Evlilik, Doğum, Yaşadıklarım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Pasif agresif misin bacım sen? Kaynana gelecek yenidoğmuş bebeğimi saatlerce kucağından indirmeyecek beni uyu ye iç yat diye istemeyecek bende hee tamam beni düşünüyo yavrum kızım diyo diye her dediğini yapıcam öyle mi? Kafayı mı yedin? Ortalığı yıkarım be kimin ne haddine bide emzirdiğinden şüphe ediyosun. Sen kendine çocuk doğurmamışsın kaynananla kocana doğurmuşsun oldu olacak çekil aradan. Zaten kaynananda çocuğu senin olarak görmüyo belli oğlunun ek paketi gibi görüyor. Eminim kocana karşıda çok müdahalecidir. Yapma etme dediğine de pek inanmıyorum açıkcası.
Zaten çocuk kaybetmiş acaba onun yerine mi koyuyo diye kendince haklı çıkartıyosunda. Bence seninde işine gelmiş. Çocuğunla bağ kuracağın en güzel zamanlarını kaybetmişsin. Daha evine gelecek gideceğin sınırını çizemiyosun çocukla nasıl çizeceksin.
Ya ortalığı ayağa kaldıracaksın kaynana da koca da haddini bilecek yada susup kaynananın çocuğunu yetiştirmesini izleyeceksin.

o degilde kv‘de nasil bi enerji var ki gece gündüz bebege bakiyor. bebek bakmak inanilmaz yorucu birsey, o yüzden sasirdim.

Evet, çok uzun yazmissiniz ben şahsen ilk girişi okudum konuyu anladım.
Malasef cocuk olmadan hersey güllük gülistanlık iken cocuk olduktan sonra değişen koca mı dersin kayinvalide mi dersin dersin de dersin.
Bende ikiz dünyaya getirdim annem yatalak rahmetli babamı bırakıp gelip bende 40 gün kaldı kahvaltıyı hazirlayim sabah babama bakmaya giderdi. Kayinvalide çocuğa bici bici başka bisey yoktu tatile gelmiş gibiydi mesafeliyiz artik kalp kırıklıkları hamilelikte olsun lohusayken olsun çocukları büyütüp ortaya çıkarınca bile malasef geçmiyor ve biz annelerde bu tip olaylarda travma yaratıyor mesafenizi koyun size tavsiyem başka yapılacak birsey yok.

Not: hayatında hiç çalışmamış kayinvalideler iş hayatı olmayanlar aile politikasını cok iyi biliyorlar ben onlara içişleri bakanı diyorum :)

Sanki sağlam bir sinir krizi sorunu çözer gibi geldi bana.
Bu kadarı çok çok fazla.

İyilik değil bu benım K valıdemle de kavga gürültüm yok ama anlaşmazlık oluyor annem gelemıyor dıye 18 gün durdu ama ben 4.gün yuvalar çöplerini çıkardığımı bılıyorsam haftasında gitmelıydı hatta bır lafı var kızım gibi sevıyorum ama kızımı tabıkı daha fazla

Sürekli sütün gelmiyor sen yat dınlen bebegı sabahın köründe almalar hemen mama yaptı sürekli halbukı hemsıre sureklı emzir artar demişti o gitti esım sorumluluk aldı yardıma basladı mama 1 ayda kestım sütüm çoğaldı hatta 2 buçuk yaşına kadar sütüm hep oldu 3 de bıraktık o ayrı mesele kızımın kendı ıstegıyle

Tabıkı ıhıtıyac olduğunda ben ona o bana lazım ama gerekli degılse de herkes evınde güzel mısafırlık süreli olmalı

Kendımden örnek verdım size

Benimki de bazı şeylere ses çıkarmadı hala çıkarmaz

İkinci çocuğu yapacak olursanız aktiviteye kayınvalide de gelsin. Pozisyon tam oldu mu spermin ulaşması için falan önemli şeyler. Sonra çocuk büyüyünce der, sen daha hücreyken ben ordaydım babanem diye.

