ama ilerde anlayacaksin

Arkadaslarini bosver, Annem baban senin iyiligini ister, hakli olduklari noktalar var mi anlamaya calis. Cok iyi aday olunce genelde aileler istiyor, seninki sadece mezhep farki olmayabilir

Ben 30 larında olan kadınların 20 lerinde erkeklerle evlenmesini asla mantıklı bulamıyorum çünkü hiç iyi biten bir örneğe denk gelmedim. En iyi ihtimalle 29-31 gibi bir yaş farkı bir ihtimal yürür kalanı erkeği eyleyerek avutarak büyüterek geçer gibi geliyor. Çok pişman olan tanıdıklarım var bence iyice düşünün. Mezhep farklılığı da dini olarak çok derin yaşayan insanlar değilseniz sizi etkilemese bile aileler arasında bariz bir kültür farkı olacağı için etkileyecektir. İyi düşünün.

Esimle aramda yıl olarak 2,ay olarak 1 bucuk yas var ben büyüğüm sadece evliligin ilk 3 yilinda yiprandik gercekten dedikleri gibi erkek büyük olmaliymis dedim 6 yili devirdik simdi bir sorunumuz yok erkegin olgunlasmasi biraz yipratiyor mücadele edebilecek misiniz ? Mezhep konusuna gelince hala bunlara takilmasi cok sacma kardesimin nisanlanacagi kız da bizimle baska mezhepten hic konusu bile acilmadi sorun olur vs diye

Erkekler gec olgunlasir derler. Ben acikcasi yas olarak kucuk birini tercih etmezdim. Ancak evlilik olayi aileleri de akraba yapiyor. Tek biz evlendik koseye cekildik gibi olmuyor. Esimin ailesi kurt, hatta bazi yakin akrabalari turkce bile bilmez. Bende gocmenim. Aileminde basta cok cekinceleri vardi. Esim yerine o aile icinden bir baskasiyla evlenmis olsaydim coktan bosanmistik sanirim. Cok zitliklar var. Ancak esim beni akrabalarindan ve ailesinden uzak tutuyor. Kendide akrabalariyla gorusmuyor, kopmuslar. Yasantisi, dusunce tarzi kendi geleneklerinden cok uzak. Benim sansima evliligimi cok rahat ve huzurlu geciriyorum. Ama iyi dusunmek, tartmak lazim. Ailene destek vermedigi icin kizip, tavir almak yerine ne sebeplerle onay vermediklerine yogunlasip dusunmek gerek.

Bence evlilik fikri için erken ben bir sene daha bekleyip daha iyi tanimanizi öneririm annesini ve onun kendi ailesi ile ilişkisini iyi tartın .Sadece mezhep farkı mi sorun olacak başka seylermi acele etmeyin derim

Filozof Tarkan ne demiş ;
Azi karar cogu zarar diyenler
Niye cok alirlar, hep az verirler
Akla ikna olup aski uzenler
Sanma bizden daha mutlu gezerler

Acı tecrübeler insana temkinli yaklaşmayı öğretiyor. Büyüklerin tecrübeleri de yol gösterici oluyor. Acele etme derim. Umarım aldığın karar da pişmanlık yaşamazsın. Mutluluk seni bulsun hocam

Aileler istemiyorsa o işte hayır yoktur lafı koca bir safsata. Sakın kulak asmayın. Sırf cahilliklerinden insanları ötekileştiren, kendisinden farklı kimseye tahammülü olmayan, birey olamamış insanlarla dolu bir toplumda yaşadığımız için asla bu yaklaşıma katılmıyorum.

Aileniz bu adamın size karşı muamelesinden, ucu size dokunacak veya zarar verebilecek bir risk unsurundan bahsediyor olsaydı hak verebilirdim ama konu bunlar değil. Kendi tercihi olmayan niteliklerinden dolayı mimleniyor hayatınızdaki insan.

Sadece bu kişi özelinde değil genel olarak ailenizin insanları ayrıştırmaya yönelik çirkin tutumunun karşısında durmalısınız. Çocuklarının geleceğini akrabanın, konu komşunun beğenisine göre şekillendirmeye çalışan bir ebeveynin nesini tecrübe diye dinlesin bu kadın, iyi misiniz arkadaşlar?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…