Kirip dokmeden olmaz .sen katsi duramadin annen neden gelip hanim hanim sen mi dogurdun demedi .hala nasil cizicem nasil cizicem diyorsun .aticaksin eline beline bu cocugun anasi benim sana hesap vermicem diyeceksin .telefonlari acmayacaksin sık sık gidip gelmeyeceksin

Ezik misiniz yahu kovsaydınız evden . Kocanız ne b.k yiyor bu arada. Onu da koyun kapıya. Çocuk sizin , az bı kendinize gelin herkese haddini bildirin

Sanki kvdeniz sizi bir sandalyeye baglamis da kipirdayamamissiniz gibi anlatmissiniz
Kusura bakmayin da dinlenmek etmek de biraz isinize gelmis gibi gorunuyor
Yan odadaki evladinizi kucaginiza alamadiginiz icin hungur hungur aglamak falan tamamen sizin elinizdeydi
Anne bu cocugu ben dogurdum birak da vakit gecireyim, senin dogurdugun yan odada sen onla ilgilen ne bileyim yemegiydi utusuydu vs deseydiniz ya?
Cok pasif kalmissiniz

siz bir sey yapmadıkca kadın iyice tepenize cıkmıs. bizde cocuk yok kaynanam simdiden diyor mesela cocuk olsun hep bakıcam sevicem vs. bende diyorum ben sürekli evimde birisi olsun istemem diyorum. Anlıyor, bir mesafemiz var. Sizin basta varmıs ama kaybetmissiniz. cocuk bakma konusundaki cahilliğinizi fırsat bilipte bebegi kendi evladı yapmıs resmen. emzirmistir de emin olun. ay evlerden ırak ya, nasıl dayanabiliyosunuz? o cocugu siz dogurdunuz 9 ay karnınızda tasıdınız belki ne zorluklarla yaptınız. ne eşimi ne başkasını düşünürüm bu durumda. Bence kendinize gelmelisiniz

Bu sorun kırıp dökmeden çözülmez, bizzat yaşandı,onaylandı. Siz daha ne kadar başkalarını düşüneceksiniz daha? Uzun zamandır mottom, bir cinnete bakar! Size de tavsiye ederim, kocam çok iyi, kayınvalidem çok düşünceli diye diye sindirmişler sizi, kendinizi toparlayın.

Okudukça sizin pasifliğinize, eşinizin işine gelen görmek istmedeğini şeyleri görmezden gelmesini anasını sizden daha çok önemsemesine sinir oldum. Bu saatten sonra kayınvalide ile kavga çıkartıp hayatınızdan çıkarmanız lazım. Eşimle kötü olurım derseniz eğer seçim yapmak zorundasınız ya çocuğunuz yada eşiniz. Çünkü kaynanan yakında çocuğunuza anne dedirtmeye başlar zaten kokusuna alıştırmış kendine alıştırmış ve hala uzaktam kontrol ile devam ediyor. Eşiniz zaten tarafını seçip annasını bebeğinin anası yapmış sen ağlarken görmedimi ? hiçmi adama iç dökmedin ki engelleme yapmadı anasına evine git annesi ilgilensin diyemedi en büyük suç eşinde. Kaynanan görüntülü aradığında açma işim vardı uyuyordum sessizde kaldı de açma. Akşam eşin geldiğinde arasın görüntülü konuşsun aramayı kes. Gelmek istediğinde anneni istemiyorum bebeğim ile bağımın arasına girdi bu saatten sonra azıcık mola versinde bebeğim ile bağımı güçlendireyim de. Bu çok önemli bebeğin psikolojik ve ilerdeki ilişkiniz için sakın çalışayım eşime yardım edeyim kayınvalideme bırakayım deme yoksa bebeğini kaybedersin ve burada bebeğim beni görmüyor takmıyor sevmiyor diye konu açarsın..

Aynen çıkarmaz. Oğlum babasına geçen ; babaanneme sinirliyken güzel davranabiliyorsun, ama bize kızıyorsun neden diye sordu? Herşeyi açıklıyor
Bu izinde yine sıkıntı çıktı geri dönüşte de tabi . Oğlum dedi ki ben babaannemle dedemi hiç sevmiyorum ama bunu babama söyleme aramızda sır tamam mı ? 5 yaşında çocuk

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